Intel Arrow Lake / Lunar Lake / Panther Lake - 15 generacja
-
Ostatnio przeglądający 2 użytkowników
-
Popularne tematy
-
-
Najnowsze posty
-
Przez SebastianFM · Opublikowano
Raczej nietrafiona ta twoja ocena. Mnie tylko zastanawia czemu ktoś kupił Core Ultra 5 225. -
Przez maxmaster027 · Opublikowano
Jak kazdy jeden, ktory stoi na czele tego mocarstwa. Jak to mówił Palpatine And once more the USA will rule the earth… and we shall have peace -
Przez DjXbeat · Opublikowano
No ale ja nie biorę pod uwagę całości oferty Tesli tylko modele perfo. Model 3 Perfo ma 3.1s do 100 a to względem 4.9 w Omodzie to komos. To samo Y Perfo z 3.5s a jest jeszcze model S Plaid z 2.1 do 100 -
Przez MadDog · Opublikowano
Mam Stingera z silnikiem 3.3L w wersji Prestige Line czyli najlepiej wyposażonej wersji więc mogę się co nieco wypowiedzieć na jej temat. Ale zacznijmy od odpowiedzi na zadane pytanie - czy Kia Stinger to samochód premium? I tutaj dochodzimy do sedna sprawy - znaczek na masce. To nic, że auto ma niemalże wszystko co da się wrzucić do samochodu. To nic, że ma świetny układ jezdny zaprojektowany przez Alberta Biermanna, który projektował auta BMW z serii M. To nic, że masz silnik V6 3.3L Bi Turbo, który ma 370KM pod maską i 510nM momentu obrotowego. To nic, że rozpędzasz się do pierwszej setki między 4.9 a 5,4s i osiągasz prędkość maksymalną 270km/h. Znaczek Kia dla większości osób przekreśla to wszystko i sprawia, że dla większości osób nie jest to auto premium. Jak nie masz znaczka Audi, Mercedes, Volvo, BMW to znaczy, że jest to zwykłe auto. To po prostu kolejna koreańska Kia. I taka jest niestety smutna prawda. Dlaczego Kia zaprzestała produkcji tego świetnego samochodu? Bo się po prostu nie sprzedał. Ludzie wolą przepłacić 50-100 tyś zł i mieć Audi albo BMW. Uważam, że Stinger to najlepsze auto jakie wypuściła Kia. Oprócz wysokiego spalania uważam, że auto nie ma większych wad. Świetnie się prowadzi, ma solidną jednostkę napędową, bardzo dobre wyposażenie. Ale to ciągle tylko Kia. Nawet w serwisie jesteś traktowany jak zwykły Kowalski a nie jak osoba, która kupiła najlepszy samochód marki. Taka jest niestety smutna prawda. Nazwijmy to po imieniu. Kia Stinger to auto podwyższonego standardu. Kia nigdy nie będzie autem premium bo po prostu takich nie robi. I tyle.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi