Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, voltq napisał(a):

PSSR narazie na poziomie FSR , na YouTube oglądam porównania ile artefaktów i błędów w obrazie generuje ta technika , nie ma podjazdu do DLSS co już tutaj niektórzy fani wieszczyli 

Ja widziałem na pro tylko SH2 i jest tragedia. FSR na wersji PC to jest ostre jak brzytwa cudo. Na Pro smużenie okrutne, wszystko rozmyte, oczy krwawią. Ziomek zakupił dozbrajaliśmy o napęd i dodatkowy dysk i sama konsola jeśli chodzi o kulturę pracy to jest :szatanek: Jakbym nie miał PC to szczerze bym zawijał. 

• Like 1
Opublikowano

Mialem olac temat i nie brac PRO ale jak zwykle widzac promocje nie moglem sie oprzec :E  3350zl jakies (£640) za prosiaka z napedem Sam pewnie niewiele pogram bo nic w backlogu z ps nie mam, ale dzieciak przynajmniej skorzysta na mojej slabosci. Teraz tylko opchnac fata, a jest tego sporo na rynku.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

U nas zawsze drogo, wyższy VAT, marża(czyt januszowe), lipna waluta i mamy co mamy, mi siostra kupiła PS4 slim w Niemczech i wysłała, bo było taniej niż u nas, to nic dziwnego, że u innych jest taniej.

3350zł z napędem... gdzie sam napęd to 700-1200zł zależy od sklepu, więc ładna cena, a u nas trzeba wybulić ponad 4tyś.

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Sheenek napisał(a):

Mialem olac temat i nie brac PRO ale jak zwykle widzac promocje nie moglem sie oprzec :E  3350zl jakies (£640) za prosiaka z napedem Sam pewnie niewiele pogram bo nic w backlogu z ps nie mam, ale dzieciak przynajmniej skorzysta na mojej slabosci. Teraz tylko opchnac fata, a jest tego sporo na rynku.

Za tą kasę to powijaj. Sam konsolkę jako urządzenie to oceniam bardzo mocno pozytywnie.  

Opublikowano

Na zachodzie w ogóle można trafić z tyłka promocje fajne :E Parę miesięcy temu szukaliśmy budy do kompa dla syna. Chciał Corsair 7000D airflow. W Polsce ~1250-1300pln, w DE ~1050pln w przeliczeniu z euro 245. I już mieliśmy wtedy za tyle brać w mindfactory, ale jakoś jakoś jeszcze mnie tknęło, aby wejść na alternate gdzie niby pokazywało cenę 5 euro więcej w wyszukiwarkach.
Wlazłem, oglądam, a tam z tyłka nie wiadomo skąd - 50euro do tego zakupu kupon, wystarczyło go tylko kliknąć/dodać i buda wyszła 199euro czyli ~860pln :E

• Like 2
Opublikowano

Nie wiem o jakich 3500zl wy tu mowicie, ale ostatni bundle czyli PS5pro + stand + Disc Drive blueray, byl za 4300zl i juz dawno go nie ma. Ostatnia cena Disc Drive to 1150zl. Wiec te 600zl co widnialo moze byc ciezkie w kalkulacji. Hipotetycznie zakladajac, ze jak sie pojawia napedy blueray szybko znikna beda raczej w okolicach 900-1000zl. Wiec cena za konsole to bedzie cos kolo 4700zl. 

A jeżeli chodzi o PC to nie patrzy sie jaki PC kupimy w tej cenie tzn 4700zl tylko np jaki PC jest najbardziej optymalny. Ostanio mozna bylo zlozyc PC za 6000zl z 7800x3d i 4070Super bo byly w promo tzn 2400zl. Wiec pytanie czy lepiej kupic sobie PS za 4700 czy komputer na ktorym zagramy we wszystko za 6000-6500zl. Jeżeli ktoś lubuje swiat sony, ma pełno gadżetów dodatkowych, vr, dual sense edge itp to zapewne bardziej oplacalne bedzie dla niego kupno ps5pro potem ewentualna sprzedaz starsze wersji jezeli ja ma, natomiast ten co ma ps5 i kupuje komputer to raczej nie sprzeda konsoli bo sobie ja zostawi zeby poprostu  miec albo na ekskluzywne tytuly do pogrania. Wiec kupno PC wychodzi jednak drozej, ale PS5pro nie dorówna jakoscia, roznorodnoscia, elastycznoscia i zastosowaniem np w programach i nawet sama grafika jaka jest na  PC z 7800x3d i 4070S. 

