Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, VRman napisał(a):

Jeszcze zapomniałeś dodać, że Putin osobiście by w każdą sobotę przeprowadzał staruszki przez ulicę na Ukrainie. 

W zasadzie to Putin zaatakował Ukrainę tylko po to, aby wyzwolić ją spod reżimu oligarchy Zelenskiego. I jakby tylko Zelensky zgodził się zostać zastąpiony ruskim kretem, to by było haraszo jak choler! :hahaha:

Gdybyś obejrzał ten fragment filmu to byś takich głupot nie pisał , ja właśnie wytknąłem tą głupotę ludzi minęło ponad 80 lat a tutaj historia i narracja sie powtarza

Opublikowano (edytowane)

Fragment filmu?

Ale ja komentuję nie film, a twoje słowa:

Godzinę temu, voltq napisał(a):

W marcu 2022 roku mogli oddać Krym , Ługańsk ,Donieck  pogonić Żeleńskiego razem z jego przekupnym rządem i oligarchów , rozpocząć spokojna reformę  kraju , wejść do UE bo Putin się na to wtedy zgodził , kolejny atak Rosji na Ukraine nie byłby taki łatwy gdyby Ukraina była w UE bo powiazania gospodarcze zmusiły by Europę jak również Chiny do interwencji i obrony nie Ukrainy ale własnych interesów na Ukrainie 

Napisałeś ten śmieszny tekst i się teraz filmikiem nie zasłaniaj i nie zmieniaj tematu. 

Nie wiem jak można nie być ruskim trolem lub dzieckiem w wieku przedszkolnym, żeby tego nie rozumieć, ale napiszę prościej, w razie jakbyś nie rozumiał, z czego cisnę bekę.

Fiutin nie atakował Ukrainy dla wyzwolenia jej od Zelenksiego. I jego ustąpienie nie zostałoby zaakceptowane przez Rosję o ile nie oznaczałołoby gwarancji, że rząd ukraiński zostanie stworzony z ruskiej agentury, osób ze służb rosji, osób przekupionych i szantażowanych, ze wspólnym mianownikiem "dobro mafii kremlowskiej ponad dobro Ukrainy".

To naprawdę nie jest takie trudne: jeśliby Ukraina miała się zgodzić  na te chore propozycje Rosji, aby się ocalić, to dałoby to tylko i wyłącznie jeden z tych dwóch scenariuszy:

1. dają tylko ruskom czas dozbroić się i zaatakować z większą przewagą w niedalekiej przyszłości, tradycyjnie pod wyjętym z dupy pretekstem

2. Ukraina przestaje istnieć poza nazwą, bo zostaje zamieniona w coś jak obecnie Białoruś. Kolonia ruska na drodze do wchłonięcia do Zjednoczonego Związku Onuc Rosyjskich

NIE BYŁO realnej propozycji ze strony rosji która dałaby Ukrainie szansę na przeżycie. Odstaw proruskie media, jeśli nie potrafisz wyłapać kiedy ci nawijają makaron na uszy.

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano

Przecież jedyne co on potrafi to dać te swoją emotkę bo wszystko ponad zrozumienie tematu przegrzewa mu ośrodek centralny. Nie oczekuj, że cokolwiek zostanie zapamiętane czy zrozumiane z twojego tekstu. 

• Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano
Godzinę temu, voltq napisał(a):

W marcu 2022 roku mogli oddać Krym , Ługańsk ,Donieck  pogonić Żeleńskiego razem z jego przekupnym rządem i oligarchów , rozpocząć spokojna reformę  kraju , wejść do UE bo Putin się na to wtedy zgodził , kolejny atak Rosji na Ukraine nie byłby taki łatwy gdyby Ukraina była w UE bo powiazania gospodarcze zmusiły by Europę jak również Chiny do interwencji i obrony nie Ukrainy ale własnych interesów na Ukrainie  , dziś maja zmasakrowane państwo z masową korupcją , nie wejdą ani do UE ani do NATO a Rosja za jakis czas pochłonie ich całkowicie

To samo spotka Polskę bo nie uczymy się na własnych i cudzych błędach 

Obejrzyj sobie lata mijają a tutaj stałe warianty gry i historia się powtarza , NIE SOWIECI SĄ WINNI WOJNY...

usuń konto.

