PlayStation 5/5 PRO
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Imm · Opublikowano
Ja testuję w tylko w grach(mowa najczęściej o 0.1% lows), benchmarki są dla mnie bez znaczenia. Na tyle, na ile miałem czasu babrając się z ustawieniem mojego 8000. 8000CL36 zapewnia lepsze wyniki od nawet najbardziej zacieśnionego 6400CL28 czy 6200CL26. Prawdopodobnie jest to poziom lub minimalnie szybciej od idealnie ustawionego 6600 w 1:1(znakomita większość procesorów tego nie robi). Przy 8000 MT UCLK=FLCK jest najwydajniejszą kombinacją w grach. Trybu pełnej synchronizacji nie da się "na siłę" przegonić ustawiając FCLK nawet na 2200 MHz. Niski VSOC jest super bonusem jeśli ktoś się zdecyduje na używanie trybu 2:1. W przypadku gier ma to sens już od 7600 MT(odpowiednik 6200 dla 1:1). Oczywiście różnice w grach, ogólnie przy takich porównaniach(Ryzeny X3D) są bardzo niewielkie. Tutaj nie ma za wiele do ugrania. Teraz mam bezpieczny profil wrzucony, ale dla przykładu Ci pokażę aby była jasność, co chcę. Na zielono, co mam przetestowane i działa stabilnie, pozostałych nie testowałem niżej lub gubię stabilność jeśli zejdę niżej. Chcę mieć tRDRDSC 1, to nie działa, próbowałem już chyba wszystkiego. Niezależnie od pozostałych timingów jeśli ustawię tRDRDSC choćby na 9 zamiast 10 to wywala błędem, zawsze. Nikt nie potrafi znaleźć przyczyny takiego stanu rzeczy. -
Przez Suchy211 · Opublikowano
On drwi, bo oceniając rosję stosujecie zachodnie standardy. A to ziemniaki za drogie, a to gospodarka kuleje, a to nie ma ludzi, a to nie ma sprzętu, a to słonce zaczęło krążyć wokół ziemi. Tymczasem ruski powoli, ale nieustannie robią postępy i będą je robić i nie zabraknie im ludzi, sprzętu, pieniędzy, dilitu i co tam jeszcze rzekoma ma się im skończyć. Umieją i będą umieli te zasoby pozyskać. Zresztą mają swoich sojuszników cichych i głośnych, którzy nie pozwolą im przegrać. No i zadał jedno słuszne pytanie. To kiedy się rosji skończą zasoby? Za 2 lata? Te słynne mityczne, szurskie 2 lata? edit. o widzę że już to zostało zmienione. No trudno nie moja wina. -
Przez AndrzejTrg · Opublikowano
Akurat tutaj to jeszcze takie uciążliwe nie jest, dopiero w następnych częściach jest to odczuwalne. Burze piaskową lub fatamorgane widziałeś? Podpisałbym się, gdyby nie fakty że zacząłem grać w Elden Ring, to jest takie RDR2 w świecie Soulsów, myślałem że po RDR2(patrząc na to jako openworld) nic mnie lepszego w moim już "marnym" życiu gajmingowym nie spotka, a tu taki hicior -
Przez Suchy211 · Opublikowano
Też mi się taki scenariusz najbardziej prawdopodobny wydaje. Dodatkowo od siebie dodam, że o ile nie dojdzie do jakiegoś olbrzymiego konfliktu typu WW3, w najczarniejszym scenariuszu Polska zostanie na mapie (choć dla samej zasady straty terytorialne będą, możne brak dostępu do morza? Rosja będzie chciała mieć wspólna granicę z Niemcami), z tym że w charakterze satelity jak Białoruś. No może może, on jest jednak dość nieobliczalny.
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi