azgan 498 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 9 godzin temu, DżonyBi napisał(a): Grajac w TLoU na zywo wyglada to tak, ze przelaczanie miedzy trybami wydajnosc, a Pro to jak przelaczanie miedzy 1440p, a 4K. W trybie Pro obraz robi sie pieknie ostry. Tyle i az tyle. Gosc z DF siedzi na zywo przed TV i mowi co widzi "tryb Pro to znaczaca poprawa wizualana, ze zwykle PS5 ma zaszumiony obraz". Ja siedze przed TV mowie, ze jest mydlo w trybie wydajnosci, ktos tu jeszcze majac kontakt z PS5 Pro napisal kilka stron wczesniej "tryb wydajności z pssr wyglada lepiej niż na bazowym PS5, dużo lepiej", ale przychodzi taki jeden z drugim, ktorzy sobie ogladaja obrazeczki na youtube i twierdza, ze nie ma roznicy. W sumie nie wiem po co sie tak spinam. Czlowiek wyzywany jest od prostytutek i oszustow. Sami specjalisci jak z koziej dupy trabka. Smieszne to jest. Kupcie Pro i wyrobcie swoje prawdziwe zdanie. To jest to samo co z wlascicielami kart AMD z niedomagajacym RT. Chocbys sie zesral i pokazal, ze jest roznica w RT on nadal bedzie twierdzil, ze RT to sciema. HDR to też ściema. Wszystko jest ściemą, bo żyjemy w Matrixie. Zdaniem amerykańskich naukowców z Radomia prawdopodobieństwo, że żyjemy w Matrixie oceniane jest obecnie na 50-50. Nie wiem jak jest na PRO ale na PC to generalnie nie wyrwało mnie z kapci a sprawdziłem z DLSS zaktualizowany do 3.8.10 i na FSR3.1. Największa różnica to po wł. Frame Generation od AMD w ilość fps ale zrezygnowałem z tego bo za dużo artefaktów to generuje a tak to z grubsza wszystko inne widziałem już na PS5. Edytowane 2 godziny temu przez azgan 2 1
Henryk Nowak 49 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Akurat the last of us na pc nie ma dużych wymagań. Włączyłem w natywnym 4k i jakiegoś specjalnego wrażenia ta gra nie robi, jest od groma ładniejszych gier. Póki co PS5 pro w ogóle nie przekonało do zakupu i na pewno podbijanie grafiki w starych grach tego nie zmieni. Zobaczymy jak wyjdzie jakaś gra, w której pssr będzie implementowany od początku a nie dodany w patchu na odpiernicz, wtedy się oceni. 1
Spychcio 285 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 5 godzin temu, Roman_PCMR napisał(a): Najsmieszniejsze jest to za nawet za 18 miesiecy moze wyjsc nowa generacja Kupno prosiaka teraz jest jak placenie premium za mozliwosc bycia beta testerem gier i wylapywania bugow. powiedział ziomek z nickiem PCMR, gdzie nowe generacje GPU wychodzą co 2 lata a ich odświeżone wersje (Super) po roku. Czyli co roku nowe GPU A co ze smartfonami? Co roku wychodzi nowy Iphone Pro Max i Samsung S Ultra za 7000zł. Co roku wychodzą nowe serie TV OLED od LG czy Samsunga w tym topowe modele. Więc sam widzisz jaki głupi jest Twój post. Masz niezłą odklejke. 3
azgan 498 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 34 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a): Akurat the last of us na pc nie ma dużych wymagań. Włączyłem w natywnym 4k i jakiegoś specjalnego wrażenia ta gra nie robi, jest od groma ładniejszych gier. Póki co PS5 pro w ogóle nie przekonało do zakupu i na pewno podbijanie grafiki w starych grach tego nie zmieni. Zobaczymy jak wyjdzie jakaś gra, w której pssr będzie implementowany od początku a nie dodany w patchu na odpiernicz, wtedy się oceni. Ghost of Tshusima Director's Cut na PC też praktycznie to samo co miałem na bazowym PS5 no O.K może minimalnie cienie lepiej wyglądają i kapkę więcej cząsteczek fruwa. Dopiero w Ratchet & Clank Rift Apart widać różnicę na korzyść wersji na kompa bo są dodatkowe efekty RT ale i też nie mam porównania jak ten tytuł wygląda po Update na PS5 PRO. 33 minuty temu, Spychcio napisał(a): Co roku wychodzą nowe serie TV OLED od LG czy Samsunga w tym topowe modele. Powiem Ci z własnego doświadczenia że OLED'a nie warto wymieniać co roku na nowszy model bo generalnie różnica jest często bardzo mała, przerabiałem już to 😉. 1 1
