Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja sie nie upieram. Jest po prostu wygodny i inni tez go uzywaja, wiec latwo porownac. U mnie mozna go pobrac z poziomu oficjalnej aplikacji Asusa GPU Tweak III i zamiast poczka leci znak Strixa.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano (edytowane)

Już od dłuższego czasu da się zauważyć, że tylko po to wpada do tego tematu aby napisać jakie to złe karty są. Zawsze można dodać do ignorowanych :Up_to_s:

Edytowane przez Pawelek6
Opublikowano (edytowane)

Sam nikogo nie dodałem jeszcze nigdy (to była sugestia dla innych), choć trochę delikwentów znalazłoby się, których kandydatura do wpisania się jest całkiem niezła xD

Edytowane przez Pawelek6
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Puzoniusz napisał(a):

3700x ? może rozważ poważnie mocniejszy procek...5700x3d chodzi tanio na ali 😉

Spokojnie za jakiś czas posadze 5700X3D będzie dobrze, na razie w 1440p czy 4K nie czuje za bardzo aby mnie dławiło, poza Stalkerem2 i wejściem do Rostoku :E 

Opublikowano (edytowane)

Za mna chodzi przejście z am4 5700x3d na am5 7500f kuszą co chwile na pepperze tanimi prockami i ramem z drugiej strony znowu przejście z 8c/16w na 6c/12w troche mi sie krokiem w tył wydaje mimo że wydajność zbliżona xD

Ale z 3700x na X3D to faktycznie spory boost będzie ja z 5600 przechodziłem po okazyjnej cenie na X3D  a i tak kopa dało sie odczuć.

Edytowane przez CrooV
Opublikowano (edytowane)

Myśle że max miesiąc dwa i posadze 5700X3D niech się tylko dobra promka trafi.

Chociaż taki KCD 2 chodzi naprawde dobrze nie narzekam, ale wiem że skok będzie srogi bo kolega siedzi na 5800X3D i 7900XT więc podobna konfiguracja (wydajnościowo) jak wymienie i róznice w niektorych tytułach to tak 30- 50% na oko :E  

Edytowane przez Frog67
Opublikowano
3 godziny temu, Pawelek6 napisał(a):

Już od dłuższego czasu da się zauważyć, że tylko po to wpada do tego tematu aby napisać jakie to złe karty są. Zawsze można dodać do ignorowanych :Up_to_s:

Takich było kilku i są już na liście np potężny RTX4090 :E on tak "wpada" od lat jeszcze za czasów pclaba robił dokładnie to samo tylko pod innym nickiem (jurek) szukał usilnie argumentów aby wbić szpilę amd w dodatku pisał to makaronowym językiem typu "kali jeść, kali pić" :hihot: do tej pory bez zmian.

Opublikowano
6 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Trafia mi się po pieniądzach powercolor 9070xt reaper. Coś to warte ? Bo nie wiem czy w ogóle brać choćby na próbę 😆

Jak w okolicy 3 tysi to można spróbować, powercolor budzetówki ma spoko a do tego ma teraz ptma na rdzeniu 😉

Ostrzegam lubi piszczeć...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Puzoniusz napisał(a):

Jak w okolicy 3 tysi to można spróbować, powercolor budzetówki ma spoko a do tego ma teraz ptma na rdzeniu 😉

Ostrzegam lubi piszczeć...

No właśnie równa trójka od kolegi, nawet nie otwarta.

Miał składać kompa, ale coś mu się pozmieniało i sprzedaje to co zdążył kupić.

Edytowane przez Krzysiak
  • Upvote 1
Opublikowano
4 godziny temu, CrooV napisał(a):

Za mna chodzi przejście z am4 5700x3d na am5 7500f kuszą co chwile na pepperze tanimi prockami i ramem z drugiej strony znowu przejście z 8c/16w na 6c/12w troche mi sie krokiem w tył wydaje mimo że wydajność zbliżona xD

Ale z 3700x na X3D to faktycznie spory boost będzie ja z 5600 przechodziłem po okazyjnej cenie na X3D  a i tak kopa dało sie odczuć.

Ja się przesiadałem z 5800X na 7500F. Sprzedając 5800X + B450 + 32GB DDR4 kupiłem 7500F + B650 + 32GB DDR5 co mnie kosztowało dodatkowo 800zł dopłaty ale nie żałuję ;)
Jakbyś chciał kupić 7500F z normalną gwarancją to wal na priv, sam przymierzam się do wymiany CPU, jednak potrzebuję bodźca, którym może być sprzedaż starego cepa ;)

@Krzysiak W-PAŁĘ-KOLOR 9070XT za 3k, brałbym jak czarny zasiłek. Oby Ci się cewki zdatne trafiły bo różnie bywa w tej firmie. A tak o to deal zacny.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Lameismyname napisał(a):

Ja się przesiadałem z 5800X na 7500F. Sprzedając 5800X + B450 + 32GB DDR4 kupiłem 7500F + B650 + 32GB DDR5 co mnie kosztowało dodatkowo 800zł dopłaty ale nie żałuję ;)
Jakbyś chciał kupić 7500F z normalną gwarancją to wal na priv, sam przymierzam się do wymiany CPU, jednak potrzebuję bodźca, którym może być sprzedaż starego cepa ;)

@Krzysiak W-PAŁĘ-KOLOR 9070XT za 3k, brałbym jak czarny zasiłek. Oby Ci się cewki zdatne trafiły bo różnie bywa w tej firmie. A tak o to deal zacny.

Że taki boost ? Praktycznie jakbym sprzedał to co teraz mam to łapiąc deale z aliexpress wyszło by mi na to samo cenowo