Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Tomek1623 napisał(a):

Siedziałem w ekosystemie Thrustmastera, mam kilka obręczy 599XX Evo, SF1000, i padło na nową direct axial drive T598, premiera w Europie za 2 tygodnie.

Super, liczę na wrażenia. :) Ponoć pod względem FFB jest naprawdę bardzo, bardzo dobrze (moc, responsywność, detale) - problem tylko póki co z brakiem softu no i przejściówki QR do starszych obręczy (QR jest nowy).

Edytowane przez Zas
Opublikowano
Godzinę temu, Zas napisał(a):

Super, liczę na wrażenia. :) Ponoć pod względem FFB jest naprawdę bardzo, bardzo dobrze (moc, responsywność, detale) - problem tylko póki co z brakiem softu no i przejściówki QR do starszych obręczy (QR jest nowy).

Zamiast adapterów QR na stare złącze można już kupić "QR upgrade" Demontujesz z obręczy stary system i zakładasz nowy QR, opdpada potrzeba zakupu adaptera. Póki co pasuje do wszystkich obręczy oprócz SF1000, ta ma dostać swój końcem roku ;)

onlinecontent-qrupgrade_1000x1000_4-en.webp

• Like 1
Opublikowano
22 godziny temu, Dominix napisał(a):

No napewno, bo nie czesto czytam że jazda w AC ma sie nijak do prawdziwej jazdy.

@halfi co do pedałów, to bass shakery beda lepsze niz te wibracje na V3. Sam mam dwa małe na moich pedałach i działa to elegancko.

Masz jeszcze P1000 z tym.

Haptyki od simagica pasują wszędzie. 

Mam na hamulcu i gazie i nie wyobrażam sobie jazdy bez nich.

Opublikowano (edytowane)

A da się ustawić żeby wibrowało przy lockup? Bo w sumie to ja nie jeżdżę niczym co ma ABS uświadomiłem sobie :E 

EDIT: Widzę że w Simhub się da, hmmm... Pytanie czy mnie sąsiedzi nie ukatrupią za takie wibracje na podłodze.

Edytowane przez galakty
Opublikowano (edytowane)

Ja mam takie, plus dokupiłem mocowanie 

https://www.ebay.co.uk/itm/155997254109?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=711-127632-2357-0&ssspo=dU1vO9bWRCO&sssrc=4429486&ssuid=kSiREypDR0C&var=&widget_ver=artemis&media=MORE

Simhub I działa świetnie w AC, F1, AMS, Forza itp.

Czy blokowanie kół, czy ABS, czy jak tył się ślizga.

Do tego karta dźwiękowa dodatkowa jest potrzebna.

Nie poprawiło mi to jakoś czasow, ale dodaje lepszej immersji ;)

Zawsze możesz dać jakąś gumę pod stojak aby wykluczyć wibracje na podłodze 

Screenshot_20241117-175142~2.png

Edytowane przez Dominix
  • Upvote 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Super, że dodają takie rzeczy. Ale niestety nigdy nie będzie to jeden sim do wszystkiego bo zabraknie licencji na zwykłe auta, będzie tylko grupka wybranych i reszta aut jaką stworzy społeczność.

Opublikowano
36 minut temu, halfi napisał(a):

Super, że dodają takie rzeczy. Ale niestety nigdy nie będzie to jeden sim do wszystkiego bo zabraknie licencji na zwykłe auta, będzie tylko grupka wybranych i reszta aut jaką stworzy społeczność.

Ja tam nie potrzebuje 400 samochodów. W FH i tak korzystałem zawsze z max 20 ulubionych samochodów. Dla mnie idealnie to jest około 150 samochodów. FH5 ma ponad 800...

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, KiloKush napisał(a):

Ja tam nie potrzebuje 400 samochodów. W FH i tak korzystałem zawsze z max 20 ulubionych samochodów. Dla mnie idealnie to jest około 150 samochodów. FH5 ma ponad 800...

W FM/8 mam 150 aut które mnie interesowały i nie ma tam wielu rarytasów które olałem i nie kupiłem. Mam 22 mln nudzącej się forsy i nie mam ich na co i po co wydawać. Doszedłem do momentu w którym albo będę ustawiał jeden kolor dla nie używanych aut, albo będę je sprzedawał, bo mi się źle wyszukuje w tym niezbyt fajnym systemie listy. 

Nie zamierzam mieć "kolekcji" bo preferuję jazdę, ustawiam setupy rozwijając samochody i nie mam czasu żeby skupić się na wszystkich. 

Podchodząc do wszystkich tytułów w ten sam sposób, nigdy nie brakowało mi aut w żadnym simie. Zawsze można znaleźć kilka które mi leżą w jeździe i skupić się na ich rozwoju. 

Na wyprzedażach można łatwo uzupełniać DLC i posiadać kompletną bazę. I cóż z tego. W AC i ACC używam tylko kilku aut które lubię. Jeździć we wszystko nie ma czasu ani sensu. 

Tory to już co innego, a też pewnie każdy ma w nich swoje preferowane, które bardziej pasują od innych.

20 godzin temu, halfi napisał(a):

Zgadza się, ale jak gra ma pule 50 aut to ciężko znaleźć tam wszystkie swoje ulubione.

To aż nadto żeby na dobrym poziomie poznać je wszystkie. 

Doprowadzać immersję na wysoki poziom, tak żeby poznawać je wszystkie głębiej. 

Zamiast inteligencji sztucznej zacznijmy rozwijać swoją własną.

Gdy zacząłem używać DD nagle wiele kropek zaczęło się łączyć i poszło to lawinowo, bo DD to wysokiej jakości "czujnik" gry. Mając doświadczenie w jeździe w simach, z tym nowym narzędziem progres staje się szybki. 

Dla mnie teraz FF i setupy, są jak matrix dla Neo. 

Biorę dowolne auto w FM/8, kręcę trochę śrubkami i jest "ja pierdolę" (lektor czyta to jako WOW).

Dlaczego ? Bo FF ustawiłem bardzo sugestywnie.

Edytowane przez tekkno