kubikolos 1 324 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja to jest znak naszych czasow, brakuje jeszcze zeby VRman trafil na stanowisko do zamykania kont bankowych ludziom ktorych uzna za boty XD 1
musichunter1x 1 308 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja (edytowane) Jakby ktoś chciał się pozbyć ostatnich wątpliwości w sprawie konfliku Izraela... Nie tak dawno również ustalono rozdział od Islamu i radykalnych islamistów, gdzie również jest inny podcast ze świadkiem tych rozmów. Przez jakiś czas jeszcze się łudziłem, że Żydzi po części grają tam rolą ofiary, aby poszerzyć poparcie dla konfliktu i mocniej rozepchnąć się, gdzie terroryści dają im więcej paliwa w przekazie. Niestety muszą się zmagać z autentyczną próbą wymordowania ich narodu i radykalizacją palestyńczyków, nawet w podręcznikach do matematyki, gdzie robi się zadania w stylu "jeśli zabiłeś 2 Żydów i 2 kolejnych to ilu masz na koncie?" Wątpię by kłamano w tym aspekcie, skoro jest to łatwe do weryfikacji..., a ostatni wielki atak i zaskoczenie obrony potwierdził to, zachowaniem atakujących. W międzyczasie uniwersytety w USA robią akcje poparcia dla Palestyny. Edytowane 15 Maja przez musichunter1x 2
VRman 2 635 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja (edytowane) Żydzi święci nie są, sami nie widzą nic złego w indoktrynowaniu swoich, choćby w kierunku pogardy i wrogości dla Polaków. Ale fakt. Te marsze poparcia dla islamistów, "free Palestine" itd. to jest surrealistyczny obrazek. Coś jakby w 1938r. widzieć marsze poparcia dla nazizmu w Niemczech. Co tylko pokazuje potęgę pchania konkretnych narracji, bo przecież mówimy o uczelniach wyższych, często z wieloletnią renomą. I owszem. Żaden islamista nie chce pokoju z Żydami. A "umiarkowani" owy pokój widzą tak, że Żydzi wyniosą się na księżyc, przeproszą, że żyją, i może jeszcze by płacili podatki od bycia niewiernymi. Nie usprawiedliwiam tego co wyczynia Izraelska armia, ale żeby nie być po stronie Izraela w wojnie z islamskimi terrorystami, to trzeba mieć we łbie siano. A jeszcze, żeby się nabierać na te teatrzyki kręcone w celu pokazania jacy straszni są ci żołnierze Izraelscy... Wcale się nie dziwię, że konflikt nie wydaje się zbliżać do zakończenia. Faktycznie Izrael jak odpuści, to ryzykuje unicestwienie. Islamistów przybywa szybciej niż ich. Radykalizacja się tylko pogarsza. Tu się będzie kotłowało długo. Edytowane 15 Maja przez VRman 1 1
musichunter1x 1 308 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja (edytowane) 17 minut temu, VRman napisał(a): Żydzi święci nie są, sami nie widzą nic złego w indoktrynowaniu swoich, choćby w kierunku pogardy i wrogości dla Polaków. Wspomniałem o tym w prezydenckim temacie, ale już tu wstawiłem film, bo zaraz zrobi się tam kolejnym offtop polityczny. Od jakiegoś czasu rozdzielam sobie sprawy elity i polityków danych krajów, od obywateli oraz innych ugrupowań danego kraju. Już w pełni popieram ich we wojnie, ale dlaczego prawie wszędzie musi śmierdzieć wpływem ich rodaka, gdy coś nieciekawego robi dana firma lub organizacja, ideologia lub intrygi dawnych czasów... Mówię to półżartem, ale ich nastawienie jest problematyczne i choćby lektura Spotwarzonej Przeszłości nie pomaga patrzeć na nich przychylnie. Obecnie chyba odwalili jakiś cyrk z niewpuszczeniem chrześcijan na jakieś obrzędy. 