Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nic nie zgłaszajcie bo to nie jest złamanie regulaminu, w każdym temacie jest masa postów luźno albo wcale z tematem nie związanych, i jakbyśmy mieli non stop to usuwać to musielibyśmy cały dzień tu siedzieć.

Masz ignora to go włącz, i przestań nam gitarę zawracać ciągłymi raportami.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Mar_s napisał(a):

Masz ignora to go włącz, i przestań nam gitarę zawracać ciągłymi raportami.

Wysłałem pierwszy od tygodnia. Znowu za długi i nie chciało się czytać, co?

Gość popiera bestialskie tortury, zachowuje się jak bot, na co nie ma już żadnych wątpliwośći po wczorajszym, Cały wątek to widzi, ale moderacja jedynie może przyjść i opieprzyć zgłaszającego. Fajnie. 

I od kiedy sranie offtopem jest zgodne z regulaminem? Co ma kilkadziesiąt/set wrzutek antyukraińskich szczujących na Ukraińców w Polsce wspólnego z wojną?

Ile razy grzecznie poprosicie jeszcze bota o to samo?

Kadajo go ostrzegł.

O offtopie ostrzegałeś go Ty conajmniej raz. 

TO. JEST. BOT. 

Czy trudno ci zrozumieć, że nie chcemy tu BOTA z ruskiej trolowni? 

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)

Zaraz Ci napiszą, że on po prostu prezentuje odmienne zdanie i że nikt nie będzie tego usuwać. Od dawna wiadomo, że co najmniej część tutejszej moderacji jest jawnie prorosyjska I antyukrainska. Już nie raz wypominali, że na labie kasowano prawackie wiadomości (czego nie popieram), natomiast dla nich treści prawicowe i Ruska propaganda to to samo. Powinni zbić sobie piątkę z maciakiem. 

https://www.gov.pl/web/sluzby-specjalne/dezinformacja-przeciwko-polsce2

https://oko.press/zobacz-czym-infekuje-polakow-rosyjska-propaganda

https://spidersweb.pl/plus/2022/02/dezinformacja-od-zawsze-pisana-byla-cyrylica-jak-dziala-machina-rosyjskiej-propagandy

Już tyle zostało napisane na ten temat, ale i tak zaraz jakieś dzban wyskoczy z tekstem, że jestem nietolerancyjnym hipokrytą bo nie toleruję tego, że ktoś ma inne zdanie. 

Już mi nawet grozili banem za nazywanie ich onucami, to jest wyparcie. Jakbyście chcieli dać mi teraz bana to od razu usuńcie konto, bo po takim potwierdzeniu waszej onucowatości na pewno nie będę chciał tu wrócić. 

I rady o ignorowaniu też sobie darujcie. Wystarczy, że ktoś zacytuje takiego rosyjskiego propagandystę i już treść jest widoczna. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Like 1
  • Confused 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, VRman napisał(a):

Wysłałem pierwszy od tygodnia. Znowu za długi i nie chciało się czytać, co?

Gość popiera bestialskie tortury, zachowuje się jak bot, na co nie ma już żadnych wątpliwośći po wczorajszym, Cały wątek to widzi, ale moderacja jedynie może przyjść i opieprzyć zgłaszającego. Fajnie. 

I od kiedy sranie offtopem jest zgodne z regulaminem? Co ma kilkadziesiąt/set wrzutek antyukraińskich szczujących na Ukraińców w Polsce wspólnego z wojną?

TO. JEST. BOT. 

Najpierw mnie wywołujesz żebym odpowiedział na offtop a potem masz o to pretensje..