Takze PS5pro przy obecnych cenach takie sobie, bardziej dla tych co juz maja wszystko, kaska jest i taki upgrade mile widziany mimo ze bardzo kosztowny. A cena z czasem spadnie, a i same gry beda lepiej dopracowane bo polki co gry czekaja na update pod pro

Opublikowano

Nie patrz na to tak. Duża część graczy konsolowych po prostu nienawidzi PC za drivery/problemy jak zwał tak zwał. Na konsolce wrzucają płytkę i grają tyle. Sam mam tak, że jak odpalę grę na konsoli to siedzę i gram a na PC to gram sobie gram alt+tab i internet i pograne :E Jakby ps5pro obecnie było do wyrwania za 3-3.5k to już by stało na półce z tego powodu i w napędzie kręciło się FF7 Rebirth a potem FF16 

• Like 1
Opublikowano

Stellar Blade oficjalnie już zmierza na PC, Shift Up potwierdziło pracę nad portem 

18 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Nie wiem o jakich 3500zl wy tu mowicie, ale ostatni bundle czyli PS5pro + stand + Disc Drive blueray, byl za 4300zl i juz dawno go nie ma. Ostatnia cena Disc Drive to 1150zl. Wiec te 600zl co widnialo moze byc ciezkie w kalkulacji. Hipotetycznie zakladajac, ze jak sie pojawia napedy blueray szybko znikna beda raczej w okolicach 900-1000zl. Wiec cena za konsole to bedzie cos kolo 4700zl. 

A jeżeli chodzi o PC to nie patrzy sie jaki PC kupimy w tej cenie tzn 4700zl tylko np jaki PC jest najbardziej optymalny. Ostanio mozna bylo zlozyc PC za 6000zl z 7800x3d i 4070Super bo byly w promo tzn 2400zl. Wiec pytanie czy lepiej kupic sobie PS za 4700 czy komputer na ktorym zagramy we wszystko za 6000-6500zl. Jeżeli ktoś lubuje swiat sony, ma pełno gadżetów dodatkowych, vr, dual sense edge itp to zapewne bardziej oplacalne bedzie dla niego kupno ps5pro potem ewentualna sprzedaz starsze wersji jezeli ja ma, natomiast ten co ma ps5 i kupuje komputer to raczej nie sprzeda konsoli bo sobie ja zostawi zeby poprostu  miec albo na ekskluzywne tytuly do pogrania. Wiec kupno PC wychodzi jednak drozej, ale PS5pro nie dorówna jakoscia, roznorodnoscia, elastycznoscia i zastosowaniem np w programach i nawet sama grafika jaka jest na  PC z 7800x3d i 4070S. 

Takze PS5pro przy obecnych cenach takie sobie, bardziej dla tych co juz maja wszystko, kaska jest i taki upgrade mile widziany mimo ze bardzo kosztowny. A cena z czasem spadnie, a i same gry beda lepiej dopracowane bo polki co gry czekaja na update pod pro

Na Labie często był argument gdzie zamiast  ceny całej konsoli ktoś pisał że lepiej kupić nowego RTX'a czyli samo GPU 🤭😉

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Art385 napisał(a):

Nie patrz na to tak. Duża część graczy konsolowych po prostu nienawidzi PC za drivery/problemy jak zwał tak zwał. Na konsolce wrzucają płytkę i grają tyle. Sam mam tak, że jak odpalę grę na konsoli to siedzę i gram a na PC to gram sobie gram alt+tab i internet i pograne :E Jakby ps5pro obecnie było do wyrwania za 3-3.5k to już by stało na półce z tego powodu i w napędzie kręciło się FF7 Rebirth a potem FF16 

No pewnie tak. W UK nie ma problemu z tego co przejzalem z Blueray drive 99funtow.  Ameryka jeden sklep z normalna cena 79$ a walmart 169$ tzn ze tam tez juz jest ich malo. I ich zarobki w porownaniu do tutejszych, mimo tego w PL schodza tego typu rzeczy. Co oznacza bardziej, ze czlowiek porownuje ceny przed kupnem do wczesniejszych i kalkuluje, jezeli nie jest pierdyliarderem. A swiat PS mozliwe ze nie przepada za PC, aczkolwiek czesto nawet streamerzy uzywaja PC do przetwarzania sygnalu takze wiesz no, jakis PC sie po prostu przydaje.

6 minut temu, azgan napisał(a):

Stellar Blade oficjalnie już zmierza na PC, Shift Up potwierdziło pracę nad portem 

Na Labie często był argument gdzie zamiast  ceny całej konsoli ktoś pisał że lepiej kupić nowego RTX'a czyli samo GPU 🤭😉

No dosłownie, po prosti smieszne :)

Opublikowano
20 godzin temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@kanon7 Po miesiacu za 20zl mniej niz nowa ze sklepu? Ja przechodzilem w tydzien max od premiery, a i tak bylo narzekanie ze drogo i zeby zejsc z ceny.

A gdzie ja napisałem że kupuję płytę NOWĄ w sklepie?
Miesiąc, dwa po premierze używka olx/allegro itd.
Czytaj niżej.

22 godziny temu, kanon7 napisał(a):

Jak ktoś kupił w 2020 r. PS5 z napędem za 2399 zł i do dzisiaj gra w kup płytę tanio -> przejdź i sprzedaj ze stratą 10-30 zł to konsola nadal jest konkurencyjna. Bo TV ma każdy w domu.
Nawet teraz kupując PS5 z napędem 1899 zł (Black Friday) to nadal spoko opcja.
A PC jest po prostu bardzo konkurencyjne - biblioteka PC (Steam, exy PC) + exy Xbox + exy PlayStation :E

Opublikowano

Niby się PC przydaje ale jakoś na konsoli gram a na PC wszystko rozprasza. Nawet mi ciężko film obejrzeć jak się nie przełączę na Webos xD Takie zrycie dekla chyba z wiekiem przychodzi. 

Opublikowano (edytowane)

Pytanie z tych głupich :E  (przekładam napęd z slim do pro) -> osłona biała napędu w PS5 Pro, będzie pasować do PS5 Slim, po wyjęciu napędu - aby "dziurę" braku napędu w Slimie zasłonić?

Edytowane przez kanon7
  • Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, lukadd napisał(a):

Ta tylko, że z cyfrą na PS jest znacznie gorzej jak na PC. Bo Sony robi promki okazjonalnie i czasami trzeba sporo czekać, aż na daną grę znowu wrzucą promkę.
Obecnie Metro Gold na PS4 to koszt 169pln :E jakbyś dzisiaj chciał kupić w cyfrze :E

https://store.playstation.com/pl-pl/product/EP4062-PPSA01749_00-522MEEGOLDEDGEN9

Nawet zdrapki nic nie pomogą, bo na nich z kilkanaście % się średnio oszczędza.

PS Store to bardziej lombard niż sklep i do nieprzekreślonej ceny nie ma co nawet podchodzić (która też potrafi być z dupy).

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kanon7 napisał(a):

Pytanie z tych głupich :E  (przekładam napęd z slim do pro) -> osłona biała napędu w PS5 Pro, będzie pasować do PS5 Slim, po wyjęciu napędu - aby "dziurę" braku napędu w Slimie zasłonić?

Yeap, spasuje.

Opublikowano

PPE jakie jest każdy wie, ale dobry komentarz tam - "3500 za konsolę + 800 za napęd + 20 za lupę do obserwowania różnic między ps5 pro i ps5. A grajcie sobie w gry z PS3 i PS4 " :E

• Like 1
  • Haha 8
Opublikowano
12 godzin temu, slafec napisał(a):

Chce ograć ponownie wszystkie Soulsy w lepszej jakości na PC, ale tyle to nie dam za takie starocie :D 

Ja w tym roku brałem DS:R (63 zł) i DS2 SotfS (71zł) czy drogo? Dla mnie nie, ponieważ ogrywam pierwszy raz, ale patrząc że ludzie biorą 14 letnią grę za ~`200 zł to wychodzi tanio :) 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Myślę o słuchawkach STEELSERIES Arctis 7P+ do konsoli. Ma ktoś doświadczenie z nimi? Jest coś lepszego? do PC też bym używał. Jest jeszcze seria Sony Inzone, a moze klasyki Sony 3D Pulse.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
22 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

Myślę o słuchawkach STEELSERIES Arctis 7P+ do konsoli. Ma ktoś doświadczenie z nimi? Jest coś lepszego? do PC też bym używał. Jest jeszcze seria Sony Inzone, a moze klasyki Sony 3D Pulse.

Miałem wszystkie 3 i dla mnie grają za cicho, tutaj najlepiej wypadły Pusly 3D. Natomiast testując Sony INZONE H9 oraz STEELSERIES Arctis 7P+ polecam te drugie, są wygodniejsze, rozwiązanie z wysuwanym i chowanym mikrofonem też lepiej sprawdza się w Arctisach. Co do samej jakości dźwięku wypadają podobnie tylko tak jak mówię nawet na max głośności były dla mnie za ciche. Nie wiem jak wypadają te nowe Pulsy Elite, posiadam starszy model czyli Pulsy 3D. 

• Like 1
  • Thanks 1