Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
20 godzin temu, Smalec napisał(a):

Fajne się szykują ceny w branży, takie nie za niskie

GridArt_20250121_113006923.jpg

Heh, przypomniało mi się jak kumpel pobierał z piratebay RDR2. Ostatecznie wszystko działało tylko czas pobierania był okrutny. Na jakimś forum była dyskusja o tym torrencie i komentarz: „jak zaczynałem pobierać byłem w podstawówce. Teraz jestem już dziadkiem i mam 73 procent” :hihot:

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Sawyer1916 napisał(a):

Heh, przypomniało mi się jak kumpel pobierał z piratebay RDR2. Ostatecznie wszystko działało tylko czas pobierania był okrutny. Na jakimś forum była dyskusja o tym torrencie i komentarz: „jak zaczynałem pobierać byłem w podstawówce. Teraz jestem już dziadkiem i mam 73 procent” :hihot:

Bo z zatok oprócz dziadostwa, to prędkość potrafi być ... no różna, jeszcze "nowości" jako tako lecą, ale stare rzeczy to jest patologia Dlatego jak już trzeba, to prywatne trackery i nie ważne czy 1 seed czy milion i leciało zawsze full łączem, stare "dobre" czasy :) 

17 minut temu, Pawelek6 napisał(a):

Gra niby nie jest typowym militarnym symulatorem, ale to miłe detale: KLIK.

Powstało już jakiś czas temu takie coś jak  Gunsmith Simulator i jak chodzi o szczegóły to bije to pewnie na głowę to z tymi kosmitami :) o kosmitach nie wspominając i o tych broniach co wyglądają bardziej kosmicznie niż realnie ;)

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano (edytowane)

Uwaga, uwaga. Gry rozdajom za darmo!

Parę tytułów z Humble Choice, których nie chce mi się na Bazarku Łowców sprzedawać, bo ludzie je gonią za 1-2 zł. Więcej zachodu niż zysku.

Old World

Crime Boss: Rockay City

Moonstone Island

Inkulinati

Venba

Monster Prom 3

Beneath Ores

Boxes: Lost Fragments

Dordogne

The Pegasus Expedition

Pisz priv.

Edytowane przez Lypton
  • Like 1
Opublikowano

Podniosą ceny i nikt do piractwa nie wróci. Nie przy obecnym poziomie inwigilacji i kontroli. 

Może w Rosji piractwo będzie aktywne i w Chinach. Z dwóch powodów. Po pierwsze bo można zgniłemu zachodowi serwować trojany, minery i wirusy, a po drugie, że zawsze fajnie mieć haki na dowolnego niewygodnego politycznie. Wystarczy wejść do czyjegoś domu, gdzie mieszka ktoś grający na PC i się pirat znajdzie. Dla władz idealnie. 

Że powrócą czasy jakie były 20 lat temu, to możecie już teraz zapomnieć i się przestać łudzić. Nie ma szans.

Mądrzy inaczej podniosą ceny, nie ważne czy do 100$ za hity, czy do 80-90. Podniosą. A potem będą płakać, że branża szoruje ryjem po chodniku i czasem rzuci "dej na bułke kierowniku" na Kickstarterze. Będą znowu teorie o tym, że to nowe pokolenie nie chce już grać w gry, bo woli komórki albo oglądanie tiktoka.

Kiedyś podobni mędrcy zadecydowali, że nikt nie chce grać na PC. Na jakieś 3 lata przed tym, jak PC zaczał mocno zyskiwać, bo ludzie mieli już dosyć po 7-8 latach kiszenia się na tej samej generacji konsol. Potem konsole miały zdechnąć, bo komórki je wypierają i nikt następców PS3 i X360 nie kupi.

Potem gry single player miały być przeszłością.

Ostatnio posiadanie gier miało stać się przeszłością.

A gry live service przyszłością.

