Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Send1N napisał(a):

No mi się np nitro nie podoba, przekombinowany design + ten  backplate tylko dla wyglądu który wisi w powietrzu utrzymując ciepło, już oglądałem testy jak bez niego karta jest o 5 stopni chłodniejsza :E dodatkowo lubi odstawać w miejscu gdzie idzie kabel zasilający.. ja wolę bardziej klasyczne konstrukcje bez nadmiaru fajerwerków ;) 

Może masz rację z tymi temperaturami ale powiem ci że ja mam w Black ops 6 gdzie to jest wymagająca grać dużo się dzieje maksymalnie 62 do stopni na karcie no i 88 do 90 dwóch na v ramię, widziana Jones 60 rdzeń 88 v RAM więc temperatury są lepsze niż na moim szafir gre gdzie miałem 71 na rdzeniu

1 godzinę temu, Jedi88 napisał(a):

Nitro + w porównaniu do poprzedniej generacji wygląda tandetnie. W dodatku po odkręceniu osłony wentylatorów, ta osłona wygląda jak jakaś pokrywa od kosiarki samoróbki.

Im dłużej oglądam te karty i ich testy, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że są wykonane najniższym możliwym kosztem, za najwyższą możliwą, sztucznie pompowaną cenę + brak kart konkurenci. Przykład to śpiewające cewki w ogromnej ilości modeli.

Tak cewki rzeczywiście mi grają i to już druga karta, zostawiłem ją bo nie mam siły zmieniać ale temperatury mówię wam że są znakomite 62 stopni na rdzeniu i 88 Rafał ramie no to chyba nie jest źle... Nie wiem jak wygląda to wszystko po odkręceniu ale całość robi robotę i każdy to mówi że to najładniejsza z kart, nie dlatego że ją mam ale rzeczywiście no ta mi się podoba najbardziej, przecież te plastikowe coś przykręcone koło RGB nie musi być wcale metalowe ważne żeby back place był metalowy i inne rzeczy, ale zgodzę się kurwa że cewki grają

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, tomcug napisał(a):

Zwykły clickbait od Unboxedów ;) A ten "5090 killer" to już w ogóle suchar na poziomie Strasburgera, NVIDIA jest obecnie w innej galaktyce, jeśli chodzi o topowe GPU i AMD nawet nie podejmuje rękawicy powyżej określonej półki.

NVIDIA jest jak Imperium a Huang jak Sidious a wiadomo jak skończył on i Imperium.Wiecznie na topie nie będą,chyba że Huang zrobi z siebie AI i będzie wiecznie rządził.

Edytowane przez CzerwonyJohn
Opublikowano
46 minut temu, Pixa napisał(a):

Obejrzałem to już po zamówieniu mojego radeona ;/. zastanawiam się czy teraz go zwracać? czy rzeczywiście tak jest jak na screenie pisza?

Zrzut ekranu 2025-03-25 200601.png

• Haha 2
Opublikowano
21 minut temu, antek0404 napisał(a):

Obejrzałem to już po zamówieniu mojego radeona ;/. zastanawiam się czy teraz go zwracać? czy rzeczywiście tak jest jak na screenie pisza?

Człowieku    jak by ci napisali   skocz z mostu to  pójdziesz i skoczysz ? 

Ten gosć na filmie  to taki  rzetelny jak polityk w kampanii  ,swoją drogą jak widzę jego cwaniacką  gębę to na dzień dobry chciało by mu się .......

rx9070 XT  spoko karciocha  która  kilka lat  posłuży  do grania w 1440p

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, raiders napisał(a):

Człowieku    jak by ci napisali   skocz z mostu to  pójdziesz i skoczysz ? 

Ten gosć na filmie  to taki  rzetelny jak polityk w kampanii  ,swoją drogą jak widzę jego cwaniacką  gębę to na dzień dobry chciało by mu się .......

rx9070 XT  spoko karciocha  która  kilka lat  posłuży  do grania w 1440p

Nigdy nie miałem AMD i postanowiłem im dać szansę i tak trochę nie wiem czego się spodziewać stąd takie wątpliwości 

Opublikowano
2 minuty temu, antek0404 napisał(a):

Nigdy nie miałem AMD i postanowiłem im dać szansę i tak trochę nie wiem czego się spodziewać stąd takie wątpliwości 

A ile kart miałeś?

Opublikowano
2 minuty temu, antek0404 napisał(a):

Masz  masę recek  w necie ....

Tu proszę   wprawdzie recka rtx 5070  ,ale w masz porównanie na wykresach do rx 9070 , rx 900XT  ,rtx 5070TI

https://www.techpowerup.com/review/asus-geforce-rtx-5070-tuf-oc/32.html

W skrócie rx9070XT  to poziom rtx 5070TI   za mniejsze pieniądze

2 minuty temu, Karro napisał(a):

Przecież już dzisiaj nie zagrasz w wukong a spodziewam się wysypu takich gier na UE 5.x

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karro napisał(a):

W skrócie to ty masz w wukong 50 FPS tylko jakie to są 50 xD

Takie same  jak 53 fps na  rtx 5070 TI za 5000pln

black-myth-wukong-2560-1440.png

Także naprawdę  przestań   pier... bo szukasz dziury w całym .... rozumiem ze dla ciebie 50 FPS  jest nie grywalne , a idę o zakłada  ze  odpalam ci grę w 30 FPS    i nie zauważysz  różnicy  bez licznika klatek .  tak tak wiem ze tu każdy spec i sokole oko i   widzi  różnicę   1  fps  w grze  :) 

• Like 3
  • Upvote 3
Opublikowano
33 minuty temu, antek0404 napisał(a):

Odpaliłem ten test i po chwili wyłączyłem jak zobaczyłem te bzdurne wyniki, także tym sie nie sugeruj.

