Na reddicie znalazłem ciekawszą tabelkę z porównaniem modeli - poniżej link do samego arkusza i wątku na reddit. W późniejszym czasie tabela ma zostać uzupełniona o wyniki benchmarków i resztę danych obecnie niedostępnych, także fajne źródło wiedzy w pigułce się zapowiada
Tabela z porównaniem modeli
Wątek na reddit
Tak się kończy kraj, jak postawa ludzi to "ja się nie interesuję polityką, szkoda mi na to czasu" - potem alternatywą dla tej ekipy Brauna, Wiplera, Korwina i pisowców jest...
ekipa z Czaszkoskim, Żukowską, panią od kartofli z DPSu i Panem Reklamówką.
Politycy założyli, że za kwalifikacje wystarczy "nie jesteśmy pisem".
Polacy założyli, że "przecież są jacy są, ale kraj od polityków przecież nie upadnie".
A potem wszyscy się obudzimy, bo nagle ktoś nam założył Nelsona.
Ale ekipe rządzącą zmontowali. Czarnek, Bosak, Braun.
Będzie historyczny moment żeby dobić kraj i wrócić do wschodniej macierzy.
I weź tu myśl o jakiejś przyszłości w kraju jak wystarczy takie kombo i koniec przyszłości.
Zadałbym pytanie od drugiej strony, co z góry dyskwalifikuje auto (i to niezależnie od wieku). Dla mnie rdza na progach/elementach konstrukcyjnych. Przy aucie do ~20k, przymknę oko jakiś drobny wykwit na elemencie który łatwo wymienić (przykładowo błotnik). Ceny blacharki są wysokie i ciężko o dobrego fachowca. Mechanikę można zazwyczaj dość szybko i prosto ogarnąć, niekoniecznie tanio, ratowanie blacharki to często studnia bez dna.
Dodałbym jeszcze auta "rzeźbione". Oglądałem kilka sztuk, gdzie cały bok pokrywała szpachla. 1mm+ na całej długości auta. W jednym nawet z obu stron.
Zniechęcają mnie też auta z dużą ilością uszkodzonych detali. Tu jakaś listewka, tu pęknięta obudowa lusterka, tu się lekko boczek drzwi odkleja, tu jakaś uszczelka i jak się podliczy całość, wychodzi, że trzeba poświęcić dużo czasu i niemało pieniędzy, żeby doprowadzić to do dobrego stanu.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez bokiel,
7 reakcji
Pokaż odpowiedź