Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja chciałem zmarnować kasę bo mam kiepską kartę wydajność i vram za niska do 1440p więc z czym do ludzi a tym bardziej czekać, ale chyba nie ma wyjścia i trzeba będzie z rok czy dwa przesiedzieć. Na szczęście do grania w szachy nie trzeba mocnej grafiki.

Opublikowano
31 minut temu, Reddzik napisał(a):

Cóż, jaka premiera takie napięcie. Zresztą ono opadło, i praktycznie wątek będzie martwy, tak jak nowe karty, które zostały zatopione.:wariat:

Zamowiles juz karte czy czekasz az podwyzki resztek magazynowych beda? ;p

• Haha 2
Opublikowano

Jaką kartę? Nic nie zamawiam, szkoda mi wybulić 4tyś, najwyżej przesiedzę na tej karcie, starczy do grania w szachy i w między czasie czytania forum na drugiej zakładce, tylko szkoda, że kupiłem zasilacz, nie potrzebnie wydałem kasę. :thumbdown:

Opublikowano
12 minut temu, Reddzik napisał(a):

Jaką kartę? Nic nie zamawiam, szkoda mi wybulić 4tyś, najwyżej przesiedzę na tej karcie, starczy do grania w szachy i w między czasie czytania forum na drugiej zakładce, tylko szkoda, że kupiłem zasilacz, nie potrzebnie wydałem kasę. :thumbdown:

No myslalem, ze sie szarpniesz na 4070tiS? Nie ma w twoim budzecie nic do 3k obecnie ??

Opublikowano
55 minut temu, Reddzik napisał(a):

Ja chciałem zmarnować kasę bo mam kiepską kartę wydajność i vram za niska do 1440p więc z czym do ludzi a tym bardziej czekać, ale chyba nie ma wyjścia i trzeba będzie z rok czy dwa przesiedzieć. Na szczęście do grania w szachy nie trzeba mocnej grafiki.

Cierpliwy i kamień ugotuje.

W lutym będą RTX w twoim budżecie.

Opublikowano

Ależ wy się napalacie i potem fochy :heu:

Przypomnijcie sobie jak wyglądały premiery naście lat temu. A dzisiaj co robicie? Marketing korporacji działa doskonale. Ludzie napaleni jak szczerbaty na suchary. A jak obsuwa to potem płacze. Nic tylko czekać aż będzie można robić preordery na karty za 20 tys. rok przed premierą. Pewnie będą się sprzedawać jak świeże bułeczki. Jak z preorderami na gry. Parę osób z głową na karku tłucze aby tego nie robić, a lud i tak swoje. I widzę, że z premierami sprzętu zaczyna być podobnie. Potem się dziwić, że tyle reklam wszelkiej maści i przecieków. Pranie mózgu idealne i jaka kasa z tego płynie, a korpo rosną i co raz bardziej im zależy na zarobku, a jeżeli wypuszczeniu czegoś przyzwoitego.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
40 minut temu, Pawelek6 napisał(a):

Ależ wy się napalacie i potem fochy :heu:

Przypomnijcie sobie jak wyglądały premiery naście lat temu. A dzisiaj co robicie? Marketing korporacji działa doskonale. Ludzie napaleni jak szczerbaty na suchary. A jak obsuwa to potem płacze. Nic tylko czekać aż będzie można robić preordery na karty za 20 tys. rok przed premierą. Pewnie będą się sprzedawać jak świeże bułeczki. Jak z preorderami na gry. Parę osób z głową na karku tłucze aby tego nie robić, a lud i tak swoje. I widzę, że z premierami sprzętu zaczyna być podobnie. Potem się dziwić, że tyle reklam wszelkiej maści i przecieków. Pranie mózgu idealne i jaka kasa z tego płynie, a korpo rosną i co raz bardziej im zależy na zarobku, a jeżeli wypuszczeniu czegoś przyzwoitego.

Zobacz jak działa rynek kicksterów na gry planszowe :E

Opublikowano
31 minut temu, Pawelek6 napisał(a):

Taaa... człowiek przez wieki się rozwijał i chyba właśnie osiągnął swój szczyt, bo zaczyna głupieć.

Mi się wydaje, że ludzie mają za dużo kasy, a jak jej nie mają to mogą łatwo pożyć i dlatego wchłaniają wszystko po każdej cenie. Obłęd normalnie. Kupować kartę za 3000zł na raty to już czysta głupota. Nie masz tyle wolnej kasy to kup za 1000zł i też będziesz grał. Ale czym by się wtedy w internetach chwalili...

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
36 minut temu, xtn napisał(a):

Mi się wydaje, że ludzie mają za dużo kasy, a jak jej nie mają to mogą łatwo pożyć i dlatego wchłaniają wszystko po każdej cenie. Obłęd normalnie. Kupować kartę za 3000zł na raty to już czysta głupota. Nie masz tyle wolnej kasy to kup za 1000zł i też będziesz grał. Ale czym by się wtedy w internetach chwalili...

Jak zero procent to w sumie czemu nie brać, zawsze to ciutke taniej przez inflację (w teorii).

Inna sprawa, że mi się nie chce nigdy z tym babrać i biorę za gotówkę ostatecznie (a jeszcze inna sprawa to to, że przy tym, ile mam czasu na granie to szkoda dawać czegokolwiek powyżej jakichś 2500zł, wolę odłożyć na wyjazd albo nadpłacić kredyt hipoteczny niż wydać 5 kafli na kartę).

