Keleris 774 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca Jeżeli kogoś interesuję ta garść nikomu niepotrzebnych informacji to gre można odpalić na gtx 970 co prawda wymagany zabytkowy monitor z rozdzielczością 1280x1024 i moża pograć w +/- 30fps na ustawieniach średnich z fsr q. 2
Radio Tirana 1 606 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca 58 minut temu, PaVLo napisał(a): U was tez po przejściu do trzeciego aktu macie niemal pustą mapę jeśli chodzi o coś do ubicia? https://www.nexusmods.com/gothic1remake/mods/323 Post się wysyłał 3 razy. Będę na PC to pokasuję te cytaty 1
Reddzik 3 899 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca Godzinę temu, PaVLo napisał(a): U was tez po przejściu do trzeciego aktu macie niemal pustą mapę jeśli chodzi o coś do ubicia? Biegam aby zdobyć jakieś punkty, a na razie tylko dwa zabłąkane zwierzaki znalazłem Tak było. Dopiero w 4 albo 5 akcie mamy respawn. 1
PaVLo 1 290 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca (edytowane) 4 godziny temu, Radio Tirana napisał(a): https://www.nexusmods.com/gothic1remake/mods/323 To już zbyt duża ingerencja i jak gra zakłada takie czystki na mapie, to zostawiam, aby nie było za łatwo 3 godziny temu, Reddzik napisał(a): Tak było. Dopiero w 4 albo 5 akcie mamy respawn. No to trudno, trzeba oblecieć poprzednio wyczyszczone lokacje i zająć się kolejnymi. Na szczęście mój pixel jest już na tyle mocny, że radzi sobie z młodymi trolami, zanim przeszedłem do 3 aktu. Jedynie nie mogę sobie poradzić ze szkieletem magiem, pod wieżą, bo cały czas "teleportuje" się, więc muszę tam wrócić, jak będzie góra na 2 uderzenia, lub skieruje mnie tam fabuła, bo są tam bariery i drzwi nie do przejścia. Edytowane 25 Lipca przez PaVLo
Radio Tirana 1 606 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca 7 minut temu, PaVLo napisał(a): Jedynie nie mogę sobie poradzić ze szkieletem magiem Tam musisz wlecieć jak burza, zignorować kościaków i dojechać go jak najszybciej, zanim przyzwie sobie 20 kolejnych szkieletorów. Inaczej cię zaspamuje tym przywoływaniem.
PaVLo 1 290 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca Kości zostały rzucone ... na glebę, został tylko on i jak go zacząłem niszczyć, to mi znikał pod ziemią i pojawiał się z pełnym zdrowiem. Jak go zignorowałem, to podlatywał, ale nic mi nie robił, tak jakby jakiś skrypt się zawiesił lub nie wczytał Wrócę tam później i zobaczę czy nadal się mnie boi
Radio Tirana 1 606 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca 6 godzin temu, PaVLo napisał(a): lub skieruje mnie tam fabuła, bo są tam bariery i drzwi nie do przejścia. Zapomniałem dopisać. Fabuła główna cię tam nie skieruje, ponieważ od zabicia tego szkieletora zaczyna się zadanie poboczne Chromanin. Za wykonanie do końca leci osiągnięcie Prawdziwy nieznajomy.
azgan 1 860 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca https://ithardware.pl/poradniki/najlepsze_mody_gothic_remake_gra_jeszcze_lepsza-52340.html
Keleris 774 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca Szybka optymalizacja i na gtx 970 można grać w średnich 60fps.
PaVLo 1 290 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca 2 godziny temu, Radio Tirana napisał(a): Zapomniałem dopisać. Fabuła główna cię tam nie skieruje, ponieważ od zabicia tego szkieletora zaczyna się zadanie poboczne Chromanin. Za wykonanie do końca leci osiągnięcie Prawdziwy nieznajomy. Dzięki. Jestem niedaleko w obozie na bagnach, gdzie pozbyłem się wszystkich węży i teraz planuję sprawdzić czy nie odrodziły się zombiaki, a potem lecę do tego nawiedzonego szkieleta
Keleris 774 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca porównałem wydajność dwóch procesorów am4 - 3700x i 5600 w starym obozie dwa okrążenia po zewnętrznym pierścieniu - niska rozdzielczość i ustawienia wysokie. Ryzen 3700x pozytywnie zaskoczył, ustawiony tylko offset -0.056 - Pamięć ram 2x8gb single rank 3600mhz cl16-19-19-19-38-58 - trfc 480 - 50fps minimum to powinna być rozsądna wartość pod generator klatek. G1R-Win64-Shipping.exe benchmark completed, 12427 frames rendered in 215.094 s Average framerate : 57.7 FPS Minimum framerate : 50.3 FPS Maximum framerate : 64.5 FPS 1% low framerate : 47.0 FPS 0.1% low framerate : 30.1 FPS Ryzen 5600 tutaj sporo lepiej mimo mniejszej ilości rdzeni, ustawienia PBO +200, CO -30 - Pamięc ram 2x16 dual rank 3600mhz cl 16-19-19-19-30-60 - trfc 460. G1R-Win64-Shipping.exe benchmark completed, 16448 frames rendered in 221.516 s Average framerate : 74.2 FPS Minimum framerate : 61.9 FPS Maximum framerate : 85.5 FPS 1% low framerate : 55.7 FPS 0.1% low framerate : 40.6 FPS 2 1
zozolek 405 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca wbiłem w świątynie i skonczył mi się miksturki, a nie mam ręcznego zapisu no nic wyglada ze GAME OVER
Radio Tirana 1 606 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca Jak game over, jak możesz ze świątyni wyjść, kupić co trzeba i do niej wrócić?
zozolek 405 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca 3 godziny temu, Radio Tirana napisał(a): Jak game over, jak możesz ze świątyni wyjść, kupić co trzeba i do niej wrócić? Ty , no nie mogę - bariera jest zamknieta i teleportacja nie działą . . .
Keleris 774 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca Posiedziałem jeszcze przy 3700x i raczej już nic więcej mi się nie uda, parę ustawień zmniejszyłem na średnie i wrzuciłem plik z ustawieniami - Ultimate Engine Tweaks v1.5 i taki końcowy wynik wyszedł w starym obozie, myślę że na tak stary procesor jest całkiem dobrze. 27-07-2026, 17:15:02 G1R-Win64-Shipping.exe benchmark completed, 22802 frames rendered in 339.781 s Average framerate : 67.1 FPS Minimum framerate : 55.7 FPS Maximum framerate : 79.1 FPS 1% low framerate : 46.6 FPS 0.1% low framerate : 33.7 FPS
Radio Tirana 1 606 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca 2 godziny temu, zozolek napisał(a): Ty , no nie mogę - bariera jest zamknieta i teleportacja nie działą . . . To robisz tak: lejesz na dziurę szamana z Urizielem, zabierasz miecz i wówczas będziesz już mógł opuścić świątynię, aby fabularnie skonsultować się z Xardasem.
zozolek 405 Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca Ukończona - 8/10. Naprawdę kawał dobrej gry za nie duże pieniądze. Złapanie powietrza od samo przechodzących się gier w ostatnich 15 latach. Są niedoróbki, jakieś glitche, ale to nie AAA gdzie wymagałbym więcej. Czekam na 2 część i liczę że przed 2030 się uda !. 3
Reddzik 3 899 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca https://files.gothic-game.com/changelogs/G1R_Patch_1.0.4.txt 1 1 2
PaVLo 1 290 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca Tak na szybko, to jak zrobię Q-save siedząc na ścierwusie, to potem nie nalicza mi punktów doświadczenia. W inwentarzu jest nadal bałagan i nie można go posortować.
Radio Tirana 1 606 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia Patrzcie, po dwóch miesiącach naprawili w końcu buga z trwającym w nieskończoność zadaniem "Konwój" – Zadanie Konwoju teraz kończy się niepowodzeniem, jeśli gracz dołącza do innego obozu. – Mapę z obozu na bagnach do starej kopalni można kupić od Fortuno po rozpoczęciu rozdziału 3. A to drugie blokowało zdobycie osiągnięcia za wszystkie mapy, jeżeli gracz miał już w ekwipunku mapę prowadzącą do Starej Kopalni ze Starego Obozu (Cor Kalom nie daje wtedy swojej mapy, ale teraz można ją kupić).
aureumchaos 717 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia Skończona bez entuzjazmu. Daje 6,5/10. Za duzo backtrackingu, eksploracja bez sensu bez questów. Szukanie typów to niepotrzebna strata czasu i naciąganie żeby gra wydawała się dłuższa. Muzyka tragedia, monotonna i irytująca, ciągle w tych samych lokacjach taka sama, że w połowie gry uciszyłem ją do 20. Sama fabuła ok, gameplay to drewno na jeden przycisk. Raczej gra na raz. Na promce za 50 zl moze sie oplaca Cieszę się że to już za mna 1 1
Radio Tirana 1 606 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) Cytat Szukanie typów to niepotrzebna strata czasu Cytat Muzyka tragedia, monotonna i irytująca Cytat Za duzo backtrackingu, eksploracja bez sensu bez questów Cytat Na promce za 50 zl moze sie oplaca Edytowane 1 Sierpnia przez Radio Tirana 5
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez azgan,
2 reakcje
Pokaż odpowiedź