blabla123 76 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu W dniu 23.11.2024 o 14:04, Element Wojny napisał(a): Po części naprawią twórcy, po części moderzy. Ale to będzie długi proces, bo jak sam widzisz, ilość nie działających bądź źle działających rzeczy jest ogromna, a twórcy z wielu różnych powodów mają dość ograniczone możliwości. Sądzę że rok to lepsza opcja. Warhorse też długo naprawiało KCD. Najpierw to niech połatają producenci. Potem można coś sobie pododawać z modów, bo jak teraz w taki niedorobiony produkt dorzucisz jakieś mody to ja się nie zdziwię jak dzięki temu memów będzie x100. 1 2
Frog67 123 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Moderzy od Anomaly już wspólpracują z twócami, więc sam proces łatania i naprawianai powinien być szybszy niż to się większości wydaje. 1 1
tgolik 22 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Ja mam rozbabrane w tej chwili z sześć gier. Wszystkie mnie rajcują i nie mogę zdecydować się do której usiąść na dłużej. Silent Hill 2, Dragons Dogma 2, Lies of P, Star Wars Outlaws i Stalker 2. Stalkerowi pozwolę dojrzeć a Outlaws już nadaje się do grania. Jeszcze tylko skończę SH2, w DD2 skupię się na wątku głównym A działa to tak: gram sobie w jedną grę, przychodzi premiera drugiej. Nie mogę się powstrzymać i muszę zobaczyć, "jak chodzi" i czy jest fajna. No i czasem te testy trwają 10 czy 20 godzin i jedną trzecią gry. I w tedy przychodzi kolejna premiera. Gry, które lubię, są za długie. 1
ODIN85 406 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Robię tak samo tylko sprawdzam 10 min a potem wracam do tego w co gram Edytowane 3 godziny temu przez ODIN85
bbandi 81 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Ja sobie abo wziąłem i zainstalowałem Black Ops 6 ale sejwy tam nie działają i nie chce mi się na razie kampani od nowa zaczynać, nie pamięta ustawień i wchodzi się do niej przez jakiś hub - kosmos jak trzeba się nakopać żeby kampanie przejść, druga gra to Dead Island 2 - ludzie jak ta gra pięknie wygląda i działa, wnetrza niesamowite i detale w nich spadłem z krzesła. Stalkera na razie nie ruszam. 2
Tooth 7 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 19 minut temu, Frog67 napisał(a): Moderzy od Anomaly już wspólpracują z twócami, więc sam proces łatania i naprawianai powinien być szybszy niż to się większości wydaje. ? Proces łatania szybszy 😂 To skąd moderzy mają wiedzę o 2 silnikach gry na raz ? Przecież twórcy nie dadzą do łap moderom gotowego kodu w grze I skąd takie info ? Oficjalnie podali informacje ? Edytowane 2 godziny temu przez Tooth
ODIN85 406 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Sprawdzi ktoś to udawane Rt? Spoiler engine.ini r.Streaming.PoolSize=18432 - dla 24 v.ram 16GB - 12288, 12GB - 9216, 11GB - 8192, 10GB - 7168, 8GB - 6144 [SystemSettings] r.MaxAnisotropy=16 r.MotionBlurSeparable=1 r.MotionBlurQuality=4 r.MotionBlur.Amount=0.2 r.MotionBlur.TargetFPS=75 r.MotionBlurFiltering=0 r.MotionBlur.HalfResGather=0 r.DepthOfFieldQuality=4 r.SceneColorFringeQuality=1 r.LensFlareQuality=3 r.Lumen.Reflections.Temporal=0 r.Lumen.Reflections.DownsampleFactor=0 r.Lumen.Reflections.SmoothBias=1 r.Lumen.TranslucencyReflections.FrontLayer.Allow=1 r.Lumen.TranslucencyReflections.FrontLayer.Enable=1 r.Lumen.Reflections.MaxRoughnessToTrace=0.6 foliage.LODDistanceScale=5.0 fg.MaxNumBakedFoliageActorsToProcess=32 fg.MaxNumBakedFoliageActorsToTick=128 fg.MaxNumBakedFoliageActorsToTick.Near=32 fg.MaxNumBakedHISMsOrISMsToProcess=32 fg.MaxNumBakedHISMsOrISMsToTick=128 fg.MaxNumComponentsToProcess=16 fg.MaxNumComponentsToTick=128 fg.MaxNumComponentsToTick.Near=64 fg.CullDistanceScale.Bushes=2 r.StaticMeshLODDistanceScale=0.1 r.Shadow.Virtual.smrt.samplesperraydirectional=3 r.Shadow.Virtual.smrt.texelditherscalelocal=10 r.Shadow.Virtual.Enable=1 r.Shadow.MaxCSMResolution=4096 r.Shadow.FilterMethod=1 r.Shadow.MaxResolution=4096 r.Shadow.DistanceScale=1.5 r.Shadow.CSMDepthBias=1 r.AmbientOcclusionRadiusScale=3 r.VolumetricFog.GridSizeZ=256 r.VolumetricFog.GridPixelSize=7 r.Tonemapper.Quality=5 r.Streaming.PoolSize=18432 Edytowane 2 godziny temu przez ODIN85
userKAMIL 156 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Godzinę temu, Stjepan napisał(a): te mody na balans dużo dają Powinieneś grać tylko tak jak to twórcy zaplanowali! 3
blabla123 76 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 14 godzin temu, Strilok napisał(a): Za dużo chińskiej mety
Jaycob 306 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Wam także jakiś loot, którego nie mieliście pojawia się w ekwipunku? Nie miałem jakiegoś pancerza i teraz mam dużo lepszy. Próbowałem zmienić ammo na inną i przeładować bronie i nagle na kółku mam założoną broń, której nigdy wcześniej na oczy nie widziałem i jakoś nie przypomina mi się, abym ją podnosił. 2
caleb59 182 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Pewnie nagrody za questy, nie zawsze to jest tylko kasa.
