Jak miałem VA to w nocy spokojnie 100nitów używałem, teraz na oledzie mam 50nitów, nie wiem jeszcze jak to możliwe ale jak ustawię więcej to mnie razi w oczy.
www.rmf24.pl/regiony/warszawa/news-nowe-fakty-ws-smierci-policjanta-po-interwencji-na-pradze,nId,7862457
""Policjant, z którego broni padł strzał, służbę w Policji pełnił od ponad roku, ukończył niezbędne szkolenie i pozytywnie zdał egzaminy."".
Uwierz ze nie chciał byś mieć interwencji przeprowadzanej przez policjanta po zawodówce czy gimnazjum . Tu nie chodzi o sam papier bo i po doktoracie są idioci ,ale o obycie ,kulturę osobistą ,elokwencję ,sposób wymowy i argumentowania .
Każdy kandydat przechodzi testy psycho a te są rygorystyczne przynajmniej z tego co się orientuję już bardziej przymyka się oko na testach ze sprawności fizycznej .
Problem lezy w szkoleniu czystko praktycznym w czasach pandemii szkolenie na policjanta trwało 2-3 miesiące !!! i już młody adept latał z bronią w suce po miescie i zaprowadzał rządy ...
Obecnie szkolenie trwa 6 miesiecy gdzie gównie to wykłady ,zajęcia fizyczne ... praktyka z obsługi broni i strzelanie .....z naciskiem na strzelanie 1 w tyg!!
W czasach pandemii ,wiem z pierwszej ręki od osoby szkolącej się na policjanta ze w ciągu 2 miesięcy na strzelnicy była 3 razy !! oddając łącznie 30 strzałów ! .Teraz zapewne nie jest lepiej .
Już teraz sa takie asy w policji z MATURĄ co nie potrafią miesięcy w poprawnej kolejności wymienić czy z ortografią na bakier . Nie raz już słyszałem od znajomych o akcji typu ... przy interwencji policjant opryskał gazem partnera ,czy nieumyślne rozpylenie gazu w radiowozie przez policjanta ....
No i obecne standardy ,albo trendy naboru do szkół policyjnych czy samej policji ....to kobiety ,młode laleczki o wadze max 50kg ...
Później jadą na interwencję do podpitego gościa w parku co się awanturuje .. gość 98kg wagi 188wzrostu przyjeżdża do niego patrol dwóch pań w wieku 25lat łączna waga 90kg każda po 1.7m wzrostu .... interwencja wygląda jak wygląda .
Rekomendowane odpowiedzi