I przestań wrzucać te tępe wysrywy dla śmierdzących ruskich onuc. 

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, voltq napisał(a):

W marcu 2022 roku mogli oddać Krym , Ługańsk ,Donieck

Tamta sprawa jest chyba jeszcze bardziej złożona bo podobno Brytyjczycy niemal zabronili tego pokoju obiecując nieustające wsparcie. Oczywiście decyzja była Załenskiego, ale były naciski. No i wtedy liczył, że uda mu się zrobić skuteczną kontrofensywę... Pamiętasz(cie) jak właśnie od marca 2022 cały świat czekał na tą kontrofensywę? Plan był taki, żeby rosjan odepchnąć na swoje terytorium (oczywiście z regionów zajętych 2022, bez Krymu) i wtedy ewentualnie rozpocząć negocjacje. Poza tym wtedy przy pierwszym uderzeniu armia rosyjska obnażyła wszystkie braki łącznie ze słabym uzbrojeniem. Ukraińcy w pierwszej fazie świetnie sobie poradzili z najeźdźcami... Wtedy w marcu Ukraina szła na fali zwycięstwa więc akurat się nie dziwię Załenskiemu, że wyśmiał ten pokój. Natomiast tak od 2023, a już na pewno od początku 2024 kiedy widać było, że rosjanie się dozbrajają, unowocześniają sprzęt, sprowadzają Koreańczykom, a Ukrainie kończą się rezerwy + niewiadoma co do wyborów w USA - wtedy Załenski moim zdaniem powinien zacząć myśleć o rozejmie. Oddaniu Krymu itp. Natomiast skoro on nie chce nawet teraz tego zaakceptować jak bomby spadają na Kijów to tym bardziej wtedy. Już pisałem, ale powtórzę - Ukraińcy są bardzo zawziętym Narodem. Obawiam się, że będą walczyć póki rosjanie nie zajmą Kijowa. Przypłacą to całkowitym oddaniem Ukrainy i tysiącami zabitych i rannych. A potem będą robić partyzantkę choć znów jak wiemy z historii już stalin wiedział jak ich ukarać za bunt wywołując wielki głód gdzie ludzie zjadali się nawzajem. No i Ukrainie się odechciało buntować aż do upadku ZSRR... Niestety mentalność i cechy narodowe są dosyć ważne. To tacy trochę bardziej zawzięci Polacy... Bardzo mało pragmatyzmu... Nie oddam ziemi skąd nasz ród. Bóg, Honor i Ojczyzna... itp. A obecnie Załenski jedyne co już może robić to rozpaczliwie wołać o pomoc i liczyć, że wciągnie jakoś Europę w tą wojnę bo jest jasne, że USA już nie da rady. Oczywiście Europa nie da się wciągnąć...

Znamienne są ankiety i sondaże w Polsce gdzie 65% Polaków uważa, żeby nie oddawał Krymu, ale jednocześnie 80% (i słusznie) nie chce aby nawet polskie wojsko było tam w ramach misji pokojowej. A w kampanii każdy kandydat deklaruje, że nie wyśle wojska polskiego do Ukrainy... To taka wg mnie trochę hipokryzja - walczcie do końca, dajcie się pozabijać, ale Krymu, którego i tak już nie macie od 11 lat nie oddawajcie :) . Będziemy was wspierać moralnie i wysyłać kasę i sprzęt ale walczcie sami... Dla mnie obecna postawa Europy to taki "wujek dobra rada"... :) 

Edytowane przez hubio
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, VRman napisał(a):

NIE BYŁO realnej propozycji ze strony rosji która dałaby Ukrainie szansę na przeżycie. Odstaw proruskie media, jeśli nie potrafisz wyłapać kiedy ci nawijają makaron na uszy.

jak ma odstawić, kiedy on tu po to jest by szerzyć kacapskie fejki?