Element Wojny 520 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Godzinę temu, tgolik napisał(a): A działa to tak: gram sobie w jedną grę, przychodzi premiera drugiej. Nie mogę się powstrzymać i muszę zobaczyć, "jak chodzi" i czy jest fajna. No i czasem te testy trwają 10 czy 20 godzin i jedną trzecią gry. I w tedy przychodzi kolejna premiera. Gry, które lubię, są za długie. Liste sobie zrob, jak ja. Jak dlugo bedziesz sie jej trzymal, tak dlugo bedziesz zadowolony. 1
Jaycob 306 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Chyba jednak nie: https://www.reddit.com/r/stalker/comments/1gwm1t4/weapons_keep_randomly_appearing_in_my_inventory/ Is anyone else also getting random weapons equipped/added into inventory ? Random guns spawning in my inventory STALKER 2 1 1
Sheenek 70 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 11 minut temu, Jaycob napisał(a): Wam także jakiś loot, którego nie mieliście pojawia się w ekwipunku? Nie miałem jakiegoś pancerza i teraz mam dużo lepszy. Próbowałem zmienić ammo na inną i przeładować bronie i nagle na kółku mam założoną broń, której nigdy wcześniej na oczy nie widziałem i jakoś nie przypomina mi się, abym ją podnosił. to te nowe anomalie w zonie 2
Jaycob 306 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Tu nie ma bugów, cała gra to jedna wielka anomalia. 2
Reddzik 336 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Tak jak kiedyś pisałem, że nowe gry będą chciały dorównać Cyberpunkowi na premierę, zapewne Stalker 2 wziął to sobie za cel i dlatego mamy co mamy. Grywalna gra powinna być wtedy kiedy wydadzą wersję Stalker 2 Serce Czarnobyla Enhanced Edition, ze wszystkimi patchami i usprawnieniami, pewnie za 2lata jak nie dłużej to może się wydarzyć, o ile, bo jeszcze nie wiemy jaki będzie proces łatania, dodawania zawartości do gry- brakujące mechaniki itp. Zobaczymy czy pokażą jakiś road map czy nie. 1
caleb59 182 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Road map zapowiedziany ale na grudzień. Edytowane 1 godzinę temu przez caleb59
Reddzik 336 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Widziałem, ale nawet road map biorę z przymrużeniem oka, niech łatają. Jestem ciekaw co pokażą i jakie będą ich reakcje na dalsze łatanie i wspieranie gry, czy nie będzie porzucenia. 1
Stjepan 307 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu Od razu porzucenie, najpierw łatanie, później darmowe małe DLC, a dalej duże płatne DLC, gdzieś czytałem że taki jest plan. Mogą na tej grze nieźle zarobić.
ODIN85 406 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 24 minuty temu, caleb59 napisał(a): Road map zapowiedziany ale na grudzień. Co to jest?
userKAMIL 156 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Tutaj kolejny ciekawy mod poprawiający skradanie gdzie trudniej nas wykryć np: w różnych warunkach pogodowych. https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/100 Tu na to całe A-life i spawn wrogów. https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/273?tab=description Edytowane 51 minut temu przez userKAMIL 2
Vulc 345 Opublikowano 58 minut temu Opublikowano 58 minut temu 2 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Co to jest? Plan poprawek i celów na najbliższe miesiące. 1
Stjepan 307 Opublikowano 51 minut temu Autor Opublikowano 51 minut temu Coś takiego udało mi się zrobić z odbiciami i cieniami:
PaVLo 203 Opublikowano 30 minut temu Opublikowano 30 minut temu 30 minut temu, ODIN85 napisał(a): Co to jest? https://www.gamewatcher.com/news/stalker-2-patch-notes-roadmap-of-updates-for-2024 1
Isharoth 174 Opublikowano 21 minut temu Opublikowano 21 minut temu Spróbujcie sobie zainstalować tego moda, naprawdę sporo pomaga na stutter i frametime https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/7?tab=description
Rekomendowane odpowiedzi