Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na tym etapie, szczególnie w kontekście DLSS4, czy to jest wyjściowo 1080p czy 1440p nie ma wielkiego znaczenia, bo algorytmy i tak przebudowują obraz tak, że jest ostry a artefakty to już naprawdę rzadkość. Liczy się czy dany scaler potrafi ten obraz odszumić i generować w sposób stabilny pod kątem klatkarzu. DLSS4.5 pokazało że profile performance są równie dobre jakościowo co DLSS4 quality. 

PSSR2 wygląda obiecująco, jaka tam jest bazówka nawet nie sprawdzam. AW2 zyskał na tej podmiance wyraźnie, więc jak dla mnie jest ok. A z ilu startuje - kogo to obchodzi. Gram w grę a nie w rozdzielczość bazową :E  

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano (edytowane)

Na dostępność PS5 wpływ miała pandemia. Konsola wyszła w pół roku bo wybuchu pandemii i lockdowni połowy świata. Jeżeli będzie wysoka cena, to także i sprzedaż na start pewnie szałowa nie będzie.

No chyba, że SONY w końcu zaskoczy kilkoma exami powodującymi opad szczeny.... :hihot:

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano (edytowane)

Dokładnie, pamiętam, że jak kupowałem PS4 na premierę jeszcze wtedy w Saturnie w Silesii w Katowicach to po otwarciu wrót do galerii były sceny jak na filmach z walki o karpia w Lidlu. Jak już doszedłem do Saturna to wężyk ludzi liczył kilkaset osób.

Edytowane przez Geble