Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Problemem jest tylko to, że to MOŻE być początek „dobrych” zmian dla graczy polskich. Mniej reklam gier, usług, może kiedyś polonizacji (gorszej jakości, mniej tytułów bez PL) mniej wersji kolekcjonerskich itd. 
Sony szuka oszczędności i znajduje je, tylko potem gracze dostaniemy gorszy produkt (jakikolwiek gorszy) a cena gry na pewno podrożeje. 
Trzeba odbić sobie Concorda….

Edytowane przez kanon7
  • Like 1
Opublikowano
46 minut temu, voltq napisał(a):

Niech likwidują , nie chcą moich pieniędzy wydań gdzieś indziej ja w gry bez języka polskiego nie gram i pewnie jest masa takich graczy nie każdy zna dobrze języki obce

Znaczy przespałeś czasy PSX (od niego nazwa PSX Extreme) oraz Playstation 2.

2 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Jak zwykle szukanie oszczędności nie tam gdzie ich powinno się szukać...

Już likwidowali firmy gdy gra sprzedała się np. w 3 milionach.

W dawniejszych czasach:

1. Nie było gier PL.

2. Polacy to były podludzkie śmiecie.

3. Zaś UE to podludzie.

4. 1 dolar = 1 euro (nawet przy cenie 1,5 a przy 1,2 zawsze).

Np. Gra wychodziła 1 listopada w Japonii, w USA na święta, a w UE w następnym roku, w tym pod koniec. Gra na JP USA miała 60 fps, a UE niestabilne 15-50 fps (rzadko, ale i tak skandal).

Wszystkie fanboje Sony mogą się nieźle zdziwić jeśli Xbox upadnie jak Sega i zostanie wydawcą gier. Wtedy Sony da nam popalić, od razu zlikwidują swojego Game Passa, a gry w wersji ang po 400-500 zł na PS6. Jesteśmy dla nich małym rynkiem z małą sprzedażą i nami gardzą. W ogóle Japończycy mało co wydają po polsku (nie stać ich na tłumacza Google), więc gry fabularne tracą dużo.

Opublikowano

Przecież tłumaczenia i tak są outsourcowane. Tego PS Polska na pewno nie robi, jedynie koordynuje.

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, slafec napisał(a):

Za polską lokalizację podobno odpowiada inna firma.

Czym oni się tam zajmowali? Kojarzę ich jedynie z kanału na yt (jak jeszcze Kinga Kujawska tam pracowała). 

Zapewne promocją i wsparciem lokalnych sklepów

Ja i tak mam konsolę ustawioną na Angielski by się Polskie tłumaczenia nie włączały :E

Edytowane przez michaelius33
Opublikowano (edytowane)
W dniu 20.02.2025 o 15:53, sino napisał(a):

Znaczy przespałeś czasy PSX (od niego nazwa PSX Extreme) oraz Playstation 2.

Już likwidowali firmy gdy gra sprzedała się np. w 3 milionach.

W dawniejszych czasach:

1. Nie było gier PL.

2. Polacy to były podludzkie śmiecie.

3. Zaś UE to podludzie.

4. 1 dolar = 1 euro (nawet przy cenie 1,5 a przy 1,2 zawsze).

Np. Gra wychodziła 1 listopada w Japonii, w USA na święta, a w UE w następnym roku, w tym pod koniec. Gra na JP USA miała 60 fps, a UE niestabilne 15-50 fps (rzadko, ale i tak skandal).

Wszystkie fanboje Sony mogą się nieźle zdziwić jeśli Xbox upadnie jak Sega i zostanie wydawcą gier. Wtedy Sony da nam popalić, od razu zlikwidują swojego Game Passa, a gry w wersji ang po 400-500 zł na PS6. Jesteśmy dla nich małym rynkiem z małą sprzedażą i nami gardzą. W ogóle Japończycy mało co wydają po polsku (nie stać ich na tłumacza Google), więc gry fabularne tracą dużo.

Właśnie odwrotnie miałem ps1 i PS2 jako ostatnia konsolę PlayStation i gry w językach obcych były ogromnym problemem i PS3 już nie kupiłem przeszedłem tylko ja PC 

https://www.resetera.com/threads/all-games-with-ps5-pro-enhancements.1026072/

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Jakoś miałbym opory zakupić TV (szczególnie) OLED'a  od małej firmy; tj. Jarosław Pyrek- Sprzedaż Internetowa
Dystrybucja skąd/dokąd? O gwarancji nic w aukcji. Co potem z reklamacją w razie "w"?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dopytać tylko czy wystawia FV23% jak tak to jest gwarancja producenta. Cena dobra bo dystrybucja na rynek niepolski ( różnica w pilocie jest), na nasz jest C45, no i w końcu kupujemy przez allegro to łatwiejszy zwrot kasy jakby problem był.

Edytowane przez Elvis79
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Faktycznie, monster hunter pokazuje duza roznice na korzysc PRO w trybie wydajnosci (1080p). Bazowy model dziala z FSR1, co jest gwozdziem do trumny dla jakosci obrazu %-) Tylko czy nie mialo byc tak, ze quality mode z ps5 (1656P) powinno dzialac na PRO w 60 fps?  :hmm:

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER
Opublikowano
2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Na PS5 wygląda to tragicznie :D