Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Udajesz głupiego czy jak?

Trafienie =/= strata.

Mogli trafić w kible. Albo w plac. Mogli trafić w oficerów albo w sprzęt.

Tu jest info, że trafili w jakieś bazy. No ja pierdzielę, kto by się spodziewał! :boink:

Po cholerę marnujesz ludziom czas takim gównem, postem z linkiem który nic nie wnosi? Ja nie muszę czytać gówna na WP, żeby rozumieć że żadna strona w żadnej wojnie nie podaje info o własnych stratach.

Jak widziałeś kogoś, kto potrzebuje, to było skierować to tylko do niego i wrzucić w spojler, a nie zawracać dupę wszystkim czytającym ten wątek. 

Jeszcze te szmaty z wp dostały przez to odsłony za swoje chamskie clickbaity :/

Edytowane przez VRman
  • Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

wedlug strony izraelskiej nie bylo tych trafien i te analizy to weryfikuja, czy w kolejnych analizach okaze sie ze to straty to kibel albo ich bron atamowa (XD) to sie dopiero okaze

ale tak naprawde nie ma to zadnego znaczenia, przeciez za te straty i tak zaplaca inni

1 minutę temu, VRman napisał(a):

Po cholerę marnujesz ludziom czas takim gównem, postem z linkiem który nic nie wnosi? Ja nie muszę czytać gówna na WP, żeby rozumieć że żadna strona w żadnej wojnie nie podaje info o własnych stratach.

po co zadajesz mi zbedne pytania jak w oryginalnym poscie od razu na nie odpisalem jednoczesnie zaznaczajac ze to zupelnie naturalne:

Godzinę temu, kubikolos napisał(a):

ale to moze byc ciekawe przezycie dla jednego trolla ktory nie mogl zniesc jak to cenzura w boskim izraelu XD

Opublikowano
1 godzinę temu, kubikolos napisał(a):

troche do poczytania o powoli odkrywanych stratach

Podaj choć jedną stratę

Jakbyś napisał "trafieniach" to OK.

Jakbyś linkował do czegokolwiek innego niż onetowo-wupowe clickbaity to OK.

Ale dałeś linka do clickbaitu i sam kłamliwie to opisałeś.

Szanuj forumowiczów i ich czas.

• Upvote 1
Opublikowano

Czyli my (zwykli ludzie) wiedzą, że to ruscy.

Sąd wie, że to ruscy.

A władze nic nie robią.

Jakby to się stało w Chinach albo Rosji, to by było od razu straszenie atomówkami, krzyczenie, że to wypowiedzenie wojny i domaganie się tego, tego, tego i tamtego. 

A w Anglii sobie ruskie służby morduję nowiczokiem, niszczą magazyny, w Europie to samo, rozwalają sobie jak chcą kable na Bałtyku i...

nic.

:sciana:

Nawet prorosyjskich partii nie mają odwagi pozakazywać, nawet nie domkną sankcji. Nawet nie zabiorą się na poważnie za Orbana i Fico. 

• Upvote 1
Opublikowano

no niestety mówią ze deszcz pada, a nie że kacap pluje

Rekordowy atak: Rosja zaatakowała Ukrainę, używając 728 dronów i 13 rakiet, co stanowi największy taki atak do tej pory.

Główny cel: Celem uderzeń było miasto Łuck w obwodzie wołyńskim, blisko granicy z Polską.

https://wiadomosci.wp.pl/rekordowy-atak-w-ukraine-wielka-bitwa-powietrzna-nad-krajem-7176366235065312a

Trump groził zbombardowaniem Moskwy?

- Powiedziałem Putinowi: "Jeśli wejdziesz na Ukrainę, zbombarduję Moskwę. Mówię ci, nie będę miał wyboru" - mówi prezydent USA na udostępnionym przez CNN nagraniu.

Dalej Trump opowiada, że Putin nie uwierzył w jego groźby. - Ale uwierzył mi w 10 procentach i to wystarczy - puentuje Trump.

https://wiadomosci.wp.pl/zbombarduje-moskwe-wycieklo-nagranie-z-trumpem-7176370146384832a

co za jełop:boink: 

Sergio Gor, dyrektor biura personelu prezydenta USA Donalda Trumpa, nie urodził się na Malcie, jak dotychczas twierdził. Media, powołując się na oficjalne dokumenty przekazały, że pochodzi on z ZSRR, terenu obecnego Uzbekistanu.

https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-klamstwo-czlowieka-trumpa-urodzil-sie-w-zsrr,nId,22163406

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Chyba ze 3/4 ekipy Trumpa która dostała stołki to ludzie z o podejrzanych korzeniach i kontaktach z ruskimimi lub chińskimi służbami. 

Nic nowego. 

A newsy typu "Trump wściekł się na Putina" i tak dalej, po tym jak niby miał robić odwrót od lizania dupy Fiutinowi już ze 20 razy, to obraza inteligencji czytelników. Na tym etapie jest to już nie tylko niewiarygodne, ale po prostu śmieszne.

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
W dniu 8.07.2025 o 19:51, TheMr. napisał(a):

Poważny prezydent, poważnego państwa. 

Właściwie to udzielił bardzo dobrej odpowiedzi. Kiedy już rżniesz głupa, to po same kule i do spełnienia. Zdecydowana większość wie jak jest, ale zawsze się znajdzie spora grupka która stwierdzi, że "nie ma dowodów na to że wiedział, że powiedział to tamto i sramto". Również w razie czego w sądzie trzeba udowodnić, że ktoś nie jest debilem i jednak wiedział/widział/powiedział.

Edytowane przez Suchy211
  • Upvote 1
Opublikowano

czyli negocjacje poszly slabo i robia grunt pod kolejne podejscie

12 godzin temu, Winter napisał(a):

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-07-09/jak-sie-nie-podoba-to-zamykamy-i-do-widzenia-prezydent-sstanowczo-o-ukrainie-i-sojusznikach/

Ruska onuca :rotfl2:

Pokazaliście wsiowy głupku, że jesteśmy sługami Ukrainy w każdej kwestii, a teraz nagle przyszło zdziwienie.

klasyczny cykl polskiego polityka - konczy sie wladza i nagle zaczyna przemawiac ludzkim glosem z sensem

Opublikowano (edytowane)

Choćbym nie wiem jak chciał, ale nie umiem zrozumieć Trumpa.

Raz jest zawiedziony Putinem i wspiera Ukrainę.
Raz mówi, że Ukraina jest współwinna wojny i powinna nie być taka roszczeniowa.

Ale może dziecko odkrywa jak wygląda świat, a ten świat, to Putin który nie jest taki miły jak na obrazkach.

Edytowane przez Keller
  • Upvote 1
Opublikowano

Tak tak. On jest tylko taki głupiutki.

Skasował zespół mający bronić USA przed ruskimi cybersłużbami tak przypadkiem.

Otoczył się ludźmi mającymi powiązania z kremlem przypadkiem.

Chodził na wywiady do Tima Poola, który krzyczał niczym sołowiow "Ukraine is our enemy! We should apologize to Russia!" przypadkiem.

Co za głupiutki starszy człowiek. Jak mi go szkoda...

Opublikowano
2 minuty temu, VRman napisał(a):

Tak tak. On jest tylko taki głupiutki.

Skasował zespół mający bronić USA przed ruskimi cybersłużbami tak przypadkiem.

Otoczył się ludźmi mającymi powiązania z kremlem przypadkiem.

Chodził na wywiady do Tima Poola, który krzyczał niczym sołowiow "Ukraine is our enemy! We should apologize to Russia!" przypadkiem.

Co za głupiutki starszy człowiek. Jak mi go szkoda...

To teraz wyjaśnij mi czemu chce wspierać nagle Ukrainę i mówi o dodaniu broni. Dla mnie w ogóle takie wojny zastępcze to tylko chodzi o hajs, sprzedawanie broni i inne takie pierdoły, a ludzie to mięso do przemielenia. Reszta to gra pod publiczkę z różnymi gadkami do mediów. Ale Trumpa nie idzie rozszyfrować czy chce walki na wyniszczenie, czy by się Ukraina poddała,czy Rosji dowalić.

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze się nie zorientowałeś, że on gada bzdury które nie mają znaczenia?

Ile razy on niby zmianiał zdanie? Na czyny patrz a nie na to co ten debil gada, bo gada bzdury.

Jak na razie wszystkie czyny wskazują jasno: jest po stronie Rosji.

Nawet w kwestii ustaw i podatków gada ciągle, że jest antysystemowcem a pcha ustawę, która zabierze zwykłym i da najbogatszym. Ale jak słuchać co mówi to jest to "beautiful bill".

Nawet swoich okłamuje.

Gadaniem to se może przygotowywać grunt pod "no wicie rozumicie, my chcieli, ale sie nie dało, winc dalyśmy my sobie spokój i niech sami się dogadujom"

Edytowane przez VRman
Opublikowano
Godzinę temu, Keller napisał(a):

To teraz wyjaśnij mi czemu chce wspierać nagle Ukrainę i mówi o dodaniu broni. Dla mnie w ogóle takie wojny zastępcze to tylko chodzi o hajs, sprzedawanie broni i inne takie pierdoły, a ludzie to mięso do przemielenia. Reszta to gra pod publiczkę z różnymi gadkami do mediów. Ale Trumpa nie idzie rozszyfrować czy chce walki na wyniszczenie, czy by się Ukraina poddała,czy Rosji dowalić.

mniej więcej kontynuuje politykę poprzedniego rządu czyli to co napisałeś. 

Nie chce żeby Ukraina upadła ale też nie chce żeby wygrała. Chce osłabiać i wyniszczać Rosję bo Rosja dąży do unicestwienia narodu ukraińskiego. Rosja dalej realizuje plan z początku inwazji bo wstrzymano lub ograniczono dostawy broni dla Ukrainy.

Kanclerz Niemiec powiedział że jeszcze wojna długo się nie zakończy a jak na razie Niemcy najtrafniej przewidują jak potoczy się sytuacja. 

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/merz-oglosil-wyczerpanie-dyplomatycznych-srodkow-zakonczenia-wojny-w-ukrainie/52q96jb

• Like 1
Opublikowano

Trump zmienia zdanie jak skarpety – raz Ukraina dobra, raz zła. A Zachód gra w "pomagamy, ale bez przesady", żeby nie wkurzyć Rosji. Finalnie chodzi o kasę i wpływy, nie o wartości.

A jak ktoś pyta "gdzie były służby", to zwykle sam nie wie, gdzie leży Ukraina na mapie 😄

Opublikowano

@Dimazz Nawet w 1% nie kontynuuje tego co robił poprzedni rząd. Więcej przeszkadza niż pomaga. A powrót dostaw to tyle ile kot napłakał żeby nie było że się wycofują całkowicie, chociaż dostawy są na poziomie praktycznie wycofania.