Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pożyjemy zobaczymy,

Obstawiam:

RX 9070 ok. 3000 zł

RX 9070xt ok. 3500 zł.

Rtx 5070ti ponad 4000 zł.

Jeśli moje prognozy będą błędne, przeproszę szanowne grono, uderzę się w pierś, opuszczę głowę w dół, machnę ręką, odejdę gdzieś dalej w wielkiej zadumie i na temat cen nie napiszę już nic.🫣

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
13 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Chwilę nie śledziłem...coś ten tego wiadomo? Widząc ostatnie posty widzę, że nie ale oficjalna prezentacja nie miała być kilka dni temu? :E

Wiemy tyle, że AMD dalej nie ustaliło ceny za swój produkt i zwleka z jego premierą.

Opublikowano
1 godzinę temu, cruzier napisał(a):

Pożyjemy zobaczymy,

Obstawiam:

RX 9070 ok. 3000 zł

RX 9070xt ok. 3500 zł.

Rtx 5070ti ponad 4000 zł.

Jeśli moje prognozy będą błędne, przeproszę szanowne grono, uderzę się w pierś, opuszczę głowę w dół, machnę ręką, odejdę gdzieś dalej w wielkiej zadumie i na temat cen nie napiszę już nic.🫣

Też się skłaniam do podobnie zdroworozsądkowego myślenia.
Łatwiej będzie sraczki dostać jak RTXy/RXy w cenie MSRP.

Czego jestem pewien i co się nigdy nie zmienia:
1. Z dnia na dzień karty nowszych generacji nie zagrożą atrakcyjności cenowo-wydajnościowej poprzedniej generacji.
2. Z dnia na dzień karty poprzednich generacji nie potanieją.

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 13.01.2025 o 10:20, Radio Tirana napisał(a):

Potrzebują więcej czasu, żeby jak najwięcej ludzi kupiło karty NVIDII. 

Potem będą się zastanawiać, dlaczego nikt nie jest zainteresowany Radełonami. 

Mówiłem? Mówiłem. 

AMD jak zwykle nie zawodzi. 

• Upvote 1
Opublikowano

Może to, ale raczej  bali się, że im dystrybutorzy z zalegającymi Radkami serii 7xxx skoczą do gardła, jak nagle będzie taniej.

Ja nie rozumiem. W erze TNT do Pascala nowe wychodziło, było znacznie lepsze, zazwyczaj średnia półka pokonywała high-end i jakoś to się kręciło, a teraz to wygląda jakby wydanie czegokolwiek bardziej niż 15% opłacalniejszego od poprzedniej serii, to jakiś wielki problem i cyrk na kółkach. 

Opublikowano

Hm, praktycznie problem się rozwiązał, jak mam czekać do marca, to lipa. Jak znajdę dobrą cenę na RTX 4070Ti Super to biorę i w takim razie nie będę się oglądać za AMD. Raczej 5070Ti będzie za drogie, ale może coś(4070ti s) w pobliżu 3.5tyś jakby było to biorę. Mam nowy zasilacz z kablem 12V2x6, atx 3.1. Nie powinno być tak źle z podłączeniem tego dziwnego wejścia. Nie chcą klienta to nie.

• Upvote 1
Opublikowano
22 godziny temu, MJRegul napisał(a):

Ciekaw jestem w co grasz skoro masz 165 fps wszędzie a te karty dzieli przepaść wydajnościowa :) 

Symulatory i WOT, ale dam znac jak wroce do Wiedźmina czy RDR2 i potwierdze czy tam też takie fps się utrzymują.

Opublikowano
14 godzin temu, galakty napisał(a):

Chłop zrobił locka na FPS monitora i oszukał system... Albo zapomniał zdjąć :E 

Nio, mogłem zrobić niżej aby wyrównać szanse, ale byłoby zbyt prosto. 

2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Co to się odwala z tymi GPU... :smiech:

...sytuacja podobna do tej z "masłem" tylko ludzie wciąż kupują te droższe i mniejsze pudełeczka.

14 godzin temu, Imm napisał(a):

Bez urazy ale za wstawianie czegokolwiek od tego człowieka to powinien być dożywotni ban. ;)

Gdyby wiarygodność mogła osiągnąć wartości ujemne to z pewnością byłby na czele takowego rankingu.

Można siebie (bardzo)oszukiwać, ale tak kolegów na forum? Nieładnie. ;) A tak poważnie... Masz poczucie humoru.

Tak tylko dla smaczku.

12 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Nie karmic trola, przeciez tego sie czytac nie da, a juz o tych temp to wgl bajki ;)

Czy to było do mnie?

10 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Poczekajmy na rozwoj sytuacji, nie ma sensu wyrokowac czegokolwiek na podstawie plotek ;) Napiecie wisi w powietrzu :D

Przeciez to konkretne kalkulacje, nie podparte plotkami.