Qrdello 120 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu No ja mam CXa od 3 lat i jak ostatnio w rodzinie kupili nowy, tegoroczny model, to też szukałem różnic i prócz wydajniejszego systemu wielkich nie ma. Mój CX ma najechane już sporo godzin, a degradacji w nim nie widać. 1
Spychcio 285 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Ja zawsze mam TV z 5-7 lat. A co do wymiany OLEDa to dopiero G4 robi różnicę w stosunku do poprzednich, sporo jaśniejszy (1500-1600nitów) i nowy procesor obrazu Alfa11 robią konkretną robotę
Tomek1623 75 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 20 minut temu, Qrdello napisał(a): No ja mam CXa od 3 lat i jak ostatnio w rodzinie kupili nowy, tegoroczny model, to też szukałem różnic i prócz wydajniejszego systemu wielkich nie ma. Mój CX ma najechane już sporo godzin, a degradacji w nim nie widać. To samo mój CX, tak się obawiałem w 2020 jak tu wybieraliśmy model. 4 lata minęło i jak się korzysta świadomie, to i nawet za monitor może robić, i żadnych wypalen póki co, odpukać. Edit, nie tu tylko na PcLab 😅 Edytowane 1 godzinę temu przez Tomek1623 1
johny11 8 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Mam lamerskie pytanko, chciałem w końcu kupić konsole. Nigdy nie miałem a chciałem sobie w święta popykać i w wolnym czasie. Jakiego plejka polecacie tzn. którą wersję. Mam LGC3 65 cali 1
azgan 498 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 23 minuty temu, Qrdello napisał(a): No ja mam CXa od 3 lat i jak ostatnio w rodzinie kupili nowy, tegoroczny model, to też szukałem różnic i prócz wydajniejszego systemu wielkich nie ma. Mój CX ma najechane już sporo godzin, a degradacji w nim nie widać. Ja też zostałem przy CX i już nie wymieniam OLED'ów na nowsze modele tak jak robiłem to kiedyś 🤭. Alex z Digital Foundry też siedzi cały czas na CX i póki co nie ma w planach wymieniać 😉. Tomek z Maniak Gaming też cały czas ma CX'a . Edytowane 1 godzinę temu przez azgan 1
Kowal_ 69 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Wymienianie oledów? Matko boska To gorsze niż wymiana ps5 na pro w oczekiwaniu na cuda Ja mam C1 65" prawie 3,5 roku i żadna zmiana mi nie chodzi po głowie. Też nic się nie wypaliło, odpalam od czasu do czasu czyszczenie pikseli czy jak to tam się zwie i tyle. Zmienię dopiero jak się zepsuje pewnie
Qrdello 120 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu 5 minut temu, johny11 napisał(a): Mam lamerskie pytanko, chciałem w końcu kupić konsole. Nigdy nie miałem a chciałem sobie w święta popykać i w wolnym czasie. Jakiego plejka polecacie tzn. którą wersję. Mam LGC3 65 cali Jak pierwsza konsola to SLIM. Kwestia też w jakie chcesz grać gry, ale najbardziej all-rounder to PS5 Slim z napędem. 1
johny11 8 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Qrdello napisał(a): Jak pierwsza konsola to SLIM. Kwestia też w jakie chcesz grać gry, ale najbardziej all-rounder to PS5 Slim z napędem. No z napędem to pewnie a czemu akurat slim
Spychcio 285 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Wszyscy na OLEDach od dawna a ja dopiero poluje Czekam aż cena G4 77" jeszcze trochę zbije Edytowane 58 minut temu przez Spychcio
DżonyBi 276 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Jak się pojawi wersja 42" na matrycy MLA to u mnie portfel sam się otworzy.