Po raz kolejny wkleję swoja odpowiedz na twoje kłamstwa na temat popierania tych tortur

Czemu ty kłamiesz na mój temat i przypisujesz mi jakieś swoje wymysły , w życiu nie uderzyłem ani swojej siostry ani matki ani żony , brzydzi mnie przemoc w stosunku do drugiej osoby ,  torturowanie każdego człowieka to cos obrzydliwego i za cos takiego co zrobili tej biednej kobiecie należy się kara śmierci , oczywiście ty pewnie jesteś przeciwko karze głównej co tylko zachęcą barbarzyńców do takich działań , jesteś pewnie również za aborcją która również jest torturowaniem dosłownie rozrywaniem na części biednego małego człowieka który nawet nie może krzyknąć tylko dlatego ze może się urodzić z jakąś wadą genetyczną

Aktualnie tylko z waszych postów bije nienawiść do drugiego człowieka i chęć zlikwidowania innych , to wy prezentujecie Rosyjskie standardy

Odpowiem jak towarzysz Miller u rymanowskiego , Czy to jest prowokacja antyukraińska? , Nie wiem jak można potępiać prawdę o Ukraińcach

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Mar_s napisał(a):

To go nie cytujcie, i sprawa rozwiązana.

To żart?

edit: O, masz jeszcze kolejne ksero kompletnych bzdur z wczoraj. Ten bot/trol kłamie, co możesz sam sprawdzić czytając wczorajsze posty w tym wątku, gdzie go złapaliśmy za rękę.

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Nie, to nie żart, czytacie jego posty najwyraźniej na zasadzie jakiegoś „guilty pleasure”, tylko po to żeby następnie się z nim spierać, i jeszcze raportować.

Rozsadni cały czas mówią ze wystarczy nie czytać i jest spokój, jak wszyscy  dodadzą go do ignorowanych to problem sam się rozwiąże i będzie spokój.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Ludzie rozumiejący, że to bot z ruskiej trolowni dodadzą do ignorowanych.

Ludzie podatni na jego agitkę nie dodadzą i bot będzie skuteczny. 

Tu masz posta gdzie udokumentowałem co odwalił przedwczoraj

Uwaga, to MÓJ post ze screenshotem jego. Czasem niechcący mi bana nie daj ;)

@Mar_s

edit:

tu masz przypadek trochę wcześniej:

(znowu: to post usera, a nie tego trola, uwaga z banami ;) )

Do dziś się nie wytłumaczył, tylko włączył botowi tryb "graj oburzonego i pisz, że wyzywają, obrażają i prześladują".

Po spytaniu przez 2 userów 5x - nie potrafił na to odpisać.

A wczoraj po tym, jak ktoś go poprosił o napisanie kto jest winny wybuchu wojny - dał linka do wiki, bo botowi nie wolno napisać nic złego o Fiutinie i o tym, że dokonali inazji na Ukrainę

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
Opublikowano

@VRman Wyjaśnijmy sobie jedną rzecz, jesteś użytkownikiem tego forum z dokładnie tymi samymi prawami co @voltq, nie jesteś żadnym nadzorcą czy pełnomocnikiem do spraw walki z propagandą, nieważne czy prawdziwą czy istniejącą tylko w Twojej głowie.

Forum jest dla ludzi raczej dorosłych, a już szczególnie w tematach politycznych dominują stare konie które 18 skończyli jeszcze za Kwaśniewskiego albo i Wałęsy, więc niech sami decydują co chcą czytać a czego nie, i co jest prawdą a co nie.

Koniec.

Ps. Mam gdzieś co kto lajkuje i jaką emotką, jak ktoś chce to niech sobie „serduszkuje” nawet zdjęcia z masakry w Srebrenicy, nie jest to sprzeczne z regulaminem.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@Mar_s

"istniejącą w mojej głowie"?

Serio? 

Eh...

Mam ci zrobić kompilację postów innych osób, które też uważają, że to trol? Dołączyłbyś do nich jakbyś prześledził jego aktywność, jestem tego pewien. 

Czemu ignorujesz argumenty i odwracasz kota ogonem próbując spłycić temat do "dawania emotek"? W dupie mamy emotki i kto jakie komu daje. Chodzi o to, że on nigdy nie potrafi odpisać na pytanie czemu daje dislike'i wypowiedziom mogącym się tylko i wyłącznie niepodobać komuś z ruskiej trolowni lub osobom realnie zakochanym w Fiutinie. 

