Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 14.04.2026 o 20:59, hwdp43 napisał(a):

to konto @Ludojad nigdy niczego od siebie nie napisalo . w 99% same tweety , czasami jakis mem . nic wiecej . oczywiscie same prawackie/ruskie brednie ktore tobie akurat pasuja :E

ale jakby pokazywał filmiki o przyjaznych gejach imigrantach z Afryki co to staruszce pomogą zakupy wnieść na piętro czy niewidomego przez ulice przeprowadzą to było by ok :boink:

niestety rzeczywistość różni się od lewicowych bredni, ponieważ ci "inżynierowie" i "lekarze" to w znakomitej większości bezużyteczna ludzka masa o IQ niewiele wyżej szympansa, bez szacunku do życia ludzkiego, mienia a ich jedynym wkładem jest robienie dzieci, syfu na ulicach, krzewienie islamu i pobieranie socjalu 

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, ptys napisał(a):

Ruscy to w znakomitej większości bezużyteczna ludzka masa o IQ niewiele wyżej szympansa, bez szacunku do życia ludzkiego, mienia a ich jedynym wkładem jest robienie dzieci, syfu na ulicach, krzewienie alkoholizmu i pobieranie socjalu 

Poprawiłem. Twój oficer prowadzący nie będzie zadowolony.

Trzymam kciuki żeby cię nie wysłali za to na wojnę! 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Poprawiłem. Twój oficer prowadzący nie będzie zadowolony.

Zabolało co? 

Ale wracając merytorycznie, technologicznie Rosjanie wyprzedają nas o jakieś 50-100 lat, własne elektronie jądrowe (są też światowym producentem  paliwa do tych elektrowni), technologia rakietowa chyba najlepsza na świecie, wojskowo prawie pod każdym względem, rakiety balistyczne, pociski manewrujące, okręty, samoloty, WRE, własne satelity komunikacyjne, szpiegowskie

Nigdy nie widziałem tylu filmów z akcji ratunkowych w wykonaniu zwykłych ludzi co właśnie z Rosji.

syf na ulicach, oglądaj programy podróżnicze - gorzej jak w Polsce ale lepiej jak w Paryżu, Berlinie czy Brukseli 

robienie dzieci - kolejna bzdura niewiele lepsza jak Polsce także kompletny brak wiedzy z twojej strony, może ignorancja albo spożyte % w związku z początkiem weekendu

alkoholizm w zasadzie im dalej na wschód tym spożycie większe, dotyczy też Polski, małpkożercy są wszędzie a twoje durne posty są tego przykładem 

odnośnie socjalu - podobna sytuacja jak  Polsce choć pod względem benfitów i świadczeń Polska przoduje

nie wysilaj się z kolejnym postem typu "jedź do ruskich" to ty wyjedź do Afryki lub Ameryki Południowej  i wspieraj za swoje a normalnym ludziom w Polsce daj spokojnie żyć bez swoich utopijnych bredni 

Opublikowano
7 minut temu, ptys napisał(a):

Zabolało co? 

Ale wracając merytorycznie, technologicznie Rosjanie wyprzedają nas o jakieś 50-100 lat, własne elektronie jądrowe (są też światowym producentem  paliwa do tych elektrowni), technologia rakietowa chyba najlepsza na świecie, wojskowo prawie pod każdym względem, rakiety balistyczne, pociski manewrujące, okręty, samoloty, WRE, własne satelity komunikacyjne, szpiegowskie

Nigdy nie widziałem tylu filmów z akcji ratunkowych w wykonaniu zwykłych ludzi co właśnie z Rosji.

syf na ulicach, oglądaj programy podróżnicze - gorzej jak w Polsce ale lepiej jak w Paryżu, Berlinie czy Brukseli 

robienie dzieci - kolejna bzdura niewiele lepsza jak Polsce także kompletny brak wiedzy z twojej strony, może ignorancja albo spożyte % w związku z początkiem weekendu

alkoholizm w zasadzie im dalej na wschód tym spożycie większe, dotyczy też Polski, małpkożercy są wszędzie a twoje durne posty są tego przykładem 

odnośnie socjalu - podobna sytuacja jak  Polsce choć pod względem benfitów i świadczeń Polska przoduje

nie wysilaj się z kolejnym postem typu "jedź do ruskich" to ty wyjedź do Afryki lub Ameryki Południowej  i wspieraj za swoje a normalnym ludziom w Polsce daj spokojnie żyć bez swoich utopijnych bredni 

Dawno takich bredni nie czytałem. No, powiedzmy od twojego ostatniego posta.

rossja to syf. A dowodem na to jak wielki to są twoi koledzy kradnący kible w Ukrainie. 

Idź być russką onucą gdzie indziej. A brednie o poglądach innych zachowaj dla siebie. 

Opublikowano

No Polska własnych elektrowni atomowych to się raczej nigdy nie doczeka. Nawet jeśli jakieś zostaną kiedyś postawione to nie będzie to polska technologia tylko zachodnia. Najpewniej USA lub Francja bez zdolności do budowy własnej, rozwijania własnej technologii i z bardzo ograniczoną kontrolą nad samą elektrownią. 

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, ptys napisał(a):

Ale wracając merytorycznie, technologicznie Rosjanie wyprzedają nas o jakieś 50-100 lat,

WTF.....????? Co???? Technologicznie to oni mają obecnie blokowany mocno internet :) Jeśli już to może Moskwa albo St. Petersburg może w pewnych aspektach dojadą do jakiś polskich miast, ale jedź do średniego/małego miasteczka w Polsce i rosji to zobaczysz to wyprzedzenie :) 

własne elektronie jądrowe (są też światowym producentem  paliwa do tych elektrowni), technologia rakietowa chyba najlepsza na świecie, wojskowo prawie pod każdym względem, rakiety balistyczne, pociski manewrujące, okręty, samoloty, WRE, własne satelity komunikacyjne, szpiegowskie

Taaak - 80% z czasów IIWŚ, a reszta made in North Korea/China/Iran  - proporcje mogą być inne :) 

To, że w ogóle ZWYKLI obywatele muszą wyręczać państwo w akcjach ratunkowych samo w sobie jest skandalem i świadczy o tym jak państwo ma wywalone na ludzie

To ma być miara czego? Wiesz jak pięknie jest wysprzątany Mińsk albo Pjongjang? W Korei Płn są tak zastraszeni, że boją się wyrzucić papierek. Nie mówię, że tak jest w rosji żebyś zrozumiał przekaz - tylko to, że to nie świadczy o niczym.

spożycie etanolu w rosji od zawsze było znacznie większe niż w Polsce. Tam piją WSZYSCY... Może z 1% jest 100% abstynentami co oznacza zero czegokolwiek.

Czy poziom życia jest wyższy w rosji czy Afryce lub Ameryce Płd? Zależy na co patrzymy. Myślę, że na pewno wyższy niż we wszystkich krajach afrykańskich. To bez wątpienia. Natomiast czy zwykły człowiek z rosji nie ma poziomu Meksyku albo Kolumbii? To nie wiem... Myślę, że to zbliżone albo nawet niższe.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
44 minuty temu, hubio napisał(a):

WTF.....????? Co???? Technologicznie to oni mają obecnie blokowany mocno internet :) Jeśli już to może Moskwa albo St. Petersburg może w pewnych aspektach dojadą do jakiś polskich miast, ale jedź do średniego/małego miasteczka w Polsce i rosji to zobaczysz to wyprzedzenie :) 

Taaak - 80% z czasów IIWŚ, a reszta made in North Korea/China/Iran  - proporcje mogą być inne :) 

To, że w ogóle ZWYKLI obywatele muszą wyręczać państwo w akcjach ratunkowych samo w sobie jest skandalem i świadczy o tym jak państwo ma wywalone na ludzie

To ma być miara czego? Wiesz jak pięknie jest wysprzątany Mińsk albo Pjongjang? W Korei Płn są tak zastraszeni, że boją się wyrzucić papierek. Nie mówię, że tak jest w rosji żebyś zrozumiał przekaz - tylko to, że to nie świadczy o niczym.

spożycie etanolu w rosji od zawsze było znacznie większe niż w Polsce. Tam piją WSZYSCY... Może z 1% jest 100% abstynentami co oznacza zero czegokolwiek.

Czy poziom życia jest wyższy w rosji czy Afryce lub Ameryce Płd? Zależy na co patrzymy. Myślę, że na pewno wyższy niż we wszystkich krajach afrykańskich. To bez wątpienia. Natomiast czy zwykły człowiek z rosji nie ma poziomu Meksyku albo Kolumbii? To nie wiem... Myślę, że to zbliżone albo nawet niższe.

ad.1 blokada internetu nie oznacza zacofania technologicznego (patrz Chiny też maja cenzurę, inwigilację a technologicznie ciut za USA i Koreą Południową a w mojej opinii siła samego przemysłu dużo większa)

ad.2 to właśnie Rosja udostępniła technologie tym krajom

ad.3 tu nie chodzi o służby ale o reakcję zwykłych ludzi kiedy komuś dzieje się krzywda i to nie koniecznie ludziom ale też zwierzętom, w krajach azjatyckich  często człowiek się topi  tuż przy brzegu i nikt mu nie pomoże, w Rosji, Polsce ludzie skaczą często narażając własne życie ratują psa, człowieka, u obywateli innych krajów tego nie widać

ad.4  to kwestia wychowania kultury, pamiętam lata 80-90 w Polsce masa śmieci na ulicach, komunikacja miejska w tragicznym stanie obecnie na poziomie światowym nie mamy się czego wstydzić, jest znacznie czyściej jak w Francji, Niemczech, Belgii, Włoszech czy Grecji 

ad.5 tak jak pisałem spożycie alkoholu im dalej na wchód tym więcej ale Niemcy, Brytole, Szwedzi czy Finowie od Polaka z zachodu wcale mniej nie piją często nawet więcej, mam masę znajomych którzy nie pili wcale i drugie tyle którzy rzucili trunki po 40 roku życia (kompletna abstynencja, supy, rowery, wspinaczki, nurkowanie 

ad.6 poziom życia porównując zadupie Rosji i taki Sudan, Somalie, Etiopię czy Ghanę, wolałbym żyć chyba w Rosji ale taka Algieria, Gabon czy Rwanda to lepsze miejsca do życia jak Polska pod warunkiem że ogarniasz temat