Zas 41 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Kurcze, Odin i azgan mówią, że Czarnobylit może być, reszta, że nie... to raczej zły znak Ale pytałem poważnie, bo jakiś czas temu wpadłem na pozytywne filmiki/recenzje. Swoją drogą - tam chyba też dużo dodawali i łatali po premierze. Co do Stalkera - no niby racja, jakby fraj... pasjonaci nie kupili, to może i na łatanie nie byłoby szans (Redfail został choć trochę poprawiony? To wszak inny sukces spod skrzydeł MS)... Niemniej pierwsze pozytywne wrażenia IMHO dalej psują ten i tak już zepsuty rynek. Jasne, singlowy, wielki FPS w swojskim, mega klimatycznym i świetnie zaprojektowanym artystycznie (te burze!) świecie, do tego autorzy, którzy nie mieli łatwo - ja to wszystko rozumiem i sam chcę być dla tej gry wyrozumiały, sam jej kibicuję i mam nadzieję, że zostanie naprawiona.... niemniej ostatecznie dochodzę do wniosku, że dobra sprzedaż i umiarkowanie choćby pozytywne przyjęcie bardziej nam wszystkim szkodzi. Nawet gdyby bez tego napraw miało nie być. Edytowane 2 godziny temu przez Zas
Stjepan 283 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Jak masz spadki z 90fps na 30fps to nie wygląda to kolorowo.
Element Wojny 510 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 3 minuty temu, Kadajo napisał(a): Ludzie jak się napala to i w 25 FPS będą grali Dokładnie, i jeszcze Ci napiszą że żadnych błędów nie mieli albo że mieli, ale te błędy im w żaden sposób nie psuły radości z rozgrywki 1
Kadajo 461 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, Stjepan napisał(a): Jak masz spadki z 90fps na 30fps to nie wygląda to kolorowo. To już nawet koloru nie ma w 30 fps ? 1
Element Wojny 510 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, Stjepan napisał(a): Jak masz spadki z 90fps na 30fps to nie wygląda to kolorowo. 30 to luksus, koleś z disco ma spadki do 10 fps i nadal gra 1
Kadajo 461 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Teraz, Element Wojny napisał(a): Dokładnie, i jeszcze Ci napiszą że żadnych błędów nie mieli albo że mieli, ale te błędy im w żaden sposób nie psuły radości z rozgrywki Bo to jest tak ze jak ci większość pisze ze problemy są a jeden typ ci wyjdzie i mówi ze "u niego działa" to kogo ignorujesz ?
Stjepan 283 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Teraz, Kadajo napisał(a): To już nawet koloru nie ma w 30 fps ? Ale zaraz Wam udostępnię soundrack narazie jest mp3/320, jest kapitalny.
Kadajo 461 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Teraz, Element Wojny napisał(a): 30 to luksus, koleś z disco ma spadki do 10 fps i nadal gra Skończyłem całego NFS Underground na GF2 w 10-15 FPS DA SIĘ A potem się dziwimy ze ktoś kupuje RTX 4050 i jest zadowolony, no pewnie jak z Integry intela z 2010 wychodzi. 1 1
Element Wojny 510 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Eh, mogli goście przesunąć tą premierę i zrobić graczom i samym sobie przysługę, ale zgaduję że pewnie kasa się skończyła i nie mieli wyboru.
Doamdor 145 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Wbiłem na jakiegoś youtubera co prowadzi stream z tej gry i słyszę tekst, kozacka gra. 1
Element Wojny 510 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Teraz, Kadajo napisał(a): Skończyłem całego NFS Underground na GF2 w 10-15 FPS DA SIĘ A potem się dziwimy ze ktoś kupuje RTX 4050 i jest zadowolony, no pewnie jak z Integry intela z 2010 wychodzi. Wszystko się da, w finale Veilguarda (jakieś 3h) zaliczyłem pulpit ze 20 razy, ale dałem radę. Twardym trza być!
Kadajo 461 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, Element Wojny napisał(a): Eh, mogli goście przesunąć tą premierę i zrobić graczom i samym sobie przysługę, ale zgaduję że pewnie kasa się skończyła i nie mieli wyboru. Oni się na Ukrainie znajdują czy gdzie ? Te ich studio ?
Element Wojny 510 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Teraz, Kadajo napisał(a): Oni się na Ukrainie znajdują czy gdzie ? Te ich studio ? Do Czech się chyba przenieśli. 1
Stjepan 283 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Ja na moim lapku z RTX 3050 grałem w Robocopa, na medium z DLSS i chodziło w 60fps, też UE 5.0 dało się bez problemu grać, aha i co włączenie gry nie kompilował shaderów.