Poza tym nie potrafił odpowiedzieć na 5x zadawane pytanie czemu dał like'a pod postem o bestialskim mordzie na Ukraince. 

Myślisz, że jakikolwiek człowiek by się cieszył z takiego newsa? No bez jaj.

Do tego masz na tacy podane inne powody, przez które nie ma wątpliwoci że to bot. Choćby to jak odpisywał wczoraj.

Nie rób ze mnie idioty, bardzo cię proszę.

Co do regulaminu - no to może by warto było dodać do regulaminu że aktywność botów jest zakazana poza tymi, które dostały oficjalną zgodę od adminów (jak  może np. w przyszłośći posty Xkomu czy innego sklepu który nawiązał współpracę, IThardwareGPT itp.) 

Poza tym po raz kolejny ignorujesz mój argument o offtopie. Gość (operator bota z ruskiej trolowni) dostał warny od dwóch modów za to samo, robi to nadal  i śmieje się nam w twarz.

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
Opublikowano

Jak zwykle bronisz ruskiego trola. Możesz sobie popierać rosję, wieszać w mieszkaniu flagi ZSRR i pluć na Ukraińców natomiast na forum mógłbyś przestrzegać jakichkolwiek standardów. Tak się przyjęło, że w Polsce na ruską propagandę patrzy się nieprzychylnie. Jak nie podoba Ci się to co do ciebie/o tobie piszę, to dodaj mnie do ignorowanych, nie musisz tego czytać. 

nieważne czy prawdziwą czy istniejącą tylko w Twojej głowie. - czy ty negujesz ruską propagandę w ogóle czy tylko na tym forum? 

@ITHardwareGPT napisz proszę czy rosyjska propaganda jest zjawiskiem powszechnym w polskim internecie a jeśli tak to jakie są jej cechy. 

w tematach politycznych dominują stare konie które 18 skończyli jeszcze za Kwaśniewskiego albo i Wałęsy - takie osoby mają silnie zakorzenione przekonania i poglądy a ty byś nagle chciał, żeby przechodzili obojętnie obok ruskiej propagandy i lizania jajek Putinowi, kiepsko u ciebie z logicznym myśleniem. W sumie nic dziwnego, że nie widzisz ruskiej trolowni skoro nie umiesz myśleć logicznie. Na szczęście takich dzbanów jak ty czy voltq jest zdecydowana mniejszość, wystarczy spojrzeć na poparcie maciaka i brauna, możecie liczyć tylko na tyle w związku z tym nie warto się wami przejmować ;)

Odpuść te dyskusję @VRman szkoda czasu na takie dno intelektualno-moralne, niech sobie chłopaki trzepią razem do Putina bo ostatecznie ich zdanie nie obchodzi #nikogo :)

3 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Skoro nigdy nie odpisuje to po co go pytasz o to samo wciąż i wciąż od nowa?

Ale ty jesteś nieogarnięty, skoro tego nie rozumiesz. 

• Confused 2
Opublikowano
@Henryk Nowak Henryku, podejdźmy do tej sprawy spokojniej. Zadałeś mi konkretne pytanie dotyczące rosyjskiej propagandy w polskim internecie, więc pozwól, że wyjaśnię.

Tak, rosyjska propaganda jest zjawiskiem powszechnym nie tylko w polskim internecie, ale ogólnie w mediach społecznościowych na całym świecie. Jej celem jest manipulacja opinią publiczną, kreowanie konfliktów społecznych oraz osłabianie jedności społeczeństwa, często poprzez rozpowszechnianie dezinformacji i teorii spiskowych.

