Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W kwestii usypiania/gaszenia ekranu czasem wystarczy ustawić inne czasy, dać zastosuj i z powrotem wrócić do własnych preferencji czasu potrzebnego do uśpienia i zastosować (przez Panel sterowania, nie Ustawienia). Po prostu na chwilę zastosować inny limit.

Opublikowano (edytowane)

Wie ktoś może z czym może być problem? Już kiedyś zgłaszałem problem z paczką KB przy aktualizacji, że wyskakuje błąd. Teraz nowa paczka aktualizacyjna KB5055523 i znowu błąd. Czym to może być spowodowane? Instalacja wskakuje na 100% niby, ale i tak kończy się niepowodzeniem.

Bez tytułu.jpg

Edytowane przez MarioDee
Opublikowano

Ciekawa sprawa z tym błędem przy pobieraniu. Ja po zmianie platformy na AMD nie instalowałem Windy na nowo, tylko po prostu resetowałem system. Teraz zainstalowałem na czysto z utworzonego w Media Creation Tool Windowsa na USB i wszystkie aktualizacje się pobierają :D

Opublikowano

Panowie, potrzebuję pomocy. 

Mam laptopa do diagnostyki aut z windowsem 11, kupiłem sobie program z instrukcjami serwisowymi i jest klops, ponieważ program się nie uruchamia...

Problemem jest net frame 4.8. Program współpracuję z net frame 4.5.1. Jak wiadomo w win11 z automatu jest zaszyty net frame 4.8. Pytanie, czy można jakoś wymusić doinstalowanie net 4.5.1 ? Przy próbie instalacji wyskakuję komunikat że na pc jest nowsza wersja tego programu i tyłek blady. Nie chcę wrzucać specjalnie windows 10, bo laptop oryginalnie wyszedł z win 11 i druga sprawa mam sporo programów na nim... 

Opublikowano (edytowane)

To w sumie taka ostateczność. Ale chyba nie ma wyjścia. Mam jeszcze jeden wolny slot nvme w lapku, więc najprawdopodobniej dokupie sobie dysk 250gb i tam wrzucę ten program z windowsem. Szkoda, że oficjalnie program powinien działać z win11, tylko nikt nie wspomniał że z wersją starsza niż 22h2 ...

Edytowane przez NoviAMG
Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, NoviAMG napisał(a):

Panowie, potrzebuję pomocy. 

Mam laptopa do diagnostyki aut z windowsem 11, kupiłem sobie program z instrukcjami serwisowymi i jest klops, ponieważ program się nie uruchamia...

Problemem jest net frame 4.8. Program współpracuję z net frame 4.5.1. Jak wiadomo w win11 z automatu jest zaszyty net frame 4.8. Pytanie, czy można jakoś wymusić doinstalowanie net 4.5.1 ? Przy próbie instalacji wyskakuję komunikat że na pc jest nowsza wersja tego programu i tyłek blady. Nie chcę wrzucać specjalnie windows 10, bo laptop oryginalnie wyszedł z win 11 i druga sprawa mam sporo programów na nim... 

No przecież net frame jest kompatybilny wstecz tak ?

https://learn.microsoft.com/pl-pl/dotnet/framework/migration-guide/

A może w WIN11 odptaszkuj 4.8 ?

1.jpg

Edytowane przez leven
Opublikowano (edytowane)

@leven

Dzięki, ale robiłem to i dalej nic się nie dzieje po uruchomieniu programu. 

@LeBomB tak, jako administrator, w trybie zgodności każdym jaki jest dostępny. Program się instaluje, aczkolwiek się nie uruchamia :/. Problemu z licencją też nie będzie, bo nawet nie jestem w stanie uruchomić programu, aby aktywować licencję... A program jest instalowany z oficjalnego źródła, nie żadne linki niewiadomego pochodzenia :/. 

Edytowane przez NoviAMG
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 1.05.2025 o 06:23, Send1N napisał(a):

Nie pamiętam jak jak to było metodą o której piszesz ale jak siedziałem na 11 to efekt który chcesz osiągnąć robił ten skrypt https://github.com/tsgrgo/windows-update-disabler wyłącza definitywnie związane z wu.

Ja akurat nie narzekam na WU, bo mam wersje systemu Insider :E i bardzo dobrze mi to chodzi, za to stronki internetowe, Nasze forum np, lub inne wolno mi się ładowały, jak by na coś czekały i się wku..m i wywaliłem skryptem Defendera. Tera zapiernicza jak malina.

https://github.com/ionuttbara/windows-defender-remover

• Haha 1
  • Upvote 1