Qrdello 101 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Nie chce mi się przewalać przez 120 stron wątku, czy w obecnym stanie gry (optymalizacja, błędy, crashe) warto jest próbować ją na moich konfiguracjach? Wolę zapytać Was niż opierać się na opiniach no-namów w sieci, a takie niestety wyglądają na najbardziej wykrzyczane ...
Tooth 6 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 26 minut temu, Kadajo napisał(a): Jak komuś nie przeszkadzają te wszystkie problemy albo ich nie widzi i uważa ze wszytko mu śmiga to nich gra. Ale zaraz się okaże ze wyjdzie patch i save'y popsuje Lepiej aby nic nie popsuli na temat zapisów gry ... Strzał w łeb
Kadajo 461 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 8 minut temu, Element Wojny napisał(a): Wszystko się da, w finale Veilguarda (jakieś 3h) zaliczyłem pulpit ze 20 razy, ale dałem radę. Twardym trza być! Ta, tylko ja do dziś nie umiem grac w tego Underground w 60 FPS bo gra za szybko działa
Stjepan 283 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 4 minuty temu, Qrdello napisał(a): Nie chce mi się przewalać przez 120 stron wątku, czy w obecnym stanie gry (optymalizacja, błędy, crashe) warto jest próbować ją na moich konfiguracjach? Wolę zapytać Was niż opierać się na opiniach no-namów w sieci, a takie niestety wyglądają na najbardziej wykrzyczane ... Spróbować możesz, kompa złego nie masz, ale przygotuj się na bugfest i optymalizację do dupy, ale klimat i grywalność na bardzo wysokim poziomie. 2 minuty temu, Kadajo napisał(a): Ta, tylko ja do dziś nie umiem grac w tego Underground w 60 FPS bo gra za szybko działa Ja tak nie potrafię grać w Dooma 1 i 2 w 60fps, grałem w 12-15fps kiedyś. Soundrack Stalker 2 Edytowane 2 godziny temu przez Stjepan 1
Necronom 73 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Olać, zapomnieć że ta gra wyszła. Ma dobre podstawy i jak to połatają to może być nawet świetną grą, ale nie na dzisiaj. Granie obecnie to psucie sobie wrażeń. Chyba, że ktoś ma topowy sprzęt to może to częściowo zniweluje. Jak się ma inne tytuły w bibliotece w kolejce to Stalkera bym odradzał. Wrócić za rok albo kiedy. 1 2
lamparcicho 286 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 15 minut temu, Doamdor napisał(a): Wbiłem na jakiegoś youtubera co prowadzi stream z tej gry i słyszę tekst, kozacka gra. Ubisoft oferował wycieczki do Disneylandu a tutaj pewnie inaczej "przekonywali" do swojego dzieła, swojsko i po wschodniemu: W końcu co innego może pomóc tak dobrze na optymalizacyjne anomalie i inne niedoróbki? 1 1
Frog67 110 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Mam pewne spostrzeżenia i widze że posty na steam zaczynają to potwierdzać, Stalker na kartach AMD jest znacznie płynniejszy, jeśli idzie o uczucie i jest mniej stutteru, sam miałem takie odczucia ale jezeli pojawiają się na innych forach takie posty to coś musi być. Pewnie ma to związek z tym że w Xbox mamy układ RDNA2 więc siła rzeczy pewnie są jakieś optymalizacje pod układy AMD, mimo że widać w testach generują nieco mniej klatek.
Stjepan 283 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu A propo wódki Kozak to jest niezły easter egg.
Pan Mateoo 89 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu mimo iz oczy mnie bolą od tych 30fps to nie zaluje tych paru h gry przy zmienionym ust renderowania mam jakies smieszne 80kl ale wyglada to okropnie
Stjepan 283 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Ktoś doszedł do Kordonu? Sidorowicz żyję?
Isharoth 169 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu A poza technikaliami, to jak tam wam idzie gra? Ja dziś zaszedłem aż na bagna, bo zbierałem te schowki od reportera. Na Wysypisku mam już główne zadania porobione i teraz będę szedł na Dziką Wyspę. Kurde, niby fajnie się gra, ale czegoś mi brakuje w tym Stalkerze. Tylko nie wiem jeszcze czego. 1 minutę temu, Stjepan napisał(a): Ktoś doszedł do Kordonu? Sidorowicz żyję? Ja byłem. Spoiler żyje i ma się świetnie! 1 1
Rekomendowane odpowiedzi