Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Reddzik napisał(a):

Nie ma to jak dostać kartę bez wentylatorów :smiech:XFX Mercury Magnetic AIR Pro Gaming OC 9070XT

Bardzo fajne są te wentylatorki magnetyczne, trzymają jak złe i wskakują na miejsce tak, że możesz nawet rzucić jak frisbee, a i tak skubane wskoczą idealnie na miejsce.

• Like 2
Opublikowano
13 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

@Zachy

W odpowiedzi na reakcję: cena MSRP modelu Steel Legend to 659 funtów w Wielkiej Brytanii. Oni mają VAT 20%.

Więc XKOM sprzedając je za 3400 miał realnie te 100 zł marży.

100zl dodatkowej marzy ponad MSRP ktory jest cena koncowa dla klienta normalnie.

Ot podatek od nowosci, jak z wszystkim od wielu wielu lat jesli o sprzet PC chodzi.

10 minut temu, DżonyBi napisał(a):

zaczynamy zabawe na nowo. Przegladam teraz oferty i ceny za wersje non XT wskoczyly na poziom XT.

Trzeba brac na premiere jak sa, bo potem trzeba czekac te 4-5 miesiecy na wyrownanie :placz:

Taki mamy generalnie klimat.

9 minut temu, areczek1987 napisał(a):

Sapphire Pulse

O Panie!

To ja taniej Taichi dostalem.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Zachy napisał(a):

Trzeba brac na premiere jak sa, bo potem trzeba czekac te 4-5 miesiecy na wyrownanie :placz:

Taki mamy generalnie klimat.

Nitro+ jak wiesz nie bylo, a pewnie kolejne wejda drozej. Pierd.. to. Wybijam sobie z glowy to dziadowskie AMD i poluje tylko i wylacznie na 5090 do 11-12k za sensowna wersje z normalna gwarancja, z normalnego sklepu. Zadnych skokow w bok. Oczy mi krwawia jak patrze na ten syfiasty rynek gpu. Mam juz ku.. dosyc tych powiadomien z discorda i uciekajacych kart z koszyka. Jak juz kupie 5090 to dlugo dlugo nic nie kupie, bo nie chce juz nerwow tracic.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano

Jakbym miał wolną kasę na coś w postaci 5090, to bym wziął i chyba jeszcze moje wnuki by na tym dziabały w gierki :D Przecież to inna kategoria w ogóle. To jakby powiedzieć - a pierdzielę polowanie na Passata, kupię se jednak tego Maybacha.

Opublikowano
15 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Nitro+ jak wiesz nie bylo, a pewnie kolejne wejda drozej. Pierd.. to. Wybijam sobie z glowy to dziadowskie AMD i poluje tylko i wylacznie na 5090 do 11-12k za sensowna wersje z normalna gwarancja, z normalnego sklepu. Zadnych skokow w bok. Oczy mi krwawia jak patrze na ten syfiasty rynek gpu. Mam juz ku.. dosyc tych powiadomien z discorda i uciekajacych kart z koszyka. Jak juz kupie 5090 to dlugo dlugo nic nie kupie, bo nie chce juz nerwow tracic.

Spokojnie, bez nerwów. Wyobraź sobie, że prawdziwa premiera za miesiąc. Dajcie im 2-4 tygodnie i ceny spadną.

• Upvote 2
Opublikowano
43 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Nie ma to jak dostać kartę bez wentylatorów :smiech:XFX Mercury Magnetic AIR Pro Gaming OC 9070XT

obraz.thumb.png.4b02dbefb5c979de396546b15a4948e2.png

Inflacja panie!

Nvidia musiała użyć odpadów bez kilku ROPów, ale i tutaj widać biedny producent nie daje rady związać końca z końćem.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, kociol21 napisał(a):

Jakbym miał wolną kasę na coś w postaci 5090, to bym wziął i chyba jeszcze moje wnuki by na tym dziabały w gierki :D Przecież to inna kategoria w ogóle. To jakby powiedzieć - a pierdzielę polowanie na Passata, kupię se jednak tego Maybacha.

Z AMD to chodzilo mi bardziej o odmiane, jak to napisalem wczesniej 'egzotyka" na jakis czas, a potem ewentualnie 5090. Jedyny model, ktory mnie zainteresowal myslalem, ze kupie na luzaku wczoraj, a byl tylko za 4.2k w ME i to przez chwile, a tyle nie dam. Tak samo jak nie dam 15k za 5090. Tu nie chodzi o pieniadze, ale o blokade w glowie. Juz mi przeszlo troche, bo wylalem to na forum. Ponarzekalem i bawie sie dalej, ale AMD juz sobie z glowy wybilem.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
39 minut temu, areczek1987 napisał(a):

Powinien być tańszy patrząc na ceny w niemczech Pulse to poziom MSRP jeśli idzie o cene 

Pure +110 euro  do ceny

Nitro+  to już 170 euro do ceny więc tyle za Pulse to trochę przeginka, jakby to był model Pure to juz zupełnie inna bajka.