Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, hubio napisał(a):

A tu jest jeszcze artykuł ZANIM Trump był prezydentem co potwierdza to co JA PISAŁEM:

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/usa-ograniczaja-import-z-rosji-najnizsza-wartosc-od-28-lat/6swsr5m

Import miał wynosić ok 186mln co jest groszami w skali kraju. Więc nie wiem kto niby co sprawdza i bezmyślnie daje lajki... Widać, że jedziecie pod tezę równo byle się przekaz zgadzał... :) 

Czytałeś co linkujesz?

"Łącznie w pierwszej połowie roku Moskwa sprzedała do Waszyngtonu towary o wartości 1,88 mld dol.?"

Może z Voltem najmiecie tłumacza.

Edytowane przez bergercs
  • Thanks 1
  • Haha 1
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Panowie tu jest artykuł wyjaśniający już chyba wszystkie kwestie w tej sprawie:

https://www.rp.pl/dyplomacja/art42061251-donald-trump-nie-nalozyl-cel-odwetowych-na-rosje-dlaczego

Przed 2021 wymiana handlowa pomiędzy USA a rosją to było ok 35 mld. Obecnie to ok 3mld co stanowi 10% tego co było wcześniej. Strona amerykańska mówi, że jest to tak mała wymiana, a do tego są sankcje + już istniejące cła, że nie było sensu nakładać kolejnych. Dla przykładu ze znacznie mniejszą od rosji, Polską wymiana handlowa z USA to ok 27mld. Te 3mld to są grosze.

16 minut temu, drex1 napisał(a):

hubio zalinkował ten artykuł który sam chciałem podać na potwierdzenie jego nieprawdy....ale sam się samozaorał 

Nie, nie zaorał tylko pomylił 1zł (bo podał dane z samego czerwca) z 10zł co wciąż to 10zł to są grosze :) 

Edytowane przez hubio
  • Like 1
  • Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, hubio napisał(a):

Panowie tu jest artykuł wyjaśniający już chyba wszystkie kwestie w tej sprawie:

https://www.rp.pl/dyplomacja/art42061251-donald-trump-nie-nalozyl-cel-odwetowych-na-rosje-dlaczego

Przed 2021 wymiana handlowa pomiędzy USA a rosją to było ok 35 mld. Obecnie to ok 3mld co stanowi 10% tego co było wcześniej. Strona amerykańska mówi, że jest to tak mała wymiana, a do tego są sankcje + już istniejące cła, że nie było sensu nakładać kolejnych. Dla przykładu ze znacznie mniejszą od rosji, Polską wymiana handlowa z USA to ok 27mld. Te 3mld to są grosze.

I czemu dalej nie weryfikujesz swoich informacji? :rotfl2:

Jakoś dziwnym trafem "taka mała wymiana" nie przeszkodziła w nałożeniu ceł na:

1. Kiribati - wymiana poniżej 1 mln USD

2. Erytrea - 0,9 mln USD

3. Dominicę  - 2,3 mln USD

4. Egypt - 2,5 mld USD

5. Ukrainę  - 1.23 MLD USD

Mam wymieniać dalej? To tylko wymówka dla pustogłowych, którzy nie sprawdzą informacji. 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@GordonLameman Czytałem o tym, ale te kraje nie są obłożone sankcjami. Zresztą ja nie jestem rzecznikiem Trumpa, żeby go tu tłumaczyć :)  A nałożenie na Ukrainę, która ledwo zipie to bardzo słabe zagranie. Ale to może jakaś część planu Trumpa, żeby zrobić jakiś dobry gest w stronę rosji. Niewątpliwie to bardziej psychologiczne znaczenie niż gospodarcze bo czy 0,9 mld czy 3mld czy 1,23mld to są wszystko grosze. Te wszystkie kraje co wymieniłeś nie mają nawet razem w połowie tyle co my mamy :) 

Edytowane przez hubio
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
Teraz, hubio napisał(a):

@GordonLameman Czytałem o tym, ale te kraje nie są obłożone sankcjami. Zresztą ja nie jestem rzecznikiem Trumpa, żeby go tu tłumaczyć. A nałożenie na Ukrainę, która ledwo zipie to bardzo słabe zagranie. Ale to może jakaś część planu Trumpa, żeby zrobić jakiś dobry gest w stronę rosji. Niewątpliwie to bardziej psychologiczne znaczenie niż gospodarcze bo czy 0,9 mld czy 3mld czy 1,23mld to są wszystko grosze. Te wszystkie kraje co wymieniłeś nie mają nawet razem w połowie tyle co my mamy :) 

No właśnie. Dlatego własnie to jest "political statement". Rosja to teraz przyjaciele. Możesz już przestać bronić Trumpa. 

• Like 1
Opublikowano

Może ma putler w to uwierzyć, że "przyjaciele"... Wiem, że dużo osób już skreśliło Trumpa... Ja jeszcze nie. Poczekam ten rok, 2 lata i zobaczymy jak to wszystko się ułoży. Choć rozpoczęcie wojny celnej z całym światem uważam za kompletną głupotę, która wróci do USA rykoszetem. Natomiast nie jestem ekonomistą więc mam wiedzę zerową w tej kwestii. Wszystko się okaże za jakieś 2,3 lata jak USA wyjdą na wybraniu sobie Trumpa.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Czyli Hubio mniej więcej w skrócie myśli tak:

- Na Rosję nie nałożył ceł, ale to nie znaczy, że robi Putinowi dobrze. Nie nałożył bo za mała wymiana

- ale on nałożył także na pingwiny i kraje z którymi wymiana handlowa jest liczona w ilości srok, które zwinęły komuś pierścionek

- No to może zrobił to, żeby zrobić Putinowi dobrze, ale ja go jeszcze nie skreślam. Nie sądzę, żeby robił Putinowi dobrze gdy te pięćdziesiąt razy robił Putinowi dobrze. Poczekam dwa lata i wtedy zobaczymy, czy faktycznie robi Putinowi dobrze. Na razie jest dobrze, choć trochę głupio z tymi cłami na cały świat zrobił. Pewnie miał gorszy dzień tylko, albo coś.

:E

Tymczasem nawet dziś mi na omlet.pe-el mignął artykulik przypominający o tym, że najbliżsi przyjaciele Fiutina od dawna próbowali się dobrze układać z Trumpem. 

Fragmencik jednego z poprzednich odcinków "Gawędy dwóch łysych kopułek" o tym, kto z obecnych przydupasów Trumpa jest umoczony w kontakty z ruskami trwa jakieś 20 minut gadania tylko o tym, bo tyle tego jest.

Ale spoko. Dajmy Trumpowi jeszcze dwa lata. Bo to, że od 4 miesięcy prawie codziennie wychodzi jakaś pro-rosyjska akcja od niego albo jego przydupasów, to za mało. Dajmy mu dwa lata! A potem zapytajmy już kompletnie rozwalcowanego FBI, CIA i "Securi tata" czy były powiązania z Rosją. To na pewno się uda! :D

A potem jeszcze płacz, że ktoś wyzywa od ruskich troli. No ciekawe czemu. Pewnie się uwzięli!

BTW. Na tle Volta a nawet Adashiego to i tak mniej wyglądasz na ruskiego trola póki co, choć mogę mieć mylne zdania na ten temat, bo odwijam może co 20 post. Jak odwinę za dużo, to mnie korci żeby te bzdury prostować, a muszę pamiętać o tych 10 godzinach życia jakie zmarnowałem na labie w wątku o nachodźcach. Tam Hubio był obrońcą lewoskrętnych poglądów i nawalił jakieś dwie książki tekstu o tym, że imigracja jest potrzebna i nie wolno brutalnie bronić własnej granicy. 99% osób się z Hubia śmiała, przez co się w końcu Hubio wziął i obraził po tym, jak mod mu wytłumaczył, że ma dosyć spamowania raportami "bo user XYZ napisał mowę nienawiści!".

Dziś mod mu nie przyznał racji w domaganiu się bana za wyzywanie od troli. Czyżby etap focha się zbliżał? Nie wiem, ale się domyślam.

Tymczasem dzięki. To co robi Trump mnie mocno dołuje, a przynajmniej mogłem się trochę pośmiać. 

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@VRman no cóż... Teraz jesteś w jednym towarzystwie z @GordonLameman, który też w wątku o imigrantach przedstawia podobne co ja poglądy, a może nawet bardziej jak to ująłeś "lewoskrętne". :) Ja na labie walczyłem z obrażaniem kogoś np. Polki, która się umówiła z czarnoskórym i wyzywaniem jej od najgorszych... Akurat obrony polskiej granicy broniłem i pisałem, że to trudna sytuacja.

Co do Trumpa to odpowiem jednym słowem: pomoc amerykańska dla Ukrainy nie została cofnięta w żadnym aspekcie. Przez jeden tydzień obowiązywała jedynie zapowiedź cofnięcia z której się wycofał więc nie patrząc na tą całą retorykę i to czym się tu podniecacie Ukraina ma dostęp zarówno do danych wywiadowczych jak i uzbrojenia. Więc coś słabo jest tym ruskim agentem :) 

No i gdzie ja domagałem się żeby komuś dać bana? Może przestań kłamać. Pytanie o zgodność z regulaminem to nie jest żadne domaganie się bana. Ja nie zgłosiłem na tym forum ani jednego raportu i nie zamierzam. Mod mi grzecznie odpisał, że wyzywanie od ruskich onuc nie narusza regulaminu i sprawa zakończona :) 

I tak - nie mam 15 lat czy 25 lat i nie jestem dzieciakiem, który będzie oceniał prezydenturę po 3 miesiącach.

@MaxaM ale dzisiaj nie poniedziałek... Co taki zły humor i wyładowywanie frustracji i prowokowanie? Czwartek, jutro piątek... Będzie dobrze... :) 

O @voltq możecie sobie pisać co chcecie. Sam się w wielu kwestiach z nim nie zgadzam, ale to co go różni od części osób z jakimi miałem i ma do czynienia na forach to to, że nikogo z forumowiczów nie atakuje personalnie, nie obraża i nie prowokuje... Jak słusznie napisano, na labie miałem poglądy lewicowe, on prawicowe, ale nigdy w przeciwieństwie do wielu innych osób nie atakował mnie personalnie.

Edytowane przez hubio
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, hubio napisał(a):

Co do Trumpa to odpowiem jednym słowem: pomoc amerykańska dla Ukrainy nie została cofnięta w żadnym aspekcie. Przez jeden tydzień obowiązywała jedynie zapowiedź cofnięcia z której się wycofał

Potrafisz nie kłamać chociaż przez godzinę? 

https://www.osw.waw.pl/pl/publikacje/analizy/2025-03-04/amerykanie-wstrzymuja-pomoc-wojskowa-dla-ukrainy-1105-dzien-wojny

https://wiadomosci.wp.pl/blokowal-pomoc-dla-ukrainy-znow-rzadzi-izba-reprezentantow-7110431088622336a

https://www.polskieradio.pl/399/7975/artykul/3350637,republikanie-wstrzymuja-pomoc-dla-ukrainy-donald-tusk-niech-pan-spojrzy-na-odesse-panie-mike-johnson

https://pl.euronews.com/2025/03/04/trump-wstrzymuje-amerykanska-pomoc-wojskowa-dla-ukrainy

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano (edytowane)

@TheMr. ale to nie są artykuły z tego okresu zadymy co miała ta pomoc być wstrzymana? Bo ja tu widzę artykuły z początku marca i stycznia. To wszystko co podałeś to było zaraz po tej kłótni w gabinecie owalnym. Po tygodniu USA cofnęło tą decyzję.

https://www.rp.pl/biznes/art41912401-usa-wznawia-pomoc-wojskowa-dla-ukrainy-cla-dla-kanady-rosna-embraer-ma-plan-na-polske

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/kijow-potwierdza-ze-pomoc-usa-zostala-wznowiona-walka-trwa-relacja-na-zywo/hd22g2z

więc po co używać słów o jakiś kłamstwach?

Tak naprawdę ten wątek nie różni się niczym od wszystkich innych wątków na tym i wielu innych forach... Wątkach pod "tezę". Jedni, którzy są w większości wyżywają się na innych albo jednej osobie co jest w mniejszości... Idę o zakład, że nawet  jakbym założył wątek, że kolor niebieski jest lepszy do np. żółtego też by się ludzie wyżywali... Szkoda czasu...

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)

@hubio Potrzebujesz rozmiar czcionki 72 dla swojej wypowiedzi żebyś ją zrozumiał, albo to co napisałeś? Pomoc została cofnięta przez 5-6 miesięcy przez Trumpa rękami Johnsona, jak również pomoc została cofnięta przez tydzień przez sprzeczkę w Białym Domu to chyba trochę więcej niż ZAPOWIEDZ, prawda? Więc w KAŻDYM ASPKECIE została cofnięta. Bo jeśli nie została cofnięta, to nie może zostać przywrócona, racja? 

Ależ owszem, masz rację. Szkoda na Ciebie czasu. 