17 minut temu, VRman napisał(a): Wcale się nie dziwię, że konflikt nie wydaje się zbliżać do zakończenia. Faktycznie Izrael jak odpuści, to ryzykuje unicestwienie. Islamistów przybywa szybciej niż ich. Radykalizacja się tylko pogarsza. Tu się będzie kotłowało długo. Na szczęście wydają się mieć wolną rękę ze strony USA na dokończenie sprawy oraz inne kraje arabskie również popierają dokończenie tej wojny, choć nie sprawdzałem poprawności mojego odczucia, po tych uzgodnieniach. Jakby ktoś chciał podcast z gościem, który pracował przy tym uzgodnieniu i rozróżnieniu islamistów od Islamu. Wbudowane reklamy trwają 60 sekund, więc łatwo je przeskoczyć i są typowo kiczowo amerykańskie. Edytowane 15 Maja przez musichunter1x 1
voltq 1 372 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja (edytowane) 2 godziny temu, VRman napisał(a): Żydzi święci nie są, sami nie widzą nic złego w indoktrynowaniu swoich, choćby w kierunku pogardy i wrogości dla Polaków. Ale fakt. Te marsze poparcia dla islamistów, "free Palestine" itd. to jest surrealistyczny obrazek. Coś jakby w 1938r. widzieć marsze poparcia dla nazizmu w Niemczech. Co tylko pokazuje potęgę pchania konkretnych narracji, bo przecież mówimy o uczelniach wyższych, często z wieloletnią renomą. I owszem. Żaden islamista nie chce pokoju z Żydami. A "umiarkowani" owy pokój widzą tak, że Żydzi wyniosą się na księżyc, przeproszą, że żyją, i może jeszcze by płacili podatki od bycia niewiernymi. Nie usprawiedliwiam tego co wyczynia Izraelska armia, ale żeby nie być po stronie Izraela w wojnie z islamskimi terrorystami, to trzeba mieć we łbie siano. A jeszcze, żeby się nabierać na te teatrzyki kręcone w celu pokazania jacy straszni są ci żołnierze Izraelscy... Wcale się nie dziwię, że konflikt nie wydaje się zbliżać do zakończenia. Faktycznie Izrael jak odpuści, to ryzykuje unicestwienie. Islamistów przybywa szybciej niż ich. Radykalizacja się tylko pogarsza. Tu się będzie kotłowało długo. Dziwisz się że Izrael taki jest ? Tacy wybitni żydzi jak Szmul Ostwind zostali zamordowani przez Niemców lub komunistów A tacy jak Yitzhak Gruenbaum przeżyli Więc nie dziw się że tak to wygląda Edytowane 16 Maja przez voltq
Badalamann 982 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja 13 godzin temu, TheMr. napisał(a): SS jest zbyt mało. Obecnie głównie HAMMery latają To kompletnie inne uzbrojenie. Szybujące bomby kierowane mają maks zasięg poniżej 100km, pociski typu storm shadow ok 300. Ale tak Ukraina ma ich mało. Państwa je przekazujące tez maks po kilkaset miały, więc również mało. Stąd są tak oszczędnie używane. Do uderzeń w ruskie sztaby z dala od linii frontu. 1
drex1 232 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja Ukraińskie Siły Powietrzne zgłosiły utratę samolotu F-16. Pilot przeżył. Według raportu samolot brał udział w odparciu rosyjskiego ataku powietrznego. Pilot zniszczył trzy cele powietrzne i pracował nad czwartym, gdy na pokładzie doszło do sytuacji awaryjnej 1
TheMr. 2 602 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja Godzinę temu, Badalamann napisał(a): To kompletnie inne uzbrojenie. Szybujące bomby kierowane mają maks zasięg poniżej 100km, pociski typu storm shadow ok 300. Ale tak Ukraina ma ich mało. Państwa je przekazujące tez maks po kilkaset miały, więc również mało. Stąd są tak oszczędnie używane. Do uderzeń w ruskie sztaby z dala od linii frontu. Wspomniane było o HQ RUS, to ci odpowiadam co obecnie na to lata, w większej ilości. Wiem, że to kompletnie inny rodzaj uzbrojenia. SS jest do niszczenia podziemnych, a HQ Rosjanie mają obecnie w dużych budynkach jeśli jakiekolwiek zostaną - Kherson, Kursk. I to HAMMEry wykonują robotę bo to najcięższa broń obecnie Ukraińców w większej ilości.
