tgolik 545 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca Godzinę temu, Crew 900 napisał(a): Jakiś czas temu kupiłem i się zabrałem. Czemu to ledwo zipie na rtx 3070ti ? Na RTX 4090 też chodzi bardzo chimerycznie.
tgolik 545 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca (edytowane) Czasem chodzi płynnie a później zaczyna haczyć, pojawia się stutter, klatki spadają. Potem znowu działa płynnie. Edytowane 17 Czerwca przez tgolik 1
caleb59 1 620 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca I tak ma każdy, nie naprawili i nie naprawią stutteru w tej grze. 1
PaVLo 916 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca (edytowane) Na Nexus jest mod z plikami ini https://www.nexusmods.com/silenthill2/mods/23?tab=files który niesamowicie przyspiesza grę, ale niestety w jednym z plików jest zmienna, która strasznie ściemnia pomieszczenia, więc na razie usunąłem je, ale jutro jeszcze pokombinuję z nimi, bo bardzo fajnie reszta wygląda. Z tym modem w ogóle wyłączyłem DLLS i grałem w płynnych 60fps w natywnej 4k. Bez niego używam tylko DLLS i skaluję obraz na +2x, zachowując płynność. Edytowane 17 Czerwca przez PaVLo 1
ODIN85 3 500 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca 6 godzin temu, caleb59 napisał(a): I tak ma każdy, nie naprawili i nie naprawią stutteru w tej grze. Przecież to jest tylko w mieście. W zamkniętych lokacjach działa normalnie. 1
caleb59 1 620 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca (edytowane) Zgadza się, tylko na mieście. Na szczęście nie jest to taki stutter fest jak w Dead Space Remake ale i tam zważywszy na wolniejsze tempo gry nie dręczyło to tak mocno no chyba, że ktoś jest na tym punkcie przeczulony max. Edytowane 18 Czerwca przez caleb59
Necronom 431 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca Już dawno nie odpalałem SH2, ale z tego co pamiętam to największy stutter był w budynkach właśnie. Na mieście gra działała ładnie, a dopiero w zamkniętych lokacjach zaczęła przycinać. Apartamenty to był pierwszy taki moment. Chyba, że coś tam się zmieniło. 1
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca Przenieśli stutter z apartamentów na miasto ale też mi się kojarzy coś że sttuter był w apartamentach a nie na mieście. 1
Reddzik 2 762 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca Co się dziwić, wyszli do ludzi, nie będą zamykać stuttera w 4 ścianach, niech też ma coś od życia dlatego będzie denerwować gracza tym co najlepiej potrafi Jak zakupię gierkę, to też dołączę do tej wspaniałości działania gry. 1
Crew 900 996 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca 17 godzin temu, PaVLo napisał(a): Na Nexus jest mod z plikami ini https://www.nexusmods.com/silenthill2/mods/23?tab=files który niesamowicie przyspiesza grę, ale niestety w jednym z plików jest zmienna, która strasznie ściemnia pomieszczenia, więc na razie usunąłem je, ale jutro jeszcze pokombinuję z nimi, bo bardzo fajnie reszta wygląda. Z tym modem w ogóle wyłączyłem DLLS i grałem w płynnych 60fps w natywnej 4k. Bez niego używam tylko DLLS i skaluję obraz na +2x, zachowując płynność. O wiele lepiej chodzi ale wywala błędy silnika...
PaVLo 916 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca Też miałem potem błędy i posądzałem stare sterowniki oraz wrzucony DLLS 310.2.1.0, ale postanowiłem wyrzucić z tego moda pliki Engine.ini oraz OptimaxP_Config.ini i gra stała się stabilna, jednak straciła ten boost. Jakoś nie mam ochoty analizować tych plików i szukać która zmienna psuje stabilność, gram i żadnych problemów. Pomieszczenia w końcu są jaśniejsze, zwłaszcza, że na początku gry nie mamy latarki, więc było to bardzo męczące, bo znikało wiele detali.
caleb59 1 620 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca (edytowane) To Wy nie gracie z RayTracingiem? To się nie dziwię bo akurat w przypadku tej gry to przymus. Edytowane 18 Czerwca przez caleb59 1
PaVLo 916 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca Oczywiście, że gram z RT bo robi to świetną robotę w tej grze . Obecnie najnowsze stery 576.80, biblioteki DLLS 310.2.1 i FG 310.2.1 (FG wyłączone w grze) oraz dzisiaj uaktualnione stery do chipsetu AMD Wszystko hula, ale dopiero jestem w miasteczku i zaczynam eksplorację dużego hotelu. Mgła w tej grze zrobiła na mnie piorunujące wrażenie, zwłaszcza gdy przebijamy się do hotelu
Necronom 431 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca (edytowane) Ale walki z Spoiler dwoma Pyramid Head to im nie daruję, jak to skopali. Nie ma porównania z oryginałem. Czy to w kwestii muzyki czy samej walki. Chyba największa wada. Edytowane 18 Czerwca przez Necronom
caleb59 1 620 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca Jeden pro tip dla ludzi, którzy zechcą ograć New Game + Spoiler Nie używajcie piły spalinowej, ta broń jest tak bardzo OP, że granie z tym na dłuższą metę niszczy rozgrywkę bo KAŻDEGO przeciwnika kładzie na 1 hita i robi się po prostu zbyt łatwo nawet na poziomie trudności Hard.
Crew 900 996 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca Pany normalnie dzwina sytuacja. Zakończyłem grę i rpozocząłem nową grę + Na początku gdzie miałem koło 30 fps a teraz w nowej grze plus mam stałe 60 fps i dalej z postępem...
tgolik 545 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca Właśnie o to chodzi. Kod tej gry jest dziki - Silent chodzi, jak chce.
caleb59 1 620 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca Ja u siebie nie zauważyłem takich sytuacji, w new game+ gra działa tak samo jak za czasów ogrywania pierwszy raz.
Keller 726 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca Komuś się shadery skompilowały dopiero po przejściu gry 3
Crew 900 996 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca 22 minuty temu, Keller napisał(a): Komuś się shadery skompilowały dopiero po przejściu gry Nie no bez kitu ciul wie o co chodzi.
Reddzik 2 762 Opublikowano Piątek o 09:09 Opublikowano Piątek o 09:09 To trailer filmu ale na podstawie gierki, jestem ciekaw co z tego wyjdzie.
Rekomendowane odpowiedzi