Mindstorm 13 Opublikowano 30 Listopada Opublikowano 30 Listopada 17 minut temu, Lameismyname napisał(a): Koledzy, jakie odczucia po patchu 1.0.2? mój mózg i oczy po patchu, próbując nadążyć za błędami. 4
cherrz 7 Opublikowano 30 Listopada Opublikowano 30 Listopada (edytowane) 20 minut temu, Devils1100 napisał(a): Nic sie nie poprawiło dalej mi gra chodzi w 120 lekkie spadki wiadomo poczym gra zaczyna w 15 fpsach chodzic myslalem ze cos sie z tym poprawi eh dramat. Pewnie masz kartę w wersji 8GB. Patcha raczej na to nie będzie Edytowane 30 Listopada przez cherrz 2
Kakarotto 161 Opublikowano 30 Listopada Opublikowano 30 Listopada Mówi się, że życie może się wywrócić do góry nogami, a tymczasem także śmierć może się tak obrócić. Gry bawią i uczą.
Devils1100 17 Opublikowano 30 Listopada Opublikowano 30 Listopada 27 minut temu, cherrz napisał(a): Pewnie masz kartę w wersji 8GB. Patcha raczej na to nie będzie Dokladnie ehh nawet mnie nie dobijaj 1
Vulc 596 Opublikowano 30 Listopada Opublikowano 30 Listopada Godzinę temu, cherrz napisał(a): To co z nimi robić? Mam co prawda raptem 4 godziny gry za sobą, ale skrytka już pełna od broni, EQ też pełne, a przeciążony nie chcę biegać z wiadomych względów. W ogóle to kiedy znajdę gościa u którego mogę te bronie naprawiać? Na razie jestem w tej pierwszej bazie i zdobywam te lepsze bronie z zadań pobocznych. Żółte sprzedajesz, czerwone możesz przetrzymać w skrytce. Skrytka nie ma limitu pojemości. Bierzesz na każdą wyprawę tylko to co potrzebujesz - max 2 bronie, amunicja, trochę jedzenia i apteczek. Naprawiać bronie może technik w pierwszym mieście, ale jeśli nie masz zamiaru jej używać - nie opłaca się ich naprawiać. 1
Tomek1623 124 Opublikowano 30 Listopada Opublikowano 30 Listopada Chyba się zbliżam do końca, i tu pytanie. Po ukończeniu fabuły, można dalej podokańczać misje poboczne itp?
Lameismyname 112 Opublikowano 30 Listopada Opublikowano 30 Listopada Jest jakiś dobry patent na dropy do 15 FPS? Ja instalowałem moda z gamersnexus to rzeczywiście dropy są bardzo rzadko.
Devils1100 17 Opublikowano 30 Listopada Opublikowano 30 Listopada (edytowane) Ok, ustawienia podesłał mi @Reddzik, za co wielkie dzięki 😊. Jeśli macie dropy do 15/20 fps-ów i gra stoi wam w miejscu, ustawcie sobie w opcjach gry: Grafika: Jakość Cieni zakładka I Globalne Oświetlenie i Odbicia ustawcie na Niskie 😉 i oczywiscie wył gre obowiązkowo i na nowo włączyć Edytowane 30 Listopada przez Devils1100
caleb59 352 Opublikowano 30 Listopada Opublikowano 30 Listopada 31 minut temu, Tomek1623 napisał(a): Chyba się zbliżam do końca, i tu pytanie. Po ukończeniu fabuły, można dalej podokańczać misje poboczne itp? Z tego co wiem to nie, napisy końcowe i elo. Ktoś w temacie wcześniej pisał, że bliżej końca niby dostajesz powiadomienie o "miejscu bez powrotu" więc do tego czasu lepiej wszystko co poboczne porobić.
userKAMIL 218 Opublikowano 30 Listopada Opublikowano 30 Listopada 37 minut temu, Lameismyname napisał(a): Jest jakiś dobry patent na dropy do 15 FPS? RTX4090 😜 1
Reddzik 573 Opublikowano 30 Listopada Opublikowano 30 Listopada (edytowane) Nie niskie. Ogólnie GI czyli globalne oświetlenie na wysokim i epickim zjada ponad 1gb pamięci na karcie. Między niskim a średnim ustawieniem jest ok 150mb. Ja mam na średnim poziomie, a cienie te poniżej odbić na wysokich, bo też zasobożerne. Jest poprawa i to wyraźna. Dlss balans i na razie miód. Zobaczymy co dalej. Edit Dokładnie w tym miejscu koleś pokazuje co ile zjada vram https://www.youtube.com/watch?v=C97sCQ49XZ8 Edytowane 30 Listopada przez Reddzik
sideband 146 Opublikowano 30 Listopada Opublikowano 30 Listopada Ty piszesz o pamięci, ale boost jest kosmetyczny między Epic vs High przy GI, a poniżej już nie ma sensu schodzić.
