Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, Jedi88 napisał(a):

Wczoraj na wakacjach widziałem Polaków, jak zamówili kieliszek wina ale, że słabo mówili po angielsku to dostali butelkę. Restauracja znana z dymania w ten sposób.

Wzruszyli ramionami i pogodzili się z dymano. Taka przywara Polaków.

A może było klasycznie - "Ty może wypijmy po jednym..."
A tu przynieśli całą butelkę: "No trudno nie znamy języka xD Twoje zdrowie ;)"

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Send1N napisał(a):

Mi nie chodziło akurat o komputronik bo nigdy stamtąd karty nie miałem ale ogólnie, 3 razy robiłem rma gpu z 3 różnych sklepów i zawsze czekałem bardzo długo ;)

U mnie absolutnym rekordzistą jest Sferis. Wysłałem kartę na naprawę, ale ostatecznie stwierdzili, że oddadzą mi pieniądze. RMA otwarte w listopadzie, kasa na koncie w styczniu 🙃

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, Send1N napisał(a):

Mi nie chodziło akurat o komputronik bo nigdy stamtąd karty nie miałem ale ogólnie, 3 razy robiłem rma gpu z 3 różnych sklepów i zawsze czekałem bardzo długo ;)

Nie licząc Morele przedłużoną nieco reklamacje i kombinacje żeby odrzucić reklamacje ze względu, że nie byłem pierwszym kupującym to przez lata nie miałem problemów z reklamacjami i zawsze były na czas. Komputronik to w ogóle bez problemowy jeżeli nic się zmieniło reklamowałem u nich płytę z 3 ręki to i z komputera składanego u nich. Wklepałem nr seryjne, nr faktury swoje dane do wysyłki i bez problemu przyszedł nowy mobas bez wydziwiania pod 14dniach roboczych. Długo czekałem tylko na kartę od GB gdzie kiedyś Komputronik oferował pośrednictwo jak sklep się zawinął w którym kupowało się sprzęt tylko tam są inne warunki niestety czeka się do 3msc.

Emarket, który nie istnieje to też 14dni i miałem nową kartę u siebie tylko oni dawali gwarkę od siebie i wysyłali sprzęt na sprawdzanie do zew serwisu.

Ba kiedyś to nawet na Allegro byli uczciwy sprzedający to bez problemu pod 14dniach przyszedł zamienny mobas ECS w sumie lepszy od EPOX-a na 939. A kupowany Epox nie był w pełni sprawny z tego co pamiętam zintegrowana sieciówka była uwalona.

• Upvote 1
Opublikowano

To ja pierwszy raz z komputronika i od razu czekanie 28 dni roboczych...a być może wyjdzie więcej :E 

Godzinę temu, janek25 napisał(a):

masz jakieś demońskie umiejętności?

Nie...wiedziałem, że to oni mieli mega farta, bo niestety też z nieoczywistą wadą wysłałem, w sensie wywalała się w kilku grach, ale syntetykami można ją męczyć całymi dniami i nic.

Opublikowano
1 godzinę temu, ShaDow_Pro napisał(a):

Tak się chyba nie skończy, nigdy jeszcze coś takiego mi się nie przytrafiło %-)

Nie bój się, pewnie ktoś od korsarza robił research, znaleźli Twoje konto na tym forum, zobaczyli BMW w awatarze i stwierdzili "stać go" - dalszą część historii już każdy zna xD xDxD 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Lameismyname napisał(a):

@Krzysiak A to sobie poczekasz. Ciekawi mnie jaki finał będzie miała ta historia... 
Byle nie tak jak u kolegi @ShaDow_Pro gdzie zasilacz trafił do producenta po długim czasie, producent zwalił winę na użytkownika i dał jedyną opcję wysłania nieruszonej/nienaprawionej części za jedyne 50 euro xD 

@Lameismyname mozesz to zalinkowac odnosnie zasilacza? jaka firma? producent odrzucil zasilacz,ze user go zepsul :wariat:

Edytowane przez Pixa
Opublikowano (edytowane)

Nie spotkalem sie zeby wgl corsair czy bequiet naprawiali wgl zasilacz, oni zawsze sla nowke :D 

Ale nie wiem czy to moze jest jakas roznica, corsarze byly slane prosto do corsair za granice, a nie przez sklep na GW, bq to samo. 

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano

@Phoenix. Z tego co @ShaDow_Pro pisze to zasilacz reklamowany w x-komie, trafił do producenta i to producent tak absurdalnie próbował działać. Ponadto zasilacz nie dłubany, miał plomby, nikt łap nie pchał.
No jakby pisał to jakiś świeży user można byłoby nie wierzyć ale on trochę sprzętu przerzuca i nie widzę sensu aby przekłamywał prawdę.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Kiedyś miałem dobre zdanie o Corsair, przyszła gwarancja i już nie %-)

Kiedyś jak będzie okazja spróbuję PSU od BeQuiet, miałem w drugim kompie 8 letniego system power 8 600W i działał dobrze.

Seria 13M wygląda fajnie, ciche, dobra sprawność, semi passive fan. 

Edytowane przez ShaDow_Pro
  • Sad 1
Opublikowano
11 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Corsair ma dobrą renomę z gwarancją, znajomi wymieniali na gw to nówki sztuki przychodziły bez gadania, bequiet to na drugi dzień po trzymaniu zepsutego wysłał nówkę. 

Już tu czytałem że Komputronik załatwia sprawy w max 3 dni 😂

Życie pokazało że jednak średnio bo już ponad miesiąc i końca nie widać 😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

W skrócie - zasilacz zakupiony w x-kom, producent który odrzucił to Corsair.

Życie Panie, życie, mam dwa zasilacze Corsair, obydwa topowe modele, jeden ma ponad 11 lat, drugi 5 lat, ten najstarszy pamięta czasy koparkowe i ostatnią kartę RTX 4090. :)

8 godzin temu, ShaDow_Pro napisał(a):

Kiedyś miałem dobre zdanie o Corsair, przyszła gwarancja i już nie %-)

Kiedyś jak będzie okazja spróbuję PSU od BeQuiet, miałem w drugim kompie 8 letniego system power 8 600W i działał dobrze.

Seria 13M wygląda fajnie, ciche, dobra sprawność, semi passive fan. 

Ty to masz pecha do sprzętu komputerowego. :E

Edytowane przez Doamdor
Opublikowano (edytowane)

Co do zasilaczy u mnie w jednym kompie (budżetowym mocno, ale na początku swego życia miał pod sobą mocne maszyny) nadal działa Chieftec CFT-600-14CS który chyba osiągnął już pełnoletność.

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano (edytowane)

U mnie się obecny enduro z sygnatury w 2018r zapalił  takim płomyczkiem jak zapałka :E płytka filtrująca przy samym gnieździe zasilającym od środka zaczęła się kopcić bo nie miałem przełącznika na 0 gdy włączałem bezpieczniki w mieszkaniu, dostał nagły strzał i poszedł dymek  :) okazało się że od początku były kiepskie luty na tej płytce, wyczyściłem + poprawiłem luty i zasilacz działa bez problemu do dzisiaj bez takich cyrków, jedyne co to mam wentylator zmieniony bo fabrycznie siedział paździerz na kulkowym. 

Edytowane przez Send1N
  • Like 1