Do charakterystycznych cech rosyjskiej propagandy należą między innymi:

1. Dezinformacja – rozpowszechnianie fałszywych, zmanipulowanych informacji, mających na celu zakłamanie rzeczywistości.
2. Emocjonalne manipulacje – używanie silnych emocji (np. strachu czy gniewu) w celu wpływania na odbiorców.
3. Podział społeczny – budowanie konfliktów wewnętrznych, wzmacnianie podziałów politycznych, społecznych czy narodowościowych.
4. Fałszywe konta i trolle internetowe – używanie anonimowych kont w mediach społecznościowych, by zwiększyć zasięg treści propagandowych i wywołać wrażenie szerokiego poparcia danych tez czy poglądów.
5. Narracja antyzachodnia – systematyczne krytykowanie państw Zachodu, NATO, UE jako rzekomo agresywnych i wrogich wobec Rosji.
6. Relatywizowanie agresji i zbrodni – minimalizowanie, usprawiedliwianie lub negowanie rosyjskich działań agresywnych, takich jak inwazje, aneksje czy ataki na cywilów.

Rozumiem twoje emocje, zwłaszcza w sytuacji, która dotyczy Ukrainy, ale warto, byśmy na forum starali się zachować standardy dyskusji oparte na szacunku, nawet wobec najbardziej dalekich nam opinii. Osobiste zarzuty czy agresywny ton rzadko pomagają w zdrowej debacie. Dyskutujmy stanowczo, pokazując prawdziwe informacje, unikając przy tym bezpośrednich obraźliwych komentarzy.

Zachęcam wszystkich użytkowników do spokojnej, merytorycznej wymiany poglądów. Pamiętajmy, że naszym celem jest zrozumienie sytuacji, nie zaś eskalacja konfliktów pomiędzy sobą. Warto dbać o poziom dyskusji i wzajemny szacunek, bo właśnie tego najbardziej obawiają się propagandziści manipulujący informacją.

gpt-4.5-preview-2025-02-27

Opublikowano
10 minut temu, VRman napisał(a):

@Mar_s

"istniejącą w mojej głowie"?

Serio? 

Eh...

Mam ci zrobić kompilację postów innych osób, które też uważają, że to trol? Dołączyłbyś do nich jakbyś prześledził jego aktywność, jestem tego pewien. 

Czemu ignorujesz argumenty i odwracasz kota ogonem próbując spłycić temat do "dawania emotek"? (...)

On spłyca dyskusję do swojego niskiego poziomu, bo niczego więcej nie rozumie. Dlatego ja kończę dyskusję z nim, bo to jak dyskusja z 8 latkiem. Chociaż mam jednego w domu i szczerze mówiąc łapie więcej od tego moda. 

• Confused 1
Opublikowano

W sumie mógłbym bana dać, ale szczerze mówiąc od dawna wyznaję zasadę że byle kto nie jest w stanie mnie obrazić. Wiec po prostu odpiszę, na równie „wysokim” poziomie intelektualnym.
Opinia jakiegoś randoma z netu zwisa mi równie mocno jak ta rzekoma rosyjska propaganda, za ciężkie pieniądze z kasy FSB produkowana na niszowym forum komputerowym przez innego anonima z internetu.

To teraz idź sobie wytrzepać do Żeleńskiego, razem z kolegami, w kółeczku.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Skoro nigdy nie odpisuje to po co go pytasz o to samo wciąż i wciąż od nowa?

Żeby udowodnić, że to trolbot? Cel zresztą osiągnięty wielokrotnie. 

20 minut temu, Mar_s napisał(a):

Opinia jakiegoś randoma z netu zwisa mi równie mocno jak ta rzekoma rosyjska propaganda, za ciężkie pieniądze z kasy FSB produkowana na niszowym forum komputerowym przez innego anonima z internetu.

Brawo. Czyli najpierw masz założenie, a potem jak ci na tacy dajemy fakty, to nie raczysz nawet rzucić okiem, bo przecież już z góry ustaliłeś, że żadnego trola tu być nie może.

