Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przecież nie jesteśmy pierwszym krajem który ma takie problemy z przerzutem z Niemiec.

Była konferencja Bosaka na której po rozmowie z komendantem regionalnej komendy SG mówił jak wyglądają te procedury.

Wystarczy że Niemcy przywiozą delikwenta i stwierdzą że złapali go w 20km pasie przygranicznym i że przyszedł z Polski i tak na gębę przyjmujemy i rejestrujemy tych ludzi. Nie są stosowane żadne procedury sprawdzające czy delikwent jest już w polskim systemie co by potwierdziło że przyszedł z Polski. Równie dobrze mogli go przywieźć z Hamburga.

Jeżeli nie widzicie w tym problemu to raczej nie ja mam problem z propagandą.

Zawsze ten sam argument, jak ktoś ma inne zdanie to już jest podatny na g... propagandę albo jest faszystą, ksenofobem itd. Najlepiej obrazić człowieka a potem się dziwić jeszcze.

Ja też mogę napisać że jesteście podatni na rządową propagandę tylko co to wnosi do dyskusji?

Nie wiem jakich dowodów jeszcze trzeba, może pogadajcie z ludźmi przy granicy.

Rozmawiajmy jak ludzie a nie bojówkarze jednej czy drugiej strony.

Jeżeli Niemcy złapali gościa na terenie Niemiec to ich problem, choćby był 1 km od granicy CHYBA ŻE zostanie taki delikwent zweryfikowany i jeżeli istnieje w naszym systemie to musimy go odebrać, na tym polega readmisja. Jeżeli nie ma śladu pobytu u nas to sayonara, martwcie się w Berlinie. Tak to powinno wyglądać. A że Niemcy mają nieszczelną granicę to nie nasz problem.

Edytowane przez ibizpl
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Co człowiek przy granicy miałby wiedzieć o tej sprawie? To argument bez jakiegokolwiek znaczenia.

Straz graniczna twierdzi, że przywieziono 1500 osób i wszystkie pochodziły z Polski i na teren Niemiec dostały się nielegalnie. 

Tu masz opracowane info:

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/tyle-osob-niemcy-odsylaja-przez-granice-do-polski-mamy-najnowsze-dane/5cv9j3n

Na danych, a nie na domysłach. 

• Upvote 1
Opublikowano
20 minut temu, LeBomB napisał(a):

Niemcy będą teraz ich przerzucać w miejscach, w których ROG nie stoi

ROG tak czy inaczej wygaśnie. Nawet gdyby był w stanie to upilnować, a nie jest. To jest typowe działanie akcyjne. Wystarczy trochę więcej deszczu albo większych upałów i będzie koniec.

Ale to już spełniło swoją rolę informacyjną. Teraz pora na reakcję państwa. Od tego jaka ona będzie zależy pewnie siła Pozostałości KO w Sejmie jako opozycji.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nie zastanowiło Was nic w procedurze przyjęcia o jakiej mówił Bosak? To informacja bezpośrednio od komendanta SG. Drugi temat to co się z nimi dzieje później.

Temat z Gorzowem bomba! Pokazuje jak polityków łatwo wkręcić.

Problem nie dotyczy tylko niemieckiej granicy,  szlaków imigracyjnych przez Polskę też.

Nie twierdzę że wszystkie przekazania czy readmisje z Niemiec są jakieś oszukane, zwracam uwagę na wadliwą procedurę po naszej stronie. Jak tak to wygląda to w papierach się potem zgadza, bo łykamy wszystkich.

Edytowane przez ibizpl
Opublikowano
1 minutę temu, ibizpl napisał(a):

Nie zastanowiło Was nic w procedurze przyjęcia o jakiej mówił Bosak? To informacja bezpośrednio od komendanta SG. Drugi temat to co się z nimi dzieje później.

To dalej są tylko słowa Bosaka. Nie ma tam wystąpienia tego komendanta - nie ma jego słów. 

Mateckiemu też wierzysz we wszystko co mówi/pisze?

Opublikowano
52 minuty temu, LeBomB napisał(a):

W to wierzysz nie mając dowodów

to ty wiecznie piszesz o swojej wierze, np do upadlego bedziesz nas zasypywal obrona bzdur typu pakt migracyjny mimo ze nawet KO sie przed tym bronila w obawie o poparcie :hihot: ja reaguje na rzeczywistosc i stad np relacje pracownikow SG o zmianie w dzialaniach niemieckiej policji [ktora sie nie boi zadnych protestow - nie wiem jak mogles napisac taka bzdure - tylko temat stal sie medialny i polityczny]

stad relacje osob z miejscowosci przy granicy ktorzy boja sie o bezpieczenstwo, ty tego nie widzisz bo masz zadanie jedynie bronic nielegalnego murzyna na malym polskim forum XDDDDDDD

niemcy przerzucaja odpady tez do holandii i tam ludzie tez protestuja a wladza zaostrza kary dla przestepcow, znamy tez szerszy kontekst z ostatnich lat i niemieckiej dzialalnosci w sprawie migrantow, szkodliwej dla nas (sciaganie przestepcow, oplacanie ngo do wysylania statkow po wylawianie murzynow), ty przeciez tego wszystkiego nie widzisz wiec po co do mnie w ogole piszesz? XD

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Gordon jak cytujesz niemiecki onet to jest mega dowód a konferencja marszałka polskiego sejmu to już jest be... bo nie pasuje ci do narracji. Ty naprawdę jesteś betonowy kolo.

Edytowane przez ibizpl
  • Upvote 4
Opublikowano
Teraz, ibizpl napisał(a):

Gordon jak cytujesz niemiecki onet to jest mega dowód a konferencja marszałka polskiego sejmu to już jest be... bo nie pasuje do narracji. Ty naprawdę jesteś betonowy kolo.

Nie, to nie jest “mega dowód”, ale oni powołują się na dane. A nie na słowa, kogoś kto potem tego nie potwierdził. 

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nie, to nie jest “mega dowód”, ale oni powołują się na dane. A nie na słowa, kogoś kto potem tego nie potwierdził. 

Ale artykuł onetu to też tylko słowa których nikt nie potwierdził. Pan Terlik i 2 innych napisali sobie artykuł nie wiem czy to prawdziwe dane. 

Myślisz że ooficjalna konferencja prasowa marszałka jest mniej wiarygodna od arta onetu?

Twoje prawo, tak jak moim jest myśleć odwrotnie.

Jeszcze raz przyjrzyj się krok po kroku jak wygląda procedura, bo jak tak jak mówi Bosak to w papierach będą to zawrócenia, pytanie czy tak na gębę ich brać bez dyskusji.

Opublikowano

ROG ma jeszcze jedną niezaprzeczalną zaletę. Rozgłos krajowy i wymuszone działania (nie)rządu to jedno.

Ale idzie też w świat fama, że jesteśmy krajem pełnym rasistów i ksenofobów.

palpatine-good.gif

Opublikowano
47 minut temu, kubikolos napisał(a):

stad relacje osob z miejscowosci przy granicy ktorzy boja sie o bezpieczenstwo, ty tego nie widzisz bo masz zadanie jedynie bronic nielegalnego murzyna na malym polskim forum XDDDDDDD

I to dowód na urojenia. Nie mam takiego zadania. Cały czas wyłącznie zwracam uwagę, że wszystkie narzędzia by z tym skutecznie walczyć są, zawodzi cały czas tylko czynnik ludzki, ale ty i paru innych widzą tylko jedną polityczną stronę tego czynnika, zakładając że druga jest krystaliczna. 

Założyłeś, że Bosak to co mówi jest w 100% prawdą nie mając żadnego dowodu na to czy rozmawiał z SG czy nie. Założyłeś, że informacje o przerzutach do Holandii też są w 100% prawdą. 

Jako 100% prawdy zakładasz to co ci pasuje, a od innych wymagasz by wszędzie indziej widzieli kłamstwo, obłudę i zagrożenie. Tak to wygląda. Jak ktoś się nie zgadza to w twoich oczach jest wróg.

• Upvote 2
Opublikowano
3 godziny temu, kubikolos napisał(a):

to nie sa tylko osoby zawrocone do nas, na tej samej zasadzie niemcy podrzucaja tez odpady do Holandii i tam tez ludzie protestuja

nawet interia obala te klamstwa ktorymi poczatkowo probowano gasic ten pozar

https://wydarzenia.interia.pl/felietony/news-madry-niemiec-po-szkodzie-berlin-chce-naprawic-swoj-katastro,nId,22161463

Nie do końca rozumiem. Jaki procent osób, które ostatnio nam Niemcy podrzucili miała pozwolenie na pobyt w Polsce wydany przez Polskę? 

Jeśli udział nielegalnych imigrantów jest znaczący, ale są to imigranci, którzy do UE dostali się przez Polskę to dlaczego ich tutaj wpuściliśmy podczas kryzysu migracyjnego? Pod Białorusią zbudowaliśmy mur, ale resztę olaliśmy? 

Opublikowano

Podstawą przyjęcia odrzutu z niemieckiej strony powinna być polska wiza w paszporcie. Jak koleś wywalił paszport niech podaje dane osobowe i orientacyjną datę uzyskania wizy i sprawdzamy go w rejestrze. Nie ma, to niech go sobie zabierają.

W ogóle skandaliczne jest to wydawanie nakazów opuszczenia kraju i puszczanie murzyńskich stad wolno, zamiast kierowania do ośrodka zamkniętego.

Domyślam się, że są trudności z pozbyciem się odrzutów, ale niestety, jakoś trzeba to ogarnąć.

• Upvote 8
Opublikowano
Godzinę temu, ibizpl napisał(a):

Ale artykuł onetu to też tylko słowa których nikt nie potwierdził. Pan Terlik i 2 innych napisali sobie artykuł nie wiem czy to prawdziwe dane. 

Myślisz że ooficjalna konferencja prasowa marszałka jest mniej wiarygodna od arta onetu?

Twoje prawo, tak jak moim jest myśleć odwrotnie.

Jeszcze raz przyjrzyj się krok po kroku jak wygląda procedura, bo jak tak jak mówi Bosak to w papierach będą to zawrócenia, pytanie czy tak na gębę ich brać bez dyskusji.

Tak, myślę że konferencja prasowa tego marszałka jest mało wiarygodna. :) 

Tak, procedura jest błędnie wykonywana przez Niemców - powinna być wykonywana inaczej.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Tak, procedura jest błędnie wykonywana przez Niemców - powinna być wykonywana inaczej.

O, widzisz już znaleźliśmy coś w czym się zgadzamy. Jak wg ciebie powinna ta procedura wyglądać? Bo właśnie ona jest clue całego problemu.

Ja widzę to podobnie do adashiego, jeżeli jest pełna identyfikacja i ślad w polskim systemie np wiza, pobyt w ośrodku itd - zgodnie z prawem musimy takiego gościa przyjąć ALE nie na świstek z wiejskiego baraku niemieckiej służby granicznej, szczególnie jak imigrant nie ma żadnego dowodu tożsamości.

Edytowane przez ibizpl
Opublikowano
5 minut temu, ibizpl napisał(a):

O, widzisz już znaleźliśmy coś w czym się zgadzamy. Jak wg ciebie powinna ta procedura wyglądać? Bo właśnie ona jest clue całego problemu.

Ja widzę to podobnie do adashiego, jeżeli jest pełna identyfikacja i ślad w polskim systemie np wiza, pobyt w ośrodku itd - zgodnie z prawem musimy takiego gościa przyjąć ALE nie na świstek z wiejskiego baraku niemieckiej służby granicznej, szczególnie jak imigrant nie ma żadnego dowodu tożsamości.

Zatrzymanie w DE —> notyfikacja do PL —> weryfikacja w PL —> przekazanie do PL

o ile jest w naszych systemach :) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Zatrzymanie w DE —> notyfikacja do PL —> weryfikacja w PL —> przekazanie do PL

o ile jest w naszych systemach :) 

Pełna zgoda!

Cały problem polega na tym że w tej chwili to tak nie działa.

Edytowane przez ibizpl
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, LeBomB napisał(a):

100%

no i po co ja mam odpisywac na twoje urojenia? gadasz ze soba

ja nic takie nie zalozylem, informacja od wicemarszalka Sejmu RP jest przynajmniej wstepnie wiarygodna a przynajmniej wielokrotnie bardziej wiarygodna od takich jak ty

tymczasem polskie sluzby wydaly kolejny komunikat o niemieckich odpadach

image.png

takze ty sobie wierz w jakie chcesz urojenia tylko nie zawracaj mi dupy

ja mam wystarczajaco duzo sygnalow zeby czuc sie zaniepokojonym ta sytuacja, wiem - za trudne do zrozumienia

Cytat

Niemcy. Syryjczyk zaatakował pasażerów pociągu. "Uderzał ofiary siekierą"

"Do ataku na pasażerów doszło w pociągu InterCity Express, który jechał z Hamburga do Wiednia. Co najmniej cztery osoby są ranne. Napastnik uderzał ofiary siekierą, lokalne media podały, że miał przy sobie też młotek. "Bild" podał, że sprawcą jest 20-letni Syryjczyk."

https://polskieradio24.pl/artykul/3546351,niemcy-syryjczyk-zaatakowal-pasazerow-pociagu-uderzal-ofiary-siekiera

gdzie ja zyje ze trolle bronia czegos takiego, calkowity upadek czlowieczenstwa, tfu

Edytowane przez kubikolos
  • Upvote 3