Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Kadajo napisał(a):

Żeby było uczciwie to dolicz do konsoli TV i nagłośnienie,

Misiek ale do PC w zasadzie też bo to do czego sobie podłączysz PC'ta to jest już indywidualna kwestia 😉. Konsola może też być sparowana z monitorem i słuchawkami. Przez szacunek do zawodu jaki wykonywałeś nie odpływaj bo dobrze wiesz że tak jest 😁. Ludzie potrafią mieć kompa sparowanego z projektem i kolumnami więc to żaden wyznacznik.

Opublikowano
7 minut temu, Jaycob napisał(a):

Do PC też musisz doliczyć monitor/tv.

Używam PC od 30 lat i w tym czasie zmieniłem monitor 3 może 4 razy a PC z 15 razy...

Jeszcze raz się zapytam, po co mam do PC kupować peryferia za kazdym razem jak mam je z poprzedniego PC.

Opublikowano

No właśnie o to mi wiec chodzi.

Wiec, dlaczego za każdym razem czytam, że z PC to trzeba dokupić myszkę, klawiaturę, Windowsa itd. itd.

Tak jakby człowiek wyszedł z jaskini, w której siedział przez 40 lat i PC na oczy nie widział.

I zanim ktoś wyjdzie mi tu z laptopem... no to kup sobie gamingowego laptopa jak nie chcesz PC, tez można ;)

Opublikowano
3 godziny temu, voltq napisał(a):

To teraz złóżmy PC w cenie 5000zł  (...) uczciwie (...) myszka padem i klawiatura

Teraz aby było uczciwie, dolicz do konsoli myszkę i klawiaturę, jak do PC doliczasz pada, mając już myszkę i klawiaturę :E

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Kadajo napisał(a):

Używam PC od 30 lat i w tym czasie zmieniłem monitor 3 może 4 razy a PC z 15 razy...

Jeszcze raz się zapytam, po co mam do PC kupować peryferia za kazdym razem jak mam je z poprzedniego PC.

Byku ale On dobrze mówi. Oczywiście że można ale to nie znaczy że trzeba i jest to jakiś wymóg do spełnienia. Wiadomo że im lepszej klasy ekran oraz nagłośnienie to wrażenia będą lepsze tu i tu. 

Przecież jak ktoś ma np. 3-4 letni TV OLED to też nie musi go wymieniać co roku 😉.

Edytowane przez azgan
Opublikowano

No ale takim właśnie samym wymogiem do konsoli jest TV i nagłośnienie. To są peryferia, które musisz mieć. Tez możesz ich przecież nie mieć i musisz dokupić, bo nie ma ich w zestawie z konsolą.

W odpowiedzi wtedy słyszę, a kto dziś TV nie ma.

No to ja odpowiadam a kto dziś PC/laptopa nie ma. ?

Paradoksalnie osoba z takim laptopem właśnie może nie mieć TV i co ?

Jajaco :D

A może ktoś ma TV FHD i co kupi sobie do niego teraz PS5 Pro ? :hihot:

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, voltq napisał(a):

żeby było uczciwie razem z Windowsem

A jeżeli mam od 2009 r. Windows'a 7 BOX i sobie go za darmo aktualizuje (legalnie, zgodnie z akcją Microsoft'u) do Windows 10, a teraz do Windows'a 11, to też muszę liczyć koszt nowego Windows'a? :E

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

No tak, ale tylko w przypadku PC się zawsze wymienia peryferia z jakiegoś dla mnie niezrozumiałego powodu.

Yyy co :lol2:? A to jest jakiś wymóg odgórnie narzucony 🤭? To jest nadal opcja, rozbudowa lub Upgrade innych sprzętów 😉

Opublikowano

Nie zapominajmy biurka i krzesła do PC czy kanapy do konsoli. :E Wszystko sie rozbija o indywidualną sytuację, to oczywiste. Jak ktoś robi update kompa, może sobie graty poprzekładać i do widzenia. Mając tylko laptopa i chcąc wejść w full pc gejming, trzeba kupić w zasadzie wszystko. A takich ludzi nie brakuje, sam ostatnio składałem blaszaka dla osoby z lapem - tyko myszka była punktem wspólnym.

• Haha 1
Opublikowano

No właśnie dlatego uważam, że sumując wydatki konsola vs PC przy konsoli powinno się wliczać też cenę TV/monitora i nagłośnienia skoro do PC doliczasz peryferia, no chyba ze ktoś będzie grał na głośnikach TV/monitora (jeśli je posiada).

Opublikowano
Godzinę temu, Kadajo napisał(a):

I dolicz miesięczny abonament na PS Plus jakbyś chciał z chłopakami w multi popykać

Zalezy jakie multi, do darmowych multi nie potrzeba plusa, wiec do tych najbardziej znanych nie potrzeba plusa.

Opublikowano
Teraz, Phoenix. napisał(a):

Zalezy jakie multi, do darmowych multi nie potrzeba plusa, wiec do tych najbardziej znanych nie potrzeba plusa.

Do GT7 nie trzeba ? Albo do Mortal Kombat czy Street Fightera ?

Wiem że do warzone czy Fortnite nie trzeba.

Opublikowano
Teraz, Kadajo napisał(a):

Do GT7 nie trzeba ? Albo do Mortal Kombat czy Street Fightera ?

Wiem że do warzone czy Fortnite nie trzeba.

Napisalem, ze "do darmowych" gier nie potrzeba wiec jak GT7 to platna gra to chyba zrozumiale, ze potrzeba ;)

• Upvote 1