Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Qrdello

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Spychcio napisał(a):

Wtedy bedzie wszystko czarne na białym.

Tzn co ?? Bo jakikolwiek wynik bedzie to co niby wniesie lub co to mialoby zmienic?? Ktos kto chce zlozyc PC to go po prostu zlozy nie patrzac na konsole a ten kto chce kupic konsole to i tak ja kupi niezalzenie do tego czy taki pc w podobnej cenie bedzie wydajniejszy czy nie.

Takie porownania beda mialy znaczenia dla 1% ludzi siedzacyh na forum ktorzy kalkuluja kazda zlotowke w takim porownaniu ;)

1 minutę temu, Phoenix. napisał(a):

Tzn co ?? Bo jakikolwiek wynik bedzie to co niby wniesie lub co to mialoby zmienic?? Ktos kto chce zlozyc PC to go po prostu zlozy nie patrzac na konsole a ten kto chce kupic konsole to i tak ja kupi niezalzenie do tego czy taki pc w podobnej cenie bedzie wydajniejszy czy nie.

Takie porownania beda mialy znaczenia dla 1% ludzi siedzacyh na forum ktorzy kalkuluja kazda zlotowke w takim porownaniu ;)

Jejku, mi chodzi tylko o sprawdzenie jaka jest prawdziwa wydajność PS5 PRO.

Guzik mnie obchodzi co kto kupuje.

Sam też kupuje to co chce i co lubię. Nie interesuje mnie opina innych.

Gram na PC i konsolach.

Ale taki test nigdy nie bedzie obiektywny bo niestandardowy SOC nigdy nie da sie porownac 1:1 z gpu od PC ;)  W teori bedzie mozna porownac z RDNA4 bo bedzie temu najblizej w desktopie ale tam zapewne bedzie znowu wiele innych roznic i czynnikow wplywajacych na wydajnosc. No ale ok rozumiem twoja ciekawosc i tez zapewne obadam taki material jak wyjdzie :D

Edytowane przez Phoenix.

jezeli te pssr okaze sie gorsze tylko od nvidia i dzieki temu będzie obraz prawie jak w dlss to skalując z jakieś rozdzielczości żeby nie było mydła +  zachowując 50-60 fps poniżej 50 czuć spadki było by już bardzo dobrze przycięcie detali w grze tak mocno nie boli , tylko gdyby był ten napęd mogli dać mniejszy dysk , ja bym ustawiał dwa tryby do każdej gry 30fps RT i 60fps bez RT z najwyższa możliwa rozdzielczością i detalami

to wtedy ta konsola ma sens w takiej cenie , ten brak napędu najbardziej boli

Edytowane przez voltq

Kurde tak czytam ostatnie kilka stron i już jestem stary :D Kiedyś też mnie interesowało co ile ma ramu, mocy, a teraz chce sobie odpalić grę i pograć. Nawet nie wiem ile ramu ma Xbox czy PS5 czy jaki dokładny model procesora ma mój telefon. Nie ma w tym nic złego, takie luźne przemyślenia, że dla większości ludzi ma to małe znaczenie. Sam kupiłem Pro, żeby przejść sobie parę gierek, do tego fajny jest duży dysk w niej. Jak mi się znudzi to pewnie sprzedam. 

Miło, że wentylator w środku technicznie przypomina deltę z ps5, z dodatkowym wsparciem dla łopatek w środku - chociaż producent to foxcon, więc spodziewac sie można wszystkiego.

Dzisiaj rozmawiałem na czacie z konsultantem z xkom i potwierdził mi wysyłkę w środę. Ja preorderowałem z zapłatą przy odbiorze, i powiedział że teoretycznie jeżeli w ciągu 3 dni nie anulowali, to nie powinno być problemu - zresztą, mam doliczone i za transport fedexem i pobranie - więc de facto musieliby po chamsku anulowac w ostatniej chwili - ale jak tak zrobią, to to będzie mój ostatni zakup w xkom.

50 minut temu, Qrdello napisał(a):

Miło, że wentylator w środku technicznie przypomina deltę z ps5, z dodatkowym wsparciem dla łopatek w środku - chociaż producent to foxcon, więc spodziewac sie można wszystkiego.

Dzisiaj rozmawiałem na czacie z konsultantem z xkom i potwierdził mi wysyłkę w środę. Ja preorderowałem z zapłatą przy odbiorze, i powiedział że teoretycznie jeżeli w ciągu 3 dni nie anulowali, to nie powinno być problemu - zresztą, mam doliczone i za transport fedexem i pobranie - więc de facto musieliby po chamsku anulowac w ostatniej chwili - ale jak tak zrobią, to to będzie mój ostatni zakup w xkom.

Przypomniałem sobie:lol2: że muszę odebrać jeszcze w listopadzie PS5 w wersji 30th Anniversary Editon.

Edytowane przez Spychcio

Godzinę temu, Qrdello napisał(a):

na pewno z konsultantem  ? ja tam widzę chatbot'a

41 minut temu, ntt_system napisał(a):

tez mam tam zamówioną Pro :E

wd.jpg

image.thumb.png.41ae2b58f2b104fe4bdedf16bfc07c8f.png

@Phoenix.

Tak troszkę jakby lepiej :E 

Gram teraz w SM2 i co najbardziej mnie kłuje w oczy to wyraźnie przełączanie się upscalingu w niektórych scenach przy 60 fpsach oraz zaiste mierna jakość animacji postaci pobocznych :E mam wrażenie, że to lvl niżej niż SM1 i SM1MM.

Edytowane przez Qrdello

12 godzin temu, maxmaster027 napisał(a):

To nie jest RDNA2, to jest mocno zmodyfikowane GPU głównie pod RT, ma byc 3 krotnie szybsze dajac 2 krtonie lepsza jakosc RT. Procek jest ten sam lekko podkrecony. + dodatkowo inne modyfikacje PSSR itp. A jeżeli chodzi o kulute pracy to bedzie na pewno gorzej niz FAT, pewnie podobnie jak w "slimie". 

Jak siedzieliśmy jeszcze na Labie to ktoś w temacie dobrze to wytłumaczył i uzasadnił odnośnie CPU i faktycznie jest wystarczające do PS5 PRO. 

Odbicia w spodenki w trybie 60fps naprawdę na zadowalającym poziomie, myślałem że tylko w 30fps będą takie dobre. Dogma w 60fps to jakiś cud bo ten crap to wiemy jak działał i działa. TLOU2 tylko lepsza rozdziałka więc jakość widoczna tylko na żywo na ekranie, nie do pokazania YT.