Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem misję, że musiałem przenieść kogoś w jedno miejsce otoczony tymi anomaliami i tak rzucałem w nie śrubkami, ale bardzo szybko się "respią".  Tylko że przechodziłem, a nie biegłem. 

Upierdliwa mechanika.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Jaycob napisał(a):

I jak sobie radzić z tymi anomaliami co wciągają. Rzucam tymi śrubkami cały czas, a i tak oberwę.

Jak przetrzymasz rzut to dalej rzucisz i możliwe, że za blisko stoisz. 

11 minut temu, Jaycob napisał(a):

Upierdliwa mechanika.

Kwestia jej zrozumienia i podejścia...

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano

Ładnie poleciał fps w cutscence, masakra. Chyba nie da się grać, cała ta okolica to jest masakryczna 30-40fps, zmieniałem detale ale nic nie daje, użycie gpu na ok 80%, z FG 70fps+ ale i tak chrupnie. :/
20241121004649_1.thumb.jpg.3b50ce814e8dfead681d9502af0ef4be.jpg

• Sad 1
Opublikowano

Gra ma tak głupie AI, że podchodzisz do gościa na kucaku a on jak aimbot obraca się wcelowany. I walki też tak wyglądają.

2 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Ładnie poleciał fps w cutscence, masakra. Chyba nie da się grać, cała ta okolica to jest masakryczna 30-40fps, zmieniałem detale ale nic nie daje, użycie gpu na ok 80%, z FG 70fps+ ale i tak chrupnie. :/

Niech grę latają i będzie się grało z większą przyjemnością i mniej nerwów po czasie.  

A gracze to darmowi testerzy ;) 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
1 godzinę temu, pieciak napisał(a):

ta gra ma momenty... :)

Stalker2-WinGDK-Shipping_2024_11_20_21_39_32_773.jpg

Pokaż ukrytą zawartość

Stalker2-WinGDK-Shipping_2024_11_20_22_16_19_294.jpgStalker2-WinGDK-Shipping_2024_11_20_22_24_21_161.jpgStalker2-WinGDK-Shipping_2024_11_20_22_37_50_059.jpgStalker2-WinGDK-Shipping_2024_11_20_20_27_13_557.jpg

Zdziwiłbym się gdyby gra na UE5 nie miała momentów, ale w porównaniu do innych gier to szału nie robi. Metro Exodus RT mam wrażenie robił większą robotę, jeśli chodzi o grafikę, a przy okazji działał bardzo dobrze. Oczywiście oceniam tylko po screenach, bo nie grałem, ale jakieś wnioski można wyciągnąć.

PS. Ogarnij  tą sygnaturką wielkości screena, bo jak się na telefonie forum przegląda to jest denerwujące. Z tego co pamiętam, wysokość sygnaturki 150px a nie screen wywalony pod każdym postem ;)

• Upvote 2
Opublikowano

Stalker 2 is one of the very few modern games that really exposes the difference between generations of CPUs—if you have a processor from the past couple of years or so (and one that uses high-speed DDR5), you should be fine. Anything older than that and the CPU will be a significant limiting factor.

https://www.pcgamer.com/hardware/stalker-2-heart-of-chornobyl-performance-analysis-everyone-gets-ray-tracing-but-the-entry-fee-is-high/

obraz.png.cd00b20b5e902a762768c309dee51ba5.png

obraz.png.3c835897a9cc8b9b0b0d9d5957bea551.png

Opublikowano

Grubo jest coś skopane z optymalizacją. Na laptopie z 4070 bez problemu mogę grać przy Epickich ustawieniach z dlss quality w rozdziałce 2560x1600 i mam praktycznie zawsze powyżej 60fps (oprócz miejscówki stalkerów, bo tam to nic nie daje rady). Włączenie FG sypie grę totalnie i są po czasie spadki nawet do 20fps. Najczęściej gra chrupie przy kontakcie z npecami. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
58 minut temu, skunRace napisał(a):

Zdziwiłbym się gdyby gra na UE5 nie miała momentów, ale w porównaniu do innych gier to szału nie robi. Metro Exodus RT mam wrażenie robił większą robotę, jeśli chodzi o grafikę, a przy okazji działał bardzo dobrze. Oczywiście oceniam tylko po screenach, bo nie grałem, ale jakieś wnioski można wyciągnąć.

PS. Ogarnij  tą sygnaturką wielkości screena, bo jak się na telefonie forum przegląda to jest denerwujące. Z tego co pamiętam, wysokość sygnaturki 150px a nie screen wywalony pod każdym postem ;)

Przecież to nie ma podjazdu do Metro Exodus Enhanced nie wspominając o wydajności :E

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Właśnie wrzucil filmik, miałem rację black Level jest świetny ale gra jest zbyt ciemna, ja sobie ustawiłem zle black Level, nie wiem czemu wydawało mi się, że przejście z -4 na 0 podniesiw ogólna jasność jak jeszcze bardziej zwiększa :E no nic, dzisiaj naprawimy

Opublikowano
9 godzin temu, MJRegul napisał(a):

Ok ja na dzisiaj się poddaję. Tramadol działa, rwa kulszowa do przeżycia (nie polecam nikomu, nawet wrogom), we łbie się kręci a jak zamknę oczy to helikopter i dupa a nie granie w takim stanie. Dalsze boje w 4:3 jutro :stukniety:

PS. 11,5k

Walcz!!

PS. Idz do dobrego fizjo niech zoabczy czy jestes symetryczny i ktore miesnie trzeba wzmocnic. I oczywiscie przestac robic to co cie w ten stan wpedzilo :)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, sideband napisał(a):

Przecież to nie ma podjazdu do Metro Exodus Enhanced nie wspominając o wydajności :E

Gra jest co najwyżej przeciętna graficznie, artystycznie bardzo ładna ale od strony technicznej mega slabo, oświetlenie dynamiczne jest wręcz żałośnie słabe 

Edytowane przez Joloxx9
  • Upvote 2
Opublikowano

Zupełnie mnie nie zaskoczyła ta premiera. Po prawdzie to przez ostatni miesiąc oswoiłem się z myślą że odpalę nie wcześniej niż za 2-3 miesiące. Niech pracują nad grą dalej bo to niedokończony produkt. Do tego wkład modderów. Także czekam na wszelkie QOL, tekstury, skrypty, poprawiony HUD i wiele więcej.