....Następnie doszło do odejścia od tego, co według ukraińskich negocjatorów omawiano w Stambule. "Rosja umieściła klauzulę mówiącą, że wszystkie Państwa Gwaranty, w tym Rosja, muszą zatwierdzić reakcję w przypadku ataku na Ukrainę. W efekcie Moskwa mogłaby ponownie najechać Ukrainę, a następnie zawetować każdą interwencję wojskową w jej imieniu - co było pozornie absurdalnym warunkiem, który Kijów szybko uznał za zerwanie porozumienia" - opisuje amerykański dziennik.

https://wiadomosci.wp.pl/ujawniono-projekt-porozumien-miedzy-ukraina-a-rosja-jedyny-przypadek-7038770986277632a

2 godziny temu, voltq napisał(a):

W marcu 2022 roku mogli oddać Krym , Ługańsk ,Donieck  pogonić Żeleńskiego razem z jego przekupnym rządem i oligarchów , rozpocząć spokojna reformę  kraju ,

a to nawet nie jest rosyjski fejk to jakieś brednie gościa ktory nie rozumie co komentuje:boink:

W marcu 22 Zelenski  miał ponad  90% ukrainskiego poparcia i był bohaterem który nie uciekł z kraju i który walczy z ruskimi kłamliwymi faszystami. Kto miał go niby pogonić? TY ruski pachołku?

I tylko i wyłącznie sowieci są winni ataku na Ukraine.

Jakbym dał ci w morde to tez byłaby moja wina,  a nie twoja, żydów, masonów czy obcego kapitału. Generalnie wy ruscy cos zrobicie, ale mowicie ze to i nie wy tak jak ty tu teraz czy z buczą. 

• Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano
Godzinę temu, drex1 napisał(a):

Jakbym dał ci w morde to tez byłaby moja wina

Nawet wtedy jakby ci zaczął SŁOWNIE obrażać dziewczynę albo żonę od k i opisywał co z nią zrobi? Albo o twoim dziecku przy nim by zaczął mówić SŁOWNIE, że jest np. grube i jest głupie? To wciąż byłaby wyłącznie twoja wina? ;)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tak, moją winą byłoby jego pobicie/zabicie/uszkodzenie i powinienem za to odpowiadać. Niestety teraz bliźniaki mentalne Putin i Tramp czy Miller chcą to zmienić. 

I jakbym wszedł to domu millera zajął jedno piętro zabił corke, to miller w ramach ochrony innych żyć zostawiłby mi to piętro taki z niego prawy człowiek...rozdajacy nieswoje

22 godziny temu, hubio napisał(a):

A ty masz 5 lat, że uważasz, że jak się grzecznie powie dyktatorowi i zbrodniarzowi, żeby się wycofał to on tak się po prostu wycofa, mając przewagę w zasobach ludzkich i kilka razy większy kraj? :)

„Myślę, że Putin mnie posłucha i zaprzestanie ataków na Ukrainę” – mówi Trump :D

Edytowane przez drex1
Opublikowano

@drex1 nikt na świecie z wyjątkiem może debila z Korei Płn i z Iranu nie uważa, że Ukraina nie jest ofiarą napaści. Trump akurat użył słowa "Załenski nie zapobiegł" wojnie a zapobiec można zarówno chorobie jak i sąsiadowi, który chce cię napaść. Nie wnikam w to czy w ogóle mógł Załenski zapobiec czy nie bo to inna dyskusja i najpewniej nie mógł. Ale fakt jest faktem.

Część osób z tego wątku nie jest w stanie ogarnąć, że na świecie jest bardzo dużo niegodziwości i zła i nie rozumieją, że nie zawsze można to zło powstrzymać. A jak nie można powstrzymać to trzeba się dogadać. Nikt normalny nie chwali ruskiego bandyty i każdy go potępia, ale nikt też IIIWŚ nie rozpęta z tego powodu. Taka jest prawda. A Ukraina albo się zgodzi na obecne, fatalne warunki albo przegra całkowicie. No chyba, że są pewni, że mogą np. jeszcze toczyć tą wojnę i z 10 lat z samą pomocą Europy. Wtedy to będzie miało sens.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Patrzę, że wciąż wam się nie znudziło wieszczenie od 2 lat, że już za chwilę z Ukrainy nic nie zostanie, bo Rosja ciągle brnie do przodu.

