Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jest! Mordobicie musi być!  ;D 

Mam Asassyna Origins, i jakieś stare wersje które odpadają. Na pewno mam Batmany ale nigdy nie instalowałem. Borderlands chyba wszystkie. Metro mam chyba wszystkie. RDR2 mam nawet zainstalowane ale mi się znudziła i nie gram  ;) Tomb Raidery też mam wszystkie  :) 

Chyba trzeba ze dwie gry chociaż żeby jakieś pozory zachować.  ;D 

Opublikowano (edytowane)

Bo sam tak kombinowałem jak chciałem jak najlepszy wynik w cinebenchu wrzucić na forum :E :hihot:

4 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Temperatura w pokoju nieco ponad 24*C  

A czyli jednak grasz czysto :cool:

Ogólnie to zrobiliśmy śmietnik w temacie :/ 

Edytowane przez Send1N
  • Haha 1
Opublikowano

No niestety, żona wraca za 2 godziny około, jakbym grzejniki skręcił i chałupę wyziębił to bym się nasłuchał  :P 

Poza tym ten Giguś się słabo grzeje, nieco ponad 60* z reguły w bardziej wymagających grach  ;) 

• Haha 1
Opublikowano

Jak coś to założyłem temat bo się można pogubić tu:

Ja oczywiście jak po-instaluje zamykam gabinet, balkon an oścież i będę testować jak będzie 5 stopni w pokoju:) Teraz 23.6 za dużo:) A tak serio mam 3080 a aio to u mnie dobija do limitu mocy nie do temperatury, bios default 370w limitu:)

https://www.techpowerup.com/vgabios/231860/gigabyte-rtx3080-10240-210311-12

• Haha 1
Opublikowano
40 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

Jak coś to założyłem temat bo się można pogubić tu:

Ja oczywiście jak po-instaluje zamykam gabinet, balkon an oścież i będę testować jak będzie 5 stopni w pokoju:) Teraz 23.6 za dużo:) A tak serio mam 3080 a aio to u mnie dobija do limitu mocy nie do temperatury, bios default 370w limitu:)

https://www.techpowerup.com/vgabios/231860/gigabyte-rtx3080-10240-210311-12

Kolego ale to chłodzony wodą giguś ty na nim możesz ganiać pewnie i stałe 2 GHz w gierkach bez UV pomimo gigusiowego PL. To wydajność niereperezntatywna dla 3080 10GB :E   

Opublikowano (edytowane)

Zróbmy ankietę Czy uważasz, że AMD wywinie Nvdie i zablokuje FSR4 dla RDNA4? 

Zapomniałem odpowiedzi.

1. Tak.
2. Oczywiście

3. Na 100%
4. Nie mam zdania. 

Edytowane przez Art385
Opublikowano (edytowane)

To nie ma sensu zmiany z 3070 na 7800xt? Serio poziom 3080? 7900 gre podobno porównywalna z 4070 super? Znowu 7900xt moim zdaniem za droga względem zyskanych osiągów

Edytowane przez raul_ole

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Z ciekawości odpaliłem starego Lenovo Z51 z 8GB RAMu, system czysty, prawie pod korek wykonując podstawowe czynności- przeglądarka dwie, trzy zakładki, Office/Excel. Zużycie RAMu 6.5-7. Win11 jest w cholerę ciężki dla RAMu.  Może odrobinę lepiej by było z Win10.  Ale tam już procesor nie domaga bo ma 100% obciążenia cały czas   Generalnie ledwo się pracuje na nim i jest uciążliwe.   
    • No, szkoda tylko, że "technologicznie" to tak nie bardzo premium: "Główne problemy z marką Hongqi, zwłaszcza w modelu E-HS9, dotyczą głównie awaryjności pneumatycznego zawieszenia (które "pada" w upały), niedopracowanego oprogramowania (GPS, radio) oraz ogólnej jakości i niezawodności w porównaniu do oczekiwań na rynku premium, czego potwierdzeniem są badania JD Power w Chinach, umieszczające markę poniżej średniej, mimo obietnic luksusu i gwarancji assistance.  Najczęstsze problemy i zarzuty:     Awarie pneumatycznego zawieszenia (E-HS9): Najczęściej zgłaszana usterka, w której samochód w upalne dni zapada się, staje się sztywny i traci zdolność do jazdy, co jest potwierdzane przez dystrybutorów.     Problemy z elektroniką: Niedziałające lub zbyt czułe systemy nawigacji GPS i radia, które sprawiają trudności nawet dealerom.     Niska jakość i niezawodność (ogólnie): Badania JD Power (wrzesień 2024) wskazują, że Hongqi wypada poniżej średniej w badaniach jakości nowych samochodów w Chinach, co podważa wizerunek marki luksusowej.     Wyzwania dla mechaników: Dziwne rozwiązania techniczne i elektronika mogą stanowić wyzwanie przy naprawach. " Może kosztują jak Audi, ale przynajmniej psują się  jak stare Francuzy.
    • https://autoblog.spidersweb.pl/silniki-spalinowe-zakaz-2035-koniec     Do przewidzenia to było, szkoda że tak późno.  Ciekawe z tymi range extenderami - epower ma szanse na dalszy rozwój  
    • U mnie również fabryczne webasto steruje klimą, rozmraża szyby itp. To wynika z faktu, że w aucie jest 22*C i szyba się nagrzewa. Trzeba grzać trochę dłużej. Około 30 minut. Tzn 22*C w aucie osiągane jest szybciej, ale potrzeba tych dodatkowych 10 minut żeby szyby puściły.   (nie jestem przeciwnikiem EV, raczej gadżeciarzem, więc z tego powodu kupiłbym teslę ) 
    • Panie Wiśniowy a jak znajdziesz 5070 ponizej 2050 zł to co wtedy ? Też byłem zwolennikiem 4060 i 5060 , ale mocno to przeanalizowałem i czekałem tylko na odpowiednią promocję .    https://www.pepper.pl/share-deal-from-app/1173207 . Akurat juz dawno po promce ale ja bym czekał mimo to.   
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...