• Like 2
  • Upvote 3
Opublikowano

Dokladnie zeby jeszcze bylo w co pograc. Ja przez 3 lata moze ogralem z 5 gier. Wychodzi 1,5 gry na rok. Wiec jaki sens wydawac 3 tys na karte graficzna.

moj cel to 9070 lub cos od Nv do 2500zl. To i tak kosmiczna cena za karte.

• Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Ten filmik i tak jest nieaktualny, bo nie mówi nic o tym, że premiera jest w Marcu... ten filmik jest bezsensu!

Co do premiery w marcu, cóż ich decyzja, czy zyskają czy stracą to się zobaczy, ja się z tym nie zgadzam, zapewne walną -50$, mogli to samo zrobić teraz. Do marca kawał czasu, jakieś 1.5 miesiąca zanim zaczną coś ponownie pisać o swoich karcioszkach. 

Na szczęście jest wybór i można wybrać coś innego.

Zresztą nie wiadomo kiedy dokładnie będzie premiera RTX 5070, bo ma być chyba w marcu, na początku, więc ten marzec i tak może być zamieniony na kwiecień:stukniety: a najlepiej na 1go kwietnia, akurat będzie pasować:wariat:

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
11 minut temu, Reddzik napisał(a):

Na szczęście jest wybór i można wybrać coś innego.

Co ty bredzisz?? jak pytalem co kupisz to napisales, ze nic i plakales nad zasilaczem :D A teraz nagle wybor i cos innego.

11 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Niezłe sa te tweety od Hardware Unboxed.

10x lepsze niz te posty tutaj ;)

14 minut temu, Reddzik napisał(a):

Zresztą nie wiadomo kiedy dokładnie będzie premiera RTX 5070, bo ma być chyba w marcu, na początku, więc ten marzec i tak może być zamieniony na kwiecień

Tak jak niewiadomo kiedy bedzie premiera nvidia ;)  trzeba czekac.

Opublikowano (edytowane)

Że co? Że HU staje na głowie, żeby uzasadnić irracjonalne ruchy AMD?

Stary. :D

A obejrzałeś choć jedno video, gdzie wypowiadają się o AMD w ostatnim roku lub półtora?

Może to co w Tweecie to niecelne zgadywanie, ale żeby ich posądzać o sprzyjanie AMD lub jakiejkolwiek firmie to przeleciałeś przez bandę i wypadłeś poza tor ;)

HU to akurat jeden z najsensowniejszych kanałów z testami i ich opinie są tak neutralne, że momentami aż mnie drażnią. Bardzo uczciwie oceniają produkty i wydarzenia, tak jak to widzą. Są tylko ludźmi, więc część ich opini może być błędna, ale tam gdzie nie miejsce na opinie, a na obiektywizm, to nie zawodzą.

Oglądam ich filmiki od kilku lat, łącznie z pogadankami i moim zdaniem to najlepszy kanał na YT w tej tematyce. Chwalą jak jest za co, i mieszają z błotem (dyplomatycznym językiem i żeby nie zrazić żadnych widzów o skrajnych poglądach) jak jest za co.

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Co ty bredzisz?? jak pytalem co kupisz to napisales, ze nic i plakales nad zasilaczem :D A teraz nagle wybor i cos innego.

Wybór, np nie kupowanie ich karty, albo nie kupowanie w ogóle( bo niestety w okolicach 4tyś nie dam za 4070Ti Super ani za żadną kartę, a używki nie wchodzą w grę, szczególnie w takiej kasie, za duże ryzyko), bo też to biorę pod uwagę, trudno zasilacz zostanie- mój błąd, tak samo jak z tym czekaniem na "cuda", może kiedyś się przyda, czy w bliższej czy w dalekiej przyszłości. :hmm: Może coś się zmieni. Pożyjemy zobaczymy.

Ja uważam, że nic dobrego z tego nie wyjdzie, ceny za karty i tak będą wysokie, czy dziś czy w marcu, dadzą takie same ceny.

Dlatego i tak muszę czekać kilka miesięcy na nową kartę, bo teraz kupno czegokolwiek graniczy z cudem. Tak jak AMD przełożyło, tak i ja muszę przełożyć pewne plany jakie miałem z nową kartą, na jakiś inny nieznany mi termin.

Dobre, akurat pasuje do sytuacji.

Edytowane przez Reddzik
  • Haha 7
  • Upvote 1
Opublikowano
10 godzin temu, VRman napisał(a):

Może to co w Tweecie to niecelne zgadywanie, ale żeby ich posądzać o sprzyjanie AMD lub jakiejkolwiek firmie to przeleciałeś przez bandę i wypadłeś poza tor ;)

HU to akurat jeden z najsensowniejszych kanałów z testami i ich opinie są tak neutralne, że momentami aż mnie drażnią. Bardzo uczciwie oceniają produkty i wydarzenia, tak jak to widzą. Są tylko ludźmi, więc część ich opini może być błędna, ale tam gdzie nie miejsce na opinie, a na obiektywizm, to nie zawodzą.

Oglądam ich filmiki od kilku lat, łącznie z pogadankami i moim zdaniem to najlepszy kanał na YT w tej tematyce. Chwalą jak jest za co, i mieszają z błotem (dyplomatycznym językiem i żeby nie zrazić żadnych widzów o skrajnych poglądach) jak jest za co.

:E Są tak uczciwi i obiektywni, że ludzie ich nazywają AMD Unboxed :E

• Thanks 1