• Haha 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Tylko kto by chciał te flopy i crapy piracić, nie opłaca się łącza na nie marnować, gry pokroju Veilguard, Suicide Squad, Unknown 9 i wiele wiele innych gównianych gier, już lepiej zagrać w klasyka z GOGa niż te gówna, w tym roku też będzie kilka gówien, Avowed, AC: Shadows, nie wróże tym grom sukcesu.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Pierwsze zadanie, po co mają wracać do czegoś z czego dalej korzysta multum osób? Jaka inwigilacja i kontrola? Zwykłego Kowalskiego? Weź się nie ośmieszaj... Co Ty myślisz że służby siedzą i patrzą na to co zwykły Kowalski ściąga? Ty Mietek wsiadaj do lodówy jedziemy Janusza K zamknąć bo sobie grę z zatoki ściągną :lol2: Jak tak to wystarczy dalszego pisania. A jak się ściąga z zatok itp to nie dziwne że się łapie chińskie i ruskie dziadostwa, ale jak się nje myśli to tak jest.I chyba lecisz do pokedexa 🙂

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Pierwsze zadanie, po co mają wracać do czegoś z czego dalej korzysta multum osób?

Jak przerasta cię czytanie ze zrozumieniem, to już nic nie poradzę.

Nie rozumiesz, że kiedyś piracenie gier wyglądało inaczej i było "trochę" bardziej mainstreamowe, a teraz to wygląda inaczej niż 20 lat temu? 

Do tego nie będzie moim zdaniem powrotu. Do tego czasu, gdy każdy laik sobie mógł piracić na potęgę i na całym świecie to było popularne, choć oczywiście w różnych państwach różnie.

A może nie słyszałeś, że najlepsi się wycofali ze sceny bo "to już nie to"? Ja nie śledzę, ale to był news kilka lat temu. Ludzie w komentarzach pisali, że teraz Denuvo pewnie wygra batalię, bo tylko ci co się akurat wybrali na emeryturę, potrafili i chcieli z tym walczyć. To też część tego o czym pisałem w sensie powrotu do tego jak było dawniej.

Tak jak było w 2000-2005 nie będzie.

Cytat

Jaka inwigilacja i kontrola? Zwykłego Kowalskiego? Weź się nie ośmieszaj...

Nie no, wcale nie dostajesz wezwania na herbatkę jak piracisz. Nie mówię o Polsce, bo to jest tylko jeden niewielki kraj. Ale to już są realia, a jak nie rozumiesz zmian jakie w tej kwestii od dobrych kilku lat pchają politycy w większości państw, to ja nic nie poradzę, że siedzisz pod kamieniem od dekady. I jeszcze obnosisz się ze swoją ignorancją i wyrażasz swoją pogardę, bo jesteś przecież mądrzejszy!

No śmiało. Załóż się z kimś, że nikt Wanii w Rosji na chatę nie wjedzie do roku 2030, tylko dlatego, że władze ze śledzenia wywnioskowały, że gość ma niepoprawne poglądy, np. nie lubi Putina, ale obok też widać, że sobie piraci. 

Myślisz, że to nie będzie wykorzystywane jako łatwy cel?

W Chinach też nie?

A wszystko co złe powoli się przesącza. Nie będę wchodził w politykę, ale czytanie kogoś kto wyśmiewa obawy o inwigilację mieszkając w kraju, gdzie pewna grupa polityków otwarcie domaga się, żeby każdy ruch każdej osoby w necie był powiązany z prawdziwym imieniem i nazwiskiem, to jest po prostu epic fail. To są farmazony.

Cytat

Co Ty myślisz że służby siedzą i patrzą na to co zwykły Kowalski ściąga? Ty Mietek wsiadaj do lodówy jedziemy Janusza K zamknąć bo sobie grę z zatoki ściągną :lol2:

Pokaż jaki jesteś kozak. Wejdź na torrenta bez VPNa (laik nie ma nawet pojęcia co to IP, więc mi nie pisz, że ty byś tak nie zrobił) i pobierz firm od wytrórni/wydawcy, który już robił a Polsce akcje. Nie słyszałeś o akcji z filmem drogówka? Mam Ci dać numer telefonu do znajomych co dostawali wezwania bo ściągnęli JEDEN film albo jakąś gównomuzykę? Wiesz gdzie mieszkają? W Polsce.

A ja i tak nie miałem na myśli Polski, bo ona nie będzie odgrywać jakiejś dużej roli w piractwie, nawet jeśli się ono trochę rozkręci. A że się trochę rozkręci po przeskoku na ceny 100$ to oczywiste. Tylko że nadal bez porównania z tym co było 20 lat temu.