Choć raz spojrzeliście na mapę przed napisaniem takich mało realnych scenariuszy?

Za parę dni mamy maj, 5 miesiąc roku. To kiedy już przejmą całą Ukrainę w takim tempie?

Na mapie kolorem purpurowym zaznaczone tegoroczne zdobycze Rosji: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1xPxgT8LtUjuspSOGHJc2VzA5O5jWMTE&ll=47.50751714509706%2C34.14477250205766&z=6

Edytowane przez MaxaM
  • Upvote 1
Opublikowano

@MaxaM ale od teraz zmieni się bardzo dużo bo jak nie dojdzie do pokoju z winy Ukrainy (a właściwie tak to oceni Trump) to połowa pomocy zostanie cofnięta, a sama Europa może nie dać nadrobić tego + problemy z zasileniem żołnierzy. Nielogicznym jest zakładać, że 5xwiększe mocarstwo prędzej czy później nie pokona Ukrainy. Jest to na całe szczęście, na razie "później" ale to nie oznacza, że tak można bez końca.

• Like 1
Opublikowano

Ukraina, ma zabezpieczone środki na 1,5 roku walk, które cały czas docierają i maja już zapewnione finansowanie, do tego dochodzą cały czas nowe zapowiedzi. Druga sprawa to, na każde 1 euro zainwestowane w sprzęt dla Ukrainy, ruskie muszą wydać 4 na zapewnienie ciągłej "operacji specjalnej"

• Confused 1
Opublikowano
5 godzin temu, voltq napisał(a):

NIE SOWIECI SĄ WINNI WOJNY...

Wiecie co, tak mi przyszlo do glowy, ze tu w gre moga wchodzic jakies silne leki np. antydepresanty czy jakies na psychoze/schizofremie. 

Ewidentnie jest duzy problem z postrzeganiem rzeczywistosci.

• Confused 1
  • Upvote 7
Opublikowano
8 minut temu, Radziuwilk napisał(a):

Wiecie co, tak mi przyszlo do glowy, ze tu w gre moga wchodzic jakies silne leki np. antydepresanty czy jakies na psychoze/schizofremie. 

Ewentualnie długoletnie żłopanie wódy ;) 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
20 minut temu, Radziuwilk napisał(a):

Obejrzyj filmik to zobaczysz jakiego głupka z siebie zrobiłes

Opublikowano

Trump stwierdził, że Rosja zaproponowała "duże ustępstwo" w postaci... rezygnacji z wzięcia całego kraju.

https://wiadomosci.wp.pl/kuriozalne-slowa-trumpa-mowil-o-duzym-ustepstwie-ze-strony-rosji-7149650094918240a

Nie ma się z czego śmiać... Sytuacja Ukrainy musi być naprawdę katastrofalna. Ta propaganda sukcesu ze strony ukraińskiej ile to rakiet nie zastrzelili co tu wklejacie nie może być żadną miara obiektywnego spojrzenia. Od paru miesięcy piszę o tym, że być może to tylko decyzja polityczna, że rosjanie nie zajęli jeszcze całej Ukrainy...

Ja mam takie pytanie do większości osób z tego wątku: czy jak Załenski nie zgodzi się na te warunki pokojowe, Ukraina będzie dalej miała pomoc z Europy, ale tak za rok dwa lata Kijów będzie już rządzony przez rosjan to będziecie biadolić jaki to Trump jest zły? :) Pewno będziecie... Ale za kolejny rok Trump zostanie zastąpiony przez Bidena bis, który przeprosi za USA tylko, że... Ukraina już będzie pod okupacją rosjan...

