Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cytat

Donald Trump powiedział dziennikarzom, że Iran zgłosił chęć negocjacji z USA. Na te słowa odpowiedziała irańska misja przy ONZ. "Żaden irański urzędnik nigdy nie prosił o możliwość uniżonego błagania u bram Białego Domu" — zakomunikowała. "Iran NIE negocjuje pod presją, NIE przyjmie pokoju pod przymusem i z pewnością NIE z podstarzałym podżegaczem wojennym, który kurczowo trzyma się resztek"

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/iran-odpowiada-na-slowa-trumpa-ostre-oswiadczenie-podstarzaly-podzegacz-wojenny/r696q19

:rotfl2:

evZ5SsR.png

Opublikowano
6 godzin temu, crush napisał(a):

Hahaha. Kto będzie chciał pomagać 25 000 000 ludzi w kraju gdzie ogrom systemów leży, a nie wiadomo jaka część z nich ma sprany mózg? Przecież tam to by trzeba było włożyć kasę porównywalną do tego co zmarnowano na murzynów.

Tego gówna nawet Chiny boją się ruszyć. 

To jest do zrobienia, tylko po prostu nie ma już nikogo kto byłby wstanie to zrobić, a oto dlaczego. 

Społeczeństwo takiego kraju jest już przegrane. Oni mają tak wyprane mózgi, że zwyczajnie nie byliby wstanie zyć w wolnym kraju, ani nauczyć cie żyć w wolnym kraju. 

I tu zaczyna się trudność, bo żaden wolny kraj, grupa krajów nie jest mentalnie gotowa przeprowadzić scenariusza jak niżej:

1.  Zaatakować. 

2. Zmasakrować KOGO TYLKO SIĘ DA spośród wszelakich rodów, które później mogłyby walczyć o władze. 

3. Wprowadzić swojego namiestnika który ma władzę TOTALITARNĄ (obecne społeczeństwo nie będzie wstanie funkcjonować pod inna). Także trzeba by tam zostawić siły które będą wstanie tą władzę utrzymać. 

4. Wprowadzić własne porządki, a nowonarodzone dzieci uczyć jak wygląda władza demokratyczna. Zaszczepić w nich kulturę buntu. Po to aby...

5. Za te 40-80 lat, kiedy pokolenia pamiętające stary system po prostu umrą ze starości, albo będą tak stare, że na nic i tak już nie będą miały wpływu, te nowe pokolenia wyniosły narzucone im władze na kopach w drodze rewolucji. Po czym nauczone już jak tworzyć państwo demokratyczne mogliby stworzyć swoje państwo na nowo. 

Faktycznie. Koszt gigantyczny. W dodatku nie do przeprowadzenia, bo mieszkańcy wolnych społeczeństw i ich władze po prostu nie są wstanie przetworzyć faktu, że niewolnika trzeba traktować jak niewolnika (bo on i tak już inaczej funkcjonować nie będzie umiał), a postawić na jego dzieci. Dowodem są obalone dyktatury pozostawione samym sobie i to co się tam potem stało. 

Opublikowano
5 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

Brednie. Rozumując w ten sposób można stwierdzić, że każda pomoc militarna w historii miała charakter handlu. (...) Nie obchodzi mnie co z tego mają, są naszymi wrogami. 

Czyli podsumowując - represje, głód, brak hajsu, obozy pracy i tortury w więzieniach (a można iść do pudła za słuchanie muzyki zza granicy, nawet można za to zginąć

Brednie? Gdzie? A jaki miała charakter? Żarliwej walki o pokój na świecie? Do kompletu brakuje mi jeszcze wzruszeń nad tiktokowymi filmikami o biednych pieskach i kotkach, na które trzeba robić zrzutki.

Europa nie obchodzi KRLD. Ich wrogami są USA oraz Korea Południowa w pewien ograniczony sposób.

Jak już pisałem nie byłem w KRLD. Natomiast byłem w Chinach, na Białorusi czy w Rosji. I wiem jakie bzdety są o tych krajach w Internecie, wobec realiów. Nie piszę, że tam jest fantastycznie, to są kraje trochę w stylu podobnym do starego PRL pod pewnymi względami, ale jak ktoś jest odcięty od realnych informacji i musi się z konieczności opierać tylko na internecie, to jest bezradny. I potem są całe zestawy Marcelich Szpaków. I kosmiczne teorie o zniewolonych społeczeństwach.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, adashi napisał(a):

Jak już pisałem nie byłem w KRLD. Natomiast byłem w Chinach, na Białorusi czy w Rosji. I wiem jakie bzdety są o tych krajach w Internecie, wobec realiów. Nie piszę, że tam jest fantastycznie, to są kraje trochę w stylu podobnym do starego PRL pod pewnymi względami, ale jak ktoś jest odcięty od realnych informacji i musi się z konieczności opierać tylko na internecie, to jest bezradny. I potem są całe zestawy Marcelich Szpaków. I kosmiczne teorie o zniewolonych społeczeństwach.

Na YT, który jest częścią internetu można zobaczyć na kanałach podróżniczych jak się żyje w rosji, białorusi i chinach. Właśnie teraz jak nigdy dotąd w historii można zobaczyć życie z bliska i jak najbardziej można oprzeć się o internet.

W wielkich miastach: sklepy, ulice, infrastruktura (szczególnie w Chinach) jest nie tylko na poziomie Warszawy, ale i czasami lepiej. Po wioskach gorzej, ale te kraje to poziom luksus w stosunku do Afryki czy biednej części Azji. Pamiętam jeden z kanałów podróżniczych jak gościu wszedł do sklepów w Moskwie gdzieś pół roku pop rozpoczęciu wojny i pyta się gdzie te sankcje bo półki bardziej się uginały niż w Polsce.

Jedyny obecnie biedy, zagłodzony i totalitarny kraj sensu stricte to Korea Płn gdzie nawet podróżnicy muszą pokazywać wyłącznie to na co im pozwalają, a nawet na tym widać co tam się dzieje.

Moskwa, St. Petersburg, Pekin - przecież to są metropolie na wyższym poziomie niż Warszawa... :) 

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Chłopaki. Wrzucacie te filmy po 1 godz każdy, jakby każdy tu miał nielimitowany czas na ich oglądanie. Jakiś konspekt do takich filmów chociaż byście dokładali w ramach napisania czegokolwiek zamiast wrzucania samych linków. 

@Suchy211 przecież oni sami tego nie oglądają... :rotfl:

Edytowane przez hubio
Opublikowano

Filmiku Camisa jeszcze nie włączałem.

Jak chodzi o moje wrzutki, to ja wrzucam Meissnera. Jego się zawsze przyjemnie słucha. Jak nie ważne rzeczy to ciekawostki dostarczające rozrywki. To można sobie puszczać podczas jedzenia kolacji czy jazdy autem.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

To nie Iran zaatakował szpital? 

Oczywiście że Iran. Tylko żydzi mają średni arguement bo robią to od prawie 2 lat w gazie.

Co ciekawe to miejsca skąd wystrzeliwane są pociski żelaznej kopuły nad największymi miastami są zamontowane w większości przy cywilnej, często bardzo zamieszkanej infrastrukturze. Jak to było? "Terroryści montują wyrzutnie rakiet przy szpitalach i szkołach, dlatego mamy prawo tam strzelać aby je unieszkodliwić" :E

Chyba 2 dni temu właśnie trafili w taki punkt i go zniszczyli i był on w samych centrum tel avivu

Edytowane przez Fatality
Opublikowano (edytowane)

Żydki  chyba   nieco się przeliczyły i nie spodziewały się ze Iran taki odwet będzie prowadził ,w dodatku ich ta super żelazna kopuła   nie jest taka super i coraz częściej  ,coraz więcej   przepuszcza  Iranskich rakiet .

Dla tego wujek sam w obwodzie czeka  ,bo sądzę ze w dłużej perspektywie  czasu  to  Izrael w takiej wymianie  będzie zrównany (niektóre regiony) 

Edytowane przez raiders
Opublikowano
46 minut temu, raiders napisał(a):

w dodatku ich ta super żelazna kopuła   nie jest taka super i coraz częściej  ,coraz więcej   przepuszcza  Iranskich rakiet .

bo żelazna kopuła to jest dobra na ciapasów z ISIS co z moździerzy nawala czy samoróbek, a nie do rakiet hipersonicznych.