voltq 190 Opublikowano 58 minut temu Opublikowano 58 minut temu 5 minut temu, johny11 napisał(a): No z napędem to pewnie a czemu akurat slim bo nie ma innego wyboru tylko ps5 slim lub ps5 pro
Qrdello 120 Opublikowano 54 minuty temu Autor Opublikowano 54 minuty temu 9 minut temu, johny11 napisał(a): No z napędem to pewnie a czemu akurat slim Bo @voltq . Alternatywnie możesz kupić SeriesX z napędem. Tam jest Game pass a w nim sporo pozycji do ogrania. 1
kanon7 89 Opublikowano 48 minut temu Opublikowano 48 minut temu (edytowane) 7 godzin temu, Qrdello napisał(a): Z innej beczki, posiadacze PS5 Pro, czy Wasze wentylatory (domyślnie delta)(...) że znów dostaliśmy ten gorszy sort na ojropę, (...) Że co???!!! Ty się ciesz że nie zrobili tak Edytowane 45 minut temu przez kanon7 1 2
azgan 498 Opublikowano 47 minut temu Opublikowano 47 minut temu 12 minut temu, DżonyBi napisał(a): Jak się pojawi wersja 42" na matrycy MLA to u mnie portfel sam się otworzy. Różnica jest i tak mała no ale faktycznie coś tam lepiej jest
Roman_PCMR 8 Opublikowano 47 minut temu Opublikowano 47 minut temu (edytowane) Godzinę temu, Spychcio napisał(a): powiedział ziomek z nickiem PCMR, gdzie nowe generacje GPU wychodzą co 2 lata a ich odświeżone wersje (Super) po roku. Czyli co roku nowe GPU A co ze smartfonami? Co roku wychodzi nowy Iphone Pro Max i Samsung S Ultra za 7000zł. Co roku wychodzą nowe serie TV OLED od LG czy Samsunga w tym topowe modele. Więc sam widzisz jaki głupi jest Twój post. Masz niezłą odklejke. tylko ze ja wydaje kase bo po pierwsze mam a po drugie wiem ze to hobby, wydatek nie potrzebny. Samochod tez mam drogi sportowy, dom tez duzy. Czy bedziesz zaraz mi proponowal skode w gazie i mieszkanie w kolchozie na mordoze w Warszawie bo taniej? Idac twoim tokiem rozumowania wszyscy powinni brac gry na premiere bo 'przeciez kupujemy GPU co dwa lata' Straszne denne teksty pod publiczke Edytowane 45 minut temu przez Roman_PCMR 1
Spychcio 285 Opublikowano 43 minuty temu Opublikowano 43 minuty temu 1 minutę temu, Roman_PCMR napisał(a): tylko ze ja wydaje kase bo po pierwsze mam a po drugie wiem ze to hobby, wydatek nie potrzebny. Samochod tez mam drogi sportowy, dom tez duzy. Czy bedziesz zaraz mi proponowal skode w gazie i mieszkanie w kolchozie na mordoze w Warszawie bo taniej? Skody w gazie nie będę Ci proponował, ale słownik już tak "nie potrzebny" 2 1
Roman_PCMR 8 Opublikowano 42 minuty temu Opublikowano 42 minuty temu Teraz, Spychcio napisał(a): Skody w gazie nie będę Ci proponował, ale słownik już tak "nie potrzebny" Bardzo merytoryczna odpowiedz, napewno dostaniesz duzo plusow. Pozdrawiam 1
Qrdello 120 Opublikowano 16 minut temu Autor Opublikowano 16 minut temu @Roman_PCMR, na mordorze? w sensie jakaś dzielnica w Wa-wie? Czy ten z Orodruiną?
Rekomendowane odpowiedzi