Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Ale jakie ma to znaczenie :D

Czy Trump i Vance zachowali się jak na głównych polityków USA przystało ? No nie.

Nawet jeśli przyjąć na chwile ze Zelensky posuną się za daleko mówiąc ze za jakiś czas tez odczują swoje to Trump i Vance absolutnie nie powinni byli szczekać jak psy na niego.

Zbłaźnili się na oczach całego świata.

Jeszcze raz napisze niech Zelensky da sobie spokój z Donbasem i w ten sposób zablokuje putina, postawiając coś w negocjacjach.

A zresztą... Naprawdę czekam aż się jak nie Ukraina to Europa do Chin zwróci wtedy dopiero jaja będą jak berety, a pomarańcza to się zrobi czarny ze złości.

Dokladnie. Wyszli na totalnych ignorantow bez wartosci tylko biznes i DEAL. Dlugo beda odbudowywac zaufanie oj dlugo.

Zelenski nic nie stracil, bo europa i tak bedzie ich bronic.

Pisalem, wczesniej ze USA straci wiecej niz im sie wydaje i jedna z tych rzeczy moze byc DEAL europy z Chinami. Pozniej putin oleje Trumpa i sie skonczy zabawa w duza polityke i DEALe.

Teraz, voltq napisał(a):

Gdybyś pisał to w 1914 roku to przyznał bym ci racje bo EUROPA była największa potęga i obejmowała cały świat , teraz Europa to mały skrawek i nie są potęgą światowa , poza tym Europa jest skłócona wewnętrznie i nie ma jednej linii działania

To nie ma znaczenia, bo na przeciwko mamy rosje ktora pod kazdym wzgledem jest daleko za europa nawet mega slaba.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Kadajo napisał(a):

Jeszcze raz napisze niech Zelensky da sobie spokój z Donbasem i w ten sposób zablokuje putina, postawiając coś w negocjacjach.

Putin ma głęboko gdzieś to co Zełeński mówi. Jak miałby go zablokować? Rosji Donbas zdecydowanie nie wystarczy. Grają o sporo więcej. Za dużo ich już to kosztowało aby zrezygnowali.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Radziuwilk napisał(a):

Wiedze masz, ale racji ani troche.

O jakiej wiedzy mówisz? On wszystko bierze na swoją chłopską logikę, nie wykazuje się podstawowym zrozumieniem sytuacji, powtarza po kretynach powtarzających ruską propagandę I tyle, niczego więcej nie robi. Najbardziej mnie bawi jak pisze, że zaraz w Niemczech będzie rządzić afd kiedy przed chwilą były tam wybory i afd przegrało, albo jak pisze, że Turcja nie będzie wspierać Ukrainy. Ta Turcja, która ma na pieńku z Rosją, zabezpieczyła korytarz zbożowy i teraz chce dołączyć do UE. Gość nawet nie rozumie co czyta w internecie. 

Europa jest tutaj, nie za oceanem. Jeśli ma być bezpiecznie to nie można iść na kompromis z ruskimi. Stać nas na wspieranie Ukrainy i będziemy to robić. Rosja nie zniszczy Ukrainy ani Polski, oni przez rok posunęli się o 40km a voltq twierdzi, że po wycofaniu wsparcia z USA Ukraina zostanie zniszczona (pewnie w 3 dni). 

Europa musi się zjednoczyć i wydać dużo pieniędzy, ale to jest do zrobienia. 

• Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano
1 minutę temu, voltq napisał(a):

Gdybyś pisał to w 1914 roku to przyznał bym ci racje bo EUROPA była największa potęga i obejmowała cały świat , teraz Europa to mały skrawek i nie są potęgą światowa , poza tym Europa jest skłócona wewnętrznie i nie ma jednej linii działania

Trump w opinii amerykańskiej zachował się prawidłowo i zyskuje jeszcze większe poparcie , Putin tez zadowolony z kompromitacji Żeleńskiego a to dwa z trzech największych mocarstw światowych

Węgrzy sobie chińczyków wpuścili i zabezpieczyli się , dlatego ruskie nie podejmują żadnych negatywnych akcji w stosunku do nich

Akurat my nie jesteśmy mocarstwem tylko pionkiem zbitym z szachownicy wiec nie powinniśmy wychodzić przed szereg tylko w ramach UE powinniśmy się trzymać z Niemcami którzy nie chcą otwartego konfliktu z Rosja tylko wrócić do robienia z nimi interesów

Tylko ze nie jest ani 1914 ani 1945, mamy 2025 gdzie cały świat jest połączony gospodarczo ekonomicznie i wszytko na raz. Jak to wszytko pierdyknie, to wszyscy dostana po dupie tak samo.

Nic ci z tego jak przeżyjesz atak Nuklerany gdy będziesz dogorywał w zgliszczach świata. To taka analogia, nie mowie ze świat zmieni się w nuklearny grzyb

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

O jakiej wiedzy mówisz? On wszystko bierze na swoją chłopską logikę, nie wykazuje się podstawowym zrozumieniem sytuacji, powtarza po kretynach powtarzających ruską propagandę I tyle, niczego więcej nie robi. Najbardziej mnie bawi jak pisze, że zaraz w Niemczech będzie rządzić afd kiedy przed chwilą były tam wybory i afd przegrało, albo jak pisze, że Turcja nie będzie wspierać Ukrainy. Ta Turcja, która ma na pieńku z Rosją, zabezpieczyła korytarz zbożowy i teraz chce dołączyć do UE. Gość nawet nie rozumie co czyta w internecie. 

Europa jest tutaj, nie za oceanem. Jeśli ma być bezpiecznie to nie można iść na kompromis z ruskimi. Stać nas na wspieranie Ukrainy i będziemy to robić. Rosja nie zniszczy Ukrainy ani Polski, oni przez rok posunęli się o 40km a voltq twierdzi, że po wycofaniu wsparcia z USA Ukraina zostanie zniszczona (pewnie w 3 dni). 

Europa musi się zjednoczyć i wydać dużo pieniędzy, ale to jest do zrobienia. 

To prawda Rosja nie niszczy Polski , Ukraina niszczy Polskę

O Turcji nic nie pisałem zwyczajnie kłamiesz

A o AFD przekręcasz to co napisałem wiec  również kłamiesz , zauważyłem jedynie ze PIS tez przegrał wybory i był na drugim miejscu a za 4 lata był już u pełni władzy

Jak cię stać to wspieraj Ukraine , sprzedałeś już wszystko co masz i wyruszyłeś zaciągnąć się do armii najemniczej w obronie Ukrainy? czy piszesz posty w internecie i na tym się kończy twoja pomoc 

5 minut temu, Kadajo napisał(a):

Tylko ze nie jest ani 1914 ani 1945, mamy 2025 gdzie cały świat jest połączony gospodarczo ekonomicznie i wszytko na raz. Jak to wszytko pierdyknie, to wszyscy dostana po dupie tak samo.

Nic ci z tego jak przeżyjesz atak Nuklerany gdy będziesz dogorywał w zgliszczach świata. To taka analogia, nie mowie ze świat zmieni się w nuklearny grzyb

Już pierdykło nałożyliśmy sankcje na Rosje i tylko polska straciła na tym , mamy choćby kilkukrotnie wyższe rachunki 

https://ciekaweliczby.pl/handel_rosja/

Niemcy i Chiny to nasz jedyny wybór , plus czechy/słowacja/węgry/litwa/łotwa kraje które są blisko nas

Edytowane przez voltq
Opublikowano

O jakiej wiedzy mówisz? On wszystko bierze na swoją chłopską logikę, nie wykazuje się podstawowym zrozumieniem sytuacji, powtarza po kretynach powtarzających ruską propagandę I tyle, niczego więcej nie robi.

Masz racje. Chcialem poleciec sarkazmem, ale przesadzilem :P

• Confused 1
Opublikowano
9 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Najbardziej mnie bawi jak pisze, że zaraz w Niemczech będzie rządzić afd kiedy przed chwilą były tam wybory i afd przegrało

Akurat tutaj nie masz moim zdaniem racji skreślając taki scenariusz.

Po "January 6" też większość mówiła, że Trumpa w 2024 nie wybiorą na 100%, nie ma opcji, zero szans!

W Niemczech rząd znów będzie niestabilny, a w trudnych czasach takie coś może doprowadzić do kolejnych przedterminowych wyborów. Tymczasem z każdym kolejnym morderczym samochodem czy nożem, któremu odbiło, z każdym "ZA RABAR!!!" Afd będzie rosło. Wcale się nie zdziwię jeśli w ciągu nawet najbliższych 3-5 lat będą tam rządzic. W końcu kasy Fiutin in nie pożałuje, a Musk też tam nie jeździ bez powodu.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Radziuwilk napisał(a):

wydaje i jedna z tych rzeczy moze byc DEAL europy z Chinami.

Ale jaki deal z Chinami jak Chiny popierają rosję, a teraz nie zdziwię się jak już jawnie zaczną dostarczać broń. Chciałbyś robić interesy z państwem, które wspiera rosję?

Na razie to my Europejczycy powinniśmy się zastanowić czy aby nie buduje się właśnie oś: USA-Rosja-Chiny bo jak tak to zarówno militarnie jak i gospodarczo mamy przechlapane tym bardziej, że w Niemczech Afd ma już drugie miejsce, Lepen także, a u nas Mentzen wg najnowszych sondaży ma szansę wejścia do II tury. Jeśli putin dogada się z Trumpem odnośnie Ukrainy to na zasadzie transakcji wiązanej może być prawdziwa walka chińskiego rządu z produkcją składników fantanylu i jakieś umowy handlowe.

Sam szef NATO co już podliknkowałem użył sformułowania, że Załenski MUSI dogadać się z Trumpem...

Część osób z tego wątku z pewnością ma ok 20-30 lat i idealistyczne podejście i kompletnie jeszcze nie dostało porządnie od życia w d. Nie ogarnia ani czym jest wojna ani tego, że silny może wszystko. Zarówno ja jak i @voltq swoje przeżyliśmy. Życie nam ostro dało popalić. Publicznie nie będę pisać, ale przeżyłem takie rzeczy których nikt tu z was nie przeżył. Z kolei @voltq ciężko pracował na emigracji w czasach kiedy jeszcze nie było tak różowo jak teraz. Nie był co prawda we włoskim obozie pracy gdzie rządziła mafia ale też nie miał lekko. Czasami jak się niektórych tu słucha to albo jak dzieci albo ustawione osoby z elit co nie zaznały nigdy naprawdę ostrej jazdy, dlatego tak łatwo im pisać/mówić bo to dla nich teoremy jak wojna, walka itp...

Można po Trumpie jechać ale niezaprzeczalnie ma rację mówiąc, że codziennie giną na Ukrainie ludzie. Tak samo Miller co mówił, że będziemy w szoku jak dowiemy się ilu naprawdę Ukraińców już zginęło. Z kolei putin to dyktator - owszem. Wywiózł dzieci. Na początku były gwałty, ale żadnych obozów koncentracyjnych czy masowego zabijania ludności cywilnej na okupowanych ziemiach nie robi. Wydaje się nawet, że w czasie wojny na Bałkanach były o wiele gorsze zbrodnie. Wszyscy tak piszą co to będzie jak Ukraina odda te 20% terenów. Otóż nic nie będzie - ludzie dalej będą żyć, pracować i będą mogli pojechać gdzie chcą bo putin nie zamyka granic na zaanektowanych terenach.

Ja już na dzisiaj kończę tu bo mamy sobotni wieczór. Nikt nie chce z nas źle dla Ukrainy tylko mamy inne spojrzenie na to jak to zakończyć.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Kadajo napisał(a):

No to mamy sie podporzkowac Rosji zeby rachunki za prad byly nizsze ? ;)

Nie poprawiłem jedynie ze to o czym napisałeś , bo ty pisałeś ze wszyscy dostana po dupie , otóż nie my już jesteśmy w dupie i dostaliśmy po niej

Jako pionek musimy wybrać sobie wybrać obcego króla nie możemy postawić tylko na siebie , wiec ja bym postawił na Niemcy i Chiny

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, hubio napisał(a):

Ale jaki deal z Chinami jak Chiny popierają rosję, a teraz nie zdziwię się jak już jawnie zaczną dostarczać broń. Chciałbyś robić interesy z państwem, które wspiera rosję?

Na razie to my Europejczycy powinniśmy się zastanowić czy aby nie buduje się właśnie oś: USA-Rosja-Chiny bo jak tak to zarówno militarnie jak i gospodarczo mamy przechlapane tym bardziej, że w UE Afd ma już drugie miejsce, Lepen także, a u nas Mentzen wg najnowszych sondaży ma szansę wejścia do II tury. Jeśli putin dogada się z Trumpem odnośnie Ukrainy to na zasadzie transakcji wiązanej może być prawdziwa walka chińskiego rządu z produkcją składników fantanylu i jakieś umowy handlowe.

Sam szef NATO co już podliknkowałem użył sformułowania, że Załenski MUSI dogadać się z Trumpem...

Część osób z tego wątku z pewnością ma ok 20-30 lat i idealistyczne podejście i kompletnie jeszcze nie dostało porządnie od życia w d. Nie ogarnia ani czym jest wojna ani tego, że silny może wszystko. Zarówno ja jak i @voltq swoje przeżyliśmy. Życie nam ostro dało popalić. Publicznie nie będę pisać, ale przeżyłem takie rzeczy których nikt tu z was nie przeżył. Z kolei @voltq ciężko pracował na emigracji w czasach kiedy jeszcze nie było tak różowo jak teraz. Nie był co prawda we włoskim obozie pracy gdzie rządziła mafia ale też nie miał lekko. Czasami jak się niektórych tu słucha to albo jak dzieci albo ustawione osoby z elit co nie zaznały nigdy naprawdę ostrej jazdy, dlatego tak łatwo im pisać/mówić bo to dla nich teoremy jak wojna, walka itp...

Można po Trumpie jechać ale niezaprzeczalnie ma rację mówiąc, że codziennie giną na Ukrainie ludzie. Tak samo Miller co mówił, że będziemy w szoku jak dowiemy się ilu naprawdę Ukraińców już zginęło. Z kolei putin to dyktator - owszem. Wywiózł dzieci. Na początku były gwałty, ale żadnych obozów koncentracyjnych czy masowego zabijania ludności cywilnej na okupowanych ziemiach nie robi. Wydaje się nawet, że w czasie wojny na Bałkanach były o wiele gorsze zbrodnie. Wszyscy tak piszą co to będzie jak Ukraina odda te 20% terenów. Otóż nic nie będzie - ludzie dalej będą żyć, pracować i będą mogli pojechać gdzie chcą bo putin nie zamyka granic na zaanektowanych terenach.

Ja już na dzisiaj kończę tu bo mamy sobotni wieczór. Nikt nie chce z nas źle dla Ukrainy tylko mamy inne spojrzenie na to jak to zakończyć.

To nie jest kwestia to czego ja chce , my już prowadzimy interesy z państwem które popiera Rosje , już pomijam ze część państw kupuje surowce od Rosji a my potem te same surowce odkupujemy drożej od pośrednika i krzyczymy ze przecież nie wspieramy Rosji..

Import_2021.jpg

Trudno mieliśmy 35 lat żeby stać się mocarstwem i decydować sami o sobie niestety tego nie wykorzystaliśmy , nawet teraz nie możemy się dogadać w prostych sprawach , wiec zostaje tylko kogoś się uczepić

Na pewno nie możemy stawiać NA UK bo ci już nas wielokrotnie zdradzili w przeszłości , USA to potęga militarna , Chiny to potęga gospodarcza , UE to Niemcy

Edytowane przez voltq
Opublikowano
12 minut temu, voltq napisał(a):

Nie poprawiłem jedynie ze to o czym napisałeś , bo ty pisałeś ze wszyscy dostana po dupie , otóż nie my już jesteśmy w dupie i dostaliśmy po niej

Jako pionek musimy wybrać sobie wybrać obcego króla nie możemy postawić tylko na siebie , wiec ja bym postawił na Niemcy i Chiny

Rozumiem. No fakt mocniejsze kraje mniej odczują. Też bym stawiał na Chiny. Skoro USA chce tak grac...

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Niestety większość ludzi jest zamknięta w bance i żyje w wyimaginowanym świecie o celach Rosji o tym ze będzie dążyć do wojny można się było dowiedzieć już 10 lat temu , warto słuchać drugiej strony nawet jak się z nimi nie zgadzamy

Opublikowano
23 minuty temu, Kadajo napisał(a):

No to mamy sie podporzkowac Rosji zeby rachunki za prad byly nizsze ? ;)

Nie raz i nie dwa pisal na forum, ze nalezy zakonczyc wojne asap i wznowic kontakty z napastnikiem, by gaz byl tanszy.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, ryba napisał(a):

Nie raz i nie dwa pisal na forum, ze nalezy zakonczyc wojne asap i wznowic kontakty z napastnikiem, by gaz byl tanszy.

Gdybyś mial jakaś wiedze to byś wiedział ze my kupujemy Rosyjski gaz tylko  przez pośredników w ten sposób finansujemy agresora ale nie bezpośrednio

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Ogólnie układanie się z Bandytami którzy czuja się bezkarni to nigdy nie będzie dobry pomysł.

