Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, Winter napisał(a):

Komik z Kijowa uważa, że w jego kraju nie ma powszechnych łapanek.

Ta rakieta sprzed tygodnia w Polsce też na pewno "rosyjska" xD

czy tylko ja nie mam tej onucy w ignore? No nic ten blad juz naprawiony!

Opublikowano
Teraz, Radziuwilk napisał(a):

czy tylko ja nie mam tej onucy w ignore? No nic ten blad juz naprawiony!

Ja cię nawet z PCLaba pamiętam. To ten d, który chciał iść na Moskwę i na forum pisał "Slava Ukraini". Więcej nawet nie trzeba komentować wycieraczko.

Opublikowano

Polska flaga ląduje w toalecie, Ukrainki mają masowo zakażać Polaków HIV, a rosyjska rakieta okazuje się rzekomą "ustawką" Tuska i Zełenskiego. Te historie łączy jedno: zanim zaczęły krążyć w polskim internecie, rozpowszechniały je rosyjskie i prorosyjskie kanały.

Na pierwszym nagraniu but depcze biało-czerwoną flagę. Na kolejnym flaga ląduje w zbiorniku przenośnej toalety. Jeszcze inny film przedstawia mężczyznę, który w ukryciu niszczy ją w samochodzie. Każde z nagrań ma ten sam opis: "Ukraińscy patrioci niszczą polskie flagi, demonstrując w ten sposób nastawienie do Polaków".  

Nagrania są ustawione. Ich źródłem jest platforma Telegram i rosyjski kanał UKR Leaks, który przedstawia filmy jako dowód na masową akcję Ukraińców przeciw Polakom. Pierwsze tego typu posty pojawiają się 19 lipca. Dzień później publikują je polskie konta na X i Facebooku. Szybko trafiają na tzw. grupy gaśnicowe, czyli fora zwolenników Grzegorza Brauna. W komentarzach przeważają wpisy nawołujące do pogromu i siłowej deportacji obywateli Ukrainy z Polski.

https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,32938333,tak-putin-podpala-polske-sprawdzilem-jak-rosyjskie-fejknewsy.html

i dlatego takich winterow nie należy ignorować....  bo potem niestety może być za późno 

Opublikowano

"Kopuła Michała Anioła", czyli nowy włoski system obrony powietrznej, będzie testowany w Ukrainie jeszcze w tym roku w warunkach bojowych. Testy w państwach członkowskich NATO mają rozpocząć się w 2027 roku. System został zaprojektowany do zwalczania pojedynczych i rojów dronów, pociski manewrujące i rakiety balistyczne i hipersoniczne.

https://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/11286151,kopula-michala-aniola-ochroni-ukraine-przed-zaawansowanymi-atakami-potem-trafi-do-nato.html

Opublikowano
W dniu 7.08.2026 o 11:45, Kandelabros napisał(a):

Taka obecnie obowiązuje narracja u robactwa, a że moderacja tutaj jest ułomna to szaleją nawet się z tym specjalnie nie kryjąc.

"Ułomnych" to sobie szukaj gdzie indziej. Od początku było komunikowane, że moderacja w offie jest w wersji "light" i żadnego cenzurowania "niepoprawnych" poglądów nie będzie. Nie pasuje, to nikt nie musi w offie siedzieć. Można sobie nawet te tematy ukryć, jest wątek z instrukcjami, jak ktoś chce. Moja cierpliwość jest trudna do wyczerpania, ale za prowokacje jak powyższa kary w końcu mogą polecieć.

Opublikowano
3 godziny temu, huudyy napisał(a):

@drex1 wojnę o wpływy w internecie już dawno przegraliśmy, przykład panteonu idiotów Polskich wklejam poniżej. 

Zamiast ich obrażać i nazywać "idiotami" takich ludzi trzeba przekonywać argumentami że są w błędzie, swoją drogą ja za mniej agresywne określenie dostałem Perm bana halo gdzie jest @Zhao ?

Opublikowano
2 minuty temu, voltq napisał(a):

Zamiast ich obrażać i nazywać "idiotami" takich ludzi trzeba przekonywać argumentami że są w błędzie

jak chcesz przekonać imbecyla, który twierdzi, że Rosja nie jest nam wroga? Jakich argumentów miałbym użyć, skoro OFICJALNE groźby ze strony rządu Rosji już szły w naszą stronę? Pieskov, Zaharowa i cała inna masa tego robactwa chcieliby nas zmieść z powierzchni, ale to dalej kogoś nie przekonuje?

image.thumb.png.f9e7b7fefa632b56b3d087e391ccc27b.png

Dla mnie to są albo boty, albo barany. Nie ma nic pomiędzy.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, janek25 napisał(a):

to ty przekonujesz ze ukraina jest przyjazna a kazy Polak wie ze rusek niemiec i ukrainiec to wróg naturalny

w którym miejscu? :E 

żeby jałowo nie nabijać postów - nie uważam, że Ukraina czy Niemcy są nam wrogiem - są konkurencją, ale na pewno nie adwersarzem jak ruskie bydło.

Czy rząd niemiecki groził nam napaścią zbrojną w ostatnich latach? A może prezydent Ukrainy?

Jak ja uwielbiam takie symetrystyczne pieprzenie i zrównywanie barbarzyństwa ruskiego ścierwa do naszych sąsiadów, z którymi może i mamy trudną historię, ale jak najbardziej rozsądne kontakty.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, janek25 napisał(a):

Rusek jest dalej i tylko tym sie różni

Obwód Królewiecki to pies? 

2 minuty temu, janek25 napisał(a):

Jak sie ośka odroci to niemiec i ukrainiec bedzie becylować Polaka bo to naturalny przyjaciel

No ta, jak ty sobie znowu gdybasz i próbujesz to sprzedawać jako prawdę objawioną XD bezsensowna, jałowa dyskusja, bez odbioru.

Czekam, aż odpiszesz jasno na te 2 pytania:

Czy rząd niemiecki groził nam napaścią zbrojną w ostatnich latach? A może prezydent Ukrainy?

Edytowane przez huudyy
Opublikowano (edytowane)

Polak z ruskim (bez)mózgiem nie był miły 

Polak bije Polaka, a jednocześnie krzyczy, że winni są Ukraińcy" - pisze Czytelnik portalu gazetawroclawska.pl. Mężczyzna był świadkiem zajścia, do którego doszło w nocy z niedzieli na poniedziałek (9/10 sierpnia) we wrocławskim Rynku.

- Mężczyzna w czerwonej koszulce leżał skulony na ziemi i prosił po polsku, żeby przestali go bić. Wtedy mężczyzna w białej koszulce zaczął krzyczeć: „Jeb**i Ukraińcy, k***a”. Tylko co Ukraińcy mają w ogóle z tym wspólnego? Człowiek, który był bity, sam mówił po polsku i (z tego co wiemy) był Polakiem - dodaje nasz Czytelnik.

https://gazetawroclawska.pl/szokujace-wydarzenie-w-rynku-zaczelo-sie-od-niewinnego-boksowania-z-niedzwiedziem-potem-byl-atak-agresji/ar/c1p2-29254235

Edytowane przez drex1
Opublikowano

Niemcy to nasz sojusznik w ramach NATO oraz UE. I to jeden z kilku kluczowych i coraz silniejszych.

Ukriana tez cche doalczyc do obu organizacji, w tym do UE powinna wejsc szybko, co da też bezpośredni sojusz militarny.

Trzeba neisamowicie nie ogarniać rzeczywistości, lub trollować, by nazywać te państwa naszymi wrogami.