Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, Send1N napisał(a):

A jakiejś synchronizacji do tego używasz? vsync czy freesync? dziwne że nie masz czasem tearing'u jak lecisz bez locka kapkę poniżej odświeżania ekranu :hmm:

Mam sychronizacje włączoną w grze, nie w sterownikach. 

Opublikowano
10 minut temu, Send1N napisał(a):

Czyli widzę że wszystko zrobione odwrotnie niż tak jak jest zalecane :E  skoro jesteś zadowolony z działania i płynności to najważniejsze ;D

Jak ja bym miał robić wszystko co zalecane w internetach to bym miał tyle problemów co tu w tematach na forum 😉. Jak ustawie tak jak uważam i działa,  to nie zmieniam.  Jeśli jest problem, to się wtedy grzebie i próbuje zalecanych ustawien. 😁

• Upvote 3
Opublikowano
W dniu 24.01.2026 o 20:37, LeParsley napisał(a):

Cześć

Gdzieś mi na forum mignęło, że ktoś porównywał Asus rx 9070 prime z rx 9070 prime EVO. Niewiele w sieci znalazłem, ponoć róznice to tylko kilka mm w wymiarach i przesunięte złącze i nieco mniejsza płytka.

Ktos miał EVO i jest porównywalna do straszej wersji? Mam EVO do odbrania i nie bardzo chcę się wkopac w coś, co będzie gorsze od powszechnie dobrze ocenianej wersjio bez dopisku EVO

Ja mam EVO i tak,  jest odchudzona względem poprzedniej wersji ale nadal jest dobrze.

• Upvote 1
Opublikowano
19 godzin temu, Send1N napisał(a):

Czyli widzę że wszystko zrobione odwrotnie niż tak jak jest zalecane :E  skoro jesteś zadowolony z działania i płynności to najważniejsze ;D

A ty czemu ustawiasz fps poniżej odświeżania? Jakieś problemy jak zrównasz?