Wiem ze tak tez i można napisać i o USA ale...

Zobaczymy czy my będziemy tacy twardzi jak Ukraincy jak przyjdzie nasza pora a USA uda ze "negocjuje".

Bo dziś Polacy atakują młodych Ukraincow ze uciekli, zobaczymy... Albo może obyśmy nigdy nie zobaczyli. Może tak napisze.

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, ghostdog napisał(a):

edfc77c9c3f2d9212c3267c97af08b42c7b166d6

Już się podnieciłeś dzieciaku?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Ogólnie układanie się z Bandytami którzy czuja się bezkarni to nigdy nie będzie dobry pomysł.

Wiem ze tak tez i można napisać i o USA ale...

Zobaczymy czy my będziemy tacy twardzi jak Ukraincy jak przyjdzie nasza pora a USA uda ze "negocjuje".

Bo dziś Polacy atakują młodych Ukraincow ze uciekli, zobaczymy... Albo może obyśmy nigdy nie zobaczyli. Może tak napisze.

Bardzo dobrze ze uciekli z upadłego skorumpowanego kraju , bardzo chętnie przyjął bym nawet cały naród ukraiński do polski i przymusowo go spolonizował i zagonił do pracy zero zasiłków i przywilejów maja robic to co my chcemy a jak sie nie podoba to wypad , powinni na granicy podpisywać polskie cyrografy przed wpuszczeniem i zaciągać kredyt u nas , to samo zrobili Niemcy Polakom po rozbiorach , same plusy takiego rozwiązania

Edytowane przez voltq
  • Confused 1
Opublikowano
Teraz, Henryk Nowak napisał(a):

Ojej, wstawił gifa na którym Twój guru dostaje w łeb i już Ci żyłka pękła?

Poza tym co ci wadzi to co wstawił, już nie można się pośmiać?

Ale jakbym wstawił Zelenskiego, który jest na kolanach przed Trumpem to byście  się zesrali :E

Opublikowano
2 minuty temu, voltq napisał(a):

Bardzo dobrze ze uciekli z upadłego skorumpowanego kraju , bardzo chętnie przyjął bym nawet cały naród ukraiński do polski i przymusowo go spolonizował i zagonił do pracy zero zasiłków i przywilejów maja robic to co my chcemy a jak sie nie podoba to wypad , powinni na granicy podpisywać polskie cyrografy przed wpuszczeniem i zaciągać kredyt u nas , to samo zrobili Niemcy Polakom po rozbiorach , same plusy takiego rozwiązania

Hmm no ciekawe, to tak jakbyś napisał ze chętnie byś przyjął wszystkich rosjan z tego ich zadupia indoktrynacji i przymusowo spolonizował, zagonił do pracy bez socjalu itd. :E
I nie chodzi mi o przyrównanie rosjan do ukraincow, Absolutnie. Tylko o to ze problemy w ich kraju nie biorą się z powietrza, tak jak problemy rosji nie biorą się z powietrza.

2 minuty temu, Winter napisał(a):

Ale jakbym wstawił Zelenskiego, który jest na kolanach przed Trumpem to byście  się zesrali :E

Ja bym bekę cisną :D

Opublikowano
9 minut temu, voltq napisał(a):

Gdybyś mial jakaś wiedze to byś wiedział ze my kupujemy Rosyjski gaz tylko  przez pośredników w ten sposób finansujemy agresora ale nie bezpośrednio

Wiedze mam, ale to Ty sie tlumacz ze swojej pokretnej logiki. bo 100% gazu do nas nie pochodzi z RU.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Hmm no ciekawe, to tak jakbyś napisał ze chętnie byś przyjął wszystkich rosjan z tego ich zadupia indoktrynacji i przymusowo spolonizował, zagonił do pracy bez socjalu itd. :E
I nie chodzi mi o przyrównanie rosjan do ukraincow, Absolutnie. Tylko o to ze problemy w ich kraju nie biorą się z powietrza, tak jak problemy rosji nie biorą się z powietrza.

Problemy w Polsce są z powodu Polaków. Na Ukrainie sami Ukraińcy są sobie winni. Skończ te bzdury, że ruscy odpowiadają za ponad 30 lat niszczenia Ukrainy. Oni sami to sobie zrobili.