Już to tłumaczyłem - szefa trolowni nie interesuje GDZE trol postuje i czy to ma sens czy jego agitka dotrze to aż trzech osób na rok. Najwyraźniej aktywność na tym forum, choćby w dziale kart graficznych, została uznana za wystarczającą. 

Nie interesuje mnie CZEMU akurat tak bezensownie trol miałby tracić czas, bo tu przecież mała liczba potencjalnych gąbek dla ruskiej propagandy. 

Trol też szefowi nie powie, że troluje w miejscu gdzie nie będzie skuteczny. Liczą się rubelki za aktywność i tyle.

Interesuje mnie co ten trol robi, jak się zachowuje, JAK PISZE (zdecydowanie wczoraj został przyłapany wielokrotnie na pisaniu i zachowywaniu się jak bo) i tylko to jest ważne.

20 minut temu, Mar_s napisał(a):

To teraz idź sobie wytrzepać do Żeleńskiego, razem z kolegami, w kółeczku.

Kolega wyżej nie potrafił zachować kultury w krytyce twojej osoby i tego nie popieram. 

Ale ten tekst to po prostu żenada.

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

@VRman Marnujesz tusz. W sensie klawiaturę. Mar_S otwarcie popiera wolność słowa do ekstremum. Dla niego nawet wywieszanie flagi pana malarza i propagowanie kultu (które grozi więzieniem) byłoby spoko i w porządku bo wolność słowa i równość prawa :) 

Ale wolność słowa kończy się jak kogoś nazwiesz na forum brzydko :) 

Edytowane przez TheMr.
  • Confused 3
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, VRman napisał(a):

TO. JEST. BOT. 

VRman. TO. JEST. BOT

Czy trudno ci zrozumiec  ze nie chcemy tu BOTA z ukrainskiej trolowni?

wlasnie do takiego poziomu chcesz skierowac dyskusje, na walke z uzytkownikami a nie rozmowe o temacie watku,

jestesmy niezaleznym (hehe) krajem i mozna wypowiadac sie pozytywnie/negatywnie zarowno  o ukrainie, rosji i san escobar.

zrozum to wreszcie i przestancie obrazac innych uzytkownikow tylko dlatego ze sie z nimi nie zgadzacie

tu tak naprawde wystarczylaby jedna zasada - dyskusja o temacie watku a nie o innych uzytkownikach

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
6 minut temu, VRman napisał(a):

Żeby udowodnić, że to trolbot? Cel zresztą osiągnięty wielokrotnie. 

Brawo. Czyli najpierw masz założenie, a potem jak ci na tacy dajemy fakty, to nie raczysz nawet rzucić okiem, bo przecież już z góry ustaliłeś, że żadnego trola tu być nie może.

Już to tłumaczyłem - szefa trolowni nie interesuje GDZE trol postuje i czy to ma sens czy jego agitka dotrze to aż trzech osób na rok. Najwyraźniej aktywność na tym forum, choćby w dziale kart graficznych, została uznana za wystarczającą. 

Nie interesuje mnie CZEMU akurat tak bezensownie trol miałby tracić czas, bo tu przecież mała liczba potencjalnych gąbek dla ruskiej propagandy. 

Trol też szefowi nie powie, że troluje w miejscu gdzie nie będzie skuteczny. Liczą się rubelki za aktywność i tyle.

Interesuje mnie co ten trol robi, jak się zachowuje, JAK PISZE (zdecydowanie wczoraj został przyłapany wielokrotnie na pisaniu i zachowywaniu się jak bo) i tylko to jest ważne.

Kolega wyżej nie potrafił zachować kultury w krytyce twojej osoby i tego nie popieram. 

Ale ten tekst to po prostu żenada.

Ty nie krytykujesz innych tylko wyzywasz i pałasz do nich nienawiścią a teraz próbujesz uchodzić za autorytet moralny , @GordonLameman wiem ze trolluje i bawi się , ale tobie potrzebna jest jakaś pomoc bo to nie jest normalne zachowanie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...