VRman 2 635 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja Czyli razem cztery F16tki już są out Przy czym ilu pilotów stracili to nie wiem. 0-1 najprawdopodobniej, 2 bardzo mało prawdopodobne. Wolski w najnowszym filmie mówił o utracie 3 maszyn, ale o pilotach nic, albo akurat przegapiłem, bo słuchałem kątem ucha. Ile F16tek tam jest u nich (na Ukrainie) w stanie latać? Jak jest 8 minus 4, to źle. Jak jest 12 miuns 4 to słabo, ale jak 30 minus 4 to luz. Byle piloci przeżywali, to najważniejsze. Tymczasem Voltq z ekipą widzę nadal srają sobie wesoło offtopem I NIC. 1
Badalamann 982 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja (edytowane) 39 minut temu, TheMr. napisał(a): Wspomniane było o HQ RUS, to ci odpowiadam co obecnie na to lata, w większej ilości. Wiem, że to kompletnie inny rodzaj uzbrojenia. SS jest do niszczenia podziemnych, a HQ Rosjanie mają obecnie w dużych budynkach jeśli jakiekolwiek zostaną - Kherson, Kursk. I to HAMMEry wykonują robotę bo to najcięższa broń obecnie Ukraińców w większej ilości. Nie lataja bo bomby nie mają takiego zasięgu. Tzn uderzają nimi w budynki mieszkalne zaadopotowane na sztaby dowodzenia kompanii. Bo te są na tyle blisko frontu ze bomby szybujące je sięgną. Ale już sztab batalionu czy brygady jest znacznie dalej od frontu. Na tyle że trzeba ATACMS z HIMARSa albo storm shadow lub odpowiednika. Odsunięcie sztabów ruscy ogarnęli i wdrożyli juz gdy weszły HIMARSy z podstawowymi pociskami kierowanymi o zasięgu cos 80 km. Bo po samym wejściu tej broni Ukraińcy mocno tym tłukli po dowodzeniu ruskich. Edytowane 16 Maja przez Badalamann 1
Suchy211 1 253 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja 20 minut temu, VRman napisał(a): Czyli razem cztery F16tki już są out Przy czym ilu pilotów stracili to nie wiem. 0-1 najprawdopodobniej, 2 bardzo mało prawdopodobne. Wolski w najnowszym filmie mówił o utracie 3 maszyn, ale o pilotach nic, albo akurat przegapiłem, bo słuchałem kątem ucha. Ile F16tek tam jest u nich (na Ukrainie) w stanie latać? Jak jest 8 minus 4, to źle. Jak jest 12 miuns 4 to słabo, ale jak 30 minus 4 to luz. Byle piloci przeżywali, to najważniejsze. Tymczasem Voltq z ekipą widzę nadal srają sobie wesoło offtopem I NIC. Ten pilot z pierwszego zestrzelonego przez FF nie żyje. Więc jeden odpadł na pewno. 1
drex1 232 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja 45 minut temu, VRman napisał(a): Czyli razem cztery F16tki już są out 3 To już trzeci przypadek utraty F-16 przez Ukrainę, a w poprzednich wypadkach zginęło dwóch pilotów. https://wiadomosci.wp.pl/ukraina-stracila-kolejne-f-16-nadzwyczajna-sytuacja-7157259065559552a 1
TheMr. 2 602 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja 3 samoloty w 5 miesięcy to nie jest zły wynik. Gorzej że to nie walka z samolotami RUS tylko dwa razy walka z rakietami, a raz samobój. 1
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja (edytowane) Zakończyły się pierwsze rozmowy ukr-rus w Stambule. Podobno zbrodniarze żądali wycofania wojsk ukraińskich z Ukrainy Edytowane 16 Maja przez Henryk Nowak 1
michaelius33 354 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja Czyli to samo - zróbcie kraj bezbronnym a my was może nie najedziemy od razu od razu tylko lat później 3
Crew 900 999 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja 3 godziny temu, drex1 napisał(a): 3 To już trzeci przypadek utraty F-16 przez Ukrainę, a w poprzednich wypadkach zginęło dwóch pilotów. https://wiadomosci.wp.pl/ukraina-stracila-kolejne-f-16-nadzwyczajna-sytuacja-7157259065559552a Nic dziwnego skoro Trump ograniczył ich działalność i nie są w 100% sprawne. 1
