galakty 3 318 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca Serio BIOS się instaluje przez WU? Na PC nigdy mi nie wyszukał (choć nie wiem czy miałem już W11), a na laptopie służbowym BIOS się instaluje z Dell command coś tam, a nie WU.
caleb59 1 621 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca 8 godzin temu, j4z napisał(a): Ale chyba nikt co dziennie nie sprawdza, czy jest dostępna nowa wersja? 1
Send1N 4 166 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca 9 godzin temu, j4z napisał(a): Swoją drogą właśnie się dowiedziałem, że WU robi update biosu. 😀 Ciekawe dlatego nie zrobił mi, jak miałem stary. W stacjonarkach takie coś nie ma miejsca, wu zasysa i instaluje w laptopach i to nie wszystkich 1 1
galakty 3 318 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca A to by miało sens, przecież co drugi na forum by miał uwalonego PC przez takie coś RAM na żyletki i już gotowe problemy z BIOSem 1
zakk87 83 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca (edytowane) Miałem 2 sytuacje gdzie system poleciał po update bios. Szwagier ma laptopa i nie wiedzieć czemu dział IT od którego go odkupił włączył na Windows 10 Bitlockera. Laptop był z biosem 2.65 i pewnego dnia szwagier pobrał opcjonalną aktualizację WU do Biosu w wersji 2.59! Zdziwił się, że Windows zapytał po restarcie o klucz do bitlockera. Druga sprawa to zmodyfikowany bios w desktopach HP, Dell, Lenovo, Fujitsu. Po dodaniu ręcznie sterowników aby dyski nvme startowały z portu PCI po takiej aktualizacji utracą taką możliwość. HP w sumie i tak prowadzi dziwną politykę, że wypuszcza biosy a później znikają z ich strony. Edytowane 9 Czerwca przez zakk87
LeBomB 2 053 Opublikowano 9 Czerwca Autor Opublikowano 9 Czerwca 12 godzin temu, Send1N napisał(a): W stacjonarkach takie coś nie ma miejsca, wu zasysa i instaluje w laptopach i to nie wszystkich yyyy, śmiem twierdzić inaczej ale to może zależy od producenta płyty lub całego komputera.
Send1N 4 166 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca (edytowane) A co byłeś świadkiem że WU zaciągnął w tle i zaczął instalację biosu do mobo w stacjonarnym? takiej akcji nigdy w życiu na oczy nie widziałem za to w lapkach to był chleb powszedni od lat W sumie może i w jakiś gotowcach biurowych np dell'a takie coś było ale nie widziałem aby u kogoś po złożeniu pc na gamingowych częściach takie coś się wydarzyło. Edytowane 9 Czerwca przez Send1N 3
zakk87 83 Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca (edytowane) Tak jak napisałem wyżej, Dell, HP, Lenovo, Fujitsu desktopy pobierają BIOS z WU. Powiem lepiej. Przygotowałem nowy HP 800 G3 po czym zaktualizowałemi BIOS, WU i oprogramowanie, zrobiłem obraz systemu Acronisem, wziąłem z paczki kolejnego HP 800 G3 i po przywróceniu obrazu pierwszą rzeczą jaka mnie przywitała to aktualizacja BIOS. Z kolejnymi było to samo. Nie spotkałem się z tym nigdy w PC składakach. Edytowane 10 Czerwca przez zakk87 2 1
galakty 3 318 Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca (edytowane) Mój Dell aktualizuje BIOS ale tylko z dodatkowego oprogramowania Della, z WU nigdy. Pewnie zależy od korpo i polityki. Edytowane 10 Czerwca przez galakty
LeBomB 2 053 Opublikowano 10 Czerwca Autor Opublikowano 10 Czerwca (edytowane) @Send1N tak jak napisał @zakk87 w gotowcach biurowych to jest częste. Edit: zaznaczam, że odpowiadałem na określenie że "w stacjonarkach nie ma czegoś takiego", a nie że w składakach gamingowych. Edytowane 10 Czerwca przez LeBomB 1
Send1N 4 166 Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca To by się zgadzało, nawet przypomniałem sobie że kiedyś miałem takiego biurowca od della na stole i była taka sytuacja więc mój błąd nie do końca dobrze się wyraziłem wcześniej 1
caleb59 1 621 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca https://www.guru3d.com/story/windows-11-24h2-game-freezing-issue-resolved-in-june-2025-update/ 1
j4z 939 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca (edytowane) Za każdym razem marzę, że poprawi się u mnie. Za każdym razem jak NV wydaje sterownik, również marzę. Marzenia się nie spełniają... Edytowane 11 Czerwca przez j4z
Pawelek6 253 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca Może jak uda się zaaplikować tą wersję z handhelda, to będzie ok Ciekaw jestem czy będą próby przeniesienia tej wersji na PC.
daerragh 103 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca (edytowane) Dostaliscie juz czerwcowy Cumulative Update dla 24H2? Patch Tuesday byl wczoraj, a dzisiaj u mnie nie ma jeszcze tej aktualizacji. Normalnie w innych miesiacach zawsze juz byla. Edytowane 11 Czerwca przez daerragh
Pan Mateoo 448 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca 4 godziny temu, j4z napisał(a): Marzenia się nie spełniają... Marzenia się nie spełniają, marzenia się spełnia. Problem tkwi w twoim sposobie myślenia.
Pan Mateoo 448 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca ... well... Zamiast marzyć o prawidłowo działającym sterowniku napisz własny - taki który będzie działał dokładnie tak jak ty chcesz 2
j4z 939 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca To może kartę i system też sobie zrobię. A pieniążki to za co ci ludzie biorą?
caleb59 1 621 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca 5 godzin temu, daerragh napisał(a): Dostaliscie juz czerwcowy Cumulative Update dla 24H2? 1
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca Nawet nie wiem, ale dla bezpieczeństwa zainstaluje dopiero w sierpniu
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca Może w latach kiedy był win xp/7 klikłem na rozwiązywanie problemów kilka razy, nigdy nie przynosiło efektu, później już olewałem a teraz zagadka została rozwiązana 5
galakty 3 318 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca Bez kitu, komuś kiedykolwiek to pomogło?
Rekomendowane odpowiedzi