Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Karro napisał(a):

to sobie przejrzyj Indiane i wukong a nie co co pasusje do tezy

Co do HL2 RTX

2.44 czyli 21 fps

Gdzie ściagne to demo? jest dostepne na steam czy tylko pełna wersja?

ktoś tu piał ze 9000 nie są wyżyłowaneeeeeeeeeeeeeeeeeee.jpg

To na 4070Ti jest 2x wyższy FPS

Opublikowano
Godzinę temu, HappyLittleGamer napisał(a):

Jak ktoś trafił cichą kartę bez świerszczy to nigdy nie opłaca się zmieniać. 9070 spadły z ceną ~250zł od premiery, XT bez zmian, ale premiera miała spowodować spadek cen geforców a tu RTX5070 podrożał bo był za ~2800zł a teraz 3200-3400zł. Muszę przyznać że 5070 wypada obecnie biednie, mega biednie... nawet w grach z RT, szczególnie w Indianie gdzie 5070 klęka z powodu Vramu :E (u Daniela Owena).

Słuchajcie ja mam rx9070 XT od sapair nitro troszkę cewki mi piszczą moja pierwsza karta gre też obcych sapphire nie piszczała ta niestety lekko tak widzę czy to nie jest piszczenie ale jest brzydzę bzyczenie nie wiem czy wymieniać bo nigdzie nie ma  nitro z dopiskiem XT mam jeszcze kilka dni na zwrot nie wiem co robić bo jak oddam to dostanę bez karty bo nigdzie nie ma tych kart i na razie się nie zapowiada cewki bzyczą na aktualnym poziomie ale jednak, doradźcie  co mam zrobić

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, HappyLittleGamer napisał(a):

No, jak ktoś chce grać w HL2 RTX to ma łatwy wybór karty. Nazwa gry już wskazuje :aniolek:

To żadne zdziwienie że pathtracing wprowadzony przez nvidię nie chce dobrze działać na kartach konkurencji(jedynie chyba cyberpunk jakos idzie ale to w sumie wyjatek)który to juz raz nvidia to odwala... 😉

Edytowane przez Puzoniusz
Opublikowano
4 minuty temu, Karro napisał(a):

czyli co kupuje Hl2 i instaluje RTX? dlss i fg to ma?

Nie wiem czy musisz kupic. Ja mam HL2 wiec kliknałem po prostu, natomiast możliwe ze jest za free bo to demo. Natomiast jak wyjdzie pełna ver to wtedy bedziesz musial kupic HL2 orignalnego

Opublikowano
4 minuty temu, Puzoniusz napisał(a):

To żadne zdziwienie że patchtracing wprowadzony przez nvidię nie chce dobrze działać na kartach konkurencji(jedynie chyba cyberpunk jakos idzie ale to w sumie wyjatek)który to juz raz nvidia to odwala... 😉

Path tracing działa dobrze na 9070XT, problemem jest sama gra. Bo wydajnosc jest mniej wiecej na poziomie Cyberpunk w dogtown. Co jest absurdem biorąc pod uwagę oprawe graficzną, ilosc elementów na mapie które ma wyswietlic karta graficzna itp. Także HL2 RTX nie jest żadnym odnosnikiem jeżeli chodzi o wydajnosc w RT. Bardziej ciekawostka przyrodnicza

• Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, Mario_be napisał(a):

Słuchajcie ja mam rx9070 XT od sapair nitro troszkę cewki mi piszczą moja pierwsza karta gre też obcych sapphire nie piszczała ta niestety lekko tak widzę czy to nie jest piszczenie ale jest brzydzę bzyczenie nie wiem czy wymieniać bo nigdzie nie ma  nitro z dopiskiem XT mam jeszcze kilka dni na zwrot nie wiem co robić bo jak oddam to dostanę bez karty bo nigdzie nie ma tych kart i na razie się nie zapowiada cewki bzyczą na aktualnym poziomie ale jednak, doradźcie  co mam zrobić

Wspaniałe.

Jak cie to wkurza to  zwróć jak nie to przymknij oko a nie wymyślasz jakby ci karta zaraz miała sie zapalić dałeś troche siana widziałem więc jak nie pasuje to oddaj i tyle weź inny model albo niech ci wymienią i po kłopocie albo zostaw i miej to że tak powiem w d...

Opublikowano
Teraz, maxmaster027 napisał(a):

Path tracing działa dobrze na 9070XT, problemem jest sama gra. Bo wydajnosc jest mniej wiecej na poziomie Cyberpunk w dogtown. Co jest absurdem biorąc pod uwagę oprawe graficzną, ilosc elementów na mapie które ma wyswietlic karta graficzna itp. Także HL2 RTX nie jest żadnym odnosnikiem jeżeli chodzi o wydajnosc w RT. Bardziej ciekawostka przyrodnicza

Te remastery z RTX zawsze mają absurdalne wymagania, nic nowego ;)

Teraz, Puzoniusz napisał(a):

Juz wam zedytowałem, tak to jest jak się na szybko z pracy pisze 😁

Ale nie o to chodziło w mojej pierwotnej wiadomości. PT absolutnie nie zostało wymyślone przez NVIDIĘ!

Opublikowano
2 minuty temu, tomcug napisał(a):

Te remastery z RTX zawsze mają absurdalne wymagania, nic nowego ;)

Ale nie o to chodziło w mojej pierwotnej wiadomości. PT absolutnie nie zostało wymyślone przez NVIDIĘ!

A to wiem, niestety czasami coś sie głupiego na szybko napisze 😋

Opublikowano

Zrobić fałszywe OSD to naprawdę nie jest taka niemożliwa sztuka :) To jest kanał znany z fałszywek, choć jakoś nie dziwi mnie, że i tak się trafiają obrońcy.

Teraz, wkamil73 napisał(a):

To ten twój potwór musi takich chwytów poniżej pasa używać? 😆

A Twój nie musi? :)

Opublikowano
6 minut temu, wkamil73 napisał(a):

A jakiś konkretny przykład, poza własnym widzimisię? :D

Ostry ból dupki po wspomnieniu o wysokich temperaturach VRAM czy dość wysokich cenach. Pisałem Ci wcześniej, porównaj sobie swoje podejście do podejścia NVIDI-owców, którym nie przeszkadza nawet posiadanie RTX-a 50, żeby cisnąć grubą bekę z zielonego (na którą po prostu zasłużył :)). Teraz znowu "śmieszny" komentarz odnośnie PT na NV, samemu mając GPU, które w PT nie ma podjazdu do zielonego. I żeby nie było, RX 9070 (XT) to naprawdę solidne GPU, ale jest różnica między fanboystwem a obiektywizmem, której chyba nie (z)rozumiesz :)

6 minut temu, Karro napisał(a):

No widzisz a jak mi sprzedali fałszywkę 1335rpm na 980ti to łatwo znalazłeś wytłumaczenie

Pomylili sie xD

Porównujesz dwie zupełnie inne rzeczy. Kanał, który od samego początku swego istnienia wrzucał podejrzane materiały, do źródła, które jednak testy robiło naprawdę, mając fizycznie sprzęt u siebie.