Cytat

Jaka inwigilacja i kontrola? Zwykłego Kowalskiego? Weź się nie ośmieszaj... Co Ty myślisz że służby siedzą i patrzą na to co zwykły Kowalski ściąga? Ty Mietek wsiadaj do lodówy jedziemy Janusza K zamknąć bo sobie grę z zatoki ściągną :lol2: Jak tak to wystarczy dalszego pisania. A jak się ściąga z zatok itp to nie dziwne że się łapie chińskie i ruskie dziadostwa, ale jak się nje myśli to tak jest.I chyba lecisz do pokedexa 🙂

Widzisz. Tak jest nonstop na tym forum i na labie. Co chwila ktoś sobie robi projekcje i zastępuje to, co ktoś pisał, czym innym, a potem to wyśmiewa.

Do mnie to pierwszy raz, ale obserwuję w wątku o kartach Nvidii to nonstop. Po prostu MUSI co jakiś czas jakiś mądrala kompletnie przeinaczyć to co czyta, dopisać sobie co się we łbie uroiło, a potem obwieszczyć całemu światu jaki on jest wspaniały i mądry, a inni to jacy głupi, bo 1% tekstu +99% urojeń dało mu w głowie obraz "pisania farmazonów".

1. Nie zrozumiałeś o co chodzi mi z powrotem.

2. Chciałeś błysnąć mądrością a wykazałeś swoją ignorancję w temacie tego czy zwykły Kowalski może mieć w najbliższych latach problemy nawet za ściągnięcie jednego filmu. Do tego nie zrozumiałeś, że ja nie piszę o sobie, a o ogóle. O ludziach, którzy nie wiedzą co to procesor. Tacy kiedyś sobie piracili filmy i gry na potęgę i nie było problemu. Tak już nie będzie nigdy. 

3. Założyłeś, że jestem idiotą co ciągnie z ruskich i chińskich torrentów. Bardzo trafnie, bo ostatni raz grę spiraciłem jakoś koło roku 2009 chyba, filmów nowych nie oglądam praktycznie wcale, a do tego jakbyś użył mózgu to byś wydedukował, że skoro wspominam o wirusach i trojanach to znaczy, że nie jestem idiotą, który sobie naciągnie tego syfu pod korek z braku wiedzy, że lepiej od chinola czy ruska nie brać. Inna sprawa, że nie znam się na torrentowaniu i nie bardzo wiem jak miałbym się dowiedzieć kto i skąd wrzuca grę czy film. 

Wyjmij nos z chmur (jest drugie określenie, ale wybrałem to bardziej dyplomatyczne) i nie zakładaj na dzień dobry, że czytasz bzdury. Nie będziesz marnował czasu ani sobie ani innym, o  obrażaniu nie wspominając.

Edytowane przez VRman
Opublikowano

Jeśli chodzi o cenę rzędu 100$ za GTA VI to spójrzmy:

- bardzo zbliżony czasowo okres do poprzedniej odsłony

- ogromna ilość ponownie użytych assetów

- model jazdy nastawiony zapewne na rozgrywkę w trybie online a nie frajdę w trybie singleplayer jak w GTA IV

Podsumowując:

• Upvote 1
Opublikowano
38 minut temu, VRman napisał(a):

Jak przerasta cię czytanie ze zrozumieniem, to już nic nie poradzę.

Nie rozumiesz, że kiedyś piracenie gier wyglądało inaczej i było "trochę" bardziej mainstreamowe, a teraz to wygląda inaczej niż 20 lat temu? 

Do tego nie będzie moim zdaniem powrotu. Do tego czasu, gdy każdy laik sobie mógł piracić na potęgę i na całym świecie to było popularne, choć oczywiście w różnych państwach różnie.

A może nie słyszałeś, że najlepsi się wycofali ze sceny bo "to już nie to"? Ja nie śledzę, ale to był news kilka lat temu. Ludzie w komentarzach pisali, że teraz Denuvo pewnie wygra batalię, bo tylko ci co się akurat wybrali na emeryturę, potrafili i chcieli z tym walczyć. To też część tego o czym pisałem w sensie powrotu do tego jak było dawniej.

Tak jak było w 2000-2005 nie będzie.

Nie no, wcale nie dostajesz wezwania na herbatkę jak piracisz. Nie mówię o Polsce, bo to jest tylko jeden niewielki kraj. Ale to już są realia, a jak nie rozumiesz zmian jakie w tej kwestii od dobrych kilku lat pchają politycy w większości państw, to ja nic nie poradzę, że siedzisz pod kamieniem od dekady. I jeszcze obnosisz się ze swoją ignorancją i wyrażasz swoją pogardę, bo jesteś przecież mądrzejszy!

No śmiało. Załóż się z kimś, że nikt Wanii w Rosji na chatę nie wjedzie do roku 2030, tylko dlatego, że władze ze śledzenia wywnioskowały, że gość ma niepoprawne poglądy, np. nie lubi Putina, ale obok też widać, że sobie piraci. 

Myślisz, że to nie będzie wykorzystywane jako łatwy cel?

W Chinach też nie?

A wszystko co złe powoli się przesącza. Nie będę wchodził w politykę, ale czytanie kogoś kto wyśmiewa obawy o inwigilację mieszkając w kraju, gdzie pewna grupa polityków otwarcie domaga się, żeby każdy ruch każdej osoby w necie był powiązany z prawdziwym imieniem i nazwiskiem, to jest po prostu epic fail. To są farmazony.

Pokaż jaki jesteś kozak. Wejdź na torrenta bez VPNa (laik nie ma nawet pojęcia co to IP, więc mi nie pisz, że ty byś tak nie zrobił) i pobierz firm od wytrórni/wydawcy, który już robił a Polsce akcje. Nie słyszałeś o akcji z filmem drogówka? Mam Ci dać numer telefonu do znajomych co dostawali wezwania bo ściągnęli JEDEN film albo jakąś gównomuzykę? Wiesz gdzie mieszkają? W Polsce.

A ja i tak nie miałem na myśli Polski, bo ona nie będzie odgrywać jakiejś dużej roli w piractwie, nawet jeśli się ono trochę rozkręci. A że się trochę rozkręci po przeskoku na ceny 100$ to oczywiste. Tylko że nadal bez porównania z tym co było 20 lat temu.

Widzisz. Tak jest nonstop na tym forum i na labie. Co chwila ktoś sobie robi projekcje i zastępuje to, co ktoś pisał, czym innym, a potem to wyśmiewa.

Do mnie to pierwszy raz, ale obserwuję w wątku o kartach Nvidii to nonstop. Po prostu MUSI co jakiś czas jakiś mądrala kompletnie przeinaczyć to co czyta, dopisać sobie co się we łbie uroiło, a potem obwieszczyć całemu światu jaki on jest wspaniały i mądry, a inni to jacy głupi, bo 1% tekstu +99% urojeń dało mu w głowie obraz "pisania farmazonów".

1. Nie zrozumiałeś o co chodzi mi z powrotem.

2. Chciałeś błysnąć mądrością a wykazałeś swoją ignorancję w temacie tego czy zwykły Kowalski może mieć w najbliższych latach problemy nawet za ściągnięcie jednego filmu. Do tego nie zrozumiałeś, że ja nie piszę o sobie, a o ogóle. O ludziach, którzy nie wiedzą co to procesor. Tacy kiedyś sobie piracili filmy i gry na potęgę i nie było problemu. Tak już nie będzie nigdy. 

3. Założyłeś, że jestem idiotą co ciągnie z ruskich i chińskich torrentów. Bardzo trafnie, bo ostatni raz grę spiraciłem jakoś koło roku 2009 chyba, filmów nowych nie oglądam praktycznie wcale, a do tego jakbyś użył mózgu to byś wydedukował, że skoro wspominam o wirusach i trojanach to znaczy, że nie jestem idiotą, który sobie naciągnie tego syfu pod korek z braku wiedzy, że lepiej od chinola czy ruska nie brać. Inna sprawa, że nie znam się na torrentowaniu i nie bardzo wiem jak miałbym się dowiedzieć kto i skąd wrzuca grę czy film. 

Wyjmij nos z chmur (jest drugie określenie, ale wybrałem to bardziej dyplomatyczne) i nie zakładaj na dzień dobry, że czytasz bzdury. Nie będziesz marnował czasu ani sobie ani innym, o  obrażaniu nie wspominając.

Panie, po raz, gier które przez 10 lat nie zostały złamane, można na palcach jednej ręki policzyć, także te całe Denuvo nie jest wyznacznikiem końca piractwa i nigdy nie będzie, baaa nawet te gry które "są nie do złamania" idzie obejść bypassami lub podobnymi. Także Twojego całego wywodu nie będę czytał, ponieważ to nie ma najmniejszego sensu, a widzę że co chwilę rzucasz tekstami jak kaszojad, dlatego dodam jeszcze że jak odszedłem do tekstu o VPN aby ściągać torrenty to już się ebłen na plecy jak biedronka i wesoło macham nóżkami... To że masz kolegów debili i ściagają z jakiś warezów czy innych gówno stron i później mają problemy to jest moja wina czy ich? Ściągłem drogówkę i o dziwo do mnie nie zapukali... a czemu? Bo nie jest idiotą :)  Na tym zakończę i kolejny złapany. Złap je wszystkie :) 

Opublikowano (edytowane)

Wiesz co. Weź sobie zaprzęgnij AI i zrób sobie forum jednoosobowe. Będziesz mógł pisać jaki jesteś zajebisty i nikt ci debilizmu, ignoracji i chamstwa nie będzie wytykał.

Żeby zrobić z siebie publicznie debila jak wyszło, że się nie umie/chce czytać, a potem jeszcze się chwalić, że się dalej nie czyta. Ja pierdzielę, co za typ :lol2:

Do niezobaczenia.

I mam prośbę. Jak będziesz się ponownie przypierdalał bez powodu, na podstawie swoich urojeń, to nie do mnie. Nie śmieć forum, bo ja i tak nie przeczytam, a forumowicze głęboko w dupie mają twoje posty w 100% na temat tego jaki czujesz się lepszy i na temat tego co myślisz o innych userach. Idź się na Pudelku zatrudnij, jak to twoje hobby. 

edit:

chyba tego też nie przeczytał :lol2: bo

image.png.9f081400c069ee3c2bb931104538735c.png

:smiech:

Edytowane przez VRman
Opublikowano

Ładnie żeś się przestawił :) Użytkowniku ale o co Ty sapiesz? Napisałem Ci jak to wygląda z rzeczywistej strony, to co Ty napisałeś to są farmazony. Piractwo ma się tak, jak się miało 20 lat... Nie wiem skąd Ty te swoje wywody bierzesz, ale chyba od tych kolegów od drogówki. Nigdzie Cie nie obraziłem, a Ty już w drugim poście pokazujesz jakim jesteś człowiekiem bez kultury i jeszcze wrzucasz od debili... Po reakcjach jak widać się mylisz, ale tego już nie widzisz i właśnie taka jest z Tobą rozmowa, więc na tym zakończymy, każdy idzie w swoją stronę, a Twoje teksty są mierne jak Twoja wiedza o świecie torrentów :) 

Opublikowano
27 minut temu, VRman napisał(a):

Wiesz co. Weź sobie zaprzęgnij AI i zrób sobie forum jednoosobowe. Będziesz mógł pisać jaki jesteś zajebisty i nikt ci debilizmu, ignoracji i chamstwa nie będzie wytykał.

Żeby zrobić z siebie publicznie debila jak wyszło, że się nie umie/chce czytać, a potem jeszcze się chwalić, że się dalej nie czyta. Ja pierdzielę, co za typ :lol2:

Do niezobaczenia.

I mam prośbę. Jak będziesz się ponownie przypierdalał bez powodu, na podstawie swoich urojeń, to nie do mnie. Nie śmieć forum, bo ja i tak nie przeczytam, a forumowicze głęboko w dupie mają twoje posty w 100% na temat tego jaki czujesz się lepszy i na temat tego co myślisz o innych userach. Idź się na Pudelku zatrudnij, jak to twoje hobby. 

@VRman Nie wiem o co chodzi i mało mnie to interesuje, ale na forum obowiązują pewne zasady zachowania, i radziłbym się z nimi zapoznać.

Drugiego ostrzeżenia nie będzie.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
35 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Piractwo ma się tak, jak się miało 20 lat...

No nie, chociażby na X360 piractwo kwitło w najlepsze, na obecnych konsolach tego nie ma. Piractwo raczej spadło i to mocno w ciągu ostatnich ~10 lat.

• Upvote 2