Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, wrobel_krk napisał(a):

Jakie ustawienia, ja kombinuje z ustawieniami ale restart i znów kompilacja shaderów.

full hd, wszystko na max + DLSS quality + fsr FG
nvidia reflex on

Edytowane przez Ali
  • Thanks 1
Opublikowano

W tej zakładce gdzie jest rozdzielczość. Musisz mieć pełny ekran włączony. Ja to się zastanawiam czy mi na pełnym ekranie działa HDR z gry (mam włączone) czy nadal auto HDR z Windowsa jak w borderless. Bo suwak od jasności interfejsu dosłownie nic nie zmienia. :E 

Opublikowano
31 minut temu, lukadd napisał(a):

Weź jeszcze raz przemiel shadery może coś nie pykło. Są problemy z dropami, ale z tego co widzę chyba nie aż takie tragiczne jak opisujesz.

Gra przy każdym uruchomieniu je mieli przecież. Mam identycznie jak na nagraniu od nvidi, tam to nawet było widać wiec nie wydaje mi się. Albo to bardziej na oled czuć.

Teraz, Spychcio napisał(a):

Za szybko zmienia się dzień i noc a szkoda bo w ciągu dnia wszystko wygląda tak ładnie... a jak jest noc to lipa.

Lipa? Jedna z nielicznych gier, gdzie HDR w nocy nie jest zepsuty :E

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Spychcio napisał(a):

Za szybko zmienia się dzień i noc a szkoda bo w ciągu dnia wszystko wygląda tak ładnie... a jak jest noc to lipa.

Też to zauważyłem na strimie UV ta doba to trwa chyba 20 min. Strasznie mnie to wkurza w grach, w arcydziele jakim jest rdr2 też jest to skopane.

Edytowane przez Tomek_ITH
Opublikowano

Ale to trudne jest na poziomie Stalker LOL.

Zaczynasz i już Mięsacz leci na mnie, a chwilę potem ostra walka z Pijawką, która używa kamuflażu, zlewając się z otoczeniem, a  potem walka ze Stalkerami i na koniec ....

65r6cuDh.png

Nosz qrrr... :E :E

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@Valeri zgadza się, degradacja CPU postępuje i możesz go wywalać powoli na śmietnik. Aby się tego pozbyć zrób tak:

Cytat

The microcode BIOS update doesn't fix the problem if your CPU already experienced degradation from the out of control voltages/wattages before the fixes went out, so it could already be struggling. This is indicated by your CPU throttling up with its Turbo function and causing the CTD.

Yes disabling your Turbo will be detriment to performance, but if the choice is that or not booting, it's better to boot than not be able to play. Tweak settings lower once in game.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano
5 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Gra przy każdym uruchomieniu je mieli przecież. Mam identycznie jak na nagraniu od nvidi, tam to nawet było widać wiec nie wydaje mi się. Albo to bardziej na oled czuć.

Nie twierdzę, że tam ma nie być stutteru całkowicie.

Opublikowano
25 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

No nie ! :(

Nie, źle napisałem. Brak rebindowania niektórych akcji/klawiszy... Wieks, iść chyba jest. Mnie dobija że latarka jest pod L i nie można zmienić, ewentualnie zostaje hold Tab i wtedy włączać i wył...