Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, nozownikzberlina napisał(a):

Dlaczego kobiety tak pragną afrykańskich knag i za nic mają ogólne bezpieczeństwo społeczne? A mówią, że to faceci myślą ku**sem. 

Szukając logicznego wytłumaczenia, tego co poniektóre kobiety piszą/mówią w mediach, to może i faktycznie trafiłeś ;) 

34 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

ma w nosie bezpieczeństwo bo chce się bzykać z murzynem

... a pytałeś ją? Kto wie, może nawet powiedziałaby ta z tego obrazka wyżej wklejonego, co na prawdę myśli i mogłoby to być coś takiego.

35 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

szczyt prostactwa, słoma ci z butów wystaje. 

.... hmm.

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Kyle napisał(a):

Szukając logicznego wytłumaczenia, tego co poniektóre kobiety piszą/mówią w mediach, to może i faktycznie trafiłeś ;) 

... a pytałeś ją? Kto wie, może nawet powiedziałaby ta z tego obrazka wyżej wklejonego, co na prawdę myśli i mogłoby to być coś takiego.

.... hmm.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Magdalena_Środa

Jasne - "Magdalena Środa z domu Ciupak (ur. 7 stycznia 1957 w Warszawie) ". Widzę, że mamy tu na forum nadreprezentację prostactwa i buractwa.  

Jeśli wy serio myslicie, że jakaś część kobiet popiera migrację bo chcą się przespać z migrantami to brak mi słów. 

Kobiety są z natury bardziej empatyczne (https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC1963313 ) i pewnie po prostu smucą się tym, że oni mają ciężkie życie tam u siebie. Naiwne? Tak. Głupie? Moim zdaniem tak. Nie ma to niczego wspólnego z seksem tak samo jak nozownik z berlina nie ma niczego wspólnego z intelektem skoro jedynym uzasadnieniem tego, że pewna część kobiet popiera migrację z afryki są wg niego afrykańskie knagi. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Upvote 2
Opublikowano

@Henryk Nowak

Ehh, edytowałeś, więc nie mogę tego zacytować dosłownie - ale w pełni się z Tobą zgadzam, że "ona jest..." i uważam, że osoby promujące taki kierunek są całkowicie oderwane od realiów.

Kwestia kulturowa i cywilizacyjna:

• Polska ma zupełnie inną historię, religię, normy społeczne i poziom integracji niż np. kraje afrykańskie czy inne miejsca z diametralnie różnymi warunkami życia i tradycjami.
  • Próba „wstrzykiwania” ludzi z obcych kultur w dużych liczbach zawsze kończy się konfliktem społecznym, nie integracją.
  • Nawet w krajach Zachodu, gdzie integrację próbuje się prowadzić od dekad, widać rosnące podziały, radykalizację i przemoc.

Demografia:

• Twierdzenie, że „ściągniemy ludzi, to będą pracować na emerytury” to myślenie życzeniowe.
  • W rzeczywistości większość państw z masową imigracją wciąż zmaga się z bezrobociem, napięciami społecznymi i spadkiem poziomu usług publicznych.
  • Do tego integracja kosztuje - język, mieszkania, opieka socjalna, a my już mamy wielką dziurę budżetową.

Bezpieczeństwo społeczne i porządek:

• Przykłady z Francji, Szwecji czy Niemiec mówią same za siebie - getta, przemoc, gangi, zamieszki.
  • Eksperymenty kulturowe na żywym organizmie społeczeństwa kończą się zawsze źle.
  • My nie mamy obecnie zasobów, by utrzymać własny system - a co dopiero zarządzać „importowanym” konfliktem.

I na koniec jedno:
Jeśli ktoś mi powie, że mam „rasistowskie” poglądy, bo chcę bezpieczeństwa i stabilności we własnym kraju - odpowiem krótko:
Czy domaganie się zdrowego rozsądku i ochrony własnego społeczeństwa to rasizm?

• Like 2
  • Upvote 1