hubio 1 173 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja Z dokumentów, do których dotarł "Financial Times", wynika, że Ukraina wydała setki milionów dolarów na broń, której nigdy nie otrzymała https://www.money.pl/gospodarka/potezne-straty-ukrainy-na-zakupach-broni-financial-times-ujawnia-7157279184939616a.html 1
VRman 2 635 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja Czyli "Jak powiedzieć, że nie chcemy żadnego pokoju tak, aby jeszcze zasygnalizować jak bardzo mamy w dupie przeciwną stronę" odcinek 3846-ty. 1
areczek1987 899 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja (edytowane) https://wiadomosci.onet.pl/swiat/zakonczyly-sie-negocjacje-ukraina-rosja-kreml-stawia-nowe-zadania/5th0nb3 to chyba i z nami? Edytowane 16 Maja przez areczek1987 1
kubikolos 1 324 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja Cytat Sankcje USA na prokuratora MTK za ściganie izraelskich zbrodniarzy Zablokowane zostały jego konta e-mail i bankowe, a 900 pracowników MTK nie może wjechać do USA. Rząd USA ostrzega, że osoby i firmy wspierające Khana mogą zostać ukarane. Dwie organizacje praw człowieka zakończyły współpracę z ICC. https://www.pbs.org/newshour/world/trumps-sanctions-on-iccs-chief-prosecutor-have-halted-tribunals-work-officials-and-lawyers-say XD
VRman 2 635 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja (edytowane) Wczoraj słuchałem "eskpertów", którzy mówią, że Trump zacznie cisnąć Rosję, bo wszystko u siebie mu nie idzie i potrzebuje sukcesu. A dziś w onecie widzę news o tytule:"liderzy Europy w szoku na widok ustaleń Putin-Trump! Trump nie jest gotowy do wywarcia nacisku na Rosję!" Taa.. A jakoś ja nie jestem ani w szoku ani nawet w zdziwieniu. Niektórzy nadal myślą, że milion "przypadków" niczego nie dowodzi i wcale Fiutin Trumpowi nie mówi co ma robić. Powiązania trumpowego "negocjatora" ze złapanymi agentami służby ruskiego wywiadu nadal nie dały do myślenia "ekspertom" i oni nadal myślą, że Trump nagle zmieni kurs i zacznie naciskać na rosję zamiast na Ukrainę. Edytowane 20 Maja przez VRman 1 2
hubio 1 173 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja (edytowane) Od początku 2022 roku niemal 30 tysięcy osób zatrzymano podczas prób ucieczki z Ukrainy, a kolejne 44,9 tysiąca przekroczyło granicę nielegalnie. Tymczasowa Komisja Śledcza ostrzega: skala zjawiska rośnie, a system jest pełen luk i nadużyć. https://wiadomosci.wp.pl/nieszczelna-granica-tylu-mezczyzn-ucieklo-z-ukrainy-7158786543475424a https://wiadomosci.wp.pl/zdezerterowal-caly-korpus-uciekaja-przed-wojna-7158807102814976a Edytowane 20 Maja przez hubio 1
indexinfio 180 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja 10 godzin temu, VRman napisał(a): Wczoraj słuchałem "eskpertów", którzy mówią, że Trump zacznie cisnąć Rosję, bo wszystko u siebie mu nie idzie i potrzebuje sukcesu. A dziś w onecie widzę news o tytule:"liderzy Europy w szoku na widok ustaleń Putin-Trump! Trump nie jest gotowy do wywarcia nacisku na Rosję!" Taa.. A jakoś ja nie jestem ani w szoku ani nawet w zdziwieniu. Niektórzy nadal myślą, że milion "przypadków" niczego nie dowodzi i wcale Fiutin Trumpowi nie mówi co ma robić. Powiązania trumpowego "negocjatora" ze złapanymi agentami służby ruskiego wywiadu nadal nie dały do myślenia "ekspertom" i oni nadal myślą, że Trump nagle zmieni kurs i zacznie naciskać na rosję zamiast na Ukrainę. Nadzieja umiera ostatnia. Teraz możemy już mieć pewność, że Trump nie wywrze realnego nacisku na Putina. Powstaje, a właściwie to już dawno powstało pytanie co dalej. Jak na razie zakładam, że ta wojna może jeszcze potrwać kilka lat, o ile front się nie załamie.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Kadajo,
Zasady "przechwycania" dla nieogarniętych ;)
Rekomendacja dodana przez Kadajo
1 reakcja
Pokaż odpowiedź