Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, Dresiq napisał(a):

W oryginale przyjmował mnie Saturas do magów wody, tutaj brak jakichkolwiek opcji dialogowych. Runa uriziela wymaga 4 kręgu. Xardas też nie uczy kręgów. Czy to bug  ? Bo broni 2 ręcznej też już nikt mnie nie nauczy. Mam do wyboru miecz uriziela który założe, ale nie postać nie umie nim walczyć. Lub runę uriziela do której brakuje mi 2 kręgów magii.

Coś przeoczyłem ? Czy błąd ?

Musisz zajść do Thorusa (wejść główną bramą do Starego Obozu, a nie runą).

On Cię wyrzuci z rang strażników. Idziesz do Lee, potem do Saturasa :) 

5 godzin temu, Kartofel napisał(a):

Znalazłem runę teleportacją do magów ognia.

Wszyscy tam mnie biją, łącznie z Thorusem. Chyba robię coś nie tak?

Bo pewnie jesteś już po motywie z magami i nie jesteś tam mile widziany :)

5 godzin temu, Kartofel napisał(a):

Jak powinno wyglądać legitne zdobycie zbroi Gomeza? I czy są alternatywy? Obecnie biegam w płytkach pełzaczy.

Jeśli unikniesz na drodze pewnych npc jak Blizna, to da się zagadać z Gomezem. Ja tak zrobiłem i mi oddał swój pancerz chyba w 5 albo 6 rozdziale ;)

Alternatywnie wybijasz cały zamek :P 

image.png.592fa18ef29eed37b6080ce9a0a38b1f.png

3 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

E tam. To gadają gdzie zdobyć:E

Xardas sam powiedział gdzie :P

Tam znalazłem tarczę Doomslayera :D

Spoiler

Zalana wieża.

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano
16 godzin temu, MaxaM napisał(a):

Jestem bagniakiem, pogadał że mnie lubi ale mam się wynosić. Lee ani saturas nic nie mają do powiedzenia.

Opublikowano
16 godzin temu, MaxaM napisał(a):

Pokaż ukrytą zawartość

Zalana wieża.

I twórcy nie przewidzieli scenariusza taki jak mój. Zostałem magiem ognia, Thorus wtedy mówi coś w stylu "lepiej nie wchodź na zamek". Więc nigdy więcej nie wszedłem. Potem jak pcha się fabułę do przodu to koniec. Nie będzie możliwości przejścia do nowego obozu, zostaje mi się pogodzić z byciem magiem ognia, ograniczonym do 4go kręgu.

Więc w sumie mam gorszą postać niż strażnik świątynny.

Bo broni dwuręcznej też nikt mnie nie nauczy. Więc mam naładowanego uriziela, którego nie użyje bo postaci nikt nie nauczy walki 2H, ani nie użyję runy z uriziela bo wymaga 6 kręgu.

Nowa gra, a bugi rodem z przed 25 lat. I to w ostatnim rozdziale.

Opublikowano
Godzinę temu, Kartofel napisał(a):

Jestem bagniakiem, pogadał że mnie lubi ale mam się wynosić. Lee ani saturas nic nie mają do powiedzenia.

Zachciało ci się wcześniej robić zadanie z konwojem od Laresa, ale go ostatecznie nie kończyć, dołączając ostatecznie do obozu bractwa? 

Opublikowano
4 godziny temu, Dresiq napisał(a):

I twórcy nie przewidzieli scenariusza taki jak mój. Zostałem magiem ognia, Thorus wtedy mówi coś w stylu "lepiej nie wchodź na zamek". Więc nigdy więcej nie wszedłem. Potem jak pcha się fabułę do przodu to koniec. Nie będzie możliwości przejścia do nowego obozu, zostaje mi się pogodzić z byciem magiem ognia, ograniczonym do 4go kręgu.

Więc w sumie mam gorszą postać niż strażnik świątynny.

Przecież to naturalnie przechodzi. Ja też zostałem magiem ognia. Po czym zgodnie z fabułą dochodzi do wiadomo czego. Idziesz do Saturasa i da ci zadanie ze znalezieniem Xardasa. Wtedy go zapytałem czy mnie przyjmą, bo pojawia się taka opcja dialogowa. Zostajesz najemnikiem a potem awansujesz na maga wody. I Saturas uczy dalszego rozwoju.

• Upvote 1
Opublikowano

gothic_ukonczenie.thumb.png.17a271c49de3a4b558a0e8f44abdceb2.png

Grafika 8/10 noc to noc i np bez swiatła w lesie nic nie zobaczysz, na minus pogrzało ich z ilością tej mgły (kolejny run będzie pewnie już modem)

Dżwięk 9/10 ładna muzyczka i świetna polska wersja, na minus trafianie z łuku w łeb to jak pałką w poduszkę xD

Technikalia 7/10 ogólnie jest ok- płynnie bez lagów/przycięć, świat się nie doczytuje a podczas samej gry praktycznie nie ma ekranów ładowania. Błędy jakieś tam się zdarzały głównie z zadaniami. Niezbyt imponująca SI 

Fabuła 10/10 tu wszystko mi się klei

Super przygoda ale wbić wszystkie osiągnięcia to trochę hardcore i spróbuje jak trochę ją popoprawiają. Polecajka :thumbup:

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Można wysłać jakąś petycję aby oni już zostawili w cholerę te grę i przestali robić aktualizacje? Znowu wszystko spieprzyli, praktycznie co 15 min muszę ponownie włączać grę, bo traci dźwięk w losowych momentach. Co za partacze. W dodatku się dziś już 4 razy zawiesił (gdzie wcześniej ani razu przez ponad 50h) i wykasował mi cały licznik gry. Teraz pokazuje, że niby gram od 2h :E muszę się zacząć chyba spieszyć co w następnym świetnym patchu nie spieprzą mi w ogóle mojego save.

4 rozdział, właśnie wybieram się na ubicie czterech bestii, żeby mieć materiały na zrobienie Ulu-mulu czy jak to się tam nazywało :E

Edytowane przez TmK
  • Haha 1
  • Sad 1
  • Upvote 3
Opublikowano

Trochę zabawne że lepiej było grać na premierę, niż teraz...

Ja MOŻE zrobię drugie podejście i dołączę do NO i magów wody, ale na pewno jak połatają i będą jakieś mody, bo od zera tyle biegania i drewna już nie chcę. Raz zaznałem, było super ale starczy :D Natomiast wielu zadań nie zrobiłem, więc fajnie by było jednak wrócić. 

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, jankooo napisał(a):

gothic_ukonczenie.thumb.png.17a271c49de3a4b558a0e8f44abdceb2.png

Grafika 8/10 noc to noc i np bez swiatła w lesie nic nie zobaczysz, na minus pogrzało ich z ilością tej mgły (kolejny run będzie pewnie już modem)

Dżwięk 9/10 ładna muzyczka i świetna polska wersja, na minus trafianie z łuku w łeb to jak pałką w poduszkę xD

Technikalia 7/10 ogólnie jest ok- płynnie bez lagów/przycięć, świat się nie doczytuje a podczas samej gry praktycznie nie ma ekranów ładowania. Błędy jakieś tam się zdarzały głównie z zadaniami. Niezbyt imponująca SI 

Fabuła 10/10 tu wszystko mi się klei

Super przygoda ale wbić wszystkie osiągnięcia to trochę hardcore i spróbuje jak trochę ją popoprawiają. Polecajka :thumbup:

178h????? Cos Ty tam robił?? 

13 godzin temu, TmK napisał(a):

Można wysłać jakąś petycję aby oni już zostawili w cholerę te grę i przestali robić aktualizacje? Znowu wszystko spieprzyli, praktycznie co 15 min muszę ponownie włączać grę, bo traci dźwięk w losowych momentach. Co za partacze. W dodatku się dziś już 4 razy zawiesił (gdzie wcześniej ani razu przez ponad 50h) i wykasował mi cały licznik gry. Teraz pokazuje, że niby gram od 2h :E muszę się zacząć chyba spieszyć co w następnym świetnym patchu nie spieprzą mi w ogóle mojego save.

4 rozdział, właśnie wybieram się na ubicie czterech bestii, żeby mieć materiały na zrobienie Ulu-mulu czy jak to się tam nazywało :E

To tak jak CD... tyle paczow z kotkami ze olalem i gram w Gothica i inne tytuly, moze za 10 lat worce jak juz wszytskie kotki i lapmki do domu dodadza i przestana psuc mody. 

Ja nie zaliczylem jeszcze ani jednego crasha w tej grze (mam 25h i 3 rozdzial). Ani bugow z dzwiekiem, jedynie raz mi dialog zniknal. Używam 1 moda na mgłe. 

Nikt mnie nie chcial zaprowadzic do tego NO a jak juz go znalazlem to w sumie dupy nie urywa :P Bardziej mi sie podoba stary. Moze dlatego że tez jestem stary. 8:E

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano
11 minut temu, aureumchaos napisał(a):

178h????? Cos Ty tam robił?? 

W sumie 3 save miałem. Po pierwszych 30h zacząłem grać od nowa, bo po ogarnięciu o co w tym chodzi nie podobało mi się jak poprowadziłem historię. Jak coś mi się nie spodobało w rozwoju to też godziny poszły w piach i wczytywałem starszy zapis. Finalnie i tak nie wszystko się udało jak chciałem:wariat:

17 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Nikt mnie nie chcial zaprowadzic do tego NO

Do nowego dwie opcje doprowadzenia znalazłem i z obydwu skorzystałem bo exp za podróż jest na początku znaczący 

Opublikowano

Przystąpiłem do obozu na bagnach i koleś gada że awansuje na strażnika świątynnego i coś o zbroi że dostaje i teraz nie wiem od kogo ją odebrać bo w ekwipunku brak jakiś błąd? Czy jak?