Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

No może nie masz różowych ale za to masz czarne bo założyłeś najbardziej negatywny scenariusz ;)

Lepiej się pozytywnie zaskoczyć niż negatywnie rozczarować.

23 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

Aż mnie kusi zakup 9070 non-XT xD Jak ja lubię takie bieda mody...

To niech Ci najpierw @Radio Tirana sprawdzi, czy ten mod pozwala wgrać BIOS od 9070 na 9070 XT. Bo póki co widać tylko, że pozwala wgrać BIOS od innego producenta karty, ale do tego samego GPU.

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, tomcug napisał(a):

Lepiej się pozytywnie zaskoczyć niż negatywnie rozczarować.

Może i tak

1 minutę temu, tomcug napisał(a):

To niech Ci najpierw @Radio Tirana sprawdzi, czy ten mod pozwala wgrać BIOS od 9070 na 9070 XT. Bo póki co widać tylko, że pozwala wgrać BIOS od innego producenta karty, ale do tego samego GPU.

To raczej tylko formalność skoro mismatch na "Subsystem ID" blokował, a teraz idzie. "Device ID" ignoruje flaga -fa
No ale dla draki @Radio Tirana mógłby spróbować wgrać vBIOS z 9070 non-XT (dokładnie ten sam producent, model) - ciekaw jestem ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, Lameismyname napisał(a):

No ale dla draki @Radio Tirana mógłby spróbować wgrać vBIOS z 9070 non-XT (dokładnie ten sam producent, model) - ciekaw jestem ;) 

Jest to generalnie problematyczne, ponieważ modelu Mercury nie ma w ogóle wśród 9070. Ze zwykłych 9070 non-XT firma XFX wyprodukowała tylko Swifty oraz Quicksilvery. 

Opublikowano (edytowane)

@Radio Tirana Elegancko, dzięki ;) Widzę z radeonami może być teraz fajna zabawa.
W sumie ciekawią mnie dwa scenariusze:
1.: Wgranie vBIOSU z 9060XT 8GB do RX 9060 non-XT
2.: Wgranie vBIOSU z 9070XT 16GB do RX 9070 GRE 12GB (ciekawe czy będzie banglać?)

PS: Nie uznajesz SAM tzn. Resizable BAR, bo widzę, że masz na Disabled?

Edytowane przez Lameismyname
Opublikowano
2 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

Nie uznajesz SAM tzn. Resizable BAR, bo widzę, że masz na Disabled

Czujne oko, dzięki. Wczoraj bawiłem się podkręcaniem pamięci RAM i w pewnym momencie musiałem po prostu wyjąć baterię żeby komputer wstał. Stąd Resizable Bar się wyłączył. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Radio Tirana napisał(a):

Na karty NVIDII da się jeszcze wgrać BIOS od lepszego modelu? Ciekawa sprawa. 

od zawsze,od maxwella zawsze tak robiłem bo żadnego innego lepszego sposobu nie było.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, michaelius33 napisał(a):

Czy następna generacja po 9070 będzie już miała te wszystkie ulepszenia co MLID ostatnio zapowiadał w PS6 czy jeszcze coś pośredniego będzie ?

trudno powiedzieć ,jak bedzie to sie przekonasz.

Np x360 dostał zunifikowane jednostki a do pc poszedł projekt x1950 z podzialem na PS/VS

Edytowane przez janek25