To nie tak, że chcę aby taki scenariusz się ziścił, ale jest on niestety bardzo prawdopodobny. Ukraina przegrana, okupowana z setkami tyś zabitych i rannych. I wtedy chciałbym poznać wasze zdanie - osób, które pchały Ukrainę do tej wojny... Ale miejmy nadzieję, że to wy macie rację i Ukraina się obroni bo ja wcale nie chcę mieć tu racji choć tego się obawiam.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubio napisał(a):

Trump stwierdził, że Rosja zaproponowała "duże ustępstwo" w postaci... rezygnacji z wzięcia całego kraju.

Trump chce to zakończyć jak najszybciej i tylko tyle go interesuje.

Więc jak zgadzam się, że Ukraina nie ma żadnych szans, to akurat ta wypowiedź nic nie znaczy.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@crush a ja myślę, że mu to coraz bardziej wisi i powiewa... Jak się nie uda to po prostu wycofa się z jakiegoś pośrednictwa. Powie, że USA zrobiły co mogły, ale i teraz w zależności od rozwoju wypadków: albo z winy rosji albo Ukrainy albo obu; on niestety robił co mógł ale oni się nie dogadali. I generalnie to nie jest problem USA i dalej niech sobie robią co chcą...

I moim zdaniem to prawda akurat, że dla rosji to ustępstwo - nie zajęcie całej Ukrainy bo pamiętajmy, że jeszcze z tydzień, 2 tyg. temu kreml mówił, że "cele specjalnej operacji wojskowej się nie zmieniły", a naciski oddolne np. blogerów wojskowych były takie: ani kroku wstecz... Myślę, że ruskie poczuły krew i mają rzeczywiście teraz ogromną przewagę i nie opłaca im się rezygnować. I wierzę, że Trump jak mówił - musiał wywierać duże naciski żeby i na to się zgodziły...

Niestety Europa reprezentowana tu w tym wątku tak gremialnie, żyje w jakiejś bajce z przedszkola, że dobro zawsze musi zwyciężyć itp. Tylko jeszcze niech te lewicowe rządy narysują kredkami listy do putina aby skończył wojnę... :rotfl:Może poskutkuje bo ani sankcje nałożone na rosję ani miliardy wpompowane w Ukrainę na razie pomogły tylko w zatrzymaniu rosjan na jakiś czas, ale nie na żaden przełom...

Edytowane przez hubio
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ale nie róbcie w jego kierunku wycieczek osobistych. Ani to nie sprzyja dyskusji ani nie wróży dobrze temu wątkowi, bo moderacja prędzej go wywali (wątek) w pis Dudy niż będzie dociekać co kto zaczął. Albo rozda bany. Rozumiem, że gość działa na nerwy swoim pro-ruskim trolowaniem. Mi też. Ale trzymajmy się zasad forum i nie strzelajmy do własnej bramki lecąc z wyzwiskami/poniżaniem.

1 godzinę temu, hwdp43 napisał(a):
Cytat

Podczas oświadczenia w Gabinecie Owalnym amerykański prezydent stwierdził, że "Rosja zrobiła spore ustępstwa" nie zajmując całego terytorium Ukrainy.

:E

A to żart/parodia czy Trump na serio to powiedział? Z nim to wcale nie można wykluczyć, że to prawdziwy cytat ;)

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
Opublikowano
10 godzin temu, VRman napisał(a):

No spoko, ale nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Czy ten fragment

oznacza, że za wybuch wojny odpowiada USA?

Tutaj to posrednio. Amerykanie tylko mówią. Mowią, że będa wspierac ukrainę, ukraina doąłczy do nato. Potem ameryka wycofuje się ze wszystkiego .W Wietnamie amerykanie walczyli bezposrednio. Tez potem się wycofali ze wszystkiego

Opublikowano

Rosja może sobie pozwolić na ciągnięcie tego nawet i przez kolejne 10 lat i więcej, aż z Ukrainy nie pozostanie kamień na kamieniu i zajmie całość. Jedyne co może Rosję powstrzymać to albo negocjacje albo bezpośrednie zaangażowanie się USA w wojnę czego USA nie zrobi. 

Także to co Trump robi jest najbardziej optymalną drogą do zakończenia tego.