Opublikowano

Ja z kolei mam pytanie o HDR na Radeonach - na wcześniejszej RTX 4060 np. po uruchomieniu  Black Ops 6 monitor sam przełączał się w tryb HDR, po zmianie na Radeona 9070XT monitor nie przełącza się z automatu na HDR, muszę wywoływać skrótem klawiszowym WIN + ALT+B. Nie chcę mieć cały czas załączonej opcji 'Użyj protokołu HDR' w Windows 11, bo potem pulpit wygląda paskudnie. Szukałem rozwiązania ale nie mogłem znaleźć nic co by pomogło. Macie też tak?

Opublikowano
1 godzinę temu, raiders napisał(a):

Takie same  jak 53 fps na  rtx 5070 TI za 5000pln

black-myth-wukong-2560-1440.png

Także naprawdę  przestań   pier... bo szukasz dziury w całym .... rozumiem ze dla ciebie 50 FPS  jest nie grywalne , a idę o zakłada  ze  odpalam ci grę w 30 FPS    i nie zauważysz  różnicy  bez licznika klatek .  tak tak wiem ze tu każdy spec i sokole oko i   widzi  różnicę   1  fps  w grze  :) 

No ale to jest 50fps na 5070ti i przez to jest lepsze niż 50fps na 9070xt, czego nie rozumiesz? :)

Opublikowano
5 godzin temu, antek0404 napisał(a):

Nic się nie przejmuj, ja miałem tylko karty AMD a teraz mam też  9070 XT od sapphire nitro i jestem bardzo zadowolony, temperatury wspaniałe, nic się na razie nie "kraszuje", wszystko śmiga cacy. Gram w 1440p i nie narzekam na FPS. Zobaczysz że będziesz mega zadowolony

Opublikowano
5 godzin temu, Special-1 napisał(a):

Które z tych modeli polecacie? 

9070 xt sapphire nitro+

9070 xt sapphire pulse

9070 xt Gaming Oc 

Żadnego wszystkie te wersje obecnie są za drogie, w krsystem masz xfx swift za 3450zł lub taniej na amazonie https://www.amazon.de/-/en/Radeon-9070XT-Gaming-Triple-RX-97TSWF3BA/dp/B0DW4FRCQR/ref=sr_1_17?sr=8-17&xpid=6yNANl7uj5z88 (jeżeli nie przeszkadzają ci 2 lata gwary) @CrooV pisał że ma ten model i jest ok.

Opublikowano
7 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

W COD nie zalcza sie nigdy z automatu HDR bo domyslnie jest wylaczony. A jesli ci sie nie zalacza to wystarczy go raz wlaczyc w opcjach ;)

obraz.thumb.png.9bef0973fc577ad7d8b2ab284fa3db82.png

No właśnie problem w tym, że jest ustawiony na załączony a i tak się nie załącza. Black Ops 6 to tylko przykład, w Wieśku 3 jest tak samo. A jak załączę tym windowsowym skrótem to HDR się załącza ale kolory są takie mleczne, a nie nasycone. Na RTXie się z automatu załączał HDR i kolory były o niebo lepsze. System postawiony od nowa jakby co.

Opublikowano

W cod nigdy nie załącza się HDR z automatu jeśli nie włączysz najpierw w Windows i nie ma to znaczenia jakie masz gpu. Widocznie coś namieszałeś. 

No to musisz się pobawić ustawieniami, ja mam Radka i nie mam problemu tak jak nie mailem na nvidia.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Phoenix. napisał(a):

W cod nigdy nie załącza się HDR z automatu jeśli nie włączysz najpierw w Windows i nie ma to znaczenia jakie masz gpu.

Mam 3080Ti i w żadnej grze jeszcze z automatu mi się HDR nie załączył. Więc skrót WIN+ALT+B jest cały czas ze mną.

Edytowane przez Kabor
Opublikowano
10 godzin temu, Special-1 napisał(a):

Które z tych modeli polecacie? 

9070 xt sapphire nitro+

9070 xt sapphire pulse

9070 xt Gaming Oc 

Z niemieckiego Amazona swift w euro wychodzi około 3250 zł i to jest myślę dobra cena na dzisiaj chyba że chcesz brac z polskiego sklepu to bym jeszcze poczekał albo za jakimś ASRock steelem się rozejrzał już 

Opublikowano
33 minuty temu, Kabor napisał(a):

Mam 3080Ti i w żadnej grze jeszcze z automatu mi się HDR nie załączył. Więc skrót WIN+ALT+B jest cały czas ze mną.

Ja spotkałem się z jedna: God of War