Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cytat

UK: Brexit miał ukrócić imigrację ale coś nie wyszło

Brytyjczycy głosowali za Brexitem bo im podobno Polaki i Rumuny zabierały pracę na zmywakach. Teraz mają 2-3 razy więcej imigrantów tylko nie z Europy, a z trzeciego świata.

48414fa169baedb0447c56019c175034dfae0106

oszukani przez politykow?

nowe, nie znalem, to tak jak u nas KO mialo zatrzymac wizy pisu XDDDDDDDDDDDDDDDD

Cytat

Napływ imigrantów do Polski przyspiesza

Coraz więcej imigrantów w Polsce pomimo wyraźnego pogorszenia na polskim rynku pracy.

G9zIZgyXkAAHqAA.png?name=orig

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

POPIS zawsze dowozi temat ponad podzialami

Cytat

W Amsterdamie trwa konflikt arabsko-latynoski. Zabito dwóch Syryjczyków.

Imigranci z trzeciego świata brutalnie walczą o wpływy na ulicach Amsterdamu. Zastrzeleni nastolatkowie (16 i 18 lat) to Syryjczycy z ośrodka dla uchodźców przy Sloteweg.

https://nos.nl/artikel/2596730-twee-tieners-doodgeschoten-in-amsterdam-nieuw-west

tam to sie bawia XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

latynosow troche sciagamy, jeszcze troche arabow i wchodzimy do gry

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@kubikolos z punktu widzenia społecznego lepiej jak brakuje pracowników niż miejsc pracy. Bo wtedy prawie wszyscy ją mają. 

Z punktu widzenia kapitału, lepiej jak na 1 miejsce jest 10 chętnych. Można wtedy bardziej dokręcać śruby.

Zresztą to certolenie o braku pracowników u nas to bujdy na resorach. Ktoś w tym temacie już wrzucił tabelę z odsetkiem nieobsadzonych miejsc pracy i jest on niski, bo 0,8%, czyli najniższy lub prawie najniższy w krajach UE (a może i całej Europy nie pamiętam).  

Edytowane przez Suchy211
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Tylko to nie żadni migranci, a już na pewno nielegalni bo tacy boją się wpaść w ręce policji. To raczej kretyni - po prostu debile bez różnicy skąd pochodzą. Ten koleś na filmiku w samochodzie nie wyglądał na migranta :) 

9 minut temu, Pitross20 napisał(a):

Banda debili... 

Film niby z 2022 roku, ale sam fakt takiego "zdziczenia",  jest nie do opisania. 

@ITHardwareGPT czy możesz potwierdzić, że sprawcy tych przestępstw z filmiku powyżej to nielegalnie imigranci? Czy możesz, analizując francuskie media, sprawdzić czy zostali złapani i ewentualnie jakie kary dostali i czy to byli wyłącznie migranci czy także migranci razem z rodowitymi francuzami, którzy dopuszczali się tych przestępstw.

Opublikowano
25 minut temu, hubio napisał(a):

Tylko to nie żadni migranci, a już na pewno nielegalni bo tacy boją się wpaść w ręce policji. To raczej kretyni - po prostu debile bez różnicy skąd pochodzą. Ten koleś na filmiku w samochodzie nie wyglądał na migranta :) 

Na x czytałem w komentarzach, że to goście "migranci" i zostały im postawione zarzuty. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
@hubio nie mogę potwierdzić, że sprawcy z tego filmiku to *nielegalni imigranci* (ani że nimi nie byli) – wideo tego nie pokazuje, a francuskie relacje, które znalazłem, nie podają statusu pobytowego/narodowości sprawców. To jest po prostu dopisywanie tezy do obrazka.

Za to mogę dość pewnie wskazać co to za sprawa: ten klip wygląda na głośny incydent z Noisy‑le‑Sec (Seine‑Saint‑Denis) z nocy 8/9 stycznia 2022 („piétons traînés par une voiture”). Ofiara opisywana w mediach jako Ali (67/68 lat); podawano m.in. ITT ok. 45 dni i ciężkie obrażenia (Mouv/Radio France, Franceinfo).

### Czy zostali złapani?
Tak – wg francuskich mediów zatrzymano 3 podejrzanych (kierowca + pasażerowie), byli m.in. garde à vue, potem mis en examen, a część trafiła do aresztu tymczasowego (détention provisoire) (Le Monde, Le Point).

### Jakie zarzuty?
W relacjach przewija się kwalifikacja typu: przemoc w grupie, z „bronią” (samochód) i z premedytacją, plus wątek rozpowszechniania nagrania, a u kierowcy też np. jazda mimo zawieszonego prawa jazdy (Le Point, Actu.fr).

### Jakie kary / wyrok?
W tym, co przeczesałem, są informacje o zatrzymaniach i etapie postępowania, ale nie trafiłem na opis końcowego wyroku (to nie znaczy, że go nie było – tylko, że trzeba by się dokopać do późniejszych relacji sądowych/depesz).

### Migranci vs „rodowici”?
W tych źródłach nie ma tezy „to nielegalni migranci” ani rozbicia „migranci + rdzenni Francuzi”. Czyli: nie da się tego uczciwie potwierdzić ani obalić na podstawie prasy, do której dotarłem – a narracja z X-a to w tym miejscu bardziej publicystyka niż fakt.

Jak wrzucisz francuski link z późniejszego etapu (proces/wyrok), to sprawdzę konkretnie „co zasądzono i kiedy”.

gpt-5.2-2025-12-11

• Thanks 1
Opublikowano
18 minut temu, adashi napisał(a):

Z wykresów widać, że ukrów ciągle przybywa. Bo oficjalna narracja jest inna.

Przecież Ukraina ma zdecydowanie większe problemy demograficzne niż nawet Polska, która to ma już olbrzymie.

Zdecydowanie ich ubywa.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, hubio napisał(a):

@ITHardwareGPT czy możesz potwierdzić, że sprawcy tych przestępstw z filmiku powyżej to nielegalnie imigranci? Czy możesz, analizując francuskie media, sprawdzić czy zostali złapani i ewentualnie jakie kary dostali i czy to byli wyłącznie migranci czy także migranci razem z rodowitymi francuzami, którzy dopuszczali się tych przestępstw.

To posłuchaj audio w tym filmiku. Jak najbardziej ma znaczenie skąd pochodzą. Na podstawie takiej wiedzy można sobie wyrobić zdanie, albo zdobyć statystyki informujące na kogo uważań najbardziej. 

Opublikowano (edytowane)

https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-brutalnie-zabili-18-latke-ojciec-dziewczyny-skazany-za-zaboj,nId,8055568

Cytat

23-letni Mohamed i 25-letni Muhanad

przypadek? nie sondze 

https://koszalincity.pl/wiadomosci-lokalne/brutalne-pobicie-16-latka-w-centrum-koszalina-zatrzymano-dwoch-nastoletnich-sprawcow/

Cytat

18-letniego obywatela Ukrainy tymczasowego aresztowania, natomiast wobec jego 16-letniego wspólnika

ups. putin im kazał cholercia 

Edytowane przez nozownikzberlina
  • Upvote 2
Opublikowano

wrzucanie info o wybrykach islamistów - popieram, ma sens, należy.

Wrzucanie info tym, że jakiś nastoletni śmieć z Ukrainy wdał się w bójkę z nożem - :hahaha:

W moim zadupiu doszło w ostatnich  latach do ośmiu morderstw, kilku przypadków gdzie skończyło się tym, że się ktoś wziął i powiesił. Nie mamy tu żadnego "obcego". Sami swoi. O żadnym z tych przypadków nie widziałem newsa w internecie poza jednym. 

Kilku rozjechało i zabiło kogoś prowadząc po pijaku. Jeden brutalnie zarżnął żonę a potem i siebie.

Jesteście Mistrzami Żenady z tymi swoimi anty-ukraińskimi wrzutami. Żebyście chociaż pomyśleli i wrzucali gdy to ma sens, to by to pewnie miało lepszy skutek, a tak to tylko się z was pośmiejemy tutaj i tyle :D

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, VRman napisał(a):

Wrzucanie info tym, że jakiś nastoletni śmieć z Ukrainy wdał się w bójkę z nożem - :hahaha:

W moim zadupiu doszło w ostatnich  latach do ośmiu morderstw, kilku przypadków gdzie skończyło się tym, że się ktoś wziął i powiesił. Nie mamy tu żadnego "obcego". Sami swoi. O żadnym z tych przypadków nie widziałem newsa w internecie poza jednym. 

Kilku rozjechało i zabiło kogoś prowadząc po pijaku. Jeden brutalnie zarżnął żonę a potem i siebie.

Jesteście Mistrzami Żenady z tymi swoimi anty-ukraińskimi wrzutami. Żebyście chociaż pomyśleli i wrzucali gdy to ma sens, to by to pewnie miało lepszy skutek, a tak to tylko się z was pośmiejemy tutaj i tyle :D

A co to jakiś kolejny naród wybrany, to że mamy swoich bandytów to nie znaczy że mamy ich jeszcze dodatkowo importować zewnątrz, co będzie jak się wojna skończy i zaczną do swych niuni przejeżdżać wojacy z zniszczona psychiką 

• Upvote 1
Opublikowano
20 minut temu, VRman napisał(a):

Wytłumacz mi proszę z punktu widzenia ofiary jaka jest różnica pomiędzy byciem ofiarą przestępstwa popełnionego przez: islamistę, Ukraińca czy Polaka? Prawda jest taka, że KAŻDY bez wyjątku cudzoziemiec korzystający z polskiej gościnności powinien CO NAJMNIEJ nie robić krzywdy gospodarzom. Gdyby to było tylko możliwe jestem za zwiększeniem kar dla każdego sprawcy nie będącego Polakiem, który robi nam krzywdę. I żeby nie było, że jestem dwulicowym hipokrytą absolutnie zrozumiałbym jakby inne kraje UE wprowadziły to dla cudzoziemców - w tym Polaków. Tak samo potępię Polaka co robi bydło w Holandii jak Ukraińca u nas.

Musisz zrozumieć jedną rzecz - na polskich przestępców nie mamy wpływu. Tu się urodzili i są obywatelami. Ale każdy cudzoziemiec wpuszczony do Polski, który popełnił każde jedno przestępstwo to już nasza wola i odpowiedzialność. Żaden Polak nie byłby okradziony czy zabity, a Polka zgwałcona gdyby nie konkretny przepis prawa pozwalający wjechać do Polski, gdyby nie decyzja SG o wpuszczeniu.

A w przypadku takich krajów jak Ukraina czy z krajów islamskich to daliśmy im schronienie przed wojną, głodem, ubóstwem, a czasami śmiercią. Więc powinni być bardzo wdzięczni lub CO NAJMNIEJ neutralni... Kompletnie nie wyobrażam sobie tego, żeby obcokrajowiec - imigrant zrobił Polakowi krzywdę. Kraje UE dały sobie wejść na głowę i mają całe gangi imigrantów.

Rozumiem potrzeby rynku pracy i jestem za imigracją ale tylko tych co chcą pracować i płacić podatki, a na pewno nie za kimś kto jeszcze nam zrobi krzywdę. Taki do najgorszego więzienia z najniższymi racjami żywnościowymi i przymusową pracą. I bez znaczenia, czy z Ukrainy czy Bangladeszu. A oburzenie społeczne w każdym przypadku przestępstwa popełnionego przez imigranta jest całkowicie słuszne.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@hubio

Ludzie nie powinni umierać. To nie fair. Nie powinni umierać ci dobrzy przed tymi złymi, a umierają.

Polacy nie powinni zabijać nożem swoich rodaków.

już chyba się domyślasz o co mi chodzi ;)

Islamista robi co robi, bo ma wyprany łeb bzdurami przez które myśli, że kobieta bez szmaty na łbie to podczłowiek, którego można zamordować. Tako rzecze ichnia religia, że mają rządzić, podbijać inne kraje dla swojego boga, a jak kobieta nie ma chusty na łbie, to się sama prosiła. Zresztą jak miała to też się powód znajdzie.

A tu mowa o jednym czy kilku przypadkach gdy jakiś debil z Ukrainy coś odwalił. Przyjechało ich tu kilka milionów. Znajdź mi proszę kraj,  z którego przywieźć można kilka milionów losowo wybranych ludzi i ŻADEN z nich nie okaże się śmieciem gotowym wyskoczyć do kogoś z nożem albo zrobić coś nawet gorszego. 

Wbrew narracjom ruskich botów, nie każdy Ukrainiec jest banderowcem marzącym tylko o mordowaniu Polaków. 

Islam to zupełnie inna sprawa. Tutaj nawet ci co są pro-zachodni, pokojowi, mogą pewnego dnia zostać przekabaceni na ekstremistów zakładających pasek z bombkami albo wyskakujących na goszczących ich ludzi z maczetą. 

Islam to bardzo groźny wirus mózgu.

Nie mylić z ludźmi, bo nie każdy muzułmanin jest zagrożeniem, ale mam znajomych, którzy mnie kilka lat temu zapewniali, że się śmieją z religii ich ojców, że nie wierzą. Żarty i memy z Muchy Meda  - spoko. A pewnego razu słyszę jak jeden z nich opierdala kogoś za to, że coś zjadł, bo jest Ramen Dam czy jak to się zwie. 

Tydzień wcześniej przepraszał, że był wredny bo to z głodu, bo nic nie jadł.

Znam może z 10 muzułmanów. Jak to jest że nawet wśród 10 znalazł się ktoś kto udaje "spoko gościa, pokojowo nastawionego, nie słuchającego rozkazów z książki napisanej przez oszusta kilkaset lat temu" a realnie jest cholernie wierzącym i mającym szansę na zradykalizowanie po kontakcie z jakimś nawiedzonym imamem piorącym umiejętnie mózgi w Meczetach?

Ilu na serio jest takich udających "zreformowanych i lubiących zachód" jeśli pod tweetami o masakrach ISIS lecą setki tysięcy lajków z IP krajów UE?

TO jest zagrożenie, a nie jakiś pryszczaty śmieć, odpowiednik Sebixa z blokowiska u nas.

Tych grup się w ogóle nie da porównywać. Skala zagrożenia i wrogości, chęci asymilacji itp. jest zupełnie, kompletnie inna.

Edytowane przez VRman
  • Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Ostatnie zdanie to clue 'problemu'.
Nie da sie porownac gruszek do jablek, jedni mowia ze uciekaja od wojny, drudzy otwarcie mowia ze prowadza 'swieta wojne'. Oczywiscie przyklady jednostkowe, ale od 20 lat ogladamy skale tych jednostek w Europie :)
Niemcy jezdzacy na jarmarki do Polski bo jest bezpieczniej, to jest przeciez mind-fuck pokoleniowy. 

• Upvote 2
Opublikowano
11 godzin temu, VRman napisał(a):

nadalbys sie do cenzury w korporacjach, google czy facebook tez sprawdzaja jakiej narodowosci jest przestepca zeby przypadkiem nie wrzucic czegos o islamie czy izraelu, o tych drugich to nawet zarty sprawdzaja XDDDDDDDDDDD

ale tutaj mozesz tylko plakac, ja bede wrzucal wszystkich po rowno

ps. nie, Polacy nie sa uchodzcami we wlasnym kraju

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, kubikolos napisał(a):

nadalbys sie do cenzury w korporacjach, google czy facebook tez sprawdzaja jakiej narodowosci jest przestepca zeby przypadkiem nie wrzucic czegos o islamie czy izraelu, o tych drugich to nawet zarty sprawdzaja XDDDDDDDDDDD

ale tutaj mozesz tylko plakac, ja bede wrzucal wszystkich po rowno

ps. nie, Polacy nie sa uchodzcami we wlasnym kraju

Widzę że za pierwszym razem się nie udało, to może przeczytaj co napisałem drugi raz, tym razem powoli.

Opublikowano (edytowane)

nie nagrywaj, chcesz miec ruskie czolgi pod warszawa?

11 minut temu, bergercs napisał(a):

No to jak tylko o obcokrajowcach to lecimy:

wyglada to niezle skoro ktos z zamiarem pisania zle o Polakach musial siegnac az do 2020 :hahaha:to w ciemno mozna strzelac ze mamy swietne statystyki przestepstw w porownaniu do bydla

ja niestety skupiam sie na biezacych wydarzeniach w temacie nielegalnej imigracji i uchodzcow, jakbym mial wrzucic kronike od 2020 to zbanowaliby mnie za flood XD

ale jesli Polacy sa uchodzcami w ktoryms kraju ue to wrzucaj smialo bo to zwiazane z tematem, Polacy nie sa wyjatkiem

Edytowane przez kubikolos
  • Haha 1
Opublikowano

https://www.rp.pl/przestepczosc/art43568061-centrum-kierowania-w-ukrainie-ofiary-w-polsce-inwazja-cybergangow-ze-wschodu

śmiesznie będzie po wojnie jak te ukraińskie zorganizowane grupy przestępcze będą miały niemalże nieograniczony dostęp do broni, bomb i innych wojskowych narzędzi mordu

jakiś tam gang z pruszkowa to przedszkolaki xD zresztą już dzisiaj mamy szajki Ukraińców czy innych Gruzinów co sobie wchodzą do jubilera jak po cukierki

Opublikowano (edytowane)

@VRman zgadzam się, że są ogromne różnice kulturowe pomiędzy islamistami a Ukraińcami i kraje zachodnie marzą o takich imigrantach jakich my mamy. W Polsce może 0,01% Ukraińców popełniło jakieś przestępstwo, podczas gdy w krajach UE islamiści to może i z 10-20%. I w tym sensie pisząc odnośnie całych grup to się zgadzam. I też się zgadzam z tym, że ruskie nagłośnią każdy jeden, nawet najmniejszy przypadek wykroczenia popełnionego przez Ukraińca, a od czasu do czasu sami będą udawać Ukraińców bo chcą nas skłócić. Tym nie mniej mamy co mamy. A mamy w Polsce nie islamistów tylko Ukraińców i to wiele milionów. I nawet statystycznie oni są największą grupą. A dla ofiary jak pisałem to jakaś trauma spowodowana przez to, że ich wpuściliśmy. I dlatego każdy jeden przypadek powinien być nagłośniony. Nie dlatego żeby nas skłócić tylko dlatego, żeby oni sami z siebie eliminowali ze swojego grona elementy przestępcze. Innymi słowy mówiąc: nie mamy jak zakazać rodzenia dzieci w rodzinach patologicznych, które to dzieci wyrastają potem na przestępców, ale możemy wprowadzić takie regulacje, żeby każdemu obcokrajowcowi odechciało się cokolwiek odwalać. Wystarczy prosty - jednozdaniowy przepis w KK. Jedno zdanie, które załatwi wszystko: 

art 64 §  3 KK

Jeżeli sprawca nie posiada polskiego obywatelstwa, sąd wymierza karę przewidzianą za przypisane przestępstwo w wysokości powyżej górnej granicy ustawowego zagrożenia, a może ją wymierzyć w wysokości podwójnej do górnej granicy ustawowego zagrożenia.

W praktyce oznaczałoby, że jeśli za jakieś przestępstwo grozi od 3 miesięcy do 5 lat to obcokrajowcowi by groziło od 5 lat do 10 lat. W przypadku zagrożenia od 6 miesięcy do 8 lat groziłoby od 8 lat do 16 lat itp. Wiem, że drakońskie prawo, ale jak pisałem - są u nas tylko i wyłącznie dzięki naszej dobroci.

A w KKW wprowadziłbym dodatkowo przymus pracy i pokrywania kosztów utrzymania i specjalne, zaostrzone więzienia.

Zdaję sobie sprawę, że te moje propozycje pewno naruszają ileś tam konwencji i umów międzynarodowych i być może przepisy unijne. Ale wyrażam swoje zdanie, hipotetycznie co uważam za słuszne. I gdyby podobne rozwiązania wprowadziły dawno temu: Francja, Niemcy, Holandia, kraje skandynawskie to by obecnie nie szalały im gangi młodocianych bandytów w 2 pokoleniu: gwałcących i zabijających ludzi którzy kiedyś ich wpuścili tzn ich rodziców. Mieliśmy nawet w Szwecji przypadek Polaka, który wielokrotnie zwracał uwagę takiemu gangowi, aż go zabili.

I myślę, że sami cudzoziemcy czy to islamiści czy Ukraińcy mogliby uzyskać korzyść bo wiedzieliby, że nie ma wśród nich bandytów, a są wyłącznie ludzie chcący normalnie pracować i rozwijać się. Bo przepis taki chroniłby także tych uczciwych, dobrych imigrantów.  Bo przecież największa grupa przestępstw jest wśród nich samych. Więc dobre osoby miałyby wzmocnioną ochronę państwa.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hubio napisał(a):

W Polsce może 0,01% Ukraińców popełniło jakieś przestępstwo

po co ta manipualcja i dane z dupy? w 2022 skazano w Polsce 37 000 ukrow, to ponad 1% nawet przyjmujac bardzo duze ich ilosci w kraju

a mowa o skazanych, cale gangi i saszki robiacych ludzi na blika to jest przestepczosc ktorej nawet sie nie sciga

maja gorsze staty niz Polacy ale generalnie akceptowalne i to topka ludzi chcacych tu przyjechac, z drugiej strony mamy gruzinow gdzie spokojnie mozna powiedziec ze co 10 cie opierd... ;)

cala reszte oczywiscie popieram ale przeceniasz moc takich zapisow, nie maja istotnego znaczenia dla ludzi ktorzy faktycznie popelniaja przestepstwa, myslisz ze malpy na zachodzie ktore wbijaja takie rekordy gwaltow by przestaly jakby w kodeksie pojawialy sie liczby x2? ;)

Cytat

Centrum kierowania w Ukrainie, ofiary w Polsce inwazja cybergangów ze Wschodu

Jak grzyby po deszczu powstają grupy przestępcze zorganizowane na wzór korporacji, wyspecjalizowane w oszustwach metodą na bankowca i na inwestycje. Proceder opanowali ukraińscy przestępcy.

https://www.rp.pl/przestepczosc/art43568061-centrum-kierowania-w-ukrainie-ofiary-w-polsce-inwazja-cybergangow-ze-wschodu

Cytat

"Fałszywe dokumenty i miliony na kontach. Ośmiu Ukraińców przed sądem"

"Ośmiu obywateli Ukrainy stanie przed sądem za pranie pieniędzy i udział w grupie przestępczej fałszującej dokumenty."

https://www.rzeszow112.pl/artykul/46632-falszywe-dokumenty-i-miliony-na-kontach-osmiu

Edytowane przez kubikolos
  • Like 1