-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez kastiszczur · Opublikowano
Dzięki, nie widziałem ja nowy jestem jak widać. -
Przez blabla123 · Opublikowano
Pisz do @ryba, może ma kilka to odda jedną -
Przez miro · Opublikowano
trzy tematy niżej o dokładnie tym samym : -
Przez NoviAMG · Opublikowano
Chyba nie mam fr5 żeby zobaczyć jak jest u mnie. Przy nagłych ruchach myszką to 3 rzeczy mi przychodzą do głowy. Problem z stabilnością ramu, ftpm włączone w biosie, ewentualnie raportowanie myszki ustawione na 1000hz powoduje problem. Zresetuj bios, nic nie ustawiaj, uruchom grę, chyba że już tak robiłeś. Walka z lockiem 116fps -
Przez Element Wojny · Opublikowano
Rotacja jest przydatna, bo takowa potrafi wnieść świeżość do zespołu - ale jak pisałem wcześniej - przy odpowiednim procesie rekrutacji. Moja firma przez ostatnie kilka lat wspierała taką ogólno-narodową kampanię Women In Tech - https://www.womenintech.co.uk/ - która miała na celu zatrudnianie większej ilości kobiet w działach technicznych. W pewnym momencie dobiliśmy nawet do 24%, co zostało triumfalnie ogłoszone na jednym z eventów. Była duża promocja, wiele różnych imprez firmowych, zewnętrzni goście, różne programy firmowe itd. A przez ostatni rok, po przeprowadzeniu restrukturyzacji, spadliśmy poniżej 15%. Kiedy przyszło do sprawdzania kto co zrobił, kto ile osiągnął, kto ile potrafi, tak by zostawić tylko tych najlepszych - okazało się, że większość pań w firmie po prostu... była. Ładnie wyglądała, dobrze się prezentowała na spotkaniach, chętnie pokazywała różnorakie projekty czy osiągnięcia... innych osób. I to wszystko w końcu wyszło, więc większość tych pań poleciała. A kampanii Women In Tech chyba już nawet nie wspieramy, bo od dobrych 10 miesięcy nic już nie promujemy. Problem od początku polegał na tym, że one nie zostały zatrudnione bo były najlepsze, bo oferowały coś lepszego niż inni kandydaci - chodziło zwyczajnie o liczby, ilość pracowników danej płci musiała się zgadzać - i tyle. Wiem jak chamsko to brzmi, ale taka jest prawda.
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi