Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Meissner akurat raczej czubkiem nie jest. Można się nie zgadzać z jego poglądami, ale to nie czub, jak np. Powałka czy inny Lisowski.

Nie wiem w jakim kontekście padł ten cytat bo z zasady nie oglądam filmików, ale to na pewno nie czysta durnota.

Opublikowano
5 godzin temu, Radziuwilk napisał(a):

Wolski zakomunikowal, ze rusky ostro przetrzebili farbryki zajmujace sie produkcja rakiet Sapsan jak i jedna fabryke Flamingow. 

Wiec jak to na wojnie 2 kroki do przodu jeden do tylu , jeden w bok ...

Taka produkcja powinna odbywac sie na zachodzie i koncowy montaz w Ukrainie. 

czuje w kosciach ze ukraincy zapewne zostaną zmuszeni (jesli juz nie zostali) do podzielenia produkcji na duzo małych czesci robionych w roznych czesciach ukrainy w miejscach nie rzucających sie w oczy , a potem cichaczem gdzies montowane to bedzie finalnie w jedną całosc (tak samo zapewne bedzie z magazynowaniem, bez duzych składowisk narazonych na zniszczenie, podzielenie na duzo małych grup rozsianych po kraju)

Opublikowano

Słyszę tam tego idiotę z Polsatu czy innej Republiki, który nie raz gadał zbyt mocną konfą, a nawet Braunem, więc poddenerwowany ton Meissnera pewnie był uzasadniony.

Co do linii Dniepru to nie wiem o co mu chodziło, ale zakładam, że po prostu o to, że jak ruscy dojdą do naszej granicy to prędzej czy później będą chcieli ją przekroczyć.

Trzeba by znać cały kontekst tej dyskusji, a nie wyrwany kawałek. I to jeszcze z tweeta jakieś idioty, co się cieszy, że nie Meissner będzie decydował a Konfa z ruskimi trojanami.

Opublikowano (edytowane)

BRAWO Meissner pokazal oderwanym czubkom kawalek rzeczywistosci!

Jak juz to wlasnie Dniepr jest nasza najlepsza pierwsza linia obrony.

Zreszta kim jest ten redaktorzyna, zeby z Meissnerem w polemike wchodzic w temacie o ktorym wie tyle co z filmow o Rambo. Meissner to zolnierz i na szczescie pokazal to w tym programie. Bez pudrowania i kalkulacji po prostu zolnierska odpowiedz.

Edytowane przez Radziuwilk
Opublikowano
4 minuty temu, huudyy napisał(a):

Nie wiem, ale trzeba brać sporą szczyptę soli do takich newsów biorąc pod uwagę ruskie źródło. 

no dokładnie, tak jak z tymi fejkowymi porwanymi oficerami brytyjskimi

a co do Long Neptuna  to pierwsze użycie było juz trochę dawno, ale efekt był spektakularny 

• Upvote 1
Opublikowano

Generalnie jak coś się wprowadza to wypadałoby by było sensowne i w miare możliwości. Jeszcze lepiej wiedzieć jak to skończyć. Twarz sług Ukrainy powinien raczej się wstrzymać do fiaska bądź jakiś większych ustaleń tych rozmów rozejmowych.

Wczorajsze wystąpienie Ławrowa na dywaniku amerykańskiej telewizji.

Pytanie kto bardziej chce to stopować.

Opublikowano (edytowane)

Nie będzie żadnego pokoju. Jeżeli będzie rozejm to na warunkach korzystnych dla Rosji i bardzo krótki. Rosja o tym decyduje i to Rosja to stopuje.

Czego sobie życzy Ukraina raczej nikogo poza nią nie obchodzi.

Edytowane przez adashi
Opublikowano

Ja tam myślę że pękają i będą surowe sankcje popuszczane tak aby spłacać inflację. Armi im nie zablokują i pytanie czy nazbiera sołdatów by to ponownie próbować zalać. Ten jeden region sobie z 2 lata będą dociągać i potem pat by tylko oddechu złapać. Co do tych zmian to jak stare przysłowie mówi to bohatersko pokonuje się trudności nieznane w żadnym innym ustroju. Polacy świński naród.

Opublikowano (edytowane)

https://www.rmf24.pl/fakty/polska/newsamp-media-ukraina-zareaguje-jesli-polska-zrowna-banderowskie-sym,nId,8013912?utm_source=wykop_rmf24&utm_medium=link_poleca

Banderowcy źli. Z jednej strony kibicuję Ukrom w wojnie z Ruskimi, ale z drugiej strony stoi Putin mówiący o denazyfikacji/debanderyzacji Ukrainy i też ma rację.

Edytowane przez nozownikzberlina
  • Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, Winter napisał(a):

"Ideologia banderowska to trzy kluczowe tezy: zdobędziesz państwo ukraińskie albo zginiesz w walce o nie; wolność narodom, wolność człowiekowi; oparcie się na własnych siłach. Nawrocki dostrzega w tym podobieństwo do nazizmu. A ja w jego wizji widzę podobieństwo do wizji Putina, który niszczenie wszystkiego, co ukraińskie, nazywa denazyfikacją" - napisał Wiatrowycz na Facebooku."

Czyli jesteśmy ruskimi onucami :rotfl2:

Ohydne porównanie. Mam nadzieję, że Batyr tak tego nie zostawi i pojedzie z ukrami do spodu. Oni sami są ruskimi onucami, ci ukraińcy. 

Opublikowano

Co do Bandery i banderyzmu, to Ukraina potrzebuje bohaterów i idei patriotycznych, do tego antyrosyjskich.

Z tego powodu od lat ich elity rozkrecaja "banderyzm". Bo wcześniej Bandera był znany typowym nacjonalistom no i historykom, ale nie szerzej w społeczeństwie.

Obecnie jest i bedzie juz trwale, przynajmniej w najblizszym pokoleniu a moze i kilku, bohaterem.

Przynajmniej dla wszystkich chcących zachodniej Ukrainy a nie ruskiego miru. Tak na Ukrainie jak w państwach gdzie są ci "zachodni" Ukraińcy. 

I warto mieć świadomośc że żadne prawo tego nie zmieni. A to proponowane przez Batyra ma na celu uderzenie w Koalicje 15X.

Jak to uwalą to PiS będzie cisnął narrację że sami są banderowcami. Jak się ugną i uchwalą, nawet jeśli będzie to martwe prawo, to skonfliktują się z Ukraińcami, tak uchodźcami, migrantami ekonomicznymi ale i swoimi wyborcami o pochodzeniu ukraińskim; a tych trochę jest w skali kraju i to znacznie więcej niż kilkadziesiąt tysięcy deklarujących się w spisach powszechnych.

Batyr robi to czego się spodziewano. I będzie tak uderzał w rząd aż do wyborów.

P.S. Dochodzi wetowanie podnoszenia podatków. Przy obecnych wydatkach na zbrojenia oznacząc to będzie albo dodatkowe gigantyczne zadłużanie się, albo bolesne cięcia finansowe w innych dziedzinach.

Opublikowano
1 minutę temu, Badalamann napisał(a):

Co do Bandery i banderyzmu, to Ukraina potrzebuje bohaterów i idei patriotycznych, do tego antyrosyjskich.

Co nas niby to obchodzi? Szczególnie przy naszej bardzo bolesnej historii związanej z tym "ruchem niepodległościowym". Dlaczego zawsze mamy patrzeć na innych i być mesjaszem narodów, a nigdy po prostu zadbać o siebie?

• Upvote 2
Opublikowano
9 minut temu, Badalamann napisał(a):

Co do Bandery i banderyzmu, to Ukraina potrzebuje bohaterów i idei patriotycznych

Ale ja mam to w dupie. Niech sobie realizują tę potrzebę. Za własną kasę i na własnym terytorium. Tam nie se budują Ukrainu jaką chcą.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@tomcug A ja coś pisałem o nas? Raczej tyle że właśnie nie ma znaczenia co o tym sądzimy i jak bardzo nam się to nie podoba. Kompletnie niczego to nie zmieni w kwestii banderyzmu. Jedyne co może to popsuć stosunki z Ukraińcami jak i Polakami pochodzenia ukraińskiego. Gdyby oczywiście ktoś kiedyś w przyszłości podobne prawo uchwalił, bo raczej nie w tym sejmie.

Bo "banderyzm" to nie tylko, a myślę że nawet nie tyle kult samego Bandery, bo to jednak martwy bohater dla Ukraińców, co kult Azova, czy Załużnego, który uchodzi za banderowca i za przyszłego prezydenta Ukrainy. Czy też historycznie patrząc UPA a dziś właśnie ich "następców" jak Azov, ale i inne doborowe brygady ukraińskie czy wojska specjalne(które biorą UPA na patronów jak nasi specjalsi niezłomnych).

W największym skrócie każdy "prozachodni" Ukrainiec to dziś "banderowiec". I tak bedzie długo, bo obecni żywi bohaterowie to też banderowcy.

@adashi to samo co wyżej. Możesz mieć. Ukraińcy mają tak samo w 4literach co ty o tym sądzisz. Jak i co ja o tym sądze.

Z Bandery wyciągają antyrosyjską część historii i to podkręcają jeszcze.

P.S. Jedyni antybandarowscy Ukraińcy to ci proruscy.

Edytowane przez Badalamann
Opublikowano

Banderowiec nigdzie indziej niż w ukrainie nie potrzebny. Najmniej w Polsce. Jak chce przeciupać chodząc jak wśród swoich to może Niemcy. Tamci będą się cieszyć z jego nastrojów patriotycznych jak i on więcej zarobi. Chociaż jak słucham o tym że nawet na ułudę szczęścia jakiejś wygranej w lotto będzie trzeba więcej płacić to coś tu faktycznie nie gra...