Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, hubio napisał(a):

Więc te osoby co wtedy pisały o "możliwościach wojskowych" rosji proszę o komentarz w sprawie broni hipersonicznej jaką posiada rosja.

Ależ proszę Cię bardzo: 

Rakieta oriesznik wdrożona na początku konfliktu, hipersoniczna - to słowo prawdopodobnie Cię przeraziło :) 

Bardzo droga, szacowana wartość wraz z wyrzutnią 200 mln USD  

Ilość sztuk- homeopatyczna

Celność na hektary, dlatego celują w miasta 

Więcej jest filmików jak oriesznik eksploduje podczas startu, niż tych co doleciało do Ukrainy

Wczorajszy atak to była zemsta putina, za rzekomy atak Ukraińców na jego dom. 

Od początku wojny na Ukrainie, ruskie wystrzelili około 20 000 rakiet na Ukrainę, w tym balistyczne i inne hipersoniczne i co? i nic, front dalej stoi. 

Opublikowano (edytowane)

@TheMr. jeden ban ci nie wystarczył? Słowa o usunięciu konta niezrozumiałe. Nigdy nie pisałem, że usunę konto. Chyba kogoś pomyliłeś. Tak czy inaczej uwaga personalna. A uwaga o brandzlowaniu się do.... No cóż... A na koniec kolejna prowokacja dotycząca mojej wiedzy.

Fora są po to żeby uczyć się nawzajem więc jak czegoś nie wiedziałem to już wiem. Za resztę merytorycznej odpowiedzi dziękuję choć odp. merytorycznej było z 10% w twojej odp. Mam ciebie w ignorach, ale tym razem odwinąłem - na moje nieszczęście :) 

@8V32 PcLab oby stał jak najdłużej.

No i ten pocisk to jednak nie byle co. Nie ma co zaklinać rzeczywistości i prawić kolejne farmazony:

https://wiadomosci.wp.pl/zmasowany-atak-ukraincow-na-rosyjski-woronez-wybuch-za-wybuchem-7242043159677440a

Oriesznik to rosyjski system rakietowy średniego zasięgu (IRBM). Zdaniem zachodnich ekspertów to zmodyfikowana wersja międzykontynentalnego pocisku balistycznego RS-26 Rubież. Pocisk porusza się z prędkością nawet do 8-10 machów (ponad 10-12 tys. km/godz.) i ma zasięg do 5,5 tys. km. Teoretycznie może on przenosić głowice jądrowe. (...)Według lwowskiej administracji obwodowej podczas ataku uszkodzony został ważny obiekt infrastruktury krytycznej. Czyli pewno ogrzewanie.

Ukraińcy odpowiedzieli w podobny sposób. Rezultat jest taki, że po obu stronach cierpi ludność cywilna. 

Gubernator biełgorodzki Wiaczesław Gładkow przekazał w sobotę na Telegramie, że 600 tys. mieszkańców nie ma prądu, ogrzewania i wody na skutek ukraińskiego ataku rakietowego. Na dworze panują siarczyste mrozy. Jak podaje Reuters, nie działa oświetlenie uliczne

Nie wiem dokąd to wszystko zaprowadzi. Ani putler ani Załenski nie ustąpi póki oboje żyją. Inna sprawa, że ruski zbrodniarz tak naprawdę nie chce żadnego pokoju. Dla niego 600 tyś zmarzniętych mieszkańców to nic. A pewno jeszcze większość z nich ma tak wyprane mózgi, że tylko zwiększa to nienawiść do Ukrainy.

Edytowane przez hubio