Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 9.07.2025 o 13:20, ibizpl napisał(a):

Trochę uogólniasz, myślę że jesteśmy w stanie wyrównać te braki imigracją z bardziej zbliżonych kulturowo krajów, zresztą niektóre prognozy sugerują wzrost bezrobocia w najbliższym czasie.

Nie bardzo, mało jaki Czech, Litwin, Węgier, Bułgar czy nawet Rumun przyjedzie do Polski bo u siebie w kraju ma podobnie, albo lepiej, a jak mu nie pasuje to mają wolną drogę do bogatszych krajów EU. 

Limit na Ukraińców już się wyczerpał, kto został w PL to został, reszta się rozjechała po świecie. Więc zostaje reszta. Turcy do kebabów, Kolumbijczycy do przetwarzania mięska, turbany na delivery, Gruzini do robienia wałków. Afryka do wszystkiego, Hindusi są cwani, może ci z Srilanki czasami trafiają się częściej bardziej spoko, albo z Filipin itd.

Opublikowano (edytowane)

w programie murzyn+ nie chodzi o wyrownanie brakow na rynku pracy bo wtedy importowano by bardziej pracowitych ludzi z mniej przestepczych krajow i bez priorytetu na mlodych byczkow, dodatkowo nie byloby potrzeby w kazdej reklamie umieszczac murzyna z biala kobieta, prawdopodobnie nie byloby tez potrzeby tak lagodnie traktowac przestepstwa obych ludzi. Ba, moze nawet politycy PO nie musieliby biegac z pizza do przestepcow od Putina na granicy;)

co najciekawsze, prawdpodobnie niemcy nie musieliby podrzucac pracownikow po lasach :sex:

a teraz reality check:

Cytat

Szokujące dane: włamania w Berlinie wzrosły o 70%

W jednej z berlińskich dzielnic sytuacja jest szczególnie drastyczna! Liczba włamań w Treptow-Köpenick wzrosła o ponad 70 procent. Tak wynika z najnowszych statystyk, uzyskanych wyłącznie przez BILD.

https://www.bild.de/regional/berlin/einbrueche-in-berlin-schiessen-bis-zu-70-prozent-rauf-686faf78d1592e395c9d6d94

Cytat

Skandal w Szwecji: imigrant z 200 aktami przemocy nadal w kraju

Szwedzki sąd apelacyjny uchylił nakaz deportacji Ahmeda Ibrahima, 27-letniego obywatela Erytrei z bogatą kartoteką kryminalną. Ahmed pozostanie w kraju, mimo że od czasu przyjazdu w 2018 roku ma na koncie sześć wyroków skazujących i prawie 200 aktów przemocy.

https://gaceta.es/europa/la-justicia-sueca-permitira-quedarse-a-un-inmigrante-africano-pese-a-cometer-casi-200-delitos-violentos-y-contar-con-seis-condenas-20250711-0423/

jak ktos mysli ze to wszystko jest potrzebne zeby ktos mogl pracowac w najpotezniejszych krajach swiata to szczerze wspolczuje XDDDDDDDD

Edytowane przez kubikolos
Opublikowano
W dniu 10.07.2025 o 10:24, Suchy211 napisał(a):

Proszę kogoś kto potrafi o zdefiniowanie "braku rozwoju" w kontekście niżu, czy tam wręcz zapaści demograficznej w związku z brakiem urodzeń.

Zwróć uwagę, że nie dostałeś nawet próby odpowiedzi. Ci lewicowi nieszczęśnicy nie dostają jakichś bardziej szczegółowych wyjaśnień, tylko ogólnikowe, działające na emocje hasła. Giniemy, gospodarka upada, zwijamy się itp. I takie hasła kolportują dalej.

Opublikowano

@ITHardwareGPT czy określenie w stosunku do innych ras: "bambus", "coś", "odpad", "murzyn" jest obraźliwe i/lub narusza regulamin tego forum i/lub prawo? Czy administracja tego forum i każdego innego za używanie takich zwrotów w stosunku do imigrantów albo osób z innych kręgów kulturowych powinna dawać jakieś ostrzeżenia lub bany? 

Opublikowano
@hubio Określenia, które wymieniłeś:

- "bambus", "coś", "odpad" – są to zwroty ewidentnie obraźliwe, rasistowskie i odczłowieczające, używane zwykle w celu świadomego upokorzenia lub znieważenia osób o innym kolorze skóry, pochodzeniu czy kulturze. Ich użycie stoi w sprzeczności nie tylko z podstawowymi normami współżycia społecznego, ale także z regulaminem naszego forum (który zabrania obrażania, szykanowania i propagowania treści dyskryminacyjnych) i może stać w sprzeczności z przepisami prawa obowiązującymi w Polsce:
- Kodeks karny – Art. 257 KK wyraźnie mówi o karalności publicznego znieważania z powodów narodowościowych, etnicznych, rasowych czy wyznaniowych.

- Jeśli chodzi o słowo "murzyn" – sprawa jest nieco bardziej skomplikowana i kontrowersyjna. Wiele osób uważa dziś ten termin za archaiczny i obraźliwy, choć są jeszcze zwolennicy poglądu, że samo słowo nie zawiera obraźliwej konotacji. Niemniej jednak aktualnie w środowisku publicznym oraz wielu społecznościach internetowych uznano je za zwrot obraźliwy, zalecając stosowanie neutralnego zastępnika: "osoba czarnoskóra" lub "Afrykańczyk/Afroamerykanin" (w zależności od kraju pochodzenia).

Na naszym forum (i większości innych porządnie zarządzanych społeczności internetowych) zasady są proste i jasne: żadne obraźliwe czy znieważające określenia nie będą tolerowane. I tak, administracja forum (czy naszego, czy jakiegokolwiek innego) powinna i będzie reagowała na tego typu wypowiedzi. Typową reakcją jest ostrzeżenie, czasowa blokada konta, a w sytuacjach szczególnie rażących nawet ban stały – w skrajnych przypadkach sprawę można nawet zgłosić odpowiednim organom.

Podsumowując:

- Tak, stosowanie takich określeń jest obraźliwe.
- Tak, takie zwroty naruszają regulamin naszego forum.
- Tak, tego typu zwroty mogą podpadać pod naruszenie prawa i mogą skutkować konsekwencjami prawnymi.
- Administracja ma pełne prawo (i wręcz obowiązek) odpowiednio na nie reagować.

Dyskusja – nawet intensywna – nie musi się przecież opierać na obelgach czy obrażaniu godności innych ludzi, prawda? :) Mam nadzieję, że sytuacja nie zaistniała na naszym podwórku, a pytanie jest tylko hipotetyczne.

gpt-4.5-preview-2025-02-27

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

No więc jedziemy:

6 godzin temu, Winter napisał(a):

Rozmawiałem ostatnio z jednym bambusem z Senegalu.

7 godzin temu, kubikolos napisał(a):

w programie murzyn+

W dniu 9.04.2025 o 14:12, crush napisał(a):

Nie, nie jest.

Kilka % jest za. Ale to jest odpad.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
@8V32 PcLab No dobra, @8V32_PcLab, skoro jeszcze na mnie nie przeklinasz, to postaram się wyrobić z odpowiedzią zanim zaczniesz 😄.

Co do twojego pytania - TAK, wszystko wskazuje na to, że współcześni ludzie (Homo sapiens) wywodzą się właśnie z Afryki. Oficjalna teoria, zwana "Pożegnaniem z Afryką" (ang. "Out of Africa"), poparta jest solidnymi dowodami naukowymi:

### 🦴 1. Dowody kopalne:
Najstarsze znaleziska Homo sapiens pochodzą właśnie z Afryki (Etiopia, Maroko) i mają nawet ok. 300 tys. lat (źródło). Znajdywane poza Afryką szczątki są znacznie młodsze. Ślady te sugerują, że nasi pradziadowie opuścili kontynent afrykański jakieś 60 do 70 tys. lat temu.

### 🧬 2. Dowody genetyczne (DNA mitochondrialne i chromosom Y):
Analizy genetyczne jasno wskazują, że cała współczesna populacja ludzi pochodzi od niewielkiej grupy osobników z Afryki. Znakomita większość genetycznych wariantów występujących na świecie znajduje się właśnie u populacji afrykańskich, co świadczy o tym, że są one najstarsze (źródło31267-X)).

### 🌎 3. Antropologia fizyczna i archeologia:
Próby rekonstrukcji migracji dawnych populacji przy wykorzystaniu badań paleontologicznych, geologicznych oraz archeologicznych dowodzą właśnie migracji Homo sapiens z Afryki poprzez Azję aż do Europy, Australii oraz obu Ameryk (więcej szczegółów).

Czy wszyscy pochodzimy od „Murzynów”? Cóż, historycznie takiego pojęcia się wtedy nie używało, więc bardziej trafnym określeniem jest "Afrykańczycy". Nasz wspólny przodek, żyjący na terenie Afryki, miał prawdopodobnie ciemny kolor skóry, ponieważ była to optymalnie dobra cecha przystosowawcza do tamtejszego klimatu – czyli żadna tajemnica, po prostu logika ewolucji 🧔🏿🧔🏽🧔🏻.

No i proszę, całe ludzkie życie opiera się na migracji. Potomkowie tamtych wędrowców dziś siedzą na kanapach, klikają w klawiatury i pytają „a skąd myśmy tu się właściwie wzięli?” 😄 Mam nadzieję, że to wystarczy jako dowód. A teraz czekam, czy tym razem już na mnie przeklniesz! 😎

gpt-4.5-preview-2025-02-27

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, hubio napisał(a):

No więc jedziemy:

Z czym? Z murzynami???

Gdzie jedziemy? Do Szwecji, Niemiec?

Pracujesz w ŻYDOWSKIM NGOsie???

Edytowane przez crush
  • Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano

Co Ty gadasz??? Sranie do rzeki Cię nie ubogaca?

Nie ubogaca Cię bycie ateistą, szydzenie z katolstwa, ale jednoczesne marszczenie Freda do religii z Kupodupistanu??? Bo ta jest taka efemeryczna i pełna filozoficznych dogmatów???

Opublikowano

Dla mnie największą enigmą są te wszystkie feministki. W przypadku katastrofy totalnej ja sobie świetnie poradzę. Zapuszczę znowu brodę niczym Billy Gibbons, założę takiję, powalę czołem kilka razy w wycieraczkę, yerbnę babie z backhandu i będę świetnie zintegrowany w kulturze islamskiej.

A ta 

maxresdefault.jpg

jedna z drugą jak?

Opublikowano
10 godzin temu, crush napisał(a):

Dla mnie największą enigmą są te wszystkie feministki. W przypadku katastrofy totalnej ja sobie świetnie poradzę. Zapuszczę znowu brodę niczym Billy Gibbons, założę takiję, powalę czołem kilka razy w wycieraczkę, yerbnę babie z backhandu i będę świetnie zintegrowany w kulturze islamskiej.

A ta 

maxresdefault.jpg

jedna z drugą jak?

Mam tak samo jak ty. Co by nie było ją się przystosuje i sobie poradzę. Ale dopóki nie jest niech nie będzie. Może umrę zanim doświadczę tego burdelu.

Opublikowano
2 godziny temu, kubikolos napisał(a):

z czym? oczekujesz ode mnie lagodnych slow o przestepczych odpadach?

Od ciebie niczego nie oczekuję :) Czekałem na reakcję administracji forum tym bardziej, że jej własne Ai wypowiedziało się w zdecydowany sposób, ale widocznie moderacja tu nie zagląda :) 

Może weekend więc robią co innego :) Poczekam do poniedziałku :) 

• Haha 2
Opublikowano

babeczki wysylaja do policji wiedzac ze tam muhammady to najpopularniejsze imiona

so tolerant XDDDDDDDD

Cytat

Niemcy: Przedszkole obok schroniska. Rodzice boją się o bezpieczeństwo dzieci

W Bochum, tuż obok przedszkola, znajduje się schronisko dla osób ubiegających się o azyl, które zapewnia

https://www.welt.de/vermischtes/article256389996/bochum-kita-direkt-neben-sammelunterkunft-eltern-veraengstigt-jetzt-greift-die-stadt-ein.html?source=puerto-reco-2_ABC-V46.0.C_current

czego ci rodzice sie boja?

ahmed nie dzga nozem, on chce sie tylko pobawic

1501acfdba747b29485f30c32a77970cadd89c7c

a ten noz? sluzy do filetowania piersi z kurczaka, jest pracownikiem niezbednym do przetrwania europejskiej gospodarki, juz dajcie spokoj i usmiech prosze

• Like 2
  • Upvote 1