Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie już dawno poleciało. Dobrze ze GamePass 

w 3 tygodnie usunięte ponad 2 tysiące błędów. Fajna płatna Alpha wyszła na rynek. 

Shaderó nie potrafią naprawić, a gdzie wprowadzenie cieni latarki ...

• Upvote 1
Opublikowano

W jakie ja bagno wdepnąłem kupując tę grę? Odpowiedź jest chyba oczywista, widząc co się wyrabia, nawet po tym fixie fixa, gdzie napsuli po patchu 1.1 kompilację shaderów i teraz jest z nimi taki problem, że muszą sami skorzystać z moda na Nexusie, żeby je wyłączyć dla dobra gracza, co powinno przyprawiać o pomstę do nieba, oni nie ogarniają własnej gry, stworzyli twór zwany Stalkerem 2, drugą częścią historii Stalkera w Zonie, ale tak nie udolnie, że wyszła z tego wczesna alpha i nie wiadomo czy wejdzie w ogóle do fazy beta, a co dopiero żeby stanęło na nogi. :Crash:

• Upvote 1
Opublikowano

Przeczuwałem, że będzie z tego kartofel optymalizacyjny i wykupiłem GP (w przeliczeniu, po ściągnięciu wielu innych gier, to wyszło mnie tanio, ale kto zapłacił pełną cenę...), ale, aż takiej padaki się nie spodziewałem. Niby Cyberek miał tragiczną premierę, ale go na nią ogrywałem i nie licząc jakiś tam rzadkich bugów, chodziło stabilnie.

To barachło trzeba było zmodować, żeby jakoś chodziło, ale po modzie optymalizacyjnym mam jakieś gliche graficzne, wolne wczytywanie tekstur, ale brak crashy i wysoki fps. xD

Ponadto jak biorę jakiekolwiek zadanie poboczne, wykonuję je, idę po nagrodę i niby je kończę, to ono nie znika z aktywnych zadań, tylko ciągle wyświetla info, że mam iść do zleceniodawcy. Przed 1.1 miałem tak z zadaniem od Sidorowicza i cały czas mi ono wisi w dzienniku w aktywnych, ale aktywne nie jest i nie mogę od niego brać innych zadań (o ile je daje). Coś namieszali w tych zadaniach ostatnimi patchami, wcześniej tego nie widziałem, ponieważ nie opłacało się tych zadań robić i dalej się nie opłaca, ale se chciałem zrobić jedno. xD

12 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Hmm ta baza warty w obszarze chemicznym to powinna być otwarta po wybraniu ich a dalej niedostępna :E

To jest jeden wielki bug. Jak podchodzę do bramy to mogę ze strażnikiem pogadać, jak podejdę z innej strony do bazy, to wszyscy do mnie strzelają, ale jak pod ostrzałem podchodzę do bramy, to dalej mogę rozmawiać ze strażnikiem.

Dobry strażnik zachowuje się profesjonalnie, niezależnie od sytuacji. :smiech:

Opublikowano (edytowane)
Cytat

Richter is still dead inside the bar at Rostok and I cannot progress the main story anymore because of it.

Cytat

The game crashes constantly after this patch with LowLevelFatalError, I can play for 5-10 minutes, it freezes and crashes after ~20 seconds
I played on the previous patch yesterday for 3-4 hours, it also crashed 2-3 times, but not after 5 minutes of the game launch.

Cytat

Come on, you can still do a few more 100gb patches before new year's eve.

Cytat

Game is a mess, after most recent update 1.1.3, the game crashes every 10 minutes(before it took a solid 1-2h) while in end game zones, no matter what I do, I get a game freeze and shortly after I notice RAM spiking to 100% and few seconds after my virtual memory goes full (set it to 100gb). It's not even crashing, I have to kill the process manually.
4080S, 9800x3d, 64GB DDR5, drivers/ updates all up to date, running on a GEN5 SSD. Tried also to clear cache and force a clean run w/o a clear, DLSS ON/OFF (altough with off performance is just junk). I do not face any kind of similar issue with this, and I played recently pretty much all major releases and GPU/CPU intensive games.

To tylko niektóre komentarze pod tematem z najnowszym fixem do gry:dj:

edit:

Cytat

After patch 1.1 I have only errors, sad.
Still the problem with inventory. Every time I open inventory the game crashes. Tried loading the game from different saves, but it doen't help.

ISSUE: open inventory, move the cursor to the right side (with current inventory) or try to scroll inventory, the game crashes. I have no idea what is going on.

Cytat

Can't save game on 1.1.3 Thanks for the christmas present -_-

:hmm:

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Koledze nic łatka nie naprawiła dalej Stalker crashuje w Rostoku jak przeczekuje tam emisje.

Z tego co czytalem na forum to winny za crashowanie Rostoku jest memory leak, dochodzi do granicy ramu dajmy na to 32GB i następuje CTD.

U siebie jak sprawdzałem wycieków nie mam, zużycie Ramu wacha się w granicacg 22-23GB 

Vram to dobija do 10GB

Edytowane przez Frog67
  • Upvote 1
Opublikowano

Stare Metro Exodus przy tym to jakaś perełka. Jak oni to w GSC zrobili, że przesieśli starą grę na nowy silnik, to ja nie wiem. Płasko, jakby teselacji nie było - wystarczy spojrzeć na cegły na murach. Tekstury ubrań jak w Skyrimie. No, ale to idzie wybaczyć, reszty nie za bardzo. Ragdoll w tej grze nie istnieje, naparzam do mutantów i zero reakcji, a nagle pada, tzn. wyłącza się, bo tak to wygląda. Boli też, że nie czuć broni, tak pięknie to wyglądało na YouTubie, łuski lecą, a rzeczywistości zwykłe, leciutkie pierdziawki. 

• Upvote 1
Opublikowano

Po paczu jak wyskakuje prompt żeby np odsłuchać pda to nawet już czasu nie pokazuje ani, że się klawisz P nacisnęło. W niektórych miejscach w których normalnie miałem 100 fps spada do 30 i jak się miejsce mija idąc po otwartym terenie to pyk i zaraz znów 100... Ja pierniczę ile tu biegania jest, to jest tak chaotyczne i bez ładu i składu że głowa boli. Death Stranding by Stalker tyle że DS miał wyczesana fabule i brak bugów... 

Odpaliłem sfrustrowany tym badziewiem cp77 i zacząłem w koncu robić 2 playthrue... Cp77 to eony lat świetlnych od Stalkera.... Cos pięknego... Dorzuciłem mody graficzne i jest nie ziemsko. Animacje podczas rozmów to totalny Next Level... Stalker to przy tym kicz nad kicze. Nie wiem czy dobigam do końca S2... 

• Upvote 1