Edytowane przez TheMr.
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Faktycznie to była tylko zapowiedź jeśli chodzi o tą zadymę w gabinecie owalnym. Bo z minutę na minutę nie cofnięto przecież z granic uzbrojenia, które szło do Ukrainy. Cofnięto na tydzień dane wywiadowcze co zresztą odczuli boleśnie Ukraińcy. To co pisałem i wyżywaniu akurat nie kierowałem do ciebie @TheMr..

Więc po prostu zadam pytanie bo mogę po prostu nie wiedzieć. Czy na dzień dzisiejszy czyli 03.04.2025 pomoc dla Ukrainy została w jakiś sposób zablokowana czy to przez Kongres czy przez USA w stosunku do tego co było przewidziane za kadencji Bidena?

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)

Z Jesionki dostawy sprzętu zostały zablokowane, co było wrzucane tutaj na forum. "Bo z minutę na minutę nie cofnięto przecież z granic uzbrojenia" - owszem, cofnięto. https://rzeszow.tvp.pl/85396905/hub-w-jasionce-potwierdza-wstrzymanie-pomocy-usa-dla-ukrainy

https://wiadomosci.wp.pl/niepokoj-w-jasionce-po-decyzji-trumpa-fijolek-wstrzymanie-pomocy-musi-budzic-nasze-obawy-7131906722413504a

Rozmowa dalsza z Tobą nie ma sensu. Znowu muszę cię wrzucić do zablokowanych. Prosty tekst przerasta twój umysł, w sumie to przykre. Teraz mnie nie dziwi, że prowadzisz biznes z zerową szansą na rozwój i narzekasz na podatki. Jak wrócisz z podstawówki, możemy wrócić do rozmowy. 

Edytowane przez TheMr.
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, VRman napisał(a):

Czyli Hubio mniej więcej

czego to doczekalem, hubio ora trolli ktorzy nie potrafia dyskutowac o wojnie bez swojej okopanej wizji politycznej XD

Cytat

"Bezczelność, co wyrabia". Miller kontra ambasador Ukrainy

To bezczelność, co wyrabia pan ambasador. Polska przekazała Ukrainie ogromną pomoc - mówił w "Gościu Wydarzeń" Leszek Miller, komentując słowa Wasyla Bodnara. Dyplomata sugerował, że nasz kraj będzie pominięty przy odbudowie Ukrainy, jeśli jego armia nie weźmie udziału w misji stabilizacyjnej.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-04-01/leszek-miller-uderza-w-ambasadora-ukrainy-bezczelnosc-co-wyrabia/

Edytowane przez kubikolos
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, TheMr. napisał(a):

Z Jesionki dostawy sprzętu zostały zablokowane, co było wrzucane tutaj na forum. "Bo z minutę na minutę nie cofnięto przecież z granic uzbrojenia" - owszem, cofnięto. https://rzeszow.tvp.pl/85396905/hub-w-jasionce-potwierdza-wstrzymanie-pomocy-usa-dla-ukrainy

https://wiadomosci.wp.pl/niepokoj-w-jasionce-po-decyzji-trumpa-fijolek-wstrzymanie-pomocy-musi-budzic-nasze-obawy-7131906722413504a

Rozmowa dalsza z Tobą nie ma sensu. Znowu muszę cię wrzucić do zablokowanych. Prosty tekst przerasta twój umysł, w sumie to przykre. Teraz mnie nie dziwi, że prowadzisz biznes z zerową szansą na rozwój i narzekasz na podatki. Jak wrócisz z podstawówki, możemy wrócić do rozmowy.

Człowieku jaka jesionka? O czym ty bredzisz? Zadałem proste pytanie czy pomoc jest zmniejszona w stosunku do tego co zapewniał Biden? Wrzucasz mi jakieś artykuły z czasu zadymy w Gabinecie Owalnym. To wtedy wpłynęło wyłącznie na dane wywiadowcze. W skali całej pomocy militarnej na nic nie wpłynęło. Przez tydzień obowiązywało to cofnięcie pomocy.

I przeczytaj może jeszcze raz, tym razem ze zrozumieniem te linki co wklejasz. Bo tam jedynie są przedstawiane obawy...

- Muszę powiedzieć szczerze, że komunikat USA budzi nasz niepokój. Widzieliśmy, ile amerykańskiej broni trafiało na Ukrainę i jak kluczowa jest ona dla obrony i wolności Ukrainy. Bez naszego hubu nie wiem, czy Ukraina byłaby jeszcze wolna, więc to musi budzić nasze obawy i z niepokojem patrzymy na to, co dalej będzie się działo – mówi Konrad Fijołek.