Tymczasem EU zdaje się chce to przeciągać żeby wciągnąć Rosję w przewlekłe koszty kosztem życia ludzkiego po obu stronach. 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

@Zdzisiu

Pierwsze wyrazy tego posta jaki właśnie napisałeś, nawet miały jakiś sens i się nabrałem na przeczytanie reszty. 

Teraz mi głupio.

Ekipa Trumpa gra na korzyść Rosji. Jeśliby to co napisałeś miało jakąkolwiek logikę i sens, to nie byłoby powodów do pomagania rosji. Wystarczyłoby nie przeszkadzać Ukrainie, co niestety dość skutecznie robi ekipa Trumpa i Musk. 

Gdyby Fiutin nie wiedział od dawna, że Trump jest po jego stronie to też pozycja Ukrainy byłaby obecnie inna.  Rosja nie pójdzie na żadne ustępstwa w sytuacji gdy ma Trumpa w kieszeni. Bo i po co. 

Ostatniego zdania nie ma co nawet komentować.

Edytowane przez VRman
  • Upvote 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• A to dla tego u mnie na HDMI betoniarka działa jak należy, bo mam kabel UNITEK KABEL HDMI 2.1 8K, 4K120HZ UHD, 2M, C138W  Piszą, że jest dobry: https://www.komputronik.pl/informacje/jak-wybrac-hdmi/#Unitek-HDMI Z resztą nic dziwnego, jak się ma tak wypasiona kartę, jaką ja mam 
    • Nie mam jakiegoś sztywnego budżetu, ale szaleć też nie mam zamiaru. Monitor 4k nie kupiłem jakoś specjalnie pod granie, ale wiadomo, że jak już jest to czemu by nie pograć w 4k     Znając mnie prędzej zostawię 9800X3D i dołożę do 5080. Dzisiaj na na promocji BF upolowałem 9800X3D za 1699PLN. 7800X3D jest obecnie w x-kom za 1299 PLN. Nie warto dołożyć tych 400 PLN do 9800X3D, patrząc przyszłościowo może zostać na dłużej? Zamin 9800X3D będzie bottleneckiem, to pewnie jeszcze sporo generacji GPU wyjdzie i to prędzej samo GPU wymienię... o ile ceny nie beda kosmiczne. Jak pisałem wyżej, to trochę spontaniczny zakup, wiec nie doktoryzowałem się na temat sprzętu PC. Czasami z ciekawości pobieżnie poczytam artykuły oraz komentarze pod nimi poczytam i jakoś utarło mi się w głowie, że dopłata z 5070Ti do 5080 jest niewarta z powodu, że niewiele się zyskuje na wydajności oraz fakt oraz przy cenie 5080 mamy tylko 16GB, dlatego jeśli 5080 to czekać na SUPER, które wg plotek ma mieć 24 GB. Możecie polecić jakieś konkretne modele 5080, 5070TI, RX 9070 XT, które warto kupić, biorąc pod uwagę cena/jakość wykonania/kultura pracy? Sa jeszcze jacyś producenci GPU, którzy podwalają zdjąć chłodzenie bez utraty gwarancji? Ja zatrzymałem się na EVGA, które już niestety GPU nie produkuje. W obecnym PC mam CPU i GPU chłodzone customowym LC. Chłodzenie chce wykorzystać do nowego zestawu... CPU na pewno będzie miało custom LC i GPU też byłoby fajnie "zwodować", ale nie widzi mi sie tracić gwarancję, przy takich cenach GPU. Mobo mogę wziąć w sumie tańsze, ale jestem estetą, a obudowa to Lian Li O11D EVO RGB Black, wiec mobo też musiałby być czarne i ewentualnie jakieś kolorowe elementy, które mogę jakoś łatwo zakryć/zakleić  ... ta MSI PRO B850-P WIFI może od biedy też by mi estetycznie podpasowała.. do przemyślenia  
    • Gdyby tylko nie ten stutter  realnie za męczenie się mogę dać 20zł, ale do tego nie dojdzie. Na kluczykowniach taniej nie ma.
    • https://www.ceneo.pl/187410617 absolutne premium  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...