Devils1100 17 Opublikowano 30 Listopada Opublikowano 30 Listopada (edytowane) Ok, pograłem dobrą godzinę, ciut więcej. Dalej są te dropy do 15 FPS-ów. VRAM w normie, więc no... Wogóle, jak oceniacie tego Stalkera? Ja się zdziwię ogólnie jak otrzyma jakąkolwiek Nagrodę, a tym bardziej GOTY 🤯 albo trafi do nominacji Edytowane 30 Listopada przez Devils1100
PepePanDziobak 34 Opublikowano 30 Listopada Opublikowano 30 Listopada (edytowane) 9 minut temu, Devils1100 napisał(a): Ok, pograłem dobrą godzinę, ciut więcej. Dalej są te dropy do 15 FPS-ów. VRAM w normie, więc no... Wogóle, jak oceniacie tego Stalkera? Ja się zdziwię ogólnie jak otrzyma jakąkolwiek Nagrodę, a tym bardziej GOTY 🤯 albo trafi do nominacji U mnie też włanie drop do 15fps 8gb vram , ale to nie jest to. Zużycie gpu wskakuje z 99 na 100% , temperatura gpu i cpu spada. Ilość zjedzonej vram to 7400mb . Dziwna sprawa Generalnie czegoś brakuje tej grze. Klimat identyczny jak pierwsze stalkery czuje niedosyt jakiś .Idzie czasem się lekko zesrać przez te potwory znienacka w nocy Edytowane 30 Listopada przez PepePanDziobak 2
Devils1100 17 Opublikowano 30 Listopada Opublikowano 30 Listopada (edytowane) 19 minut temu, PepePanDziobak napisał(a): U mnie też włanie drop do 15fps 8gb vram , ale to nie jest to. Zużycie gpu wskakuje z 99 na 100% , temperatura gpu i cpu spada. Ilość zjedzonej vram to 7400mb . Dziwna sprawa Generalnie czegoś brakuje tej grze. Klimat identyczny jak pierwsze stalkery czuje niedosyt jakiś .Idzie czasem się lekko zesrać przez te potwory znienacka w nocy O toto własnie jak nie ruszasz myszką wraca normalnie na chwilkę pózniej znów gram lekkie lagi i frizuje na 15fps czy tam 20 czyli mozna smialo powiedziec 8gb nie jest tutaj problemem 🙂 Edytowane 30 Listopada przez Devils1100
Reddzik 573 Opublikowano 30 Listopada Opublikowano 30 Listopada (edytowane) Wystarczy, ponad 2 godziny grania, te detale z filmiku, ale ja ustawiłem włosy na niskie, nie byłem w osadzie, i nawet nie dobiło do 7GB według osd na dlss balans, zwiedzam i robię misje poza obszarem miejskim w drugim regionie. Odpukać było w porządku. Edytowane 1 Grudnia przez Reddzik
Reddzik 573 Opublikowano 1 Grudnia Opublikowano 1 Grudnia (edytowane) Prawdopodobnie przez to, że w cutscenkach nie działa FG, mamy normalny fps, bo grasz chyba z FG jak mniemam. Ale ogólnie takie coś nie powinno mieć miejsca. Pewnie z czasem to połatają. Edytowane 1 Grudnia przez Reddzik 1
Kakarotto 161 Opublikowano 1 Grudnia Opublikowano 1 Grudnia U mnie cutsceny wyglądają jak poniżej: FPS dropi i jakieś glitche graficzne na dodatek wyskakują. Nie bardzo chce się to oglądać. 1 1
Frog67 220 Opublikowano 1 Grudnia Opublikowano 1 Grudnia Musze przyznać ze mutanty i dziki dostały całkiem mocnego nerfa, dziki to teraz z bliska jednostrzalowcy z shootguna, a mięsacze na dwa strzaly i po sprawie. Teraz to spokojnie moge wbijać w cale stado dzików. czy mięsaczy albo to gnat taki dobry
Isharoth 220 Opublikowano 1 Grudnia Opublikowano 1 Grudnia Te memory leaki występują głównie przy wczytywaniu gry, przynajmniej u mnie. Im więcej razy wczytuję grę, tym szybciej gra przejdzie w tryb 5 fps i trzeba ją zrestartować 1
ODIN85 625 Opublikowano 1 Grudnia Opublikowano 1 Grudnia Fajny ten nowy patch. Co 10min wpada losowa giwera do ekwipunku
Sobtainer 6 Opublikowano 1 Grudnia Opublikowano 1 Grudnia Ustawcie sobie włosy na low, u mnie to właśnie powodowało ogromne spadki fpsów podczas grania, nawet cutscenki potrafiły do 5 fpsów spaść i to właśnie przez włosy na epickim.
Rekomendowane odpowiedzi