A dalej się działo to, że ZOSTAŁA TA DECYZJA COFNIĘTA!

Czy masz problemy z czasem przypuszczającym i dokonanym?

I obrażasz mnie, a potem blokujesz? Bo boisz się odpowiedzi? Kto tu się zachowuje jak dzieciak? A o mój biznes się nie martw. Jakoś od 20 lat daję sobie radę :)

Myślałem, że coś mnie ominęło i że błędnie piszę, że Trump nie zablokował pomocy. Chcę się czegoś dowiedzieć, a tracę czas na kolesia co przedstawia mi posty sprzed miesiąca. Dawno nieaktualne. Różnica wiesz jaka jest między nami? Że ja jak się pomyliłem i wkleiłem dzisiaj dane z giełdy z 14 to zalajkowałem sprostowania i skasowałem post, a nie brnąłem dalej i kogoś dawałem do ignorowanych bo raczył mieć inne zdanie...

Nie no, ten wątek pod tezę to już nie dyskusja...

Edytowane przez hubio
Opublikowano
37 minut temu, hubio napisał(a):

Człowieku jaka jesionka? O czym ty bredzisz? Zadałem proste pytanie czy pomoc jest zmniejszona w stosunku do tego co zapewniał Biden? Wrzucasz mi jakieś artykuły z czasu zadymy w Gabinecie Owalnym. To wtedy wpłynęło wyłącznie na dane wywiadowcze. W skali całej pomocy militarnej na nic nie wpłynęło. Przez tydzień obowiązywało to cofnięcie pomocy.

I przeczytaj może jeszcze raz, tym razem ze zrozumieniem te linki co wklejasz. Bo tam jedynie są przedstawiane obawy...

- Muszę powiedzieć szczerze, że komunikat USA budzi nasz niepokój. Widzieliśmy, ile amerykańskiej broni trafiało na Ukrainę i jak kluczowa jest ona dla obrony i wolności Ukrainy. Bez naszego hubu nie wiem, czy Ukraina byłaby jeszcze wolna, więc to musi budzić nasze obawy i z niepokojem patrzymy na to, co dalej będzie się działo – mówi Konrad Fijołek.

A dalej się działo to, że ZOSTAŁA TA DECYZJA COFNIĘTA!

Czy masz problemy z czasem przypuszczającym i dokonanym?

I obrażasz mnie, a potem blokujesz? Bo boisz się odpowiedzi? Kto tu się zachowuje jak dzieciak? A o mój biznes się nie martw. Jakoś od 20 lat daję sobie radę :)

Myślałem, że coś mnie ominęło i że błędnie piszę, że Trump nie zablokował pomocy. Chcę się czegoś dowiedzieć, a tracę czas na kolesia co przedstawia mi posty sprzed miesiąca. Dawno nieaktualne. Różnica wiesz jaka jest między nami? Że ja jak się pomyliłem i wkleiłem dzisiaj dane z giełdy z 14 to zalajkowałem sprostowania i skasowałem post, a nie brnąłem dalej i kogoś dawałem do ignorowanych bo raczył mieć inne zdanie...

Nie no, ten wątek pod tezę to już nie dyskusja...

Pomoc usa byla chwilo zagrozona politycznym impasem, ale nie zostala ani cofnietam ani oficjalnie przerwana. Mowienie inaczej to albo nadinterpretacja, albo celowe sianie defetyzmu. :boink:

Nie myliłbym obaw politykow z decyzja wykonawcza. Przeciez Reuters, Politico czy DefenseNews jasno informowaly, ze opoznienia wynikaly z wewntrzengo impasu w kongresie,  nie z aktywnego cofniecia czegokolwiek..

Czy wy w ogle czytacie czasami to, co linkujecie? 

14 minut temu, Kris194 napisał(a):

Jak chcą trafić do Boga jak twierdzą to przecież mają tyle atomówek, czemu się nie zbombardują :E

Hehe, on twierdzi, ze operacja specjalna to trudny i krwawy sposob by przywrocic Rosje bogu i dopiero gdy stracimy bliskich, zrozumiemy kim jestesmy. :E Czyli co?? Zeby odkupic rosje trzeba zginac cierpiec i zabijac? :E Zwykla rosysja propaganda. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, leelooo napisał(a):

Pomoc usa byla chwilo zagrozona politycznym impasem, ale nie zostala ani cofnietam ani oficjalnie przerwana. Mowienie inaczej to albo nadinterpretacja, albo celowe sianie defetyzmu. :boink:

Nie ma nawet sensu prostować tego debilizmu tutaj. 

Dzięki za wrzucenie "żartu" jaki stworzyły ruskie trole w wątku o politmemach, bo rozwiałeś wszelkie wątpliwości

(typ właśnie wrzucił przeróbkę rozmowy Zelensky-Trump, gdzie Zelensky jest nazywany sprzedajną d... mówi o robieniu lodów Bidenowi, a Trump chce tylko zakończyć wojnę i i tak dalej.

A ja tylko żartowałem, że chyba Volt zawołał pomocnika do tego wątka.

image.png.de2243d520f09c54daafd0a8eed1079a.png

NIE KARMIĆ!

Czyste propagandowe gówno z Kremla zgłaszać.

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Pokazałeś piękny przejaw totalnej ignorancji... Z matematyką może Tobie by pomógł chat gpt, skoro obliczenia które pokazałem są za trudne i dalej twierdzisz, że rachunek wzrośnie o 50%, a zwykłe przeliczenia to dla Ciebie polityczna propaganda.    @Badalamann Też mieszkam w bloku, w ciągu ostatnich 5 lat podwyżki ogrzewania były regularnie i w zasadzie zdrożało o prawie 300% względem taryfy z 2020 roku. 
    • Powinna. Ale powinna też być możliwość nie bycia inwigilowanym i kontrolowanym na każdym kroku.    Potrzeba wolności > potrzeba kilku osób. Trzeba rozważyć skalę i wagę wad i zalet obu rozwiązań.   Jakby to była bajka to by dałoby się to pogodzić. Ale w tym świecie się zwyczajnie nie da. Do tego błąd może okazać się nieodwracalny. Nie bez powodu w Korei Płn, Chinach i Rosji tak kochają wszelką inwigilację i kontrolę.    To jest jak wpuszczanie tabunu nachodźców bo pod płotem było przemarźnięte dziecko. No jasne, że powinno się takiemu dziecku pomóc, ale każda decyzja pociąga za sobą konsekwencje. Moim zdaniem większość społeczeństwa nie zdaje sobie sprawy z tego jakie, powtarzając kretyńskie "ja nie mam nic do ukrycia, więc nie mam nic przeciwko temu".
    • jest po prostu modne,   Europa zostawila ukraine i chce zeby wykrwawiala rosje wiec na co mozna narzekac? wina Trumpa    to mnie jeszcze rozwalilo: dadza rade wyslac wojska ale dopiero jak bedzie pokoj XD no i nie blisko frontu, maja byc schowane w miastach i tylko do szkolenia XD   innymi slowy, jak dojdzie do dogrywki to beda pilnowac schronow w Kijowie a w najgorszym razie ewakuowac instruktorow XDDDDDDDDDDDDDD   dla mnie to jasne - wina Trumpa
    • Żeby już nie zakładać dodatkowego tematu - na różnego rodzaju promocjach udało się wypatrzeć w miarę rozsądnych(?) pieniądzach:   CPU - AMD Ryzen 7 9800X3D GPU (kupione wcześniej) - PowerColor Hellhound Radeon RX 9070 XT RAM - CORSAIR VENGEANCE RGB DDR5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 M2 - Samsung 990 Pro 2TB (+ mam jeszcze łącznie 3 dyski M2 w obecnej konfiguracji + 1 SATA + 1 HDD)   Czym to najlepiej wykończyć (płyta główna / zasilacz / chłodzenie / obudowa / dodatkowe wentylatory)? Obudowa raczej w stylu Fractala, którego mam teraz (raczej z panelem bocznym z metalu niż szkła) + bez RGB - PC i tak raczej stoi na podłodze. Z zachcianek, to żeby jak najmniej kurzu zbierała, ew. jak największą ilość filtrów tak żeby środek nie nadawał się do czyszczenia co tydzień.   USB-C + WiFi obowiązkowe
    • Nie do końca się zgodzę. Żyjemy w czasach gdzie to niekoniecznie może być jedynie obrazą, a może być pomówieniem z którego zostanie ukształtowana opinia na czyjś temat. Jak dodasz miejsce w którym zostanie to zrobione, to może to wywołać efekt w dość dużej grupie osób. Dlatego jeżeli dane działanie czy poprzez określanie kogoś jakimiś niepochlebnymi przymiotnikami, czy próba działania w celu dyskredytacji w jakiejś grupie społecznej jest celowe, to jak najbardziej powinna być możliwość interwencji prawnej.  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...