Edytowane przez Winter
Opublikowano

Ojej, wstawił gifa na którym Twój guru dostaje w łeb i już Ci żyłka pękła?

Poza tym co ci wadzi to co wstawił, już nie można się pośmiać?

Jest do tego stworzony odpowiedni temat

3 minuty temu, ryba napisał(a):

Wiedze mam, ale to Ty sie tlumacz ze swojej pokretnej logiki. bo 100% gazu do nas nie pochodzi z RU.

Czy ja napisałem ze 100% pochodzi? , stwierdziłem jedynie ze nadal kupujemy rosyjski gaz tylko przez pośredników czyli drożej to jaki jest logiczny sens takich biznesów?

Twoja narracja i kilku innych osób szybko się wywraca bo jest nielogiczna i nie poparta faktami , cały czas opieracie się na kłamstwie i propagandzie , nienawidzicie Rosji i putina ale wasze działania wspierają Rosje i putina właśnie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Dzięki, właśnie zgasiłeś mi banana na buzi. Masz wyczucie, niech Cię dżuma !! 
    • @nozownikzberlina nie nie jest legalne - 17 latek uprawiający sex z 15latką czyli osobą, która nie ukończyła 15 roku życia popełnia bardzo poważne przestępstwo karne. A ponieważ po ukończeniu 17 lat odpowiada jak dorosły to grozi mu do 15 lat więzienia. Jeśli chłopak ma np skończone 16 lat i nie skończone 17 może odpowiadać jak dorosłych lub może mu grozić poprawczak. A to, że dziewczyny wolą tych starszych i to, że same często chcą nie ma żadnego znaczenia w świetle obecnie obowiązujących przepisów. Co najwyżej przy orzekaniu przez sąd. Dlatego pisałem o absurdalnym prawie. Co jeszcze śmieszniejsze możesz już uprawiać sex z dziewczyną, która ma skończone 15 lat, ale jak nagrasz wasz wspólny filmik albo fotkę (wiadomo jaką  ) to popełniasz kolejne przestępstwo - tym razem dotyczące pornografii dziecięcej bowiem przepisy jaki weszły parę lat temu zabraniają posiadania lub rozpowszechniania takich materiałów z udziałem osób poniżej 18 lat. Więc sex pomiędzy 15 a 18 tak. Zdjęcia - nie  
    • Fajnie że robisz tego typu testy i dajesz info, pełna profeska jak zawsze 
    • Kiedyś była taka moda że zasilacz był na topie, z biegiem czasu  powstały nowe trendy z zasilaczem na dole   później weszły dodatkowo piwnice, następnie piwnice z otworami na których można dodatkowo przykręcić wentylatory aby dmuchały od spodu na kartę, przy takiej konfiguracji jak pokazał Wallec wentylatory na spodzie mają bezpośredni dostęp do chłodnego powietrza z poza budy nic go nie ogranicza tak jak np "wentylowana piwnica" i karta ma idealne warunki ale za to zasilacz dostaje ciepłe powietrze z wnętrza budy które idzie do góry a wentylator w nim robi za wyciąg i wywalenie ciepła poza skrzynkę, w zasilaczu obrotami steruje termistor im więcej ciepła tym wentyl będzie wchodził na wyższe obroty, z jednej strony źle bo będzie głośniejszy a z drugiej w takim położeniu lepiej bo wywali szybciej i więcej ciepła z budy  Gorzej jak ktoś wsadzi na górę zasilacz który wcale nie rozkręci wentylatora pod obciążeniem  wtedy wyciąg na topie nie istnieje.
    • Czy da się w Windowsie 10 22H2 64 bit ustawić czarny odwrócony kontrast ale w ten spobób żeby był włączony tryb Aero żeby były dostępne w systemie wszystkie bajery graficzne. Gdy się włącza czarny odwrócony kntrast to automatycznie Windows 10 przełącza kompozycje w tryb klasyczny i wtedy znikają wszystkie bajery graficzne. Podobno program Winaero tak potrafi ale wiem gdzie jest ta opcja i ostatnia wersja tego programu jest z 2024 roku to czy użytkownicy Windowsa 11 z kompilacji 25H2 mogą mieć problemy z tym programem że w tym programie mogą być nieuwzględnione przeprojektowania najnowszej wersji Windowsa 11 już pomijając nadchodzącego Windowsa 12 ale akurat mnie to nie dotyczy.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...