Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W przypadku tej dziewczyny akurat wątek gwałtu przez imigrantów z jakiegoś ośrodka jest wymyślony. Ona faktycznie doświadczyła tego typu wydarzenia, ale to było przy okazji jakiejś dyskoteki czy czegoś podobnego. I faktycznie to byli jacyś imigranci, natomiast nie było to w żadnym zorganizowanym ośrodku. Ona sama wypowiadała się dość niejasno na ile był to "gwałt", a na ile "próba gwałtu".

Dziewczyna podjęła próbę samobójczą kilka dni po tej historii. Zakończyła się ona dramatycznie, jej decyzja o eutanazji była najprawdopodobniej efektem tych skutków. 

Opublikowano (edytowane)

Czyli fake news, bo to był inżynier i doktor Gwaltologii, ale nie z ośrodka, więc luzik, nic się nie stało. 

Oczywiście, że prawa i ruska strona będą ten temat grzać i kłamać gdy uznają, że się da, ale lewicowi "fact checkerzy" robią niedźwiedzią przysługę swojej stronie, bo te ich krzyczenie "fake news! Wcale Marian Bąblowski nie zamordował brata łopatą na podwórku! Zostało to już wyjaśnione, że nie było żadnej łopaty, tylko szpadel"  jest śmieszne, żenujące i bynajmniej zwolenników im nie przysparza.

I jeszcze pogadanki na CNNie, BBC czy TVNach jaka to jest niby ogromna różnica i jak straszne są fake newsy.

A obok.. obok leży miliard prawdziwych fake newsów, za które możnaby punktować, ale no nie, po co. Lepiej się ośmieszać, bo niebieskowłosa pani kierownik stacji TV kazała coś zrobić z tym drażliwym tematem i go wygaszać.

Edytowane przez VRman
Opublikowano

Zgodnie z zeznaniami ofiary, były to osoby o wyglądzie i zachowaniu imigrantów. Nie ustalono ich tożsamości (przynajmniej taka jest oficjalna narracja), więc nie można na pewno twierdzić, że to imigranci. Skąd się wzięła i przede wszystkim po co historia, że to się zdarzyło w ośrodku to nie wiem.

Opublikowano
23 minuty temu, Zas napisał(a):

Przecież ich złapali, to będzie wiadomo, kim są.

Polacy nie dopuszczają się podobnych przestępstw? Mam przypomnieć pobicie na imprezie miejskiej w Sosnowcu albo Eryka z Zamościa?.

to że mamy swoich bandytów nie oznacza że mamy ich jeszcze importować z zewnątrz 

Opublikowano

wlasnie dokladnie to znaczy, za kazdym razem mamy przypominac sobie ze istnieja u nas przestepcy zeby jak najdluzej przymykac oko na import jeszcze wiekszej ilosci przestepcow

przeciez znamy ten schemat doskonale z zachodu, to jeden ze skuteczniejszych elementow propagandy ale skutecznie realizuje cel

Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, Zas napisał(a):

Polacy nie dopuszczają się podobnych przestępstw? Mam przypomnieć pobicie na imprezie miejskiej w Sosnowcu albo Eryka z Zamościa?.

Na przestępców z Polski nie mamy wpływu. No ok instytucje wychowawcze, rodziny, uświadamianie, walka z patologią. Taki mamy wpływ. I często się sprawdza.

Natomiast przestępców-imigrantów już ukształtowanych to sobie sami sprowadzamy na głowę. Pomyśl w ten sposób: czyjś wnuczek i córka opłakuje obecnie zabitą babcię przez gang polsko-gruziński co napadał na starsze osoby w mieszkaniach. Gdyby jakaś, kiedyś podjęta decyzja o wbiciu stempla do tego paszportu gruzińskiego nie zapadła ta babcia by dzisiaj żyła. Czy jak gang gruziński torturował przedsiębiorców żeby dali im dane do kont. Straszne! I należy też dodać, że z tego co mi wiadomo to właśnie gangi gruzińskie, azerskie itp dopuszczają się najcięższych przestępstw typu: porwania, napady, zabójstwa, narkotyki. Tworzą całe grupy przestępcze. Nie wolno nam dopuścić do tego, żeby ta hydra się rozrosła! Polacy zajmują się wyłudzeniami VATu i przestępstwami gospodarczymi bo z tego największy pieniądz i najmniejsze oburzenie społeczne.

Imigranci korzystają z naszej łaski i dobroci. Mogli żyć dalej u siebie w nędzy, ale wybrali Polskę. I za to powinni być nam wdzięczni. Jeśli za dobroć odpłacają złem to należy ich po stokroć gorzej karać niż Polaków. Nie wyobrażam sobie aby jakikolwiek imigrant kiedykolwiek odezwał się do mnie źle abo cokolwiek zrobił.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)

No trzeb karać - tych, którzy łamią prawo. Ci, którzy uczciwie pracują też mają być karani? 

Swoją drogą, o ile Ukraińcy byli wpuszczani bez kontroli z powodu wojny, to czystym populizmem jest przywoływanie w tym samym kontekście Azerów czy Gruzinów, bo ci chyba nigdy taryfy ulgowej nie mieli, więc jeśli już mamy zarzucać państwu, że dało d..., to nie z powodu lewackiej naiwności i i ideologii refugees welcome, ale tak "po prostu".

Zresztą, prawica chce teraz sprowadzać Hindusów - i co, nagle ci partacze i leserzy (wystarczy przykład Hindusoftu :E), podcierający tyłek dłonią, są OK?

Tak, UE, a zwłaszcza Niemcy pod wodzą wcale nie lewackiej Makreli, dały d... w kwestii migracji, ale nigdy nie zgodzę się, by pouczała kogokolwiek w tym względzie obłudna, dwulicowa, cyniczna, populistyczna prawica. 

Edytowane przez Zas
Opublikowano
Teraz, Zas napisał(a):

No trzeb karać - tych, którzy łamią prawo. Ci, którzy uczciwie pracują też mają być karani? 

No co ty. 

jak ktoś się brzydko do Huberta odezwie to cyk deportacja! Nie może być taki że jakiś imigrancki biedak będzie się brzydko odzywał do jaśnie pana!

Opublikowano
8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

No co ty. 

jak ktoś się brzydko do Huberta odezwie to cyk deportacja! Nie może być taki że jakiś imigrancki biedak będzie się brzydko odzywał do jaśnie pana!

nie wiem jakie masz zasady u siebie w domu a jakby u mnie ktoś przyszedł w gości i próbowałby ustawiać mnie czy moją rodzinę  mnie po kontach, brzydko się odzywał, to w najlepszym wypadku wystawiłby chłopka za drzwi no ale każdy ma swoje zasady albo ich brak  

Opublikowano
27 minut temu, ptys napisał(a):

nie wiem jakie masz zasady u siebie w domu a jakby u mnie ktoś przyszedł w gości i próbowałby ustawiać mnie czy moją rodzinę  mnie po kontach, brzydko się odzywał, to w najlepszym wypadku wystawiłby chłopka za drzwi no ale każdy ma swoje zasady albo ich brak  

No ja do domu nie wpuszczam np. ruskich onuc. 

problem w tym że alegoria państwa do domu jest debilna. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Zas napisał(a):

A możesz mi powiedzieć w jaki sposób odniosłeś z mojego posta wrażenie, że chcę karać wszystkich? :) Wyłącznie tych co łamią prawo. 

2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Jedyną osobę, którą mam ochotę szczerze ukarać to jesteś ty Gordonie :clap:;D. A może jak mi piszesz od miesiąca po imieniu sam się przedstawisz. Wtedy okładanie się szpilkami będzie bardziej fair :przytula:

edit..// mnie tam wszystko jedno jak się do mnie zwracasz. Mogę w końcu ciebie nie odwijać jak nie chcę czytać. Napisałem tylko, że to było bardziej fair. No, ale jak się wstydzisz swojego imienia to rozumiem... ;D Mi się moje bardzo podoba więc pisz jak chcesz... :) 

Edytowane przez hubio
Opublikowano

Napisałem, że sobie nie wyobrażam, żeby imigrant się do mnie odezwał źle. Swoje bym wtedy pomyślał. Tylko tyle... A napisałem to wyłącznie dlatego, że mam osobiście WYŁĄCZNIE DOBRE doświadczenia z imigrantami - dokładnie Ukraińcami. Są zawsze mega mili i grzeczni. Największy kontakt mam z kurierami i to niebo, a ziemia. Polak - chłopak ok 20 lat pracuje za karę w kurierce, a Ukrainiec mimo, że widać jak bardzo jest zmęczony zawsze miły, grzeczny itp. W autobusach największe burdy robi polskie, pijane bydło. Imigranci innej rasy mega grzeczni, uprzejmi i trzeźwi. Tak samo na uberach itp. Ja mam wyłącznie dobre doświadczenia dlatego tak napisałem, że sobie nie wyobrażam, że może być inaczej. Natomiast w tym temacie różnie piszą różne osoby. Ja piszę wyłącznie o swoich doświadczeniach.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

No ja do domu nie wpuszczam np. ruskich onuc. 

problem w tym że alegoria państwa do domu jest debilna. 

alegoria państwa do domu jest jak najbardziej słuszna co doskonale obrazują  Niemiecy gdzie słynne  "Wir schaffen das" spowodowało wywrócenia całego życia rdzennych mieszkańców w ciągu kilku lat 

jest wpuszczasz bez kontroli kolorowe roszczeniowe bando które robi chlew w swoim kraju, nie szanuje cudzej własności, życia innych ludzi to po kilku latach masz ten chlew u siebie, przykłady Niemcy, Francja, Belgia, syf i załatwianie potrzeb fizjologicznych na ulicy czy moczenie dupy w stawie w centrum miasta  nikogo tam nie szokuje a o spadku bezpieczeństwa chyba nikogo nie trzeba przekonywać

1 godzinę temu, hubio napisał(a):

Napisałem, że sobie nie wyobrażam, żeby imigrant się do mnie odezwał źle. Swoje bym wtedy pomyślał. Tylko tyle... A napisałem to wyłącznie dlatego, że mam osobiście WYŁĄCZNIE DOBRE doświadczenia z imigrantami - dokładnie Ukraińcami. Są zawsze mega mili i grzeczni. Największy kontakt mam z kurierami i to niebo, a ziemia. Polak - chłopak ok 20 lat pracuje za karę w kurierce, a Ukrainiec mimo, że widać jak bardzo jest zmęczony zawsze miły, grzeczny itp. W autobusach największe burdy robi polskie, pijane bydło. Imigranci innej rasy mega grzeczni, uprzejmi i trzeźwi. Tak samo na uberach itp. Ja mam wyłącznie dobre doświadczenia dlatego tak napisałem, że sobie nie wyobrażam, że może być inaczej. Natomiast w tym temacie różnie piszą różne osoby. Ja piszę wyłącznie o swoich doświadczeniach.

przejedź się do Barcelony czy nawet Lloret de Mar sporo miejsc gdzie integracja z migrantami mogła by się skończyć w najlepszym wypadku kradzieżą i wpierdolem, jak chcesz to mogę ci nawet kilka miejsc zaznaczyć na mapie, byłem w Lloret de Mar, gdzie dzikusy z Afryki zajęły opuszczony hotel a ich integracja z miejscowymi była zerowa

Edytowane przez ptys
Opublikowano

Nie, to porównanie jest głupie. Jak Polak mi zalatuje agresją whim domu to też go wypieprzam. A jednak przestępców polskich nie wyrzucamy z kraju. Na tym polega słabość tej alegorii.

A już z pewnością nikogo się nie derpotuje bo ktoś się nieładnie zwrócił (zakładając że to nie przestepstwo). Ale ty ruska onuco nie zrozumiesz.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubio napisał(a):

Tak samo na uberach itp.

wiemy wiemy, na zachodzie juz przerabiali te imigranckie ubery, polskie kobiety na pewno beda ci wdzieczne za gwalty XDDDDDDDDDDDD

3 godziny temu, Zas napisał(a):

to czystym populizmem jest przywoływanie w tym samym kontekście Azerów czy Gruzinów, bo ci chyba nigdy taryfy ulgowej nie mieli

a ty sie wczoraj obudziles?

gruzini dostali ruch bezwizowy, mogli sobie wpadac i nakrecac rekordy przestepstw

jezeli panstwa pierwszego swiata decyduja sie na ruch bezwizowy z takimi panstwami trzeciego swiata jak kolumbia czy gruzja to niestety ale to po prostu dzialanie na szkode narodu

3 godziny temu, Zas napisał(a):

Zresztą, prawica chce teraz sprowadzać Hindusów - i co, nagle ci partacze i leserzy (wystarczy przykład Hindusoftu :E), podcierający tyłek dłonią, są OK?

a oni w ogole chca tu przyjezdzac? bo nie slyszalem, chciec to sobie mozemy

dla mnie hindus jest znacznie lepszy niz przybysze z czarnego ladu nakrecajacy rekordy atakow nozem i gwaltow

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, ptys napisał(a):

przejedź się do Barcelony czy nawet Lloret de Mar sporo miejsc gdzie integracja z migrantami mogła by się skończyć w najlepszym wypadku kradzieżą i wpierdolem, jak chcesz to mogę ci nawet kilka miejsc zaznaczyć na mapie, byłem w Lloret de Mar, gdzie dzikusy z Afryki zajęły opuszczony hotel a ich integracja z miejscowymi była zerowa

Procentowo w Polsce mamy podobną ilość imigrantów z Ukrainy z tymi co mają te kraje z Afryki i Azji. Jest różnica pomiędzy Ukraińcami a tymi co piszesz. Ja piszę o swoich doświadczeniach z Ukraińcami a ty dajesz przykłady z Europy. Ukraińcy to nasi sąsiedzi i są mocno kulturowo z nami powiązani, a Europa sobie pozwoliła wejść na głowę imigrantom z zupełnie innych kręgów kulturowych i mają co mają.

Przy czym jak pisałem wyżej: każdy imigrant czy to taki czy inny - jak popełni przestępstwo to bez patyczkowania się z takim.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, ptys napisał(a):

przejedź się do Łodzi, gdzie Twoja integracja z lokalsami mogła by się skończyć w najlepszym wypadku kradzieżą lub wpier*olem :E jak chcesz to mogę Ci nawet kilka miejsc zaznaczyć na mapie, byłem na Starym Polesiu, gdzie pijusy ze Śródmieścia zajęły opuszczoną fabrykę, a ich integracja z miejscowymi była zerowa.

PS byłem w Barcelonie, Alicante, Lloret, Walencji, Maladze, Marbelli i przy Gibraltarze jeśli chodzi o Hiszpanię kontynentalną, przeżyłem ja i moja kobieta bez jakiegokolwiek uszczerbku na zdrowiu.

10 godzin temu, kubikolos napisał(a):

a oni w ogole chca tu przyjezdzac? bo nie slyszalem, chciec to sobie mozemy

nie, w ogóle :hahaha:dziesiątki tysięcy wiz to się z dupy wzięło, wręcz zmuszali ich do przyjazdu tutaj XDDDDDDD

10 godzin temu, kubikolos napisał(a):

dla mnie hindus jest znacznie lepszy niz przybysze z czarnego ladu nakrecajacy rekordy atakow nozem i gwaltow

XDDDDDDDD a gwałty zbiorowe w Indiach to taki akcent kulturowy, co nie? :E dla Ciebie pewno Pakolsko-hinduskie mafie groomingowe w UK to też nic takiego w porównaniu do mudżina z czarnego kontynentu XD

przynajmniej wiemy, że oficjalnie braunistą jesteś, lol. Jakich to szpagatów człowiek nie zrobi, żeby jego osąd nie został wystawiony na ośmieszenie.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
24 minuty temu, huudyy napisał(a):

nie, w ogóle :hahaha:dziesiątki tysięcy wiz to się z dupy wzięło, wręcz zmuszali ich do przyjazdu tutaj XDDDDDDD

NIE WYSKAKUJ Z PRAWDĄ DO BRAUNISTY! :-) 

24 minuty temu, huudyy napisał(a):

XDDDDDDDD a gwałty zbiorowe w Indiach to taki akcent kulturowy, co nie? :E dla Ciebie pewno Pakolsko-hinduskie mafie groomingowe w UK to też nic takiego w porównaniu do mudżina z czarnego kontynentu XD

przynajmniej wiemy, że oficjalnie braunistą jesteś, lol. Jakich to szpagatów człowiek nie zrobi, żeby jego osąd nie został wystawiony na ośmieszenie.

z 4-5 miesięcy temu hindusi byli źli, ale odkąd guru foliarzy wyskoczył ze współpracą to już są dobrzy. Tak to jest jak się ma wyznawców bez mózgu. :) 

Opublikowano (edytowane)

No, z tymi gangami w UK (o których swego czasu cała polska prawica non-stop opowiadała, podając to jako przykład upadku UK - która chroni sprawców, nie potrafi rozwiązać problemu itp.) to, trzeba przyznać, konkretnie zaorane